Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kundservice
» Så hittar du lägsta priset
» Bokning och Betalning
» Vanliga frågor & svar
» Resegaranti
» Resevillkor
» Avbeställningsskydd
» FAQ: Island
» Avresa från Fin/Dan/Nor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Islands underverk, 7 nätter

Island är ett spännande och fascinerande resmål med oerhört många sevärdheter: vattenfall, gejsrar, heta källor, vulkaniska berg, fjordar och glaciärer. Det här är resan för dig som vill uppleva hela Island och alla de bästa sevärdheterna. Du kör runt hela Island mellan naturunder, nätterna spenderar du i förbokade boenden längs rutten.


Planera, komponera och beställ din resa direkt här på webben. Med oss får du även en personlig kontakt som svarar på dina frågor eller som hjälper dig att boka resan.Avgångar 2016: 18 Juni, 16 Jul, 30 Jul, 13 Aug, 20 Aug
Avgångar 2017: kommer under hösten


Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

sida1 Nyhet! sida2

I resan ingår:
 • Flyg t/r till Island inkl. skatter
 • Boende 7 nätter på utvalda hotell inkl. frukost
 • Hyrbil 7 dygn inkl. fria mil och självriskreducering
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000)
 • Personlig service från vår kunniga personal
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar) eller liknande. Möjlighet att välja andra biltyper.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Betalas på plats:
 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.

Bokning
Islands underverk, 7 nätter

Kommer under hösten

Juli - Augusti

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Utforska Reykjaneshalvön och bada i Blå Lagunen

En resa till Island är något speciellt. Det kommer du och ditt resesällskap märka redan när ni går in för landning på Keflavíks flygplats. På flygplatsen hämtar ni ut hyrbilen. Om ni landar på morgonen hinner ni utforska Reykjanes-halvön, landar ni på eftermiddagen kör ni direkt till nästa stopp: Blå Lagunen.

Blå Lagunens vatten kommer från geotermiska källor 2 000 meter under jorden. Oavsett vilken tid på året du reser till Island är det turkosblå vattnet mellan 36–39° C. Sol eller regn, stiltje eller storm, dag eller natt; vattnet skyddar dig från vädret och du kan alltid stå en stund under det varma vattenfallet eller smita in i någon av de geotermiska bastu-utrymmena (missa inte den lilla grottan där het ånga stiger upp mellan springorna i golvet). När ni är nöjda med Blå Lagunen kör ni vidare till ert boende för natten i Keflavík.

 


 

Karta
Dag 2 | Upplev varma källor, vattenfall och staden Akureyri

I dag ska ni köra norrut mot Akureyri. Stanna först i Borgarfjörður-området som är mittpunkten för den isländska sagan. Här får ni se fjordens skönhet, vattenfallet Hraunfossar och Islands mest kraftfulla heta källa: Deildartunguhver.

Nästa stopp är byn Blönduós som är byggd på bägge sidor om glaciärälven Blanda. Missa inte kyrkan på kullen i byn som är inspirerad av en vulkanisk krater. Efter Blönduós kan ni köra till Skagafjörður, ett fjordområde med forsränning, heliskiing och ridning. Skagafjörður är även ett av de bästa områdena för att rida Islandshäst. Slutligen kommer ni fram till dagens mål: Akureyri. Staden är Islands näst största med 18 000 invånare och bjuder på intressanta caféer, bra restauranger och något av ett nattliv. Akureyri ligger vackert beläget längst in i Islands längsta fjord, vid basen av snötäckta bergstoppar.

 


 

Dag 3 | Se kokande lerpölar och valar

Efter en frukost i Akureyri kör ni vidare mot sjön Mývatn. På vägen bör ni stanna vid vattenfallet Goðafoss, ett av Islands mest sevärda. Fallet är 12 meter högt och 30 meter brett. Försök ta er in bakom vattenfallet för en annorlunda vy.

När ni sedan kommer fram till Mývatn-området finns det mycket att se och göra. Allt här är som taget ur en vriden, vacker och dramatisk feberdröm. En av de mer intressanta sevärdheterna är Hverarönds kokande lerpölar. Missa heller inte Dimmuborgir, de mörka borgarna, ett lavaområde med grottor och klippformationer. Enligt isländsk folktro är Dimmuborgir porten till helvetet, bara en sån sak. Missa heller inte Húsavík, en stad med drygt 2 000 invånare som blivit ett centrum för valskådning. Övernattar gör ni sedan i Mývatn-området.

 

 

 

Dimmuborgir
Dag 4 | Åk över en dimhöljd platå och längs med den majestätiska kustlinjen

I dag ska ni köra från Mývatn till Höfn. Kör till Egilsstaðir, en by vid floden Lagarfljót. Strax innan byn kör ni över en sjö där det sägs bo ett monster. Om ni inte hittar monstret kan ni ändå njuta av en vacker tur runt sjön med många fina stopp. I närheten Hittar ni även Islands näst högsta vattenfall, Hengifoss.

 

Vid sjöns sydspets ligger poeten Gunnar Gunnarssons hem Skriðuklaustur med sin unika arktitektur. Sydväst om Skriðuklaustur kan ni sedan köra över Breiðdalsheiði/Öxi -platån som ofta är höljd i en mystisk dimma. Här har ni även chansen att se renar. Kör sedan ut mot kusten till Djúpivogur med sitt rika fågelliv. Slutligen kör ni till Höfn genom Almannaskarð-passet. På den här sträckan kommer ni vilja stanna och fota den majestätiska kusten. Sover gör ni sedan i Höfn som blickar ut över mäktiga Vatnajökull.

 


 

Dag 5 | Upptäck lagunen Jökulsárlón och kör över Eldhraun

Den femte dagen kör ni till Jökulsárlón, Islands största och mest kända lagun. Sjön ligger strax söder om Vatnajökull och är en mäktig syn med sina flytande isberg. I den 180 meter djupa sjön finns sälar som är lätta att se när de jagar eller slappnar av på isbergen.

På andra sidan vägen kan ni sedan ta er till en undangömd liten skatt på Island där havet sveper in över glimrande isberg längs med kusten. Kör sedan till Skaftafells nationalpark som ligger vid Skeiðarársandur, ett stort svart sandfält som bryts upp av glaciärfloder som likt artärer slingrar sig över sanden. Kör sedan genom Kirkjubæjarklaustur innan ni korsar Eldhraun som är platsen för den största lavafloden som någonsin flutit på jordens yta. Övernatta slutligen i Vík med dess svarta stränder.

 

 

 

Isberg
Dag 6 | Kör längs en av världens vackraste kuster

Islands sydkust är dramatisk, annorlunda och vacker. Här får du se många av Islands kända sevärdheter, insprängda mellan det stormande havet och de mäktiga bergen på er resa från Vík till Reykjavík. Stanna till vid Dyrhólaeys fågelklippor och stranden Reynishverfi med sin svarta sand. Dramatiska klippor, märkliga stenformationer och ett kraftfullt hav ramar in upplevelsen. Akta bara så att ni inte sveps med ut i Atlanten av vågorna.

Stanna även vid glaciären Sólheimajökull I området finns även en av världens mest kända vulkaner: Eyjafjallajökull. Ett måste på vägen är vattenfallet Seljalandsfoss. Några hundra meter längs en stig från Seljalandsfoss ligger vattenfallet Gljúfrafoss gömt i en liten öppning i berget. Ett annat vattenfall längs vägen som är värt ett stopp är Skogáfoss. Sover gör ni i världens nordligaste huvudstad: Reykjavík.

 

 

 

Seljalandsfoss
Dag 7 | Upplev sevärdheterna i Gyllene cirkeln

Gyllene cirkeln är en 30 mil lång sträcka som bland annat täcker in sevärdheterna Þingvellir, Strokkur och Gullfoss. Börja dagen med att köra till Þingvellir, en nationalpark klassad som ett av världsarven. På platsen hölls Islands första riksmöte. Som nästa stopp rekommenderar vi det geotermiska området vid sjön Laugarvatn. Kör sedan vidare till Geysirområdet, med dess heta källor och huvudattraktionen Strokkur, gejsern med sina regelbundna utbrott. Här hittar ni en stor souvenirshop, gott om toaletter och en restaurang.

Kör sedan vidare mot Gullfoss, ett dånande vattenfall med en fängslande historia. Vattnet faller i etapper och du kan om du vill komma riktigt nära. Kör sedan tillbaka till Reykjavík, kanske för en kväll på någon av stadens fantastiska restauranger eller en sväng i det pulserande nattlivet.

 


 

Geysir
Dag 8 | Hemresa

Dags för hemresa. Kör tillbaka bilen till avlämningen på flygplatsen. Från flygplatsen tar det er bara ca 3 timmar innan ni landar på svensk mark igen efter ett äventyr ni sent glömmer.

 

 

 

Om boendestandarden
Hotell under resan:
 • Natt 1: Hotel Smári***
 • Natt 2: Icelandair Hotel Akureyri*** / Hotel Kjarnalundur*** / Hotel Akureyri***
 • Natt 3: Hotel Laxá***
 • Natt 4: Hotel Höfn***
 • Natt 5: Hotel Dyrhólaey*** / Stracta Hotel Hella**** / Icelandair Hotel Vík****
 • Natt 6: Icelandair Hotel Natura**** / Hotel Klettur***
 • Natt 7: Icelandair Hotel Natura**** / Hotel Klettur***

Privat dusch/wc - boende på hotell
Boende på 3-stjärniga och 4-stjärniga hotell. Samtliga hotell serverar frukost och många av dem har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny under Juni-Augusti.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV, i många fall finns även tillgång till internetanslutning.


Om våra hyrbilar
HYRBILAR
Växlar
Toyota Yaris 5 1 (1+2) 4 Manuell/Automat
Toyota Auris 5 4 (2+2) 5 Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 4WD 5 5 (4+1) 5 Manuell/Automat
Toyota Rav4 4WD 5 4 (2+2) 5 Manuell/Automat
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 Automat
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström