Utforska Island med hyrbil.

Bilrundresor till Island 2024

Dina val: Bilrundresor x <% slider.settings.value[0] %> to <% slider.settings.value[1] %> nights x <% monthsNames[item] %> x <% filterRanger.regions[item] %> x <% filterRanger.types[item] %> x <% filterRanger.interests[item] %> x
Rensa filter

<% tempItems %> resor hittades resa hittades

Sortera efter:
Loading

UPPTÄCK ISLAND MED HYRBIL

Ett av de mest spännande sätten att upptäcka Island på är att ge sig ut på vägarna med en hyrbil. Genom att på egen hand köra runt ön får du den ultimata friheten och flexibiliteten, på så sätt kan du enkelt upptäcka Island på dina egna villkor.

Längs de isländska vägarna möts du av fantastiska landskap och naturliga underverk. Fascineras av majestätiska glaciärer, mystiska lavafält, kraftfulla vulkaner, avslappnade varma källor, gnistrande glaciärlaguner, mäktiga vattenfall och andra otroliga naturfenomen. Vi kan lova att det blir en resa du sent kommer glömma.

Roadtrip på Island

VÅRA HYRBILSPAKET

Vill du uppleva Island på ditt eget sätt och på så sätt få full kontroll över din semester? Då är våra paketresor med hyrbil det bästa alternativet för dig. En bil ger dig den ultimata friheten att kunna anpassa resan helt efter dina egna önskemål, samtidigt som vi tar hand om alla bokningsdetaljer. Du får flyg, boende och den perfekta hyrbilen skräddarsydd efter dina behov så att du kan lägga din tid på att upptäcka och njuta av denna fantastiska ö.

Skräddarsydd resplan

I våra hyrbilspaket erbjuder vi dig en detaljerad resplan med alla fantastiska sevärdheter, alternativa rutter, körtips och säkerhetsråd. På så sätt får du en problemfri och minnesvärd resa även utan en guide.

Landmannalaugar på Island.

SKAPA DIN EGNA PAKETRESA

Med lång erfarenhet av paketresor till Island har vi på Vulkanresor utformat våra bilrundresor för att säkerställa att allt är ordnat i förväg så att du utan problem ska kunna utforska ön. Med det sagt har du självklart alltid möjligheten att själv skräddarsy din resa utifrån dina specifika önskemål.

Till exempel har du flexibiliteten att:

 • Förlänga din vistelse i Reykjavik med extra nätter.
 • Välja mellan boenden med delat eller privat badrum.
 • Välja fordonstyp för att passa din komfort och dina behov.
 • Boka dina val av aktiviteter såsom Blå Lagunen, isklättring, ridning och många andra äventyr.

Västfjodarna på Island.

UPPLEV FRIHETEN MED HYRBIL

Få platser i världen erbjuder så många naturunder på en så kompakt yta som Island. Men en hyrbil kan du enkelt ta dig från en plats till en annan och på så sätt hinna upptäcka vulkaner, glaciärer, lavafält, vattenfall och gejsrar allt på en och samma resa.

På Island observerar du inte bara naturens skönhet, du fördjupar dig i den. Vår filosofi är att uppleva och utforska ön. Nöj dig inte bara med att titta utan omfamna alla otroliga äventyr som Island har att erbjuda, på så sätt blir du en sann upptäckare.

Self drive tour in winterly wonderland, Iceland.

BÄSTA TIDEN FÖR EN ROADTRIP PÅ ISLAND

Sommaräventyr (Juni - Augusti)

Är du på jakt efter perfekt väderförhållande för din Island runt resa? Då ska du besöka ön under sommarmånaderna, juni till augusti. Denna period ger dig milt väder och upp till 24 timmars dagsljus vilket är idealiska förhållanden för att utforska Islands varierande landskap. Vi rekommenderar att du bokar boende, bil och aktiviteter långt i förväg eftersom detta är högsäsongen för turister, vilket gör att det snabbt blir fullbokat.

Jakt på norrsken (September - Mars)

Längtar du efter att uppleva norrskenet? Då är höst- och vintermånaderna, från september till mars den bästa tiden för dig. Tack vare de långa nätterna ger dessa vintermånader de optimala förutsättningarna för att beskåda det magiska norrskenet.

Vårresa (April-Mai)

Är du ute efter ett mer prisvärt alternativ, då är en vårresa det optimala alternativet. Vårmånaderna april till maj bjuder på lägre priser och behagligt väder vilket gör det till den perfekta tiden att resa runt på ön.

Roadtrip i solnedgången på Island.

KÖR DIN EGNA VÄG

Att välja den perfekta paketresan för just dig kan kännas utmanande, speciellt om du aldrig tidigare besökt Island. Vilket paket du ska välja beror främst på om du vill:

 • Utforska Islands regioner individuellt och ta dig tid att njuta av varje unik destination?
 • Ge dig ut på den stora ringvägen som sträcker sig längs hela ön?

För att hjälpa dig välja har vi tagit fram några av de mest populära sevärdheterna:


Gyllene Cirkeln (300 km)

 

En populär utflykt är Gyllene Cirkeln, det är en 300 km lång rutt som inkluderar det berömda geotermiska området Geysir, vattenfallet Gullfoss och nationalparken Thingvellir.

En dags resa
Denna 300 km långa rutt har sin start i Reykjavik och är perfekt för dig som har begränsat med tid men som samtidigt önskar ett äventyr med några av Islands mest berömda sevärdheter.

Jaga midnattssolen
Om du väljer att besöka Island under sommaren har du möjlighet att uppleva den förtrollande midnattssolen. Ge dig ut på vägarna runt midnatt för att undvika folkmassorna och samtidigt få en oförglömlig upplevelse.


 

Islands Ringväg: En 1332 km episk utflykt

 

Planerar du att stanna på Island under en längre tid? Då har du lyxen att kunna utforska Islands Ringväg som tar dig hela vägen runt ön där du får bevittna landets mest berömda sevärdheter, bland annat:

 • Se de dundrande vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss på nära håll.
 • Åk igenom flytande isberg i Jökulsárlon glaciärlagun.
 • Promenera på Reynisfjaras svarta vulkansandstrand.
 • Beundra de populära och mäktiga gejsrar.
 • Njut av det hisnande landskapet på östfjodarna.
 • Bege dig till norra Island och utforska de geotermiska underverken i sjön Myvatn.
 • Även om det är möjligt att hinna med denna rundresa på en vecka rekommenderar vi att du spenderar minst 10 till 14 dagar på ön. På så sätt har du mer tid till att verkligen kunna utforska de sevärdheter och uppleva de aktiviteter som du vill.

 

Utforska sydkusten

 

Efter Gyllene Cirkeln är sydkusten Island näst mest besökta plats. Sydkusten är lättillgänglig från Reykjavik och erbjuder samtidigt några av Islands mest fantastiska landskap, vilket gör det till den optimala destinationen på din bilrundresa.

Rutten
Den 401 km långa rutten runt Islands sydkust är en del av den berömda Ringvägen som sträcker sig runt hela ön. Sträckan går att köra på 5-6 timmar men vi rekommenderar att du tar resa i din takt så att du kan njuta längs vägen.

Spektakulära sevärdheter
På din väg längs sydkusten kan vi garantera att du kommer bli bortskämd med sevärdheter. Några som du absolut inte får missa är Reynisfjaras svarta sandstrand och de imponerande vattenfallen Skogafoss och Seljalandsfoss.

Naturunder
En annan attraktion som du bör lägga till på din rundresa på sydkusten är Vatnajökull nationalpark, här har du möjlighet att ge dig ut på ett riktigt glaciäräventyr. Passa även på att utforska några av Islands gömda pärlor såsom Gljúfrabúi-vattenfallet nära Seljalandsfoss och utomhuspoolen Seljavallalaug.

Avkoppling och förnyelse
När du ändå har hyrbil och kör runt Islands sydkust rekommenderar vi att du också besöker Blå Lagunen, en underbar oas som inte får missas när du besöker Island.
 


Äventyr utanför den klassiska Ringvägen

Vill du uppleva ett riktig äventyr på din hyrbilsresa rekommenderar vi dig att ge dig ut på vägarna utanför den klassiska Ringvägen. På så sätt får du uppleva en mer fridfull och orörd sida av Island.

Äventyr på Snæfellsnes-halvön

Snæfellsnes-halvön är en mycket speciell plats med några av de mest varierande landskapen på hela Island. Ibland kallas denna 90 km långa halvö för lilla Island eftersom du här kan uppleva det bästa av Island.

Kirkjufell på västra Island.

Upptäck Islands högland

Det isländska höglandet är en avlägsen och fängslande region. Denna del av ön kan endast nås under sommarmånaderna när F-vägarna är öppna. Dessutom krävs det en robust 4x4-bil för att utforska området.

Upptäck Isländska höglandet med hyrbil.

Bege dig till norra Island

Norra Island är mindre populärt och därmed är det inte lika trångt som på södra delen av ön. Det betyder dock inte att norra delen erbjuder färre härliga sevärdheter. Här kan du bland annat besöka Akureyri, Islands näst största stad, köra runt den natursköna Tröllaskagi-halvön och besöka Husavik där du kan ge dig ut på valskådning och se världens största djur, blåvalen.

Akureyri på norra Island.

Utforska Västfjordarna

Västfjordarna är utan tvekan en unik upplevelse. Denna plats är känd för sina hisnande fjordar och orörda vildmarker.

Utforska Västfjordarna på Island.

6 FÖRDELAR MED ATT HYRA BIL PÅ ISLAND

Freedom Icon

Friheten  

Du kan resa helt och hållet i din egen takt. Välj vart du vill åka och hur länge du vill stanna på varje ställe.

Freedom Icon

Flexibilitet 

Med en hyrbil har du möjlighet att vara flexibel och åka dit du känner för just den dagen. 

Freedom Icon

Anpassning 

Anpassa din resa helt utifrån dina egna preferenser och önskningar.

Northern lights Icon

Komfort

Efter en lång dag på vägen kan du njuta av att slappna av i ett förhandsbokat hotellrum.

Northern lights Icon

Prisvärt

Att hyra egen bil är oftast mer prisvärt än att åka på guidade turer eftersom du då inte behöver betala för guiden.

Northern lights Icon

Förstahands support

Med våra hyrbilspaket får du tillgång till förstahands support både före, under och efter resan. 


Vi hjälper dig med din bilrundresa