Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Våra certifikat
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Klassisk weekend

En variationsrik resa som tar er till Islands största och mest klassiska sevärdheter. Helgen börjar med ett uppfriskande bad i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten. Andra dagen möter ni landets naturfenomen vid bland annat de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand.Avgångar 2018: Året runt; dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.
sida1 Kundbetyg: 4,7 sida2
Läs betyg om resan


I paketet ingår:

 • Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
 • 3, 4 eller 5 nätter på hotell i Reykjavík.
 • Frukost ingår där så är angivet.
 • Transfer Keflavík flygplats - Blå Lagunen - hotell i Reykjavík.
 • Inträde till Blå Lagunen.
 • Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim).
 • Transfer från hotellet till flygplatsen, vid hemresa.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

 • Under dag 3, 4 eller 5 välj mellan ridturer, valskådning, havsfiske, glaciärvandring, superjeeptur, m fl, se nedan.
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Bokning
Klassisk weekend, 3/4/5 nätter

fr. 6 845:-

fr. 8 850:-

fr. 6 695:-

20 Maj - 14 Jun

15 Jun  - 14 Aug

15 Aug - 31 Dec

BOKA
 

 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

Beskrivning dag för dag

 

Dag 1 | Ankomst till Island med bad i Blå Lagunen!

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflavik flygplats och Reykjavík. Transfern tar cirka 20 minuter.

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Det finns möjlighet att boka en kortare massagebehandling. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavík. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. Transfer till hotellet i Reykjavík tar cirka 1 timme. Kvällen till eget förfogande.

 

Blå lagunen
Dag 2 | Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

 

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Strokkur vid Geysirområdet

I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

 

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, tillbaka i Reykjavik vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Thingvellir
Dag 3-5 | Egna aktiviteter och utflykter

Spendera en heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand, eller egna utfärder i huvudstadens omnejd. Du kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om i Reykjavik, något som är mycket populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Hallgrimskyrkan ligger på en höjd i centrala Reykjavik och är med sina mer än 70 meter Islands högsta byggnad. 


 Nedan listar vi de aktiviteter vi rekommenderar efter perioder och dagar som aktiviteterna är genomförbara.

 

 

Reykjavík

Sista dagen | Hemresa

Frukost på hotellet. I anslutning till flygets avgång hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss

som tar er till flygplatsen.

 

 

 

Ett urval av populära utflykter som kan bokas till Dag 3, 4 eller 5.
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström