Weekendresa Island
reykjavik, solfur, island
geyser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
Par som badar i Sky Lagoon, Island.
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
harpa, reykjavik
blå lagunen, island

Klassisk weekend

3-5 Nätter fr. 8 650:-
4.7/5 | 994 Omdömen

Året runt
3-5 Nätter
fr. 8 650:-

Jan - Mar   fr. :-

Apr - Jun    fr. 8 650:-

Jul - Sep    fr. 10 150:-

Okt - Dec   fr. 8 950:-

Sök resa

En variationsrik resa på egen hand som tar er till Islands största och mest klassiska sevärdheter. Första kvällen spenderar ni i det mysiga Reykjavík, och under andra dagen får ni uppleva landets naturfenomen, bland annat de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. På tredje dagen är förmiddagen fri för er att disponera över, och under eftermiddagen avnjuter ni ett välgörande bad i Sky Lagoons varma och mineralrika vatten. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand. På resan guidas utflykterna på engelska av en isländsk guide. 

Avgångar 2024-2025: Året runt; dagligen. 
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.

Resans höjdpunkter:

Bada i Sky Lagoon!
Gejsrar och gyllene vattenfall och Thingvellir! 
Reykjavíks sevärdheter, restauranger och nattliv.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3, 4 eller 5 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Transfer från flygplatsen till hotell (1 tim).
Utflykt längs den Gyllene Cirkeln (8 tim).
Inträde till Sky Lagoon, lån av handduk.
Tillgång till den kompletta 7-stegsritualen på Sky Lagoon.
Transfer till flygplatsen vid hemresa (1 tim).
Personlig rådgivning från vår personal.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Inträde till den Blå Lagunen
Extra utflykter under dag 3, 4 eller 5.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Dela ditt äventyr med oss!

Dela dina upplevelser och var med i Vulkans fototävling My Magical Iceland där du kan vinna 10.000:- i presentkort! 
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island och en kväll i Reykjavik

Reykjavik, solfur, island

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er in till Reykjavík, som ni under första kvällen kan utforska i lugn och ro.

Har ni fint väder och är sugna på en bit frisk luft efter resan rekommenderar vi en promenad eller cykeltur längs havet. Stråket Eidissida är populärt och längs vägen kommer ni att se presidentens bostad Bessastadir och berget Keilir, med sina karaktäristiska spetsar. Ett annat populärt promenadstråk är längs med Saebraut, där ni har utsikt mot berget Esja i norr och centrala Reykjavík i söder. Ladda sedan inför morgondagens rundtur, kanske med ett lyxigt restaurangbesök på kvällen? Fråga oss om du vill ha tips på trevliga restauranger!

 

Dag
Dag 2

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

geysir, gyllene cirkeln, island

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, tillbaka i Reykjavik vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och Sky Lagoon

Par som badar i Sky Lagoon, Island.

Njut av en god frukostbuffé på hotellet med allt från nybakat bröd till isländska specialiteter. På förmiddagen har ni fria händer att göra vad som passar er bäst. Spendera tid i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand eller gör en utflykt i närområdet. Stannar ni i Reykjavík kan ni besöka Hallgrímskirkja, Islands högsta byggnad, med en fantastisk utsikt över staden. Eller varför inte ge er ut på en valskådningstur från Reykjaviks hamn? Föredrar ni en kortare aktivitet finns många alternativ, t.ex. en ridtur eller en tur ner i en vulkans djup.

Efter en fullspäckad dag med sightseeing och naturupplevelser, vad kan vara bättre än att koppla av i Sky Lagoons geotermiska spa med panoramautsikt över Atlanten? Sky Lagoon erbjuder en mer intim miljö än Blå Lagunen och en unik 7-stegsritual som inkluderar geotermiskt bad, kallvattensdopp, ångbad, bastubad, och hudpeeling. Ni kommer känna er som nya efteråt! 

  • Ta med badkläder och ev. badskor. 
  • Handduk och 7-stegsritualen ingår i paketet.
  • Kom ihåg att duscha utan tvål innan ni badar i lagunen. 
  • Sky Lagoon välkomnar barn över 14 år. 
     
Dag
Dag 4

Hemresa (3N) eller en dag för egna äventyr

Whale

Ni som har valt en resa på 3 nätter åker hem idag. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

För er som har valt att förlänga resan väntar ytterligare en dag av egna upptäckter. Om ni spenderade dagen på spa eller i stan i går kanske vi kan locka med lite mer spänning i dag – vad sägs om en valskådning? Reykjavík är utgångsplatsen för många bra valskådningsturer med dagliga avgångar. Bästa perioden för det här är juni–augusti men utflykten är populär året runt. Vi kan lova att det är en speciell känsla att se havets giganter på nära håll.

En annan möjlighet för den här dagen är att bege er ut på en glaciärvandring. Från Reykjavík går det utmärkt att hyra bil och köra själv eller bli upphämtad för en vandring på glaciärtungan Solheimajökull. Utöver en spännande vandring med mäktiga vyer och djupa issprickor att utforska bjuder resvägen på svarta lavastränder, dramatiska bergstoppar och några av landets mäktigaste vattenfall. Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 5

Hemresa (4n) eller en sista händelserik dag

Horse

Har ni valt en resa på 4 nätter är det här dagen för hemfärd.  Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Ni som har valt att förlänga resan har ännu en mäktig dag framför er på det fantastiska Island. Vad sägs om att ta tillfället i akt att göra något som många drömmer om, nämligen en tur med Islandshästar? Med utgångspunkt från Reykjavík har ni slagläge på en stor variation av bra ridresor med upphämtning i staden. Välj bland korta enkla turer till lite längre och mer krävande för vana ryttare.

Skulle ni vilja byta hästen mot något med lite mer kraft kanske en tur med superjeep kan vara någonting att knyta ihop säcken med så här den sista dagen innan hemfärd? Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

I dag har det så blivit dags för hemfärd även för er som har valt att stanna i 5 nätter.  Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. 

 

Boka nu och upplev FlyOver Iceland

FlyOver Iceland är chansen att uppleva Island på ett helt nytt sätt. Här får ni flyga över glaciärer, vattenfall, forsande floder och mäktiga berg.

Youtube video image

Omdömen om resan

lavagrottor, island
En väldigt bra arrangerad resa. Allting fungerade med bussar, hotell, utflykter etc.
Jättebra att man inte hade en exakt tid att passa efter Blå Lagunen utan kunde välja buss själv.
Lisa

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa