Weekendresa Island
blå lagunen, island
geyser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
harpa, reykjavik
reykjavik, solfur, island

Klassisk weekend

3-5 Nätter fr. 5 910:-
4.7/5 | 871st Omdömen

Avgångar: Året runt
3-5 Nätter
fr. 5 910:-

16 Sep - 31 Dec   fr. 5 910:-

01 Jan - 31 Mars 2019   fr. 6 260:-

01 Apr - 30 Jun   fr. 7 065:-

Boka resa

En variationsrik resa som tar er till Islands största och mest klassiska sevärdheter. Helgen börjar med ett uppfriskande bad i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten. Andra dagen möter ni landets naturfenomen vid bland annat de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln
Utforska Reykjavik

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
3, 4 eller 5 nätter på valt hotell i Reykjavík
Frukost ingår på de hotell där så är angivet
Transfer från flygplatsen till Reykjavik, via den Blå Lagunen
Comfort inträde till Blå Lagunen
Lån av handduk, tofflor och badrock
En valfri dryck under badet
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim)
Transfer till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter under dag 3,4 eller 5
Avbeställningsskydd

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island med bad i Blå Lagunen!

blå lagunen, island

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflavik flygplats och Reykjavík. Transfern tar cirka 20 minuter. 

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Det finns möjlighet att boka en kortare massagebehandling. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavík. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider under hela dagen. Transfer till hotellet i Reykjavík tar cirka 1 timme. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 2

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

geysir, gyllene cirkeln, island

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen.

I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, tillbaka i Reykjavik vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 3-5

Egna aktiviteter och utflykter

Reykjavik, solfur, island

Spendera en heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand, eller egna utfärder i huvudstadens omnejd. Du kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om i Reykjavik, något som är mycket populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Hallgrimskyrkan ligger på en höjd i centrala Reykjavik och är med sina mer än 70 meter Islands högsta byggnad. 

Nedan listar vi de aktiviteter vi rekommenderar efter perioder och dagar som aktiviteterna är genomförbara.

Dag
Sista dagen

Hemresa

Frukost på hotellet. I anslutning till flygets avgång hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen.

Omdömen om resan

lavagrottor, island
En väldigt bra arrangerad resa. Allting fungerade med bussar, hotell, utflykter etc.
Jättebra att man inte hade en exakt tid att passa efter Blå Lagunen utan kunde välja buss själv.
Lisa
4.7 | 871st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Tillval

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa