Weekendresa Island
blå lagunen, island
geyser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
harpa, reykjavik
reykjavik, solfur, island

Klassisk weekend

3-5 Nätter fr. 6 465:-
4.7/5 | 892st Omdömen

Avgångar: Året runt
3-5 Nätter
fr. 6 465:-

01 Mar - 31 Mar   fr. 6 685:-

01 Apr - 14 Maj    fr. 6 465:-

15 Maj - 30 Sep   fr. 8 095:-

01 Okt - 31 Dec   fr. 6 480:-


En variationsrik resa som tar er till Islands största och mest klassiska sevärdheter. Helgen börjar med ett uppfriskande bad i Blå Lagunens varma och mineralrika vatten. Andra dagen möter ni landets naturfenomen vid bland annat de varma källorna vid Geysir och det mäktiga vattenfallet Gullfoss. De följande dagarna kan ni boka till någon av våra spännande aktiviteter eller koppla av i Reykjavík på egen hand. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln
Utforska Reykjavik

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3, 4 eller 5 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Transfer från flygplatsen till hotell, via Blå Lagunen (4 tim).
Inträde till Blå Lagunen, lån av handduk, samt valfri dryck.
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim).
Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa (1 tim).
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Extra utflykter under dag 3, 4 eller 5.
Avbeställningsskydd vid sjukdom (395 sek per person).

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island med bad i Blå Lagunen!

blå lagunen, island

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Vid ankomst väntar en transfer som tar er till den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er islandsvistelse. Lagunen ligger som en oas mitt i ett lavafält strax intill vägen mellan Keflavik flygplats och Reykjavík. Transfern tar cirka 20 minuter. 

Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Det finns möjlighet att boka en kortare massagebehandling. Efter badet går transfer vidare till hotellet i Reykjavík. Ni kan på plats välja bland flera olika avgångstider, så ni väljer själv hur länge ni vill stanna. Transfern till hotellet i Reykjavík tar cirka 1 timme. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 2

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

geysir, gyllene cirkeln, island

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Ni blir upphämtade runt 08:30 från hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Den Gyllene Cirkeln inkluderar några av Islands mest fantastiska sevärdheter. Ni kommer bland annat att se gejsern Strokkur skjuta sin heta vattenpelare upp till 30 meter i luften var 4-8 minut - en spännande och unik upplevelse.

Vi besöker även det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. I turen ingår även ett besök till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Ravinen som uppstått kallas “tingsmännens ravin”, Almannagjá. Dessutom besöker ni den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där ni får ta del av magin bakom odlandet av läckra tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík, tillbaka i Reykjavik vid 17-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter och utflykter

Reykjavik, solfur, island

I dag har ni fria händer att göra vad som passar er bäst. Spendera en heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand eller gör en utflykt i närområdet. Ett tips är att hyra bil för att ta sig till någon av Islands många höjdpunkter som ligger på dagstur-avstånd.

Ni kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om Reykjavík, något som är populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens största spa-anläggning. Ett annat populärt mål under en dag i staden är Hallgrimskyrkan som ligger på en höjd i centrala Reykjavík. Den är med sina 70 meter Islands högsta byggnad. Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 4

Hemresa (3N) eller ytterligare en dag för egna äventyr

Whale

Ni som har valt en resa på 3 nätter åker hem idag. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

För er som har valt att förlänga resan väntar ytterligare en dag av egna upptäckter. Om ni spenderade dagen på spa eller i stan i går kanske vi kan locka med lite mer spänning i dag – eller vad sägs om att börja dagen med en valskådning? Reykjavík är utgångsplatsen för många bra valskådningsturer med dagliga avgångar. Bästa perioden för det här är juni–augusti men utflykten är populär året runt. Vi kan lova att det är en speciell känsla att se havets giganter på nära håll.

En annan möjlighet för den här dagen är att bege er ut på en glaciärvandring. Från Reykjavík går det utmärkt att hyra bil och köra själv eller bli upphämtad för en vandring på glaciärtungan Solheimajökull. Utöver en spännande vandring med mäktiga vyer och djupa issprickor att utforska bjuder resvägen på svarta lavastränder, dramatiska bergstoppar och några av landets mäktigaste vattenfall. Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 5

Hemresa (4n) eller en sista händelserik heldag på Island

Horse

Har ni valt en resa på 4 nätter är det här dagen för hemfärd.  Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Ni som har valt att förlänga resan har ännu en mäktig dag framför er på det fantastiska Island. Vad sägs om att ta tillfället i akt att göra något som många drömmer om, nämligen en tur med Islandshästar? Med utgångspunkt från Reykjavík har ni slagläge på en stor variation av bra ridresor med upphämtning i staden. Välj bland korta enkla turer till lite längre och mer krävande för vana ryttare.

Skulle ni vilja byta hästen mot något med lite mer kraft kanske en tur med superjeep kan vara någonting att knyta ihop säcken med så här den sista dagen innan hemfärd? Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

I dag har det så blivit dags för hemfärd även för er som har valt att stanna i 5 nätter.  Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. 

Omdömen om resan

lavagrottor, island
En väldigt bra arrangerad resa. Allting fungerade med bussar, hotell, utflykter etc.
Jättebra att man inte hade en exakt tid att passa efter Blå Lagunen utan kunde välja buss själv.
Lisa
4.7 | 892st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa