Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Södra Island och Reykjavík,
7 nätter

En resa som kombinerar unika naturupplevelser med storstadspuls och två dagar i världens nordligaste huvudstad. På södra Island finner ni många av Islands mest kända sevärdheter. Resan bjuder på magisk natur med rasande, spektakulära vattenfall, kolsvarta lavastränder, varma källor och flödande grönska. Lär känna Reykjavík, en stad med ett brett utbud av sevärdheter, kultur och bra restauranger.Avgångar 2018-2019: Januari - December.

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.


sida1 Kundbetyg: 4,7 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 7 nätter inkl. frukost.
 • Hyrbil 7 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter.
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, dygnet runt.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar) eller liknande. Möjlighet att välja andra biltyper.
 • Boende - Välj mellan rum med delad dusch/wc, och hotellrum med privat dusch/wc.
 • Inträde till Blå Lagunen (kan bokas 5-6 månader framåt, men bokas i tid).
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Betalas på plats:
 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.
Bokning

Södra Island och Reykjavik, 7 nätter

fr. 12 460:-

fr. 14 570:-

fr. 11 690:-

fr. 10 895:-

fr. 10 895:-

18 Maj - 14 Jun

15 Jun - 14 Aug

15 Aug - 30 Sep

01 Okt - 15 Dec

04 Jan - 31 Mar 2019

BOKA
 
Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

 

 

Beskrivning dag för dag
Dag 1 | Välkomna till Island!

Välkomna till Island. Då ni landar på Keflaviks flygplats väntar er hyrbil på er. Kör in till Reykjavík för att sedan fortsätta österut på väg 1. Vi rekommenderar att ni väljer väg 41 (Reykjanesbraut), då denna leder er runt staden istället för genom den. Ni passerar orter som Hellisheidi och Selfoss på väg till ert boende i Hvolsvöllur området. Landsbyggden kring staden är full av historia och det finns många isländska sagor från detta område.

 

Dag 2 | Upptäcksfärd längs södra kusten

Ni åker söderut längs kusten, där ni passerar vattenfallen Seljalandsfoss och Skógarfoss, två stopp som inte bör missas. Vid Seljalandsfoss kan ni ta er in bakom vattefallet, och vid Skógar hittar ni även ett intressant museum som visar upp Island från förr. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln.

 

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhraun (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn. Kör tillbaka till ert hotell i Hvolsvöllur området.

 

Seljandsfoss
Dag 3 | Egna aktiviteter kring Hvolsvöllur

Dessa två dagar är öppna för avkoppling och fri för egna aktiviteter. Ni kan exempelvis välja att ta en ridtur med start från Hestheimars ridcentrum, nära byn. Ni kan också åka upp till glaciären Myrdalsjökull, där ni kan göra en guidad rundvandring på glaciären - eller åka snöskoter på den.

 

Det finns även dagliga bussturer till den vackra nationalparken Thorsmörk, där ni kan uppleva Island "off the road". Observera att det krävs en fyrhjulsdriven bil för att köra in i Thorsmörk. Man kan även åka buss in i området. Det finns även gott om intressanta golfklubbar, tex vid Fludir eller i närheten Hella.

 

Dessa två utflykter går endast att genomföra under sommaren (maj-september) på grund av stängda vägar och dåliga väderförhållanden.​ Utflykter till höglandet (exempelvis Thorsmörk och Landmannalaugar) kräver en bil som är godkänd för körning på F-märkta vägar samt det isländska höglandet.

Ridtur på Islandshäst
Dag 4 | Egna aktiviteter kring Hvolsvöllur

Fri dag för egna upptäckter i området. Vi rekommenderar ett besök till Landmannalaugar, höglandets pärla. Precis innan ni når Landmannalaugar, måste ni korsa en flod utan bro. Upptäck sedan det hisnande landskapet med lavafält och färgstarka berg. Ta ett värmande bad i en het källa eller utforska Landmannalaugar genom vandring. Fyrhjulsdriven bil krävs för att åka till Landmannalaugar.

 

Om Landmannalaugar inte faller er i smaken kan ni åka ut till hemön, en isländsk ö och en av de öar som utgör Västmannaöarna. År 1973 drabbades Hemön, den största av öarna, av ett stort vulkanutbrott där en stor del av bebyggelsen begravdes under lavan, något man fortfarande ser spåren av. Njut av fascinerande natur och vackra vyer. Tänk på att färjetrafiken är beroende av vädret.

 

Dessa två utflykter går endast att genomföra under sommaren (maj-september) på grund av stängda vägar och dåliga väderförhållanden. Utflykter till höglandet (exempelvis Thorsmörk och Landmannalaugar) kräver en bil som är godkänd för körning på F-märkta vägar samt det isländska höglandet.

Landmannalaugar
Dag 5 | Gyllene Cirkeln - Reykjavík

På vägen tillbaka till huvudstaden passerar ni några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Vi rekommenderar ett första stopp vid den historiskt intressanta platsen Skálholt, som under många århundraden var bostad åt biskopen på södra Island. Idag finns här en vacker modern kyrka. I närheten av det finns en rekonstruktion av en bondgård från vikingatiden. Lite längre in i dalen finns en ruin av en bondgård från vikingatiden, Stöng. Härifrån kan ni vandra till Gjáin, längs leden finns vackra stenformationer och vattenfall.

Efter detta besöker ni det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, har regelbundna utbrott var femte minut. Fortsätt sedan till det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, Islands mest kända vattenfall.  Alldeles i närheten finns Thingvellirs Nationalpark, ett område som är både historiskt intressant och har en fascinerande geologi.

Övernattning i Reykjavik.

Vattenfallet Gullfoss
Dag 6 och 7 | Lär känna Reykjavik

De sista två dagarna spenderas i Reykjavík, världens nordligaste huvudstad. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Vi föreslår att ni börjar med ett besöka till Hallgrimskyrkan, där ni kan gå upp i kyrkotornet för att se Reykjavik från ovan (mot en liten kostnad). För de kulturintresserade finns det gott om museum. Reykjavik kryllar även av små designbutiker och klädaffärer med fina ullprodukter.

 

Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger . Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen. Om intresse finns rekommenderar vi att ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv. Reykjavík är känt för sitt heta nattliv. 

Reykjavík

På Island är alternativen för avkoppling och rekreation otaliga. Ni kan koppla av i någon av Reykjavíks varma utomhusbad, populärt bland islänningarna själva. Vi rekommenderar att ni under en av dagar besöker den Blå Lagunen (inträde måste förbokas), en inbjudande varm oas i det karga isländska lavalandskapet. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet. Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu.

I hjärtat av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Här finns skönhets- och massagesalong, fitnesscenter, utomhusbassänger, inomhusbassäng och ett exklusivt spa. Varma bad är ett måste då på Island och kommer med största sannolikhet bli ett minne för livet.

Övernattning i Reykjavik.

Blå Lagunen
Dag 8 | Hemresa

Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen.

Ni kör från Reykjavik till Keflavik (cirka 45 min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

Reykjavik
Om boendestandarden

Det finns två typer av boendestandard, rum med privat dusch och wc samt rum med delad dusch/wc.
Observera! Vid bokning av fler rum krävs samma boendestandard på samtliga rum.

Rum med delad dusch/wc
Här bor man på gästhem, bondgårdar och enklare hotell. Samtliga boenden serverar frukost. Gästhem har vanligtvis ett gemensamt allrum, och även ofta en liten restaurang/bar. Hotellen har ofta egen restaurang och serverar vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.


Rum med privat dusch/wc
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Samtliga boenden serverar frukost och många har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV.


 

 

Om våra hyrbilar

HYRBILAR
Växlar
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuella
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuella/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuella/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuella/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuella/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuella
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström