Svarta sandstranden Reynisfjara på Islands södra kust.
islandshäst, island
gljufrabui, sydkusten, vattenfall, södra, island
svarta, stranden, reynisfjara, sydkusten, island
vik, sydkusten, island
ridning, islandshäst, island
gaciär, vandring, island
Sky Lagoon infinity pool.
landmannalaugar, island
västmannaöarna, island
sydkusten, island, solnedgång
gullfoss, island
thingvellir, island
hamn, reykjavik, island
blå lagunen, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
solfar, reykjavik, island

Södra Island och Reykjavík

6-7 Nätter fr. 14 250:-
4.7/5 | 13 Omdömen

Maj - September
6-7 Nätter
fr. 14 250:-

Maj - Jul   fr. 14 250:-

Aug - Sep fr. 14 500:-

Sök resa

En resa som kombinerar unika naturupplevelser med storstadspuls och två dagar i världens nordligaste huvudstad. På södra Island finner ni många av Islands mest kända sevärdheter. Resan bjuder på magisk natur med rasande, spektakulära vattenfall, kolsvarta lavastränder, varma källor och flödande grönska. Lär känna Reykjavík, en stad med ett brett utbud av sevärdheter, kultur och bra restauranger. 

Avgångar 2024: Maj - September; dagligen. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.


Total körsträcka: 1010 km (140-260 km/dag).

Resans höjdpunkter:

Vattenfallet Seljandsfoss
Den Gyllene Cirkeln
Bad i Sky Lagoon

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Hotell 6-7 nätter inkl. frukost med privat dusch/wc.
Hyrbil 6-7 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
Utförlig PDF med tips på sevärdheter runt hela Island.
Servicenummer på Island, dygnet runt (24/7).
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar). Möjlighet att välja andra biltyper.
Inträde till Sky Lagoon och den Blå Lagunen (måste bokas i förväg).
Avbeställningsskydd vid sjukdom, 595 sek p.p.

Betalas på plats:

Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Dela ditt äventyr med oss!

Dela dina upplevelser och var med i Vulkans fototävling My Magical Iceland där du kan vinna 10.000:- i presentkort! 
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island - Selfoss/Hvolsvöllur

islandshäst, island

Välkomna till Island. Då ni landar på Keflaviks flygplats väntar er hyrbil på er. Kör in till Reykjavík för att sedan fortsätta österut på väg 1. Vi rekommenderar att ni väljer väg 41 (Reykjanesbraut), då denna leder er runt staden istället för genom den. Ni passerar orter som Hellisheidi och Selfoss på väg till ert boende i Hvolsvöllur området. Landsbyggden kring staden är full av historia och det finns många isländska sagor från detta område.

Dag
Dag 2

Upptäcksfärd längs södra kusten

lavastrand, reynisfjara, sydkusten, island

Ni åker söderut längs kusten, där ni passerar vattenfallen Seljalandsfoss och Skógarfoss, två stopp som inte bör missas. Vid Seljalandsfoss kan ni ta er in bakom vattefallet, och vid Skógar hittar ni även ett intressant museum som visar upp Island från förr. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln.

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhraun (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn. Kör tillbaka till ert hotell i Hvolsvöllur området.

Highlights på vägen dag 2 & 3
• Lava Center
• Seljalandsfoss
• Skogarfoss
• Skogar museum
• Solheimajökull glacier
• Dyrholaey
• Reynisfjara "Black beach"
• Vik

Dag
Dag 3

Egna aktiviteter på sydkusten

ridning, islandshäst, island

Denna dag är öppen för avkoppling och fri för egna aktiviteter. Ni kan exempelvis välja att ta en ridtur med start från Hestheimars ridcentrum, nära byn. Ni kan också åka upp till glaciären Solheimajökull, där ni kan göra en guidad rundvandring på glaciären - eller åka snöskoter på den.

Det finns även dagliga bussturer till den vackra nationalparken Thorsmörk, där ni kan uppleva Island "off the road". Observera att det krävs en fyrhjulsdriven bil för att köra in i Thorsmörk. Man kan även åka buss in i området. Det finns även gott om intressanta golfklubbar, tex vid Fludir eller i närheten Hella.

Om dessa utflykter inte faller er i smaken kan ni åka ut till hemön, en isländsk ö och en av de öar som utgör Västmannaöarna. År 1973 drabbades Hemön, den största av öarna, av ett stort vulkanutbrott där en stor del av bebyggelsen begravdes under lavan, något man fortfarande ser spåren av. Njut av fascinerande natur och vackra vyer. Tänk på att färjetrafiken är beroende av vädret.

Dessa utflykter går endast att genomföra under sommaren på grund av stängda vägar och dåliga väderförhållanden. Exakt när vägarna öppnar för säsongen varierar från år till år men Thorsmörk går vanligtvis att besöka från början på maj - september. Landmannalaugar går vanligtvis att besöka mellan slutet av maj - september. Utflykter till höglandet kräver en bil som är godkänd för körning på F-märkta vägar samt det isländska höglandet. Kontakta gärna oss i samband med din bokning om du har några frågor.

Dag
Dag 4

Hvollsvöllur/Selfoss - Gyllene Cirkeln - Reykjavík

gullfoss, island

På vägen tillbaka till huvudstaden passerar ni några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Vi rekommenderar ett första stopp vid den historiskt intressanta platsen Skálholt, som under många århundraden var bostad åt biskopen på södra Island. Idag finns här en vacker modern kyrka. I närheten av det finns en rekonstruktion av en bondgård från vikingatiden. Lite längre in i dalen finns en ruin av en bondgård från vikingatiden, Stöng. Härifrån kan ni vandra till Gjáin, längs leden finns vackra stenformationer och vattenfall. 

Efter detta besöker ni det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, har regelbundna utbrott var femte minut. Fortsätt sedan till det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, Islands mest kända vattenfall.  Alldeles i närheten finns Thingvellirs Nationalpark, ett område som är både historiskt intressant och har en fascinerande geologi.
Övernattning i Reykjavik.

Highlights på vejen
• Skálholt
• Stöng / Þjóðveldisbær
• Gjáin
• Hjálparfoss
• Secret Lagoon
• Geysir
• Gullfoss
• Fridheimar Farm
• Laugarvatn
• Thingvellir

Dag
Dag 5,6

Lär känna Reykjavík

Sky Lagoon infinity pool.

De sista dagarna spenderas i Reykjavík, världens nordligaste huvudstad. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Vi föreslår att ni börjar med ett besöka till Hallgrimskyrkan, där ni kan gå upp i kyrkotornet för att se Reykjavik från ovan (mot en liten kostnad). För de kulturintresserade finns det gott om museum. Reykjavik kryllar även av små designbutiker och klädaffärer med fina ullprodukter.

Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen. Om intresse finns rekommenderar vi att ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv. Reykjavík är känt för sitt heta nattliv.

På Island är alternativen för avkoppling och rekreation otaliga. Ni kan koppla av i någon av Reykjavíks varma utomhusbad, populärt bland islänningarna själva. Vi rekommenderar att ni under en av dagar besöker Sky Lagoon (inträde måste förbokas) som är ett av de senaste tillskotten av geotermiska bad- och spaanläggningar på Island. Här kan ni uppleva isländsk badkultur i en vacker miljö. Den mest imponerande är den 75 meter långa infinitypoolen, som ger en illusion av att smälta samman med Atlanten. Det varma vattnet i Sky Lagoon värms upp naturligt av geotermisk energi och erbjuder en avslappnande och föryngrande upplevelse. Ta god tid på er att njuta av 7-stegsritualen för maximalt välbefinnande. Ritualen består av en serie steg med varmt-kallt-varmt-kallt: bad i geotermiskt vatten, dopp i kallt vatten, ånga, bastu och peeling. 

Besöket tar vanligtvis 1,5-3 timmar, men ni kan stanna upp till 5 timmar. Kom ihåg att ta med badkläder och badskor samt duscha utan tvål innan badet. Du behöver inte ta med egen handduk, då det ingår i inträdet. Barn under 12 år är inte tillåtna att besöka Sky Lagoon. Entré ingår inte i paketet, men kan enkelt läggas till vid bokning.

I hjärtat av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens största spaanläggning. Här finns skönhets- och massagesalong, fitnesscenter, utomhusbassänger, inomhusbassäng och ett exklusivt spa. Varma bad är ett måste då på Island och kommer med största sannolikhet bli ett minne för livet.

Övernattning i Reykjavik.

Highlights på vägen
• Reykjavik
• Krysuvik
• Fagradagsfjall
• Reykjanes lighthouse
• Sky Lagoon

Dag
Dag 7

Hemresa (6n) eller en sista dag i Reykjavík

whale watching

Har ni valt en resa på 6 nätter är det här dagen för hemfärd. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Ni som har valt att förlänga resan har ännu en mäktig dag framför er på det fantastiska Island. Vad sägs om att åka på Valskådning i Reykjavik? Ta chansen att komma nära inpå havets mäktigaste varelser. Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan så ni känner att ni hunnit få ut det mesta av resan.

Dag
Dag 8

Hemresa

I dag är det då även dags för hemresa för er som valt att stanna i 7 nätter. Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavik till Keflavik (cirka 45 min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
VW Caddy
VW Caddy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
5 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Rum med privat dusch/wc

På denna resa erbjuds privat dusch/wc på alla boenden.

Rum med privat dusch/wc

With

Här bor ni på 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Alla boenden serverar frukost och många har en egen restaurang, ibland även en bar. På hotellen kan du vanligtvis äta á la carte. De flesta boendena har gratis wifi. 

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen möblerade med stolar, bord, garderob, telefon, radio och tv.

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Omdöme av resan

får, island
Unik natur, med stor variation. Fröjd för ögat. Trevligt och vänligt bemötande. Intressant med både stad och landsbygd, då staden var fri från illa designade höghus och betongkomplex.
Lite svårt med planeringen då det regnade rätt mycket.
Janne

Vi hjälper dig med din resa