Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70
Din varukorg

Hem
Paketresor
Hotell
Hyrbilar
Utflykter
Grupp och Konferensresor
Islandsguiden
Om oss
Startsida för Paketresor
Flyg och hotell
Weekendresor
Flyg & hyrbil
Bilrundresor
Rundresor med guide
Ridresor
Resor från Göteborg
Norrskensresor
Vinterresor
Veckoresor
Familjeresor
Sparesor
Stopover Island - USA
Skräddarsydda resor
Kontakta oss
Vi hjälper dig att boka och planera din islandsresa. Välkommen att kontakta oss!
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Södra Island, 4/5 nätter

En fullspäckad resa för er som på kort tid vill uppleva det fascinerande isländska landskapet på södra Island. Med egen hyrbil tar ni er enkelt runt bland brusande vattenfall, svarta lavastränder, vidsträckta glaciärer och givetvis varma källor. Vill ni ha mer tid för att besöka Reykjavík? Förläng resan med en extranatt.


Avgångar 2018-2019: 4 Januari - 19 December.

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

sida1 Kundbetyg: 4,7 sida2
Läs betyg om resan

I paketet ingår:
 • Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage.
 • Boende 4/5 nätter inkl frukost.
 • Hyrbil 4/5 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
 • Detaljerad vägbeskrivning inkl. tips på aktiviteter.
 • Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, dygnet runt.
 • Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
 • Isländsk reseguide från Promote Iceland (pdf).
 • Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:
 • Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar) eller liknande. Möjlighet att välja andra biltyper.
 • Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
 • Inträde till Blå Lagunen (kan bokas 5-6 månader framåt, men bokas i tid).
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom.

Betalas på plats:

 • Bensinpriset på Island är ungefär samma som i Sverige.
 • Vid upphämtning av hyrbil på Keflaviks flygplats tillkommer flygplatsavgift om ca. 300 SEK.

Bokning
Södra Island, 4/5 nätter

fr. 8 995:-

fr. 10 190:-

fr. 8 390:-

fr. 7 615:-

fr. 7 615:-

18 Maj - 14 Jun

15 Jun - 14 Aug

15 Aug - 30 Sep

01 Okt - 19 Dec

04 Jan - 31 Mar 2019

BOKA
 

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

 

 

 

Beskrivning dag för dag

Dag 1 | Bad i Blå Lagunen - Hveragerdi

Ni landar på Keflavik flygplats på morgonen eller på eftermiddagen. Er hyrbil hämtar ni ut på flygplatsen. En perfekt start på er islandsvistelse är att åka till det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen (inträde måste förbokas) om ni ankommer med morgonflyget. Här njuter ni av det varma och mineralrika vattnet oavsett årstid. Den Blå Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu, och en fin restaurang.

 

Direkt eller med nya krafter efter det välgörande badet kör ni sedan vidare till den charmiga byn Hveragerdi för er första övernattning.

 

Dag 2 | Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur - Kirkjubæjarklaustur

 

Ät frukost på hotellet innan ni åker söderut. Ni följer väg nr 1 och passerar städerna Selfoss och Hella. Öster om Hvolsvöllur kommer ni till vattenfallen Seljandsfoss och Skógarfoss, två sevärdheter ni inte får missa. Vid Skógar finns ett museum som ger en historisk samt nutida inblick i islänningarnas liv. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln.

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhraun (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn. Övernattning i eller nära Kirkjubæjarklaustur.

 

Vattenfallet Seljandsfoss
Dag 3 | Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull  - Klaustur - Vík

Börja tredje dagen med att köra över till regionen vid foten av glaciären Vatnajökull. På er väg västerut kan ni stanna vid Dverghamrar, ett bälte av basaltkolonner som ligger några kilometer från Kirkjubæjarklaustur. Fortsätt österut över Skeidarásandur, utsiktsplats med underbar utsikt över Europas största glaciär, Vatnajökull.

Efter denna vidsträckta öken når ni Skaftafell Nationalpark, ett vackert område vid foten av Vatnajökullglaciären som är känd för sin unika natur och överflödande grönska, en oas mellan den svarta öknen och glaciären. Här kan ni välja mellan ett antal vandringsleder, exempelvis genom parken till det vackra vattenfallet Svartifoss eller till kanten av glaciärtungan Skaftafell. Längre österut kommer ni till den spektakulära glaciärlagunen Jökulsárlon. Enorma isblock lossnar från glaciären Vatnajökull och flyter i lagunen. Här kan ni ta en båttur på 30-40 minuter mellan isbergen. Kör sedan tillbaka via Kirkjubæjarklaustur till Vík. Övernattning i eller nära Vík.

 

Svarta lavastränder vid Vík
Dag 4 | Vík - Gyllene Cirkeln - Reykjavík

 

Under dagen kommer ni att besöka några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Följ väg nr. 1 i väster genom Hella tills ni passerar floden Thjórsá, fortsätt sedan i riktning mot Fludir. Om tid och intresse finns rekommenderar vi att ni gör ett besök till vulkankratern Kerið samt den historiska platsen Skálholt.

Ni fortsätter mot det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, har regelbundna utbrott var femte minut. Alldeles i närheten av Geysirområdet hittar ni det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, det kanske mest kända av Islands många vackra vattenfall. Nästa stopp längs vägen är Thingvellirs Nationalpark, ett område som är både historiskt intressant och har en fascinerande geologi. Övernattning i Reykjavík.


 

Gyllene Cirkeln
Dag 5 | Hemresa (4n) eller extra dag i Reykjavík

Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavik till Keflavik (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

 

För er som valt att förlänga resan med en extra natt har ni tid att utforska värdlens nordligaste huvudstad. Strosa runt på stan bland restauranger, kaféer och mysiga shoppinggator. För de kulturintresserade finns det gott om museum i staden. Om intresse finns kan ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv. Reykjavík är känt för sitt heta nattliv. 

 

Reykjavik
Dag 6 | Hemresa

Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavik till Keflavik (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

 

 

Om boendestandarden

Det finns två typer av boendestandard, rum med privat dusch och wc samt rum med delad dusch/wc.

Observera! Vid bokning av fler rum krävs samma boendestandard på samtliga rum.

Rum med delad dusch/wc
Här bor man på gästhem, bondgårdar och enklare hotell. Samtliga boenden serverar frukost. Gästhem har vanligtvis ett gemensamt allrum, och även ofta en liten restaurang/bar. Hotellen har ofta egen restaurang och serverar vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.


Rum med privat dusch/wc
Boende på väl ansedda 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Samtliga boenden serverar frukost och många har egen restaurang, ibland även bar. Hotellen har vanligtvis en à la carte meny. De flesta boenden har kostnadsfri Wi-Fi.

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen är möblerade med stolar, bord, garderob och har telefon, radio och TV.


 

 

Om våra hyrbilar

HYRBILAR
Växlar
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuella
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuella/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuella/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuella/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuella/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuella
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Min sida | Sitekarta
© Vulkan Resor AB - Webmaster: Ulf Nordström