bilresa, sydkusten, island
blå lagunen, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
svarta, stranden, reynisfjara, strand, island, sydkusten
sydkusten, vik, island
svartifoss, island
fjadrargljufur, island, sydkusten
islandshäst, island, sydkusten
jökulsarlon, sydkusten, island
kerid, island
gullfoss, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
reykjavik, island, sommar

Södra Island

4-5 Nätter fr. 9 700:-
4.8/5 | 55 Omdömen

Mars - Oktober
4-5 Nätter
fr. 9 700:-

Sep - Okt   fr. 11 450:-

Mar - Apr   fr. 9 700:-

Maj - Jun   fr. 10 450:-

Jul - Aug   fr. 12 300:-

Sök resa

En fullspäckad resa för er som på kort tid vill uppleva det fascinerande isländska landskapet på södra Island. Med egen hyrbil tar ni er enkelt runt bland brusande vattenfall, svarta lavastränder, vidsträckta glaciärer och givetvis varma källor. Vill ni ha mer tid för att besöka Reykjavík? Förläng resan med en extranatt. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2023: Mars - Oktober; dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.


Total körsträcka: 980 km (90-330 km/dag)

Resans höjdpunkter:

Svarta lavastränder i Reynisfjara
Den Gyllene Cirkeln
Vattenfallet Seljandsfoss
Bad i den Blå Lagunen

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Boende 4/5 nätter inkl frukost.
Hyrbil 4/5 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW)
Utförlig PDF med tips på sevärdheter runt hela Island.
Servicenummer på Island, dygnet runt (24/7).
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar). Möjlighet att välja andra biltyper.
Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
Inträde till den Blå Lagunen och Sky Lagoon.
Avbeställningsskydd vid sjukdom, 595 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Betalas på plats:

Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

DELA DITT ÄVENTYR MED OSS!

Dela med dig av dina upplevelser av din resa till Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island - Bad i Blå Lagunen - Hveragerdi

blå lagunen, island

Ni landar på Keflavik flygplats på morgonen eller på eftermiddagen. Er hyrbil hämtar ni ut på flygplatsen. En perfekt start på er islandsvistelse är att åka till det världsberömda utomhusbadet Blå Lagunen (inträde måste förbokas) om ni ankommer med morgonflyget. Här njuter ni av det varma och mineralrika vattnet oavsett årstid. Den Blå Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu, och en fin restaurang. Direkt eller med nya krafter efter det välgörande badet kör ni sedan vidare till den charmiga byn Hveragerdi för er första övernattning.

Dag
Dag 2

Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur - Kirkjubæjarklaustur

seljalandsfoss, vattenfall, island

Ät frukost på hotellet innan ni åker söderut. Ni följer väg nr 1 och passerar städerna Selfoss och Hella. Öster om Hvolsvöllur kommer ni till vattenfallen Seljandsfoss och Skógarfoss, två sevärdheter ni inte får missa. Vid Skógar finns ett museum som ger en historisk samt nutida inblick i islänningarnas liv. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln. 

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhraun (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn. Övernattning i eller nära Kirkjubæjarklaustur.

Dag
Dag 3

Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull - Kirkjubæjarklaustur - Vík

lavastrand, sydkusten, reynisfjara, island

Frukost på hotellet. Börja tredje dagen med att köra över till regionen vid foten av glaciären Vatnajökull. På er väg västerut kan ni stanna vid Dverghamrar, ett bälte av basaltkolonner som ligger några kilometer från Kirkjubæjarklaustur. Fortsätt österut över Skeidarásandur, utsiktsplats med underbar utsikt över Europas största glaciär, Vatnajökull. 

Efter denna vidsträckta öken når ni Skaftafell Nationalpark, ett vackert område vid foten av Vatnajökullglaciären som är känd för sin unika natur och överflödande grönska, en oas mellan den svarta öknen och glaciären. Här kan ni välja mellan ett antal vandringsleder, exempelvis genom parken till det vackra vattenfallet Svartifoss eller till kanten av glaciärtungan Skaftafell. Längre österut kommer ni till den spektakulära glaciärlagunen Jökulsárlon. Enorma isblock lossnar från glaciären Vatnajökull och flyter i lagunen. Här kan ni ta en båttur på 30-40 minuter mellan isbergen. Kör sedan tillbaka via Kirkjubæjarklaustur till Vík. Övernattning i eller nära Vík.

Dag
Dag 4

Vík - Gyllene Cirkeln - Reykjavík

gullfoss, island

Frukost på hotellet. Under dagen kommer ni att besöka några av de mest intressanta och välkända sevärdheterna på Island. Följ väg nr. 1 i väster genom Hella tills ni passerar floden Thjórsá, fortsätt sedan i riktning mot Fludir. Om tid och intresse finns rekommenderar vi att ni gör ett besök till vulkankratern Kerið samt den historiska platsen Skálholt. 

Ni fortsätter mot det världsberömda geotermiska området Geysir där Strokkur, den mest aktiva av gejsrarna, har regelbundna utbrott var femte minut. Alldeles i närheten av Geysirområdet hittar ni det majestätiska Gullfoss, det “gyllene” vattenfallet, det kanske mest kända av Islands många vackra vattenfall. Nästa stopp längs vägen är Thingvellirs Nationalpark, ett område som är både historiskt intressant och har en fascinerande geologi. Övernattning i Reykjavík.

Dag
Dag 5

Hemresa (4n) eller extra dag i Reykjavík

reykjavik, sommar, island

Frukost på hotellet. Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavik till Keflavik (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

För er som valt att förlänga resan med en extra natt har ni tid att utforska värdlens nordligaste huvudstad. Strosa runt på stan bland restauranger, kaféer och mysiga shoppinggator. För de kulturintresserade finns det gott om museum i staden. Om intresse finns kan ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv. Reykjavík är känt för sitt heta nattliv.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

Frukost på hotellet. Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavik till Keflavik (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
VW Caddy
VW Caddy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
5 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Boendestandard

Det finns två typer av boenden som du kan välja mellan för den här resan. Om du bokar två rum eller fler behöver de vara av samma typ. 

Rum med delad dusch/wc

Without

Väljer du det här alternativet bor ni på gästhem, bondgårdar och på enklare hotell. Alla boenden serverar frukost. Gästhemmen har normalt ett gemensamt allrum och ofta även en liten restaurang och bar. Hotellen har ofta egna restauranger där du kan äta á la carte. De flesta boenden har gratis wifi.

Rummen har inte egen dusch/wc, men tvättfat med varmt och kallt vatten. Istället delas dusch/wc med andra gäster. Sängarna är bäddade och rummen är vanligtvis möblerade med garderob, stolar och bord.

    

Rum med privat dusch/wc

With

Väljer du det här alternativet bor ni på 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Alla boenden serverar frukost och många har en egen restaurang, ibland även en bar. På hotellen kan du vanligtvis äta á la carte. De flesta boendena har gratis wifi. 

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen möblerade med stolar, bord, garderob, telefon, radio och tv. 

Omdöme av resan

får, island
Haft en underbar resa till Södra Island med min make. Vi fick tid tillsammans att uppleva både höga höjder med glaciärkontakt och svarta nästan magiska stränder. Att åka själv i egen bil gjorde upptäcktsresanden optimalt! Fina boenden på varje ort och trevliga islänningar. Vi avslutade vår resa i Reykjavik och med valskådning vilket var en fantastisk upplevelse!
Victoria N

Vi hjälper dig med din resa