Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glaciär, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glacier
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk

Thórsmörk

5 Nätter fr. 24 700:-
4.8/5 | 11 Omdömen

Maj - September
5 Nätter
fr. 24 700:-

 

 

Maj - Jul   fr. 24 700:- 

Aug - Sep   fr. 25 450:- 

 

 

Sök resa

Rid genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser. Vi börjar i den lummiga stadsdelen Fljótshlíd, fastställandet av en av de isländska sagorna. Därifrån rider vi in Thórsmörk, en av de vackraste dalarna på Island, som bara är tillgänglig genom att korsa glaciala floder. Vi tillbringar en natt omgiven av gröna skogar, vulkaniska berg och glaciärer innan du fortsätter längs foten av Eyjafjallajökull vulkanen. Vi besöker också den imponerande Canyon Stakkholtsgjá och stannar vid Seljalandsfoss vattenfall.  Turen lämpar sig väl för dig som vill rida en kortare tur men ändå uppleva Islands variationsrika natur. Denna tur har en fri rinnande flock av hästar. Upplev mångfalden av den isländska hästen i sin naturliga miljö, långt från civilisationen, och hur Islanders reste i gamla dagar med en flock av fri-löpning hästar. Varje ryttare får chansen att prova mellan 10 och 15 olika hästar, som utvecklar ridfärdigheter. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: Maj - september; utvalda datum.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Mäktiga klyftan Stakkholtsgjá
Glaciären Eyjafjallajökull
Thórsmörk

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
1 natt på Eldhestars gästhem, och 3 nätter i fjällstuga (sovsäckslogi).
1 natt på valt hotell i Reykjavik.
Ridning 4 dagar - 90 km. Dagsetapper på 20-35 km (4-6,5 tim).
Helpension (frukost, lunch, middag), dock ej middag sista kvällen.
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
Guidning på engelska/svenska.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - Reykjavík - Elhestars gård Vellir

Dag 1

Turen startar på kvällen. Turdeltagare som anländer till Island samma dag tar flygbussen från flygplatsen till busstationen BSÍ i Reykjavík. Vi möter upp och välkomnar er på busstationen eller på ert hotell/gästhem i Reykjavík mellan kl. 17:30 - 18:00 och kör er till vår gård Vellir i Hveragerði. Där inkvarteras deltagarna i vårt nya gästhus. En gemensam middag serveras på Hotell Eldhestar då vi får tillfälle att lära känna varandra. Kvällen avslutas med en detaljerad presentation av turen.

Dag
Dag 2

Hveragerdi – Torfastaðir

Dag 2

Turdeltagarna körs med buss till gården Torfastaðir i Fljótshlið på södra Island, där ridturen börjar. När vi gjort oss bekanta med hästarna rider vi till floden Markarfljót, vi följer den gamla flodbanken till stenen Dímon, som är känd från Njáls Saga. Dagsetappen avslutas med att rida över den gamla bron över Markarfljót. Natten tillbringar vi på Stóru- mörk/ Ásgarður. Sträckan vi rider den här dagen är 22-25 km och tar 4 timmar.

Dag
Dag 3

Stóra-mörk - Thórsmörk

Dag 3

Vi rider från gården Stóra-mörk i riktning mot Thórsmörk, vi fortsätter längs med floden Markarfljót under glaciären Eyjafjallajökulls tvärbranta sidor. Ridvägen tar oss vidare över ett par mindre åar och sedan längs med Krossá, en å med forsande smältvatten från glaciärerna. Till slut kommer vi fram till Thórsmörk, en vacker, orörd dal som tillägnats asaguden Thór. Dalen ringas in av de tre glaciärerna Eyjafjallajökull, Tindfjallajökull och Mýrdalsjökull. Här övernattar vi i en fjällstuga i Básum. På kvällen njuter vi av det den vidsträckta dalen har att erbjuda; ett oförglömligt landskap med björkskog, raviner, grottor och kraftfulla vattenfall. Sträckan vi rider den här dagen är 25 km och tar 5-6 timmar.

Dag
Dag 4

Thórsmörk - Stóra-mörk

Dag 4

Vi börjar dagen med att besöka alvernas kyrka innan vi fortsätter till den mäktiga klyftan Stakkholtsgjá, en upplevelse som blir ett minne för livet. Sedan vänder vi och rider längs vår tidigare rutt och över heden Hamragarðaheiði tillbaka till gården Stóra-mörk, där hästarna stannar över natten. Vi övernattar på Stóra-mörk/ Ásgarður. Sträckan vi rider den här dagen är 30 km och tar 7 timmar.

Dag
Dag 5

Stóra-mörk - Torfastaðir

Dag 5

Första delen av dagens etapp går på fina stigar i området runt Markarfljót. En gammal väg ger oss möjligheten att få uppleva det vackra området Fljótshlið. På vägen tillbaka passerar vi gården Hlíðarendi, där en av Islands mest kända vikingar, Gunnar á Hlíðarendi, levde fram till sin död. Ungefär kl 15 lämnar vi hästarna och körs tillbaka till Vellir, och efter lite förfriskningar, vidare in till Reykjavik. Sträckan vi rider den här dagen är 25 km och tar cirka 4-5 h.

Dag
Dag 6

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats. 

 

Omdöme av resan

Bakgrund
Resan var en magisk upplevelse att få se detta fantastiska landskap på dessa fantastiska Islandshästar och Island bjöd på solsken i tre av våra fyra riddagar.
Jag ger både Vulkanresor och Eldhästar bästa betyg
Hekla

Vi hjälper dig med din resa