Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glaciär, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glacier
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk

Thórsmörk

5 Nätter fr. 16 950:-
4.8/5 | 11st Omdömen

Avgångar: maj - september
5 Nätter
fr. 16 950:-

2019: 27 Maj - 05 Jun fr. 16 950:-

; 24 Jun - 15 Jul fr. 18 315:-

; 14 Aug - 07 Sep fr. 


Rid genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna Myrdalsjökull och Eyjafjallajökull. Ritten till den mäktiga klyftan Stakkholtsgjá blir en oförglömlig upplevelse. Turen lämpar sig väl för dig som vill rida en kortare tur men ändå uppleva Islands variationsrika natur. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Resans höjdpunkter:

Mäktiga klyftan Stakkholtsgjá
Glaciären Eyjafjallajökull
Thórsmörk

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Boende 2 nätter på gästhem och 2 nätter i sovsäckslogi
Boende 1 natt i Reykjavik
Ridning 4 dagar - Dagsetapper på 20-40 km
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen
Guidning på engelska/svenska
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík
Extranätter i Reykjavík efter ridturens slut
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavík - Hveragerdi

Turen startar på kvällen. Turdeltagare som anländer till Island samma dag tar flygbussen från flygplatsen till busstationen BSÍ i Reykjavík. Vi möter upp och välkomnar er på busstationen eller på ert hotell/gästhem i Reykjavík mellan kl. 17.30 och 18.00 och kör er till vår gård Vellir i Hveragerði. Där inkvarteras deltagarna i vårt nya gästhus. En gemensam middag serveras på Hotell Eldhestar då vi får tillfälle att lära känna varandra. Kvällen avslutas med en detaljerad presentation av turen.

Dag 1
Dag
Dag 2

Hveragerdi – Stóra-Mörk

Turdeltagarna körs med buss till gården Torfastaðir i Fljótshlið på södra Island, där ridturen börjar. När vi gjort oss bekanta med hästarna rider vi till floden Markarfljót, vi följer den gamla flodbanken till stenen Dímon, som är känd från Njáls Saga. Dagsetappen avslutas med att rida över den gamla bron över Markarfljót. Natten tillbringar vi på Stóra- Mörk/ Ásgarður. Sträckan vi rider den här dagen är 22 km och tar 4 timmar.

Dag 2
Dag
Dag 3

Stóra-Mörk - Thórsmörk

Vi rider från gården Stóra- Mörk i riktning mot Thórsmörk, vi fortsätter längs med floden Markarfljót under glaciären Eyjafjallajökulls tvärbranta sidor. Ridvägen tar oss vidare över ett par mindre åar och sedan längs med Krossá, en å med forsande smältvatten från glaciärerna. Till slut kommer vi fram till Thórsmörk, en vacker, orörd dal som tillägnats asaguden Thór. Dalen ringas in av de tre glaciärerna Eyjafjallajökull, Tindfjallajökull och Mýrdalsjökull. Här övernattar vi i en fjällstuga i Básum. På kvällen njuter vi av det den vidsträckta dalen har att erbjuda; ett oförglömligt landskap med björkskog, raviner, grottor och kraftfulla vattenfall. Sträckan vi rider den här dagen är 25 km och tar 6-7 timmar.

Dag 3
Dag
Dag 4

Thórsmörk - Stóra-Mörk

Vi börjar dagen med att besöka alvernas kyrka innan vi fortsätter till den mäktiga klyftan Stakkholtsgjá, en upplevelse som blir ett minne för livet. Sedan vänder vi och rider längs vår tidigare rutt och över heden Hamragarðaheiði tillbaka till gården Stóra- Mörk, där hästarna stannar över natten. Vi övernattar på Stóra- Mörk/ Ásgarður. Sträckan vi rider den här dagen är 30 km och tar 7 timmar.

Dag 4
Dag
Dag 5

Stóra-Mörk - Torfastaðir

Första delen av dagens etapp går på fina stigar i området runt Markarfljót. En gammal väg ger oss möjligheten att få uppleva det vackra området Fljótshlið. På vägen tillbaka passerar vi gården Hlíðarendi, där en av Islands mest kända vikingar, Gunnar á Hlíðarendi, levde fram till sin död. Ungefär kl 15 lämnar vi hästarna och körs tillbaka till Vellir, och efter lite förfriskningar, vidare in till Reykjavik där gruppen får möjlighet att tillbringa kvällen tillsammans. Sista natten spenderar vi på ett trevligt gästhem (bed & breakfast). Sträckan vi rider den här dagen är 25 km och tar 5 timmar.

Dag 5
Dag
Dag 6

Transfer till Keflavík – Hemresa

Deltagarna tar på egen hand flygbussen till flygplatsen i Keflavik eller fortsätter sin resa på Island. 

* Vänligen uppmärksamma att middagen sista dagen INTE är inkluderad i priset. 

Omdöme av resan

Bakgrund
Resan var en magisk upplevelse att få se detta fantastiska landskap på dessa fantastiska Islandshästar och Island bjöd på solsken i tre av våra fyra riddagar.
Jag ger både Vulkanresor och Eldhästar bästa betyg
Hekla
4.8 | 11st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa