Familj betraktar Islands glacier.

Familjeresor med barn till Island 2024

Dina val: Familjeresor x <% slider.settings.value[0] %> to <% slider.settings.value[1] %> nights x <% monthsNames[item] %> x <% filterRanger.regions[item] %> x <% filterRanger.types[item] %> x <% filterRanger.interests[item] %> x
Rensa filter

<% tempItems %> resor hittades resa hittades

Sortera efter:
Loading

Barn som rider på islandshästar.

Familjesemester på Island

Vi på Vulkanresor har specialiserat oss på att ta fram resor för den aktiva familjen som letar efter äventyr, fantastiska upplevelser, utomhusaktiviteter och värdefull tid tillsammans. Vi vill att alla i familjen, oavsett ålder, ska kunna delta i denna glädjefyllda familjeresa till Island.

Vi förstår att det kan vara en utmaning att planera roliga och inspirerande familjeresor därför rekommenderar vi att du överlåter jobbet till oss på Vulkanresor. Med våra färdiga semesterpaket lämnar du över ansvaret och slipper stressen som det innebär att planera en familjeresa. Vi tar hand om allt, från flyg, boende, transport och aktiviteter. Dessutom skickar vi med en detaljerad resplan som innehåller all nödvändig information om din resa så att du och alla i din familj bara ska behöva tänka på att njuta och ha roligt.

Skräddarsy din familjeresa till Island

Vi förstår att alla familjer är olika och har sina olika preferenser på vad en bra semester ska innehålla. Därför har du möjlighet att skräddarsy din resa till Island så att den passar hela familjens behov och önskemål. Du kan bland annat välja:

  • Boende: Välj det boende som passar er bäst. Vi erbjuder allt från 4-stjärniga hotell till lägenhetshotell och lantliga stugor. Välj om ni vill bo i centrala Reykjavik eller utanför stadskärnan. 
  • Bil: Välj den bil som passar er budget och era behov.
  • Aktiviteter:  För den som önskar finns det möjlighet att addera extra aktiviteter såsom, rida på islandshästar, bada i någon av Islands varma källor så som Blå Lagunen, Sky Lagoon och Hvammsvik varma källor. Det finns även möjlighet att åka på valsafari eller besöka den berömda Gyllene Cirkeln. 

*Vissa av aktiviteterna har åldersgräns så glöm inte att kolla det i förväg

Familj cyklar på Island

Vad innebär en familjeresa till Island?

Den perfekta familjesemestern till Island kombinerar äventyr med natur och kultur. 

Några av de fantastiska upplevelserna som du och din familj kommer kunna uppleva är:

Beskåda naturliga underverk med dina barn på Island.

Naturfenomen

Ta med dina barn och leta efter vattenfall, utforska glaciärer och isgrottor, bada i varma källor eller varför inte spana in mäktiga gejsrar. En av de bästa sakerna med att resa till Island tillsammans med dina barn är att du även kan uppleva denna magiska ö genom deras ögon. Vi kan garantera att ditt barn kommer upptäcka detaljer som du annars hade missat.

Norrskensjakt med familjen på Island.

Jakten på norrsken

Att uppleva norrsken är något som både du och ditt barn kommer minnas för livet. För bästa möjliga upplevelse, utan några sura miner, tänk på att klä er varmt och ta gärna med en termos med varm choklad. Eftersom norrskenet är ett naturligt fenomen och det därmed aldrig finns några garantier på när eller om norrskenet kommer dyka upp så rekommenderar vi att du förbereder dina barn innan på att det kan bli en stunds väntan.

Barn beskådar glaciärer på Island.

 

Utforska glaciärer

Att utforska glaciärer är ett spännande äventyr för hela familjen. Här har ni möjligheten att kombinera en fartfylld snöskotertur med att iaktta glaciärernas vilda skönhet. Genom att studera klimatförändringarnas effekt på Islands glaciärer kan miljömedvetenheten öka hos både stora och små.

Sky Lagoon på Island.

Koppla av i geotermiska källor

Geotermiska pooler finns det gott om på Island och med lite efterforskning kan du hitta en i nästan varje by. Med ett brett utbud av stora, små, konstgjorda och naturliga pooler kommer du garanterar hitta något som passar alla i familjen. Dessa geotermiska pooler är även de perfekta platserna att stöta på och bekanta sig bättre med lokalbefolkningen. Lär dig gärna några fraser på isländska innan resan så kommer upplevelsen bli ännu trevligare.

Valskådning med hela familjen på Island.

 

Valskådning

Valskådning är verkligen en upplevelse för livet. För att göra turen ännu mer intressant rekommenderar vi att ni inför valskådningen gör ett besök till Whales of Iceland-museet för att lära er mer om dessa varelser redan innan båtturen. Väl på båten så passa på att ställa eventuella frågor till besättningen och ta med kikare till barnen så att de aktivt kan delta i att spana efter valar.

Klappa islandshästar på Island.

 

Rid på Islandshästar

Vill ni uppleva Island från nya perspektiv? Då är det perfekt att ta med dina barn på en ridtur. Från hästryggen kan ni uppleva natursköna stiga och de isländska underverken på nära håll. Islandshästen är känd för sitt milda temperament och därmed är rida på islandshästar en aktivitet som går utmärkt att njuta av tillsammans med ditt barn.

Vattenfallet Gullfoss på Island.

 

Den Gyllene Cirkeln

Den gyllene cirkeln är en av Islands mest populära turer. Här har både barn och vuxna möjligheten att fördjupa sig i geotermiska underverk som aktiva gejser, tektoniska plattor och dånande vattenfall såsom det kända vattenfallet Gullfoss. För att göra turen ännu mer spännande ge barnen en engångskamera eller mobiltelefon och en lista över saker och platser som de ska fotografera. Erbjud en belöning till den bästa bilden.

Familj beskådar Skaftafell på Island.

Den ultimate nöjesparken för både stora och små

Föreställ dig ditt barns stora leende när de står på toppen av en vulkan, njuter av det varma vattnet i en geotermisk källa, betraktar islandshästar som springer fritt i det vilda eller bevittnar den otroliga kraften hos gejsrar. Som en extra bonus så är dessa äventyr inte bara spännande och underhållande utan även utbildande och ger dina barn möjligheten att skapa en djupare anknytning till naturen. Oavsett vart på Island ni väljer att semestra kommer dina barn bli förtrollade av allt de ser och upplever, det blir garanterat en resa ni alla kommer minnas.

6 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR NI SKA ÅKA TILL ISLAND PÅ ER NÄSTA FAMILJESEMESTER

Memories icon

Minnen för livet

Med en semester på Island kan vi lova att ni tillsammans som en familj kommer skapa fina minnen för resten av livet.

 

Brain Icon

Ny kunskap

Barn lär sig bäst genom att göra och genom erfarenhet.

 

Eye Icon

Medvetenhet

Familjeresor är det perfekta tillfället för vuxna att öppna barns ögon för en värld full av spännande upplevelser och äventyr.

 

Enjoy Icon

Nya upplevelser

På en semester får hela familjen uppleva nya spännande saker.

 

Family Icon

Kvalitets tid

Tid i väg från hemmet och vardagen kan skapa en bättre relation mellan familjemedlemmarna.

 

Elves Icon

Låt fantasin flöda

Att ta med dina barn på en familjesemester till Island är som att introducera dem till ett fantasirike av vikingar, alver och mysterium.

 


VI HJÄLPER DIG MED ER FAMILJERESA