Omdöme  Vulkanresor

Omdömen - Vulkanresor AB

Så tycker våra kunder om sin resa

Sedan 1997 har vi haft förmånen att arrangera resor till Island för mer än 100 000 resenärer. Nedan kan du läsa vad våra resenärer tycker om sin resa. Fler omdömen hittar du på paketresan, hotellet eller utflykten. Vi hoppas att det är till hjälp när du väljer din resa till Island!

Island - alltid värt att resa till

Vår resa till Island var fantastisk Island är annorlunda,vackert och spännande. Vi kan verkligen rekommendera Vulkanresor. Allt fungerade smidigt, 3 nätter på Eldhestar och 2 nätter i Reykjavik samt hyrbil var ett vinnande koncept. Vi fick skjuta upp resan två ggr p.g.a pandemin men det var inga problem att göra det . Allt fungerade perfekt.

Mia, 21/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Som en saga

Att komma till Island är som att komma in i en sagovärld. När man lämnat ön längtar man dit igen. Det finns så mycket vacker natur.

Rufus, 21/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Weekend resa

Jättefint hotell, mycket rent och fräscht, trevlig personal. Hästarna och ridturen var fantastisk. Kommer absolut att återkomma någon gång igen. Med andra ord ett underbart land.

20/04/2022
Pärlor i sydväst »

Glacier walk in Iceland by respiraquestomondo.

 

Islandsresan med barn och barnbarn

Allt fungerade utmärkt med flygresa och utflykter, guiden på Gyllene cirkelturen var mycket bra. På vår lediga dag besökte vi Marinmuseet och Vikingamuseet kan verkligen rekommenderas, de låg ju alldeles runt hörnet av vårt hotell.

Gun Björklund, 19/04/2022
Flyg och hotell »

Bröllopsresa

Min man och jag åkte på Bilrundresa Södra Island 4 nätter som bröllopsresa. Klart värt det. Vi kunde få välja vad vi ville se och stanna och uppleva island i vår takt. Och vilken natur de har! Kommer åka till Island igen och kommer troligen använda vulkanresor igen vid bokning.

Ellinor 17/12/2021
Södra Island & norrsken 4-5 nätter »

Island i november - Toppenresa!

Island i november är mörkt och regnigt, men när solen skiner över is och glaciärer gör det ingenting alls. Lite turister men ändå bra service på utflykter och restauranger.

C & R 25/11/2021
Flyg och hotell »

Winter in Iceland by magsandrufus

 

Magisk resa!

Extremt proffsiga Susanne hjälpte oss att planera denna resa. Varje sekund var magisk!

Fia 11/11/2021
Flyg och hotell »

Frihet med hyrbil

En perfekt blandning mellan uppstyrda aktiviteter samt friheten med hyrbil. Väldigt skönt att ha bil och köra runt och upptäcka på sina egna villkor. Mycket bra med toaletter samt restauranger även långt utanför stora städerna.

Johan 06/11/2021
Barnens Island »

Island oktober 2021

En fantastisk resa , med hjälp från Vulkanresor att sätta ihop olika utflykter, så blev det kvällstur att titta på Norrsken, en dag till att besöka Sydkusten och se vattenfall, svart strand och glaciärer. Flyover Icland var också en helt otrolig upplevelse. Sista dagen bar det i väg att titta på vulkanen, även om den inte är helt aktiv så var det helt otroligt att se.

Gunsan 27/10/2021
Flyg och hotell »

South Iceland - simipasaportehablara

 

Resa som håller hela livet…

Att få bo mitt inne i centrum med nattklubbar runtomkring, och ändå kunna sova gott… Att ta en öl på puben och människor kommer fram och småpratar…. Att få bada utomhus i minusgrader… Att få gå på torkad lava… Att få andas den isländska luften… Att få känna sig levande…

Icy75 20/10/2021
Flyg och hotell »

Verkligen en upplevelse!

Hade en helt fantastisk resa med otroliga upplevelse. Besökte en aktiv vulkan, red islandshästar, besökte blå lagunen, badade i varma källor, sightseeing i Reykjavik, hike i Landmannalauger etc.. Listan är lång. Mycket tur med väder och vind. Detta var min andra resa till Island och det finns bara mer och mer att uptäcka. Enda negativa om jag måste säga något var hyrbil Europcar. Kön var 2 h lång och tog mer tid än förväntat.

Linda 26/09/2021
Flyg och hotell »

Fantastisk upplevelse! 

obeskrivlig natur! Stor Tack för vår svenska guide (Lena) som gjorde vår upplevelse rikare och oförglömlig.

29/08/2021
Weekendresa med svensktalande guide »

Secret Lagoon in Iceland by travelanddeco_addict

 

Resan var fantastisk

Utflykterna var mycket bra organiserade och den svensktalande guiden var mycket duktig och kompetent . Till och med vädret visade sig från sin bästa sida. Jeepturen till vulkanen Hekla och landmannalaugur var en fantastisk upplevelse.

Pia 22/08/2021
Island på en vecka »

den ultimata resan

En smidig välplanerad resa som gav ständigt nya upplevelser. Aldrig långtråkigt. Mysiga boende med gästvänliga värdar. God mat. Toppen resa som varmt rekommenderas

Jelena 19/08/2021
Island runt, 7 nätter »

Island- mer än man kan ana

Åkte med barnbarnet 14 år och valde mål utifrån det. Vi hade bara 5 dagar inkl resa till förfogande. MÅlet för oss var att gå till vulkanen. Bokninngen fungerade bra för detta och turen var upplevelsefull. Vi lad in ett besök i bad i Reykjavik och åkte den vanliga Golden cirkel för att se Strokkur. Vidare vandringar i centrum av Reykjavik. Besvikelse att se Harpan tom på aktiviteter. Jag har ordnat studiecirklar och resor till Island i 20 år och ville nu visa barnbarnet lite av vad jag sett och upplevt. Joels sa till guiden på STrokkurturen. " Hit ska jag åka igen när jag blir större och då ska jag visa min lillebror.

Ulla Rickardsson 18/08/2021
Flyg och hotell »

Iceland Shoe Czy

 

Toppensemester

Allt fungerade toppenbra. Uppsamlingsbussar till utflykterna kom exakt när de skulle. Trevliga turer med bussarna, dock lite svårt att förstå den skandinavisktalande guiden i början. Även turen till Eldhestar var väldigt välorganiserad. Både jag och mitt barnbarn, som fått resan i 10-årspresent, var jättenöjda. Jag kan absolut tänka mig att åka dit med nästa barnbarn som blir 10 år,

Mormor Barbro 18/08/2021
Island på en vecka »

Oj Oj vilken resa!

Vår totala upplevelse är fantastisk och vi kan verkligen rekommendera en resa till Island. Vi upplevde många äventyr under våra dagar och det kändes som vi var med i en naturfilm med extra allt.

Jörgen 12/08/2021
Flyg och hotell »

Åk!

Värt vartenda öre att resa runt på Island.

Åsa 14/08/2021
Island runt, 7 nätter »

East Iceland Moni Bilska

 

Superbra

Allt var så väl organiserat.. Vi har haft en toppen resa så bra allt, så nöjda

Maria Thyberg 11/08/2021
Flyg och hotell »

Island - unikt

Denna recension är till en del färgad av vädret - sol, ca 20°, växlande molnighet och någon skur sista dagen. Mycket intressanta och omväxlande utflyktsprogram, lagom grupp i mindre buss, kunnig och personlig chaufför/ guide. Tur med valskådning, knölvalar, delfiner med kalvar, osv i strålande väder. Svårt att välja höjdpunkter - Gyllene Cirkeln med Gullfossen, gejsrar och Thingvellir, där historien verkligen kändes, Sydkusten med strand och lunnefåglar (där hade jag velat stanna längre). Härligt att flanera på kvällen i staden Reykjavik, gammalt och nytt. Tyvärr renoverades konserthallen Harpa - säkert sevärd även inifrån. Konstmuseer - jag tittade framförallt på nutida konst, det är inte ofta men ser den utanför Island. Jag var mycket nöjd med min resa!

Anna 09/08/2021
Island på en vecka »

Magiskt

Vår resa till och runt omkring i olika dagsutflykter som Diana på vulkanresor hade satt ihop efter mina önskemål var helt perfekt. Vi besökte gyllene cirkeln med vattenfall gejsrar tomatodling platsen där första Allting stod vid kontinentalplattornas möte. Dagen efter var vi och badade i Blå lagunen superhärligt magiskt. Tredjedagen vandrade vi upp på ett berg för att se vulkanutbrottet det var verkligen en unik upplevelse. Reser gärna tillbaks för fler äventyr.

Bengt 16/07/2021
Klassisk Weekend, 3-5 Nätter »

Fagradalsfjall by M.rapeshovska

 

Ultimata Islandsupplevelsen!

Allt gick oerhört smidigt under vår rundresa, vilket gjorde att vi kunde lägga vår tid och energi på de roliga bitarna istället. Turen var väl planerad och boendena var både trevliga och hade bra lägen kring rutten. Det vi saknade var en analog karta då det i vissa delar av landet inte fanns någon internetuppkoppling. Vi körde fel flertalet gånger, men det är så vackert överallt att det på det hela inte gjorde så mycket.

Hanna 16/07/2021
Island runt, 7 nätter »

Ultimata Islandsupplevelsen!

Jag och sambon fick en fantastisk 7-dagars-resa runt Island och bakom varje krön och kurva väntade ett nytt "wow!". Vi skulle varmt rekommendera dessa paketresor. Bra reseprogram och smidigt med bokade boenden längs vägen. Finns så mycket att se och göra att det är lite utmanande att välja bland allt och hinna med allt. Eftersom man stannar många gånger på vägen så blev inte körningen så långdragen som vi först befarade + att det finns så mycket att titta på. Vi valde en mindre 2-hjulsdriven bil vilket gick ok men skulle nog ha valt en 4-hjulsdriven bil om vi åkte igen, särskilt om vädret inte är så fint som vi hade. Boendena var ok, några bättre än andra, bra med frukost som ingår. Vi hade gärna haft mer allmänna tips på vägen som exv tips på restauranger/vad man bör prova äta och var. I reseguiden kunde gärna fått stå med fler saker att se/göra och lite mer detaljer kring hur mycket tid man kan förvänta sig lägga på olika ställen så dagen kan planeras enklare. Google hjälpte oss mycket inkl med GPS som fungerade utmärkt. Var beredd på att allt är relativt dyrt på Island men vi skulle säga att det är helt klart prisvärt. Allt är smidigt och fungerar lika bra om inte bättre än hemma. Islänningarna var enormt hjälpsamma och trevliga vart vi än åkte.

M&E, 08/07/2021
Island runt, 7 nätter »

Horse riding in Iceland @Suewherewhywhat

 

Fantastisk ridresa med Eldhestar!

En upplevelse för livet! :-D Sex dagars vildmarksritt i Landmannalaugar. Välskötta, väluppfostrade och snälla hästar. Vi red totalt 21 mil med varierande miljöer varje dag-lavafält, Hekla, färgglada ryolitberg, höga bergspass, stränder, skog, varma källor... Jättegod mat och mycket välorganiserat, trevliga guider och medföljande kock. Hotell Eldhestar är jättefint, enklare boende i bergen.

Monica, 12/08/2020
Ridresor till Island 
»

Upplevelser i toppklass

Island runt med hyrbil blev ett minne för livet. Inget trassel någonstans, smidigt att allting var bokat och förbetalt. Färdplanen med förslag på attraktioner var mycket bra att ha i bilen. Vi hade förberett favorit-listan i Waze och hade med en mobilhållare med sugkopp, så navigeringen blev enkel, bara att trycka fram nästa favorit när vi hade besökt en plats. Det hade blivit (alltför) mycket jobb att planera och boka in denna resa på egen hand, toppen att få allting serverat. Har även uppskattat kommunikationen med och informationen från Vulkanresor, trots en pågående pandemi kände vi oss trygga med att allt skulle fungera när vi väl kom iväg.

Familjen Jansson, 01/08/2020
Island runt, 7 nätter 
»

Resan till Island

Jag är väldigt nöjd med resan i sig. Utflykterna var väldigt roliga och intressanta. Island är verkligen inte som något annat land. Det är verkligen en speciell plats!

Gustav, 19/03/2020
Weekendresa med svensktalande guide »

Reykjavik, Island.

Över förväntan!

Vår resa gick i mars och blev ett minne för livet. Vädrets skiftningar var bara positivt och snö, solsken och lite kyla gjorde att vi blev nyfikna på ön även en annan årstid och pratade om nästa gång vi skall besöka Island. Reykjavik som stad var helt fantastisk med restauranger, barer och butiker i varje gathörn. Allla pratade om hur dyrt det var innan vi åkte dit men det är mest deras valuta som får det att låta dyrt, lite högre priser än i Sverige var min uppfattning.

Stefan, 19/03/2020
Skräddarsydd resa
»

Vilket land!

Vi är såååå nöjda med precis allt! Island är i topp 5 av våra coolaste resmål. Absolut bäst var superjeeptrippen till västra Island (tänkt rutt gick inte pga stängda vägar), där vi hade en fantastik guide som tog oss upp på en glaciär - oförglömligt! Allt annat var också 10 poängare -Blå Lagunen, geyisrar, vattenfall, maten (!!!), Reykjavik som stad , människorna, hotellet, ja, ALLT!

Pia, 12/03/2020
Skräddarsydd resa »

Upplev något nytt!

För den som vill uppleva något utöver det vanliga som vi ville, är detta en resa man verkligen borde ha på sin bucketlist! Vi kan checka av det nu men det var ändå inte vårt sista besök på Island.

Isabel, 27/02/2020
Klassisk Weekend, 3-5 Nätter 
»

Blå Lagunen, Island.

Spa weekend

Detta var det bästa spa paket vi har varit på. Duktiga massörer och spa anläggningen var kanon vi kommer att komma tillbaka. Blå lagunen är ett kanon ställe. Personalen tog hand om en hur bra som helst. Vi vart insnöade där i ca 3 timmar men kändes bara som någon timme. Dom gjorde det lilla extra bjöd på glass och uppdaterade oss om hur läget var. Sedan så såg dom till att alla kom vidare till sina destinationer vare sig man kom på sin buss eller deras bussar. Mycket bra.

Familjen Ganz, 3/03/2020
Spaweekend i Reykjavik »

Upplev något nytt

För den som vill uppleva något utöver det vanliga som vi ville, är detta en resa man verkligen borde ha på sin bucketlist! Vi kan checka av det nu men det var ändå inte vårt sista besök på Island.

Isabel 27/02/2020
Klassisk weekend »

Res till Island!

Skulle rekommendera en resa till Island till alla som vill ha en upplevelse utöver det vanliga. Häftigast på resan var blue lagoon (kvällstid) och en tur på islandshästar. Hade inte kunnat önska mig mer av denna resa. Maten var också bra, med mysiga café och restauranger.

Elaine 16/02/2020 
Klassisk weekend »

Dettifoss, Island.

Drömresa

Vi åkte hela familjen med mormor morfar och barn och barnbarn. Tack vare er fina service och erfarenhet, fixade ni ihop ett jättebra paket med olika utflykter. Vi var 11 stycken från 5 år till 70 år och alla var väldigt nöjda ! Mormor och morfar i sällskapet har aldrig flugit förut och det var deras drömresa sedan många år tillbaka och deras dröm blev så bra som de hade hoppats! Tack för trevligt bemötande och hjälp med allt inför och under vår resa!

Jonna, 04/10/2019
Weekendresa med svensktalande guide »

Minne för livet!

Tack för en fantastiskt resa! Vi är mer än nöjda och kommer minnas denna resa för livet. Allt med flyg, hyrbil och hotel flöt på hur smidigt som helst. Att få bo både ute på landet och inne i Reykjavik var fantastiskt. Vi fick uppleva Island i sin vackraste strålglans och vi blev förälskade i denna ö. Tack!

Isabelle, 27/09/2019
Isländsk weekend med hyrbil »

Min drömresa

Helt fantastikt landskap så vacker och så annorlunda går liksom inte att beskriva. Denna resa var något över allt annat skulle verkligen vilja hit igen.

Kattis, 20/09/2019
Weekendresa med svensktalande guide »

Islansdshästar, Island.

Spännande resa för hela familjen

Island är magiskt, vilt och vackert! Vi har sett och upplevt så mycket. Vattenfall, kokande vattenhål, gejsrar, ridit islandshäst, badat i Blå Lagunen och upplevt delfiner och vikvalar på nära håll. Vi är glada att vi bokade 5 nätter, färre hade varit för lite.

Karin, 13/09/2019
Barnens Island »

Mycket välplanerat

Tycker att resan ger fantastiska naturupplevelser. Det hade varit svårt att själv veta exakt vad man hade velat göra. Tack vare vulkanresors planering har vi sett så mycket fint på kort tid. Vi vill verkligen rekommendera att resa med vulcan.

Berit V, 13/09/2019
Klassiska Sydkusten & Reykjavik »

Mycket bra reseupplägg

Ett perfekt sätt att få uppleva landets olika delar och att samtidigt få träffa vanliga och alltid vänliga och omtänksamma islänningar. Den isländska guest house-kulkturen var särskilt intressant att få komma i kontakt med.

Cliff, 11/09/2019
Island runt, 7 nätter »

Reykjadalur, Island.

Resa till Sagoö

En otroligt vacker och spännande ö. Fantastiska vyer med vackra vattenfall, ryckande berg m.m. Mängder av får och hästar. Trevliga boende längst resvägen och jätte god mat. Börjar och slutar i Rekjarvik en fin stad med trevliga invånare. En toppen resa som varmt rekommenderas!

Elisabeth, 28/08/2019
Island runt, 7 nätter »

Drömresan

Resan uppfyllde våra drömmar! Spännande natur som öppnade sinnet. Det finns en sådan kraft i hela landskapet och det omgivande, brusande havet. Här upplever man verkligen, att det inte är vi människor, som har makten. Vikingarnas kraft är fortfarande stark. Islänningarnas öppenhet och vänlighet fyllde oss med värme och glädje! Vulkanresors uppläggning var perfekt, en resebyrå vi gärna rekommenderar!

Maggan, 30/07/2019
Island på en vecka »

Landet runt

Vi hade tio finfina dagar juni/juli 2019 med mängder av naturupplevelser i alla typer av väder. Rese- och vägbeskrivningarna var utförliga och lätta att följa, och det fanns varje dag tid över för egna aktiviteter eller avstickare. Med något enstaka undantag bodde vi väldigt bra och allt fungerade fint på hotellen/boenden. Innan resan fick vi dokument som väl beskrev vad som väntade både för resplanen och för våra boenden. Kom ihåg att ta med kläder för alla sorts väder, som precis som många beskriver, kan växla väldigt snabbt. Vi upplevde snöstorm, kraftig blåst och stilla stunder i sol. Kan varmt rekommendera denna resa!

Agneta, 08/07/2019
Island runt, 10 nätter »

Jökulsárlón, Island.

Den klassiska rundresan

Vi var så förväntansfulla inför denna resa och alla förväntningar uppfylldes med råge. Vår guide/chaufför var fantastiskt trevlig. Han var kunnig och engagerad och hade svar på alla våra frågor. Island är ett otroligt vackert land. Det fanns många höjdpunkter, valsafarin, där vi hade lyckan att se sex knölvalar samtidigt, rida Islandshäst, stranden med den svarta lavasanden och grottorna och lunnefåglarna, båtturen på glaciärsjön, med alla sälar som fångade fisk, baden i de varma källorna och de fantastiska vattenfallen. Fina hotell och god mat och som grädde på moset hade vi underbart väder hela veckan, mycket sol och inget regn. Åk inte till månen och inte till öknen, åk till Island, så får du uppleva detta och mycket mer.

Kerstin, 02/07/2019
Den klassiska rundresan »

Upplevelseresa som man bara gillar

En kul och bra paketresa med många fina och intressanta platser och upplevelser som man aldrig kommer att glömma. Bra guidade turer och lagom långa stopp. Vill gärna komma tillbaka och se fler platser. Islänningarna är ett trevligt folk som är väldigt hjälpsamma mot vilsekomna turister.

Kim och Marie, 05/13/2018
Klassisk weekend »

Bucketlist-check!!

Äntligen kom vi iväg på min mans drömresa för att fira hans 40-års dag. Genom Vulkanresor kunde jag boka ALLT flyg, transfer, utflykter, hotell. Så bekvämt och så fantastiskt bra det blev!! Jag som annars har kontrollbehov och vill boka allting själv kunde lugnt luta mig tillbaka och lämna jobbet till proffsen, och Vilken drömresa vi fick!

Katharina, 21/13/2018
Skräddarysdd resa till Island »

Hotspring, Island.

Ett minne för livet

Vi är väldigt nöjda med allt från välorganiserade utflykter med fräscha bussar till fantastisk guidning och precision vad gäller tider för upphämtning till samtliga aktiviteter. Då vi var 10 stycken i åldrarna 6 till 72 var det skönt att få hjälp från hotellet vad gäller upphämtningsinformation och annan info som var til stor hjälp för att vi skulle få en bra vistelse. Den fantastiksa naturen kom till sin fulla rätt när allt var så välorganiserat. Vi skapade oss ett minne för livet.

Anna, 05/04/2018
Skräddarysdd resa till Island »

Perfekt!

Allt fungerade perfekt både innan och under resan. Allt välplanerat och mycket trevligt! Nu vill vi återvända till Island snart!

Sus, 16/04/2018
Klassisk weekend »

Strålande!

Vi hade mycket höga förväntningar inför resan, nästan kanske ouppnåeliga förväntningar?! Men ack nej, alla förväntningarna infriades med råge. En helt magisk upplevelse rakt igenom.

Magnus, 13/04/2018
Weekendresa med svensktalande guide »

Södra Island.

Islandsresa

Ett annorlunda upplevelserikt resmål. Vi är rakt igenom nöjda med Vulkanresor som kunde ge goda råd och ordnade så att resan för mig och familjen blev så optimal och bra som möjligt. Kan varmt rekommenderas!

Carina, 09/05/2018
Klassisk weekend »

Fantastisk upplevelse

Mycket trevligt bemötande från Vulkanresor som hjälpte mig med att planera min drömresa. Allting fungerade perfekt och det bidrog till en av de bästa reseupplevelser jag någonsin har haft.

Manita, 15/05/2018
Flyg och hotell »

Äventyr på Island!

Det har varit vårt drömresmål så länge och äntligen blev det dags att göra verklighet av drömmen. När vi såg en annons från Vulkanresor ringe vi och pratade med en väldigt kunnig person så vi slog till och bokade. Våra dagar på Island blev precis så spännande, äventyrliga och omväxlande som vi hoppats på. Det blev många magiska och sagolika upplevelser i ett väldigt annorlunda land, där naturens krafter hela tiden var ytterst påtagliga. Vi är tacksamma för alla tips och idéer vi fick av Vulkanresor som också medverkade till att vi sparade tid som vi kunde använda till viktigare saker! Det var oerhört skönt att ha förbokade boenden så att man efter de välfyllda dagarna bara kunde köra direkt och kasta sig i en skön säng...

Liselotte, 24/05/2018
Södra Island »

River Jet Island.

Island 2018

Jättebra anordnad resa och väldigt prisvärd. På alla ställen vi sov på var personalen jätte trevliga och väldigt hjälpsamma. De flesta boenden var mysiga och hemtrevliga. Förutom själva resan så var ju alla naturupplevelser fantastiska.

Lena och Kaj 14/06/2018
Island runt, 7 nätter »

Älskar landet

Femte gånger jag var på Island. Två gånger med bil o båt o tre gånger med Vulkan resor. Alla gånger kört runt ön med dess skiftande o spännande natur o trevliga människor.

Inger 19/06/2018
Island runt, 7 nätter »

Island - fantastisk plats

Det finns så mycket att göra och se på Island. Vill åka tillbaka fort. Utforska och njut av naturen, en ridtur på fina islandshästar, upptäck Reykavik med intressanta museer och fantastisk god mat och trevliga islänningar. Vi ses smart igen!

Agneta 23/06/2018
Flyg och hotell »

Landmannalaugar, Island.

Över förväntan!

Har arbetat i över 20 år inom besöksnäringen och aldrig varit på en plats där logistiken fungerar så väl! Super!

Johanna, 02/07/2018
Skräddarysdd resa till Island »

En fantastisk resa

En fantastisk upplevelse. Otroligt vacker natur med fina upplevelser. Allt fungerade perfekt, aldrig varit med om det tidigare

Rosie, 05/08/2018
Klassisk weekend »

Våra resor till Island

Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!