South Coast Iceland

Omdömen - Vulkanresor AB

Så tycker våra kunder om sin resa

Vi har sedan 1997 haft förmånen att arrangera resor till Island för mer än 100 000 resenärer. Nedan kan du läsa vad våra resenärer tycker om sin resa. Fler omdömen hittar du på paketresan, hotellet eller utflykten. Vi hoppas att det är till hjälp när du väljer din resa till Island!

Över förväntan!

Hade räknat med blåst och regn men blev en helvändning med sol. Mäktigt att få se 7 tons valar och den otroligt annorlunda naturen mot Sverige. Det blir garanterat ett återbesök.

Uno, 19/09/2023
Klassisk weekend »

En dröm som gick i uppfyllelse

Jag, min man och vår 13-åriga dotter tillbringade en weekend i Reykjavik med omnejd. Ridtur på islandshästar, bad i Blå lagunen och boende i häftiga Reykjavik. Island och resan överträffade allas våra förväntningar, även tonårsdotterns (och det är inte lätt att möta hennes förväntningar)!

Mia K, 12/09/2023
Flyg och hotell»

Bästa upplevelsen

Har haft en riktigt bra upplevelse. Roliga och lärorika utflykter vill verkligen göra om detta. Allt har fungerat man har verkligen inte behövt att oroa sig för något. Mycket vänliga och hjälpsamma människor. Vi bodde på hotell klettur som var mycket bra och nära till allt. Tycker att 6 nätter är för lite ville verkligen stanna längre. Vill tacka så mycket för upplägget av vår resa till Susanne Innala på Vulkan resor. Riktigt bra. Vi är så nöjda och tänker göra om detta för man hinner inte allt på 6 dagar.

Gisela, 11/09/2023
Flyg och hotell»

Seljalandsfoss south Iceland.

 

Island runt 2023

Det blev en fantastisk upplevelse. Vi gjorde resan med våra vuxna barn som kunde hjälpa till och köra, googla fram utflyktsmål, söka restauranger mm. Det blev en bra blandning bilkörning och vandringsturer på olika ställen. Vi fick verkligen uppleva olika natur och äventyr på vår resa runt ön. Allt som fanns beskrivit i resekonceptet. Lunnefåglar, valsafari. flytande isberg och dessutom en sprutande vulkan. Kan även rekommendera de guidade turerna om Islands historia som vi stötte på.

Dick, 08/09/2023
Island runt med Snaefellsnes »

Island!!

En ö som du inte kommer ångra att du besökt! Och Vulkanresor hjälpte oss att komponera ihop en resa som passade oss utmärkt.

Ylva, 06/09/2023
Skräddarsydd resa »

Stor naturupplevelse

En resa med egen hyrbil ger en flexibilitet och möjlighet att anpassa utifrån våra intressen och vårt restempo. Härliga naturupplevelser av vulkaner, vattenfall, valsafari och Lunnefåglar. Kul att bo på en fårfarm en natt. Fantastiskt!

Individualisten, 23/08/2023
Skräddarsydd resa »

Flygbild över Reykjavik.

 

Generationsresan

Familjen har länge önskat åka på en gemensam resa igen efter den lyckade resan för några år sedan. Den här resan blev till allas belåtenhet trots åldersskillnad från 14 till 81 år eftersom alla kunde hitta sina egna aktiviteter förutom de som låg i paketet. Allt var toppen från bokning till hemkomst. Det kunde inte blivit bättre!

Crossridge, 14/08/2023
Flyg och hotell »

En oförglömlig resa

På några få dagar hann vi se och lära oss mycket om den sagolika ön, med hjälp av utflykterna. Vi fick ändå tid att också på egen hand uppleva Reykjavik. Vi hade stor hjälp av Vulkan Travel i upplägget av resan.

Esmeralda, 09/08/2023
Klassisk weekend »

Resa i urtid och nutid

Vilken vecka i Island. Det var som att uppleva jordens inre och skapelse. Att gå på den vulkaniska marken och stå mellan kontinentalplattorna. Känna vinden o de varma källorna. Vindarna. Hästarna. Vänligheten. Åker gärna tillbaka. Vulkanresor hade gjort det enkelt och bekvämt för oss. Vi kände oss mycket väl emottagna. Tack för det! Tak tak!

Farmor, 07/08/2023
Flyg och hotell »

Valskådning på Island.

 

Naturupplevelser och äventyr

Allt fungerade klockrent med hämtning och lämning till utflykterna, guiderna var kunniga och hjälpsamma. Att lyckas pricka in ett besök till en aktiv vulkan toppade allt! En fantastisk och minnesvärd upplevelse på alla sätt och vis.

Laila, 03/08/2023
Klassiska sydkusten och Reykjavík, 5-7 n »

Smidig resa till underbara Island

Vi köpte en 11-dagars resa med egen hyrbil och är väldigt nöjda. Det ÄR dyrt på Island och boendena var med något undantag rätt enkla. Hela och rena rum men just över vandrarhemsstandard. Men för oss funkade det bra, och jag hade inte velat betala mer för högre standard. Bra avstånd mellan hotellen och bra lägen. Vår resa var helt ”smärtfri” och vi behövde aldrig ha någon kontakt med resebyrån under resan. Vi är supernöjda med detta paket, som lät oss slippa jaga boenden själva.

Kudde, 31/07/2023
Island runt med Snaefellsnes, 10-11 n »

Fantastisk upplevelse

Vi fick uppleva mycket av Island på fem fullspäckade dagar. Fantastisk natur och det fanns så mycket att se och upptäcka när vi hade hyrbil. Vi bokade valsafari via vulkanresor och det blev en hit. Vi fick se valar och massvis av delfiner.

LillaJag, 29/07/2023
Isländsk weekend med hyrbil »

Blue Lagoon Island.

 

Vår underbara resa till Island

Vår resa till Island var väl planerad av Vulkan resor. Vi fick se mycket på dessa 5 dagar. Det var en upplevelse att få se så mycket vackert. Gyllene Cirkeln, blå lagunen bla. Vår svenska guide gjorde resan extra bra. Valsafarit var fantastisk upplevelse. Fly over Island också! Vi längtar bara tillbaks.

Anneli, 26/07/2023
Flyg och hotell »

En upplevelse för livet

Perfekt med förbokade utflykter och dagar på egen hand. Vi hann med mycket på resan. Resan överträffade våra höga förväntningar!

S&T, 21/07/2023
Island på en vecka »

En helt fantastisk stora rundresan på Island

Vi är så otroligt nöjda och tacksamma för att ha fått vara med om denna helt fantastiska stora rundresa på Island med sin sagolikt vackra natur bland berg, vulkaner, vattenfall, laxälvar, islaguner, varma källor, hästar, får, fjordar, valsafari mm och allt under ledning av vår fantastiska isländska reseguide Svein som verkligen var som en historiebok att lyssna på. Denna resa kommer jag verkligen att varmt rekommendera till alla jag känner!

Anne, 17/07/2023
Skräddarsydd resa »

Vulkanutbrott på Island.

 

Mycket lyckad resa

Vårt totalintryck är mycket positivt. Bra arrangerad resa med bra utflykter och extremt bra guidning. Vi hade dock också tur med väder och fick även uppleva både jordbävning och vulkanutbrott vilket gjorde det hela ännu mer spännande och kul. Tack!

Björn, 15/07/2023
Flyg och hotell »

Mycket lyckad resa

Vårt totalintryck är mycket positivt. Bra arrangerad resa med bra utflykter och extremt bra guidning. Vi hade dock också tur med väder och fick även uppleva både jordbävning och vulkanutbrott vilket gjorde det hela ännu mer spännande och kul. Tack!

Björn, 15/07/2023
Flyg och hotell »

Aktivitetsfylld naturupplevelse

För oss som har svårt att planera passade en hyrbilssemester arrangerad av Vulkanresor perfekt. Med bra service skötte resebyrån alla bokningar och presenterade förslag på resmål. Sen kunde vi, tack vare hyrbilen, vara spontana och välja och vraka mellan sevärdheterna. Island är helt fantastiskt och allt fungerade perfekt. Att vi fick se valar och att delfiner slog följe med oss under fisketuren var kanske bara tur, men det var tack vare Vulkanresor som vi kom iväg över huvudtaget.

Mats, 15/06/2023
Isländsk weekend med hyrbil »

Bilrundresa på Island.

 

Häftigt land!

Fantastiskt land med "vild" och annorlunda natur. Heldagsutflykten Gyllene Cirkeln var toppen med kunnig guide och otroligt vild och vacker natur. Gullfossen. . .tomatodlingen. . Badet i Blå Lagunen var också en upplevelse utöver det vanliga. Fem av sex i vårt sällskap red på Islandshästar en halv dag och uppskattade det. Själv bjöd jag barn och barnbarn på resan som en 70-årspresent till mig själv. Det är inte billigt på Island, men upplevelsen var värd varje krona

Berit Olars, 20/06/2023
Flyg och hyrbil »

Supernöjd

Vi är just hemkomna efter en sjudagars rundresa på Island med hyrbil. Resan var jättebra planerad av Vulkanresor och de tips på rutt som vi fick innan avresa var mycket användbara. Vi känner verkligen att vi fått se ön och att det fanns tid både för utflykter, resa och viss vila. Vi hade valt varianten med lite enklare boende, och även om vissa boenden inte vad jag skulle ha valt själv så var andra var riktigt bra och de sämsta var ändå acceptabla. Vi är supernöjda med vår resa och kan varmt rekommendera den!

Anna-Karin och Gunnar, 18/06/2023
Island runt 7 n »

Södra Island med bil

Vi reste först västerut till Snæfellsnes. Efter ett par dagar med fjäll och kust och en natt i Reykjavik styrde vi kosan mot Vestmannaöarna och Jökulsarlon. Fantastiska upplevelser med bra hotell, som avslutades med firande v Islands nationaldag. Vi kommer att resa hit igen. Andra gången vi fått hjälp av Vulkanresor, och allt har fungerat perfekt.

Lotta från Skåne, 10/06/2023
Flyg och hotell »

Riding på svart strand, Island.

 

Bästa resan

Vilken upplevelse hästarna, naturen och guiderna. Bästa resan jag någonsin gjort!

Ullis, 07/06/2023
Ridresa »

Skäddarsydd resa för livet!

Hotellet hade ett toppenläge och alla aktiviteter och utflykter flöt på helt utan trubbel med kunniga, engagerade och underbara guider! Längtar redan tillbaka!


Therese, 05/06/2023
Weekendresa med svensktalande guide »

Över förväntan!

Trotts att våra förväntningar på Island var skyhöga så var det ändå mycket bättre än vi vågats hoppats på. Naturen, servicen, maten och allt var så bra. Jag och min fru var här på våran bröllopsresa och vi kunde inte varit nöjdare!


Robin, 02/06/2023
Flyg och hotell »

Bröllopsresa till Island.

 

Livets resa!


Vi var ett sällskap på fem personer som åkte till Island för första gången och med Vulkanresors hjälp blev det verkligen livets resa! Allt från bokning och tips till snabba svar på våra frågor innan avresa har fungerat klockrent!


Linda, 31/05/2023
Flyg och hotell »

en happening

var förväntansfull men resan var bättre än väntat. den svensktalande guiden var super - så härligt jordnära och informativ. Utflykten till Blå Lagunen var en höjdare, maten på restaurangerna var superb, hotellrummet jättebra och frukosten mycket tillfredsställande. vädret kunde varit bättre men upplevelserna övervägde till och med regn och blåst

Kusin Vitamin, 24/05/2023
Island på en vecka, 7n »

En mångfacetterad oförglömlig upplevelse.

Vi upplevde vackra ståtliga, unika och mäktiga naturvyer kryddade med växlande väder från en soldag till grått och ibland påträngande kallt och blött atlantväder. En magisk närvaro och samhörighetskänsla med Moder Jord infann sig ändå. Turen till Island blev på flera sätt en unik och oförglömlig upplevelse.

Ewa, 24/05/2023
Island på en vecka, 7n »

Iceland nature.

 

Fantastisk upplevelse! Högsta betyg!

Brukar vanligtvis aldrig boka den här typen av paket vid resa, men här var det verkligen så himla smidigt! Så skönt att ha boende och bil fixat vid ankomst, men ändå ha friheten att uppleva island på egen hand. Rekommenderar verkligen detta, fick se så mycket mer tack vare bilen. Bodde tre nätter i stuga (minniborgir) och åh så mysigt det var här samt världens trevligaste personal. Fick uppleva så mycket under dessa 5 dagar och när valturen blev inställd pga vädret, passade vi på att bada ännu en gång, blev då sky lagoon som blev favoriten bland baden vi var på! TACK för en oförglömlig resa!

Ingrid, 18/05/2023
Isländsk weekend med hyrbil »

Magi

Med sol i sinne och motto ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” så har denna resa varit magisk! En semester för alla sinnen och ett minne för livet. Att hyra egen bil där man kan anpassa utflyktsmålen efter väder, humör och lust var ett vinnande koncept. Att kunna styra om planeringen på egen hand var guld värt. Enkelt och smidigt att köra på Island, lugnt på vägarna och man gör allt k egen takt!

Alexandra, 16/05/2023
Isländsk weekend med hyrbil »

Island 2023

Haft en helt fantastisk resa på Island med en otroligt bra service från Vulkanresor. Vi bokade första gången innan pandemin utan att kunna komma iväg, men Vulkanresor har hela tiden varit väldigt smidiga och tillmötesgående tills dess att resan kunde bli av. Jag kan inte nog rekommendera Vulkanresor för vänner ifall de ska på Islandsresa! Bemötandet från vår bokningskontakt skulle jag vilja ge en 11 på 10-gradig skala. Vi bokade allt för hela veckan med bussresor, hotell, flyg, transfer och andra aktiviteter genom Vulkanresor och det fungerade klockrent, förutom vid ett tillfälle med rejält försenad buss, men där var Vulkanresors partner snabba och själva erbjöd kompensation för detta.

Linus, 13/05/2023
Flyg och hotell »

Loftsalahellir Cave, Island.

 

Island 10-dagar i maj

Mycket bra kontakt med Vulkanresor. Bra underlag för reseförslag och besöksmål. Etapperna var ok uppdelade så man hinner se och uppleva höjdpunkterna på Island. Mycket nöjd med resan! Vi fixade även en valsafari i Husavik och en avstickare till en Lunnefågelkoloni (nord-östra Island) där man kunde komma fåglarna mycket nära på kvällen när de kom hem till sina bohålor! Museerna på Island håller mycket hög standard och tar längre tid att besöka än man planerar ;) Bra info på flera språk på alla besökshöjdpunkter. Kontanter behövs inte på Island! Ta med extrakort till kameran....det behövs! :)

Sassi, 13/05/2023
Island runt med Snaefellsnes, 10 n »

Island, weekendresan som äntligen blev av

Vi letade efter en weekendresa till Island på nätet och hittade Vulkanresor som vi inte kände till sedan tidigare. De hade en väldigt bra digital bokningsprocess där grunden var ett genomtänkt paket som innehåll det mest sevärda. Vi pratade aldrig med någon på Vulkanresor, allt skötte vi digitalt. Detta passade oss, men för de som vill ha en personlig kontakt att prata med så finns ju även detta alternativ. Hotell och flyg var sedan som en a la carte-meny, där man enkelt kunde välja efter plånbok. Vi valde direktflyg, men hade kunnat spara pengar genom en längre flygtid med byten. Samma princip med hotell där vi valde ett fint mellanklasshotell, men det fanns många alternativ att välja mellan – allt från enkla hotell till lyxhotell. Allt funkade väldigt bra. Smidig bokning, upphämtningarna från och till hotellet funkade också väldigt bra. Vi hade en fantastisk långweekend och vi är väldigt nöjda med Vulkanresor som vi varmt vill rekommendera!

Magnus, 11/05/2023
Weekendresa med svensktalande guide » 

Skäddarsydd resa för livet!

Hotellet hade ett toppenläge och alla aktiviteter och utflykter flöt på helt utan trubbel med kunniga, engagerade och underbara guider! Längtar redan tillbaka!


Anna Therese, 06/05/2023
Flyg och hyrbil »

Sky Lagoon Island

 

Familjeresa

Allt fungerade perfekt. Trevllg personal på ett hotell som hade det bästa tänkbara läge. Frukosten var jättebra Tiderna för bussresorna hölls och utflyktsmålen, med utmärkt guidning , var intressanta och omväxlande. Vi hade en toppenvistelse på Island."


Jan Anders, 10/04/2023
Flyg och hotell »

Upplevelsernas Island!

Att andas, njuta och uppleva naturens underverk ger mersmak och en känsla av välbefinnande och återvändarlust! Fantasi, saga och spänning möter romantik, kulinariska nyheter och festliga kvällar, alltmedan man vill göra mer saker, mer utflykter och fler termalbad!"


Marie, 21/03/2023
Klassisk Weekend 4-5 n »

Magiskt familjeäventyr 

Vår familj på 5 njöt av ett magiskt familjeäventyr som gav oss en komplett Islands upplevelse! Bra utflykter, bra hotell, bra service. Väldigt nöjda med bokningen och den flexibilitet som erbjöds!


Marie, 15/03/2023
Flyg och hotell »

Gyllene Cirkeln Island.

 

Resan till sagolandet

Vi hade 5 välfyllda dagar med äventyr. Vi gjorde en organiserad tripp varje dag men hann även med Reykjavik badhus, kyrka, shopping och fly over Iceland. Upphämtning till utflykt och utflykterna i sig var väldigt välorganiserade Vi har fått en magisk upplevelse som vi tar med os hela livet


Sabina, 20/02/2023
Flyg och hotell »

Fantastisk resa! 

Fantastisk resa! Ett tips är att boka in ett antal utflykter. Vi bodde i Reykjavik och stan går man över ganska fort. För att resan ska bli fullkomlig behöver man komma utanför staden. Strunta i att boka i norrskensutflykter. Kolla in nätet och när chansen till norrsken är störst. Gå upp på berget vid Perlan och du har goda möjligheter att på egen hand få se norrskenet.


Sofia, 20/01/2023
Klassisk Weekend, 3-5 n »

Fantastik guide Lena 

Fantastik guide Lena som gjorde resan extra minnesvärd, ett land vi kommer att komma tillbaka till och då givetvis med vulkanresresor. Har berättat för alla på jobbet om den här intressanta resan.

Charlotte Irene Carlsson, 08/01/2023
Nyårsresa till Reykjavik »

Nytt år Reykjavik, Island.

 

Fantastisk vecka på Island!

Island i sig var fantastiskt! Vulkanresor gjorde vistelsen smidig och avkopplande. Allt fungerade fantastiskt, från flyg, hyrbil och hotell till inbokade utflykter! Rekommenderar varmt Vulkanresor!

Hansine Lundin, 07/11/2022
Barnens Island, 4-5n »

Island södra i oktober

Ca 100 mil på 4 dagar och en dag i Reykjavik. Varierande standard på hotellen men alltid god service. Vädret över förväntan, Island över förväntan och allt sammantaget rekommenderar vi alla som drömt om Island att ta steget. Mycket bra hjälp med tips på sevärdheter som vi kunde planera in i egen tidsplan. Tryggt att ha grunden ordnad från start så att vi kunde fokusera på att plocka russinen i kakan.

Per Pedersen, 01/11/2022
Södra Island, 4-5n »

Island i miniatyr

Vädret var fint, bara en kort regnskur på fem dagar. Hotellen var bra, särskilt det i Hellnar. Baron hotell i Reykjavik var något sämre än förra gången vi bodde där. Bilen var mycket bra. Informationen från vulkanresor likaså. Vi är nu helt hänförda av island och längtar redan till nästa resa.

Teresa, 30/10/2022
Flyg och Hyrbil, 4-5 n »

Island i solnedgång.

 

En oförglömlig upplevelse

Vilken resa vi har haft! Att komma så nära naturen och få uppleva Island var verkligen unikt och oförglömligt. Alla bokningar mm funkade fint och standarden var ok. Stugan var liten och minimalistisk, inte så rent dock, och hotellrummet var väldigt litet. Önskar fler valmöjligheter både vad gäller stuga och hotell, och om man kombinerar, så hade jag nog helst börjat vistelsen i huvudstaden, för att sedan åka till landet. Det hade också varit bra med information om att mycket är stängt på söndagar och att prisnivån är hög.

Ansku, 27/10/2022
Sydvästra Island med timrad stuga, 4-5n »

En resa att minnas

Allt var så bra ordnat och tydligt. Väldigt trevlig och omsorgsfull personal. Det kändes så bra alltihopa

Emma, 11/10/2022
Klassisk Weekend, 3-5n »

Island

Vi gillade resan. Himla bra ihopsatt med utflykter och egen tid till förfogande. Fantastisk guid. Trevliga utflykter. Och ett land som är värt att besöka.

Monica, 07/10/2022
Weekendresa med svensktalande guide »

Dettifoss norra Island.

 

Väldigt bra

Vi är oerhört nöjda med resan! Allt gick smidigt och lätt, hyrbil, boende, flyg, ja allt. Vi kommer definitivt göra om resan. Den enda missen var att vi enbart bokade en 3 nätters resa, man behöver mycket mer tid för att utforska Island! Fantastiskt land.

Ebba, 29/09/2022
Flyg och hotell »

Skräddarsydd resa

Jag kollade på många ställen efter resor till Island. Dels fanns det väldigt få alternativ och dom som fanns gav inte särskilt mycket valmöjligheter. Här fick jag snabba svar skräddarsydd resa efter egna önskemål och alla tider och transfers fungerade suveränt.

Agge, 29/09/2022
Flyg och Hyrbil »

Drömresa!

Resan med Vulkanresor var mer än en drömresa! Vi fick se mer än vad vi någonsin trodde, vi hann med det mesta som vi ville hinna med och se. För att uppleva Island krävs en bra bil vilket vi delvis hade. På vissa grusvägar för att ex. se Islands högsta vattenfall bör man ha fyrhjulsdriven bil. Annars var resan topp!

Jenny, 11/09/2022
Flyg och Hyrbil »

Namaskard Norra Island.

 

Mycket av allt på få dagar

Otroligt så mycket vi hann på 5 dagar; bekanta oss med Reykjavik och dess sevärdheter, Blå lagunen, en dag ridning, en dag på Gyllene cirkeln, fantastiskt norrsken och mycket mer! En resa att rekommendera!

Sofie B, 08/09/2022
Klassisk Weekend 3-5 n »

Vår roadtrip Island runt överträffade alla förväntningar

Vi blev guidade med väldigt bra förslag på sevärdheter att besöka, vilket underlättade vår planering av resan. Det var en aktiv vecka, där vi utnyttjade dagen på ett klokt sätt. Viktigt att komma iväg efter frukost för att få ut så mycket av dagen. Besöken på de olika sevärdheterna varierade i tid, då vi lade extra tid på aktiv hiking vid några vattenfall och lavafält. Sammantaget gjorde den isländska storslagna och vackra naturen ett stort intryck på oss. Höjdpunkter var Myrvatn, Gullfoss och lavafälten i norr.

MrTomas, 07/09/2022
Ridresa Southern comfort »

En oförglömlig resa

Att uppleva Island till häst var en helt ny upplevelse och annorlunda från något annat jag varit med om tidigare. Vi fick se och uppleva miljöer som vi aldrig skulle fått om vi endast skulle rest över Island från marken. Att vi dessutom fick äta lunch och middag tillsammans med de andra gruppmedlemmarna ökade endast känslan av allt det vi upplevde! Det var en helt magisk resa som jag för alltid kommer titta tillbaka på som en av de bästa jag gjort. Jag kommer definitivt komma tillbaka!

Josephine, 31/08/2022
Ridresa Southern comfort »

Reykjavik, Islands huvudstad.

 

Magical Iceland

Att Island är ett mystiskt land har man ju sett på film. Att få uppleva det i verkligheten var mycket speciellt. Vi bodde i ett airb&boende mycket centralt till många härliga upplevelser. Att hyra bil och kunna ta sig ut på egna äventyr så som offroadkörning uppe i bergen var riktigt häftigt. Rekommenderas varmt! Även grottvandring var häftigt med mycket kompetent guide. Hela resan var superbra från början till slut!

Monica, 30/08/2022
Flyg och Hyrbil »

Rekommenderas

Vår weekend bestod av fem dagar. Det var lagom just då men vi känner oss inte klara med Island. Måste komma tillbaka och uppleva mer.


Annett, 23/08/2022
Klassisk Weekend »

Ett minne för livet!

Vi valde den klassiska weekendresan men valde fyra nätter och två extraturer. Vi är så nöjda med allt. Vulkanresor levererade allt ifrån bra förinformation smidiga och välarrangerade transporter, spännande och mycket givande dagsturer som visar upp olika sidor av landet. Allt sker smidigt och proffessionellt. Rekomenderar verkligen Vulkanresor till alla er som önskar besöka Island.


Petra, 19/08/2022
Klassisk Weekend 3-5 n »

Bra resa när man inte har en egen plan

Som förstagångsbesökare av Island var 1 vecka ""Island runt"" en perfekt start. Boendena är placerade med väldigt jämna mellanrum och varje dag bjöd på en lagom lång bilfärd. Längs vägen har det varje dag funnits många sevärda mål. En stor fördel är att man kommer bort från de allra största orterna, vilket jag tycker är väldigt bra. Det hade varit svårt att hitta alla dessa guldkorn på egen hand.


Michael Nilsson, 17/08/2022
Island runt 7n »

Puffins på Island.

 

Roadtrip i naturens vagga

Väder inte på topp hela tiden, men Island har svårslagen natur och upplevelser. Allt från glaciärer och storslagna berg, till fjordar med isflak och vackra stränder med svart sand. Lunnefåglar, islandshästar och massa får, överallt. Varma källor, geysrar och t o m sprutande lava är något speciellt och nästan overkligt, att uppleva!


Staffan, 16/08/2022
Island runt 7n »

Fantastisk service!

Om du planerar att åka till Island - kontakta Vulkanresor. Deras hjälp har varit ovärderlig och tack vare alla tips har vi fått minnen för livet! Susanne förstod precis vad vi var ute efter! Fantastisk service!!

Anna, 11/08/2022
Flyg och hotell »

Perfekt för förstagångsbesökaren

Besöker du Island för första gången är Klassisk Weekend en perfekt ingång till landet. Du får hjälp med alla transporter och får se alla måsten på bara några dagar. Otroligt vackra platser. Lite stressigt vid Geysir. Jag hade gärna stannat där lite längre, istället för att besöka tomatplantagen, så att man kunde gå upp på berget och se utsikten. Man skulle ju hinna med och äta där också. Kanske skulle guiden haft en mikrofon när han talade utanför bussen. Det var svårt att höra i och med att vi var så många som trängdes runt honom. Tiden vid Gullfoss och Tingvellir var alldeles lagom, men till Blå lagunen hade jag gärna åkt tidigare på eftermiddagen så att man hade hunnit äta där också. Nu badade vi länge och väl - helt underbart - och sedan fick vi nästan springa till sista bussen. Men som sagt, nästa gång vi besöker Island kanske vi hyr bil och kan stanna hur länge vi vill på alla vackra platser.

Jojo, 11/08/2022
Klassisk Weekend 3-5 n »

Jökulsarlon södra Island.

 

Sommarens bästa resa 2022 Island

Att boka via Vulkanresor är ett mycket bra val. De har hjälpt oss med allt, även när vi strulade med namnen på flygbiljetterna fixade Vulkanresor detta med snabb service och de fanns tillgängliga dygnet runt kändes det som. Verkligen allt har kaffat i vår bokningen.

Emma, 08/08/2022
Flyg och hotell »

Längtar redan tillbaka

En 10-dagars fantastisk rundtur. Mycket bra arrangemang, allt fungerade klockrent. Flyg, hyrbil, boende osv. Vi var där 7-17 juni vilket visade sig vara en bra tid. Snö kvar på fjälltopparna och mycket fågelliv. Landskapet var omväxlande och fantastisk, lite som en sagoö. Vi valde det billigaste boendealternativet och det visade sig vara en positiv överraskning. Vi betygsatte ställena. Det blev 3 st 3:or, 3 st 4:or och 4 st 5:or. Då var treorna helt ok! Kanonbra alltså! Förutom det vackra landskapet med fjordar, fjäll, vattenfall osv så var det ett par saker som satte extra krydda på resan. Det var isbergen i Jökulsarlon(Glacier Lagoon). 5 - 6 nyfikna sälar kollade in oss hela tiden och ejdrar simmade förbi helt nära. Det andra var valsafari i Husavik. Vi fick uppleva kaskelot och delfiner på nära håll. Maten var också suverän. Speciellt lammkotletterna och rödingen. Resan blev ett minne för livet och kan varmt rekommenderas.

Göran, 14/07/2022
Island runt med Snaefellsnes, 10n »

Storfamiljen på Island

En alltigenom lyckad och fantastisk resa för oss 11 personer i åldrarna 8 år till 76 år. Alla planerade tider klaffade, valarna dök upp på beställning. Gyllene Cirkeln- turen skedde i klart väder och vi fick se geisern spruta. Ridning på Islandshästar var en tuff upplevelse i regn och blåst. Alla var genomblöta och frusna, men lyckliga efter turen. Vi längtar till nästa ridning. Blå Lagunen blev en perfekt avslutning innan hemresan med flyget. Vi är mycket nöjda med Icelandair. Tack till alla som varit delaktiga i planering och genomförande av denna resa, som blivit uppskjuten i två år ooch efterlängtad i tre. Ingrid Gustafsson Mamma och mormor.

Ingrid Gustafsson, 12/07/2022
Flyg och hotell  »

Icelandic horses in Iceland.

 

Mor och dotters händelserika resa till Island

Mor och dotter packade sina väskor för alla väder. Vädret visade sig från sin fina och vackra sida. Massor av sol, lite regn och ingen kyla. Dagarna var fyllda av spännande turer, men också tid till avslappning och möjligheter att upptäcka Reykjaviks och Islands olika miljöer. Gatukonst, väggmålningar, otroliga natur, museer och mycket, mycket mer. Turerna vi valde att delta i höll hög klass. Välplanerade med mycket kunniga och trevliga guider. Att sedan bli upphämtade utanför hotellet var ett stort plus. Att få möjlighet att se valar, lunnefåglar och hästar på nära håll var en ynnest. Naturen är magisk, så olik den som vi är vana vid. Se de kala bergen, varma källorna, vattenfallen och den svarta stranden är något som fastnat i våra hjärtan.

Mor och dotter, 07/07/2022
Flyg och hotell  »

Klassisk rundresa 

Mycket uppskattad rundresa där du får uppleva Islands natur och mat när den är som bäst. Bra grupp och supertrevlig Islänsk guide/chaufför som bjöd oss på det lilla extra och en bra inblick i hur det är att bo och leva på Island. Denna resa gav mersmak och vi kommer absolut komma tillbaka och tillbringa några dagar på flera av våra numera funna favoritställen. Betyg: 10/10

Island-vecka, 01/07/2022
Den klassiska rundresan »

Guldkornen på Island

Det var min första resa till Island och jag är så glad att jag valde att åka på den här gruppresan, som hade en isländsk guide (han pratade inte svenska, men norska och engelska). Bakom varje krön väntade fantastiska vyer och natur som man aldrig sett tidigare. Guiden Thorir berättade mer än gärna om Islands historia, natur och folktro med alver och troll. Han och chauffören såg till att vi fick se de bästa guldkornen, även ställen som låg utanför vår resplan, och de kändes alltid väl förberedda inför varje morgons avfärd. Det var en fantastisk vecka som gick alldeles för fort, jag har fått mersmak för magiska Island!

Frida, 30/06/2022
Den klassiska rundresan »

Blue Lagoon in Iceland.

 

södra Island

vi var på Island 5 dagar. Fantastiska vyer, vackra lupinfält och spännande natur. Bra boende på olika platser. Vi bodde i stuga Hunkubakkar, där vi åt en fantastisk måltid med närodlat och lamm och forell från orten. övriga boende var också bra. Tipsen vi fick av Vulkanresor på sevärdheter var bra. Bad i Blå lagunen är ett måste, en upplevelse. En resa vi rekommenderar om man vill uppleva natur och kultur.

Akki, 30/06/2022
Bilrundresa Södra Island, 4n »

Island, en dröm som äntligen blev verklighet

I juni 2020 hade vi bokat en resa Island runt, men då kom ett litet okänt virus och vände upp och ner på det mesta. Nu två år senare har vi äntligen kunnat genomföra den och våra stora förväntningar på det lilla landet uppfylldes med råge. Vi fick uppleva det mesta; närkontakt med flera knölvalar, en magisk eftermiddag vid Jökulsarlon, varma bad, Islands nyckfulla klimat mm mm. Allt praktiskt har fungerat perfekt, från flygbiljetter, hyrbil, mysiga boendemiljö skriftlig information. Vi har skrivit om våra upplevelser i en rad inlägg på vår blogg https://bmlarsreseblogg.blogspot.se

bmlarsreseblogg, 25/06/2022
Bilrundresa Island runt 7n »

Island juni 2022

Vi hade en fantastisk resa! Vilket magiskt land med sevärdheter överallt! Fina hotell och Guesthouse under hela resan. Vi tyckte nog bäst om hotell Katla i Vik, vilken lyx. Mycket bra frukostar överlag. Vi hade valt en hyrbil i storlek Hyundai i30 men fick en Dacia Duster vilket var helt perfekt. Lite större bil som klarade de något sämre vägarna som finns jämfört med i Sverige. Resan rekommenderas verkligen. Island är ett äventyr på många sätt ;-). Tack till Vulkanresor, Viglundur Gislason, för hjälpen med bokningen och bra svar på alla frågor. Tack också för resedokumentationen samt tips om sevärdheter.

Karin med sonen Lukas, 24/06/2022
Bilrundresa Island runt 7n »

Icelagoon Jökursarlon, Iceland.

 

Familjeresa

Detta upplägg passade alla tre generationer! Vi hann under tre dagar uppleva otroligt mycket; gyllene cirkeln, valskådning (tyvärr utan valar), Blå lagunen och även några oplanerade timmar. Extra plus för guidningen på Gyllene Cirkel-turen.

Ulla, 02/06/2022
Flyg och hotell  »

Upplevelse

Det var en bra sammansatt resa med intressanta utflykter och väldigt bra guide på rundturen med buss. På alla utflykts mål var det bra ordnat med restaurang och toaletter. Varma källorna vi badade i var fantastiskt! Och de två i familjen som åkte på valsafari fick se knölvalar. En upplevelse utöver det vanliga. Om vi kommer resa tillbaka till Island kommer vi hyra egen bil och se saker utanför den upplevelse vi var med om nu.


Ulrika Hiller Olsson, 02/06/2022
Klassisk weekend  »

Weekendresa till Reykjavik

Vi bokade en skräddarsydd resa med hjälp av Vulkanresor. Det blev en kombination av egna önskemål och förslag från vår kontaktperson. Resan var väldigt bra planerad då vi önskade både bokade upplevelser och egen tid att upptäcka Reykjavik. Vi är jättenöjda med att allt fungerade som planerat, t.ex. med upphämtningar och förbokningar. Det var även superskönt att få hjälp med all bokning och få alla kostnader inkluderade i ett resepaket. Vi hade en underbar weekend och grymt nöjda med hjälpen från Susanne på Vulkanresor.

Niclas, 13/06/2022
Flyg och hotell   »

Reykjavik, Island.

 

Islandsresa juni 2022

Vi är supernöjda med allt. Allting klaffade med tider och upphämtning. Guidade turer var mycket intressanta och väldigt bra guider.

Marie, 13/06/2022
Flyg och hotell   »

Magiskt sagoland

På resa med mamma och syster, kunde inte haft ett bättre upplägg och fantastisk upplevelse! Väldigt annorlunda och vackert land, lugn och gemytlig huvudstad och så mycket att se och uppleva!! ”Island på en vecka” var en resa som passade oss helt perfekt! Jättebra utflykter i fem dagar som avslutades med två fria dagar var helt suveränt. Vår guide vi hade dom tre längre dagarna har stor del i vår fantastiska upplevelse!

Blommorna, 05/06/2022
Island på en vecka, 7n  »

Drömresan

Ett fantastiskt äventyr så mycket att erbjuda av natur mat o stadsliv. Ett härligt land åker gärna dit igen

Helena, 03/06/2022
Klassisk Weekend  »

Vattenfallet Gullfoss, Island.

 

Härlig weekend i ett fantastiskt land!

Vi hade en fantastisk resa till Island, vårt första men säkert inte sista besöket på ön. Underbart väder, mycket kunniga guider, alla busstransporter på plats fungerade mycket bra med upphämtning nära hotellet, otroligt välordnat överlag - vi är så nöjda! Vi vill särskilt nämna dagsresan Gyllene Cirkeln, där vår guide från Åland gjorde ett otroligt bra jobb med guidningen och historieberättande, och hela dagen var verkligen så intressant och givande! Tack Vulkanresor!

Eva, 30/05/2022
Klassisk Weekend  »

Island maj 2022

Äntligen! Resan motsvarade våra högt ställda förväntningar. Centralt hotell, innehållsrika utflykter med pålästa och roliga guider visade verkligen Island ur många synvinklar. Ett fantastiskt vårväder bidrog givetvis till helhetsupplevelsen.

Bröder med fruar, 30/05/2022
Island på en vecka, 7n  »

Helt speciellt

Jag har rest en del och sett en massa olika platser. Island var något helt speciellt. Landskapet är så vackert men samtidigt så hårt. Maten, om man gillar fisk och lamm, är toppenbra. Islänningarna är lättsamma med en skön distans till det mest.

LW, 27/05/2022
Flyg och hotell  »

Westmanisland in Island.

 

Island 2022

Aktiv resa, ridning, crossfit, vandring i fantastisk miljö. God mat och serviceminded personal, helt enkelt en toppenresa.

Bagger, 26/05/2022
Isländsk weekend med hyrbil  »

Naturupplevelse

Island är mäktigt på många sätt. Naturen gör sig alltid påmind och vädret skiftar ständigt. Ljuset, färgerna, det karga och varma källor. Tillsammans med mina två vuxna döttrar gjorde jag en fantastisk resa. Vi körde runt i egen bil med karta och Google Maps. Vissa dagar var förbokade med aktiviteter, men det mesta styrde vi själva. Vi hann med att besöka Västmannaöarna, se flertalet vattenfall, svart lavastrand, vandra på vulkaner och framför allt har vi badat varje dag. De första nätterna bodde vi i Hvolsvöllur, ett bra utgångsläge för utflykter. Bra tips där är det kommunala badet. Sista delen av veckan bodde vi i Reykjavik och därifrån gjorde vi utflykt till Gyllene triangeln och Blå lagunen. Staden ligger otroligt vacker och här hittar man några riktigt bra restauranger - missa inte Dill. Sammantaget är vi toppennöjda alla tre.


Kinna, 17/05/2022
Bilrundresa Södra Island och Reykjavik »

Vilket äventyr

Vi har haft en fantastisk resa tillsammans, jag mina två söner och svärdotter vilket gett oss oförglömliga minnen. Vi fick hjälp med att sätta samman en skräddarsydd resa, med förbokade aktiviteter av Vulcanresor.se precis som vi ville ha det. Att ha egen bil var en frihet att själv kunna bestämma lite vad vi ville se och när. Vi har ridit på islandshästar, upplevt fantastik natur, badat i varma källor, gjort Golden Circle med privat guide, sett valar, tumlare och Lunnefåglar, glaciär-vandrat, is-klättrat och mycket mer. Alla vi träffat har varit fantastiskt vänliga och hjälpsamma och vi har fått så mycket ny kunskap om detta magiska land. Att få avsluta sista kvällen på magiska Sky Lagun i Reykjavik gjorde resan fulländad.

Lena, 2/05/2022
Flyg och hotell  »

Glaciarwalk in Iceland.

 

Upplevelse

Resan var en upplevelse av natur i ett lans som inte liknar något annat. Slätter som avbryts av berg, med vatten som forsar i olika former. Det måste upplevas, inte berättas!

Mats, 29/04/2022
Sydvästra Island med timrad stuga »

En fantastisk naturupplevelse-resa!

För den som gillar att vara ute mkt och få mäktiga naturupplevelser i sin egen takt är detta koncept perfekt! Island har så mkt att se och uppleva att det känns som ett måste att någon gång återkomma och se resten av Island. Allt vi gjorde var minnen för livet. Speciellt Valturen! Vi fick då möjlighet att se en knölval kasta sig upp ur vattnet. Det glömmer jag ALDRIG! Hotell Eldhestar låg väldigt bra till nära Gyllene Cirkeln och hyffsat nära Reykjavik. Tyvärr var servicen inte den bästa( vår TV funkade inte under vår vistelse och inte ens när vi bad dem titta på det kunde de fixa den,och återkom inte heller med besked vilket de borde gjort) middagen var inte heller något att skryta med,och var inte prisvärd alls. Hotellet Fron låg centralt till i Reykjavik och hade bra sängar.


26/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Island - alltid värt att resa till

Vår resa till Island var fantastisk Island är annorlunda,vackert och spännande. Vi kan verkligen rekommendera Vulkanresor. Allt fungerade smidigt, 3 nätter på Eldhestar och 2 nätter i Reykjavik samt hyrbil var ett vinnande koncept. Vi fick skjuta upp resan två ggr p.g.a pandemin men det var inga problem att göra det . Allt fungerade perfekt.

Mia, 21/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Valskådning, Island.

 

Som en saga

Att komma till Island är som att komma in i en sagovärld. När man lämnat ön längtar man dit igen. Det finns så mycket vacker natur.

Rufus, 21/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Weekend resa

Jättefint hotell, mycket rent och fräscht, trevlig personal. Hästarna och ridturen var fantastisk. Kommer absolut att återkomma någon gång igen. Med andra ord ett underbart land.

20/04/2022
Pärlor i sydväst »

Glacier walk in Iceland by respiraquestomondo.

 

Islandsresan med barn och barnbarn

Allt fungerade utmärkt med flygresa och utflykter, guiden på Gyllene cirkelturen var mycket bra. På vår lediga dag besökte vi Marinmuseet och Vikingamuseet kan verkligen rekommenderas, de låg ju alldeles runt hörnet av vårt hotell.

Gun Björklund, 19/04/2022
Flyg och hotell »

Bröllopsresa

Min man och jag åkte på Bilrundresa Södra Island 4 nätter som bröllopsresa. Klart värt det. Vi kunde få välja vad vi ville se och stanna och uppleva island i vår takt. Och vilken natur de har! Kommer åka till Island igen och kommer troligen använda vulkanresor igen vid bokning.

Ellinor 17/12/2021
Södra Island & norrsken 4-5 nätter »

Island i november - Toppenresa!

Island i november är mörkt och regnigt, men när solen skiner över is och glaciärer gör det ingenting alls. Lite turister men ändå bra service på utflykter och restauranger.

C & R 25/11/2021
Flyg och hotell »

Winter in Iceland by magsandrufus

 

Magisk resa!

Extremt proffsiga Susanne hjälpte oss att planera denna resa. Varje sekund var magisk!

Fia 11/11/2021
Flyg och hotell »

Frihet med hyrbil

En perfekt blandning mellan uppstyrda aktiviteter samt friheten med hyrbil. Väldigt skönt att ha bil och köra runt och upptäcka på sina egna villkor. Mycket bra med toaletter samt restauranger även långt utanför stora städerna.

Johan 06/11/2021
Barnens Island »

Island oktober 2021

En fantastisk resa , med hjälp från Vulkanresor att sätta ihop olika utflykter, så blev det kvällstur att titta på Norrsken, en dag till att besöka Sydkusten och se vattenfall, svart strand och glaciärer. Flyover Icland var också en helt otrolig upplevelse. Sista dagen bar det i väg att titta på vulkanen, även om den inte är helt aktiv så var det helt otroligt att se.

Gunsan 27/10/2021
Flyg och hotell »

South Iceland - simipasaportehablara

 

Resa som håller hela livet…

Att få bo mitt inne i centrum med nattklubbar runtomkring, och ändå kunna sova gott… Att ta en öl på puben och människor kommer fram och småpratar…. Att få bada utomhus i minusgrader… Att få gå på torkad lava… Att få andas den isländska luften… Att få känna sig levande…

Icy75 20/10/2021
Flyg och hotell »

Verkligen en upplevelse!

Hade en helt fantastisk resa med otroliga upplevelse. Besökte en aktiv vulkan, red islandshästar, besökte blå lagunen, badade i varma källor, sightseeing i Reykjavik, hike i Landmannalauger etc.. Listan är lång. Mycket tur med väder och vind. Detta var min andra resa till Island och det finns bara mer och mer att uptäcka. Enda negativa om jag måste säga något var hyrbil Europcar. Kön var 2 h lång och tog mer tid än förväntat.

Linda 26/09/2021
Flyg och hotell »

Fantastisk upplevelse! 

obeskrivlig natur! Stor Tack för vår svenska guide (Lena) som gjorde vår upplevelse rikare och oförglömlig.

29/08/2021
Weekendresa med svensktalande guide »

Secret Lagoon in Iceland by travelanddeco_addict

 

Resan var fantastisk

Utflykterna var mycket bra organiserade och den svensktalande guiden var mycket duktig och kompetent . Till och med vädret visade sig från sin bästa sida. Jeepturen till vulkanen Hekla och landmannalaugur var en fantastisk upplevelse.

Pia 22/08/2021
Island på en vecka »

den ultimata resan

En smidig välplanerad resa som gav ständigt nya upplevelser. Aldrig långtråkigt. Mysiga boende med gästvänliga värdar. God mat. Toppen resa som varmt rekommenderas

Jelena 19/08/2021
Island runt, 7 nätter »

Island- mer än man kan ana

Åkte med barnbarnet 14 år och valde mål utifrån det. Vi hade bara 5 dagar inkl resa till förfogande. MÅlet för oss var att gå till vulkanen. Bokninngen fungerade bra för detta och turen var upplevelsefull. Vi lad in ett besök i bad i Reykjavik och åkte den vanliga Golden cirkel för att se Strokkur. Vidare vandringar i centrum av Reykjavik. Besvikelse att se Harpan tom på aktiviteter. Jag har ordnat studiecirklar och resor till Island i 20 år och ville nu visa barnbarnet lite av vad jag sett och upplevt. Joels sa till guiden på STrokkurturen. " Hit ska jag åka igen när jag blir större och då ska jag visa min lillebror.

Ulla Rickardsson 18/08/2021
Flyg och hotell »

Iceland Shoe Czy

 

Toppensemester

Allt fungerade toppenbra. Uppsamlingsbussar till utflykterna kom exakt när de skulle. Trevliga turer med bussarna, dock lite svårt att förstå den skandinavisktalande guiden i början. Även turen till Eldhestar var väldigt välorganiserad. Både jag och mitt barnbarn, som fått resan i 10-årspresent, var jättenöjda. Jag kan absolut tänka mig att åka dit med nästa barnbarn som blir 10 år,

Mormor Barbro 18/08/2021
Island på en vecka »

Oj Oj vilken resa!

Vår totala upplevelse är fantastisk och vi kan verkligen rekommendera en resa till Island. Vi upplevde många äventyr under våra dagar och det kändes som vi var med i en naturfilm med extra allt.

Jörgen 12/08/2021
Flyg och hotell »

Åk!

Värt vartenda öre att resa runt på Island.

Åsa 14/08/2021
Island runt, 7 nätter »

East Iceland Moni Bilska

 

Superbra

Allt var så väl organiserat.. Vi har haft en toppen resa så bra allt, så nöjda

Maria Thyberg 11/08/2021
Flyg och hotell »

Island - unikt

Denna recension är till en del färgad av vädret - sol, ca 20°, växlande molnighet och någon skur sista dagen. Mycket intressanta och omväxlande utflyktsprogram, lagom grupp i mindre buss, kunnig och personlig chaufför/ guide. Tur med valskådning, knölvalar, delfiner med kalvar, osv i strålande väder. Svårt att välja höjdpunkter - Gyllene Cirkeln med Gullfossen, gejsrar och Thingvellir, där historien verkligen kändes, Sydkusten med strand och lunnefåglar (där hade jag velat stanna längre). Härligt att flanera på kvällen i staden Reykjavik, gammalt och nytt. Tyvärr renoverades konserthallen Harpa - säkert sevärd även inifrån. Konstmuseer - jag tittade framförallt på nutida konst, det är inte ofta men ser den utanför Island. Jag var mycket nöjd med min resa!

Anna 09/08/2021
Island på en vecka »

Magiskt

Vår resa till och runt omkring i olika dagsutflykter som Diana på vulkanresor hade satt ihop efter mina önskemål var helt perfekt. Vi besökte gyllene cirkeln med vattenfall gejsrar tomatodling platsen där första Allting stod vid kontinentalplattornas möte. Dagen efter var vi och badade i Blå lagunen superhärligt magiskt. Tredjedagen vandrade vi upp på ett berg för att se vulkanutbrottet det var verkligen en unik upplevelse. Reser gärna tillbaks för fler äventyr.

Bengt 16/07/2021
Klassisk Weekend, 3-5 Nätter »

Fagradalsfjall by M.rapeshovska

 

Ultimata Islandsupplevelsen!

Allt gick oerhört smidigt under vår rundresa, vilket gjorde att vi kunde lägga vår tid och energi på de roliga bitarna istället. Turen var väl planerad och boendena var både trevliga och hade bra lägen kring rutten. Det vi saknade var en analog karta då det i vissa delar av landet inte fanns någon internetuppkoppling. Vi körde fel flertalet gånger, men det är så vackert överallt att det på det hela inte gjorde så mycket.

Hanna 16/07/2021
Island runt, 7 nätter »

Ultimata Islandsupplevelsen!

Jag och sambon fick en fantastisk 7-dagars-resa runt Island och bakom varje krön och kurva väntade ett nytt "wow!". Vi skulle varmt rekommendera dessa paketresor. Bra reseprogram och smidigt med bokade boenden längs vägen. Finns så mycket att se och göra att det är lite utmanande att välja bland allt och hinna med allt. Eftersom man stannar många gånger på vägen så blev inte körningen så långdragen som vi först befarade + att det finns så mycket att titta på. Vi valde en mindre 2-hjulsdriven bil vilket gick ok men skulle nog ha valt en 4-hjulsdriven bil om vi åkte igen, särskilt om vädret inte är så fint som vi hade. Boendena var ok, några bättre än andra, bra med frukost som ingår. Vi hade gärna haft mer allmänna tips på vägen som exv tips på restauranger/vad man bör prova äta och var. I reseguiden kunde gärna fått stå med fler saker att se/göra och lite mer detaljer kring hur mycket tid man kan förvänta sig lägga på olika ställen så dagen kan planeras enklare. Google hjälpte oss mycket inkl med GPS som fungerade utmärkt. Var beredd på att allt är relativt dyrt på Island men vi skulle säga att det är helt klart prisvärt. Allt är smidigt och fungerar lika bra om inte bättre än hemma. Islänningarna var enormt hjälpsamma och trevliga vart vi än åkte.

M&E, 08/07/2021
Island runt, 7 nätter »

Horse riding in Iceland @Suewherewhywhat

 

Fantastisk ridresa med Eldhestar!

En upplevelse för livet! :-D Sex dagars vildmarksritt i Landmannalaugar. Välskötta, väluppfostrade och snälla hästar. Vi red totalt 21 mil med varierande miljöer varje dag-lavafält, Hekla, färgglada ryolitberg, höga bergspass, stränder, skog, varma källor... Jättegod mat och mycket välorganiserat, trevliga guider och medföljande kock. Hotell Eldhestar är jättefint, enklare boende i bergen.

Monica, 12/08/2020
Ridresor till Island 
»

Upplevelser i toppklass

Island runt med hyrbil blev ett minne för livet. Inget trassel någonstans, smidigt att allting var bokat och förbetalt. Färdplanen med förslag på attraktioner var mycket bra att ha i bilen. Vi hade förberett favorit-listan i Waze och hade med en mobilhållare med sugkopp, så navigeringen blev enkel, bara att trycka fram nästa favorit när vi hade besökt en plats. Det hade blivit (alltför) mycket jobb att planera och boka in denna resa på egen hand, toppen att få allting serverat. Har även uppskattat kommunikationen med och informationen från Vulkanresor, trots en pågående pandemi kände vi oss trygga med att allt skulle fungera när vi väl kom iväg.

Familjen Jansson, 01/08/2020
Island runt, 7 nätter 
»

Resan till Island

Jag är väldigt nöjd med resan i sig. Utflykterna var väldigt roliga och intressanta. Island är verkligen inte som något annat land. Det är verkligen en speciell plats!

Gustav, 19/03/2020
Weekendresa med svensktalande guide »

Reykjavik, Island.

Över förväntan!

Vår resa gick i mars och blev ett minne för livet. Vädrets skiftningar var bara positivt och snö, solsken och lite kyla gjorde att vi blev nyfikna på ön även en annan årstid och pratade om nästa gång vi skall besöka Island. Reykjavik som stad var helt fantastisk med restauranger, barer och butiker i varje gathörn. Allla pratade om hur dyrt det var innan vi åkte dit men det är mest deras valuta som får det att låta dyrt, lite högre priser än i Sverige var min uppfattning.

Stefan, 19/03/2020
Skräddarsydd resa
»

Vilket land!

Vi är såååå nöjda med precis allt! Island är i topp 5 av våra coolaste resmål. Absolut bäst var superjeeptrippen till västra Island (tänkt rutt gick inte pga stängda vägar), där vi hade en fantastik guide som tog oss upp på en glaciär - oförglömligt! Allt annat var också 10 poängare -Blå Lagunen, geyisrar, vattenfall, maten (!!!), Reykjavik som stad , människorna, hotellet, ja, ALLT!

Pia, 12/03/2020
Skräddarsydd resa »

Upplev något nytt!

För den som vill uppleva något utöver det vanliga som vi ville, är detta en resa man verkligen borde ha på sin bucketlist! Vi kan checka av det nu men det var ändå inte vårt sista besök på Island.

Isabel, 27/02/2020
Klassisk Weekend, 3-5 Nätter 
»

Blå Lagunen, Island.

Spa weekend

Detta var det bästa spa paket vi har varit på. Duktiga massörer och spa anläggningen var kanon vi kommer att komma tillbaka. Blå lagunen är ett kanon ställe. Personalen tog hand om en hur bra som helst. Vi vart insnöade där i ca 3 timmar men kändes bara som någon timme. Dom gjorde det lilla extra bjöd på glass och uppdaterade oss om hur läget var. Sedan så såg dom till att alla kom vidare till sina destinationer vare sig man kom på sin buss eller deras bussar. Mycket bra.

Familjen Ganz, 3/03/2020
Spaweekend i Reykjavik »

Upplev något nytt

För den som vill uppleva något utöver det vanliga som vi ville, är detta en resa man verkligen borde ha på sin bucketlist! Vi kan checka av det nu men det var ändå inte vårt sista besök på Island.

Isabel 27/02/2020
Klassisk weekend »

Res till Island!

Skulle rekommendera en resa till Island till alla som vill ha en upplevelse utöver det vanliga. Häftigast på resan var blue lagoon (kvällstid) och en tur på islandshästar. Hade inte kunnat önska mig mer av denna resa. Maten var också bra, med mysiga café och restauranger.

Elaine 16/02/2020 
Klassisk weekend »

Dettifoss, Island.

Drömresa

Vi åkte hela familjen med mormor morfar och barn och barnbarn. Tack vare er fina service och erfarenhet, fixade ni ihop ett jättebra paket med olika utflykter. Vi var 11 stycken från 5 år till 70 år och alla var väldigt nöjda ! Mormor och morfar i sällskapet har aldrig flugit förut och det var deras drömresa sedan många år tillbaka och deras dröm blev så bra som de hade hoppats! Tack för trevligt bemötande och hjälp med allt inför och under vår resa!

Jonna, 04/10/2019
Weekendresa med svensktalande guide »

Minne för livet!

Tack för en fantastiskt resa! Vi är mer än nöjda och kommer minnas denna resa för livet. Allt med flyg, hyrbil och hotel flöt på hur smidigt som helst. Att få bo både ute på landet och inne i Reykjavik var fantastiskt. Vi fick uppleva Island i sin vackraste strålglans och vi blev förälskade i denna ö. Tack!

Isabelle, 27/09/2019
Isländsk weekend med hyrbil »

Min drömresa

Helt fantastikt landskap så vacker och så annorlunda går liksom inte att beskriva. Denna resa var något över allt annat skulle verkligen vilja hit igen.

Kattis, 20/09/2019
Weekendresa med svensktalande guide »

Islansdshästar, Island.

Spännande resa för hela familjen

Island är magiskt, vilt och vackert! Vi har sett och upplevt så mycket. Vattenfall, kokande vattenhål, gejsrar, ridit islandshäst, badat i Blå Lagunen och upplevt delfiner och vikvalar på nära håll. Vi är glada att vi bokade 5 nätter, färre hade varit för lite.

Karin, 13/09/2019
Barnens Island »

Mycket välplanerat

Tycker att resan ger fantastiska naturupplevelser. Det hade varit svårt att själv veta exakt vad man hade velat göra. Tack vare vulkanresors planering har vi sett så mycket fint på kort tid. Vi vill verkligen rekommendera att resa med vulcan.

Berit V, 13/09/2019
Klassiska Sydkusten & Reykjavik »

Mycket bra reseupplägg

Ett perfekt sätt att få uppleva landets olika delar och att samtidigt få träffa vanliga och alltid vänliga och omtänksamma islänningar. Den isländska guest house-kulkturen var särskilt intressant att få komma i kontakt med.

Cliff, 11/09/2019
Island runt, 7 nätter »

Reykjadalur, Island.

Resa till Sagoö

En otroligt vacker och spännande ö. Fantastiska vyer med vackra vattenfall, ryckande berg m.m. Mängder av får och hästar. Trevliga boende längst resvägen och jätte god mat. Börjar och slutar i Rekjarvik en fin stad med trevliga invånare. En toppen resa som varmt rekommenderas!

Elisabeth, 28/08/2019
Island runt, 7 nätter »

Drömresan

Resan uppfyllde våra drömmar! Spännande natur som öppnade sinnet. Det finns en sådan kraft i hela landskapet och det omgivande, brusande havet. Här upplever man verkligen, att det inte är vi människor, som har makten. Vikingarnas kraft är fortfarande stark. Islänningarnas öppenhet och vänlighet fyllde oss med värme och glädje! Vulkanresors uppläggning var perfekt, en resebyrå vi gärna rekommenderar!

Maggan, 30/07/2019
Island på en vecka »

Landet runt

Vi hade tio finfina dagar juni/juli 2019 med mängder av naturupplevelser i alla typer av väder. Rese- och vägbeskrivningarna var utförliga och lätta att följa, och det fanns varje dag tid över för egna aktiviteter eller avstickare. Med något enstaka undantag bodde vi väldigt bra och allt fungerade fint på hotellen/boenden. Innan resan fick vi dokument som väl beskrev vad som väntade både för resplanen och för våra boenden. Kom ihåg att ta med kläder för alla sorts väder, som precis som många beskriver, kan växla väldigt snabbt. Vi upplevde snöstorm, kraftig blåst och stilla stunder i sol. Kan varmt rekommendera denna resa!

Agneta, 08/07/2019
Island runt, 10 nätter »

Jökulsárlón, Island.

Den klassiska rundresan

Vi var så förväntansfulla inför denna resa och alla förväntningar uppfylldes med råge. Vår guide/chaufför var fantastiskt trevlig. Han var kunnig och engagerad och hade svar på alla våra frågor. Island är ett otroligt vackert land. Det fanns många höjdpunkter, valsafarin, där vi hade lyckan att se sex knölvalar samtidigt, rida Islandshäst, stranden med den svarta lavasanden och grottorna och lunnefåglarna, båtturen på glaciärsjön, med alla sälar som fångade fisk, baden i de varma källorna och de fantastiska vattenfallen. Fina hotell och god mat och som grädde på moset hade vi underbart väder hela veckan, mycket sol och inget regn. Åk inte till månen och inte till öknen, åk till Island, så får du uppleva detta och mycket mer.

Kerstin, 02/07/2019
Den klassiska rundresan »

Upplevelseresa som man bara gillar

En kul och bra paketresa med många fina och intressanta platser och upplevelser som man aldrig kommer att glömma. Bra guidade turer och lagom långa stopp. Vill gärna komma tillbaka och se fler platser. Islänningarna är ett trevligt folk som är väldigt hjälpsamma mot vilsekomna turister.

Kim och Marie, 05/13/2018
Klassisk weekend »

Bucketlist-check!!

Äntligen kom vi iväg på min mans drömresa för att fira hans 40-års dag. Genom Vulkanresor kunde jag boka ALLT flyg, transfer, utflykter, hotell. Så bekvämt och så fantastiskt bra det blev!! Jag som annars har kontrollbehov och vill boka allting själv kunde lugnt luta mig tillbaka och lämna jobbet till proffsen, och Vilken drömresa vi fick!

Katharina, 21/13/2018
Skräddarysdd resa till Island »

Hotspring, Island.

Ett minne för livet

Vi är väldigt nöjda med allt från välorganiserade utflykter med fräscha bussar till fantastisk guidning och precision vad gäller tider för upphämtning till samtliga aktiviteter. Då vi var 10 stycken i åldrarna 6 till 72 var det skönt att få hjälp från hotellet vad gäller upphämtningsinformation och annan info som var til stor hjälp för att vi skulle få en bra vistelse. Den fantastiksa naturen kom till sin fulla rätt när allt var så välorganiserat. Vi skapade oss ett minne för livet.

Anna, 05/04/2018
Skräddarysdd resa till Island »

Perfekt!

Allt fungerade perfekt både innan och under resan. Allt välplanerat och mycket trevligt! Nu vill vi återvända till Island snart!

Sus, 16/04/2018
Klassisk weekend »

Strålande!

Vi hade mycket höga förväntningar inför resan, nästan kanske ouppnåeliga förväntningar?! Men ack nej, alla förväntningarna infriades med råge. En helt magisk upplevelse rakt igenom.

Magnus, 13/04/2018
Weekendresa med svensktalande guide »

Södra Island.

Islandsresa

Ett annorlunda upplevelserikt resmål. Vi är rakt igenom nöjda med Vulkanresor som kunde ge goda råd och ordnade så att resan för mig och familjen blev så optimal och bra som möjligt. Kan varmt rekommenderas!

Carina, 09/05/2018
Klassisk weekend »

Fantastisk upplevelse

Mycket trevligt bemötande från Vulkanresor som hjälpte mig med att planera min drömresa. Allting fungerade perfekt och det bidrog till en av de bästa reseupplevelser jag någonsin har haft.

Manita, 15/05/2018
Flyg och hotell »

Äventyr på Island!

Det har varit vårt drömresmål så länge och äntligen blev det dags att göra verklighet av drömmen. När vi såg en annons från Vulkanresor ringe vi och pratade med en väldigt kunnig person så vi slog till och bokade. Våra dagar på Island blev precis så spännande, äventyrliga och omväxlande som vi hoppats på. Det blev många magiska och sagolika upplevelser i ett väldigt annorlunda land, där naturens krafter hela tiden var ytterst påtagliga. Vi är tacksamma för alla tips och idéer vi fick av Vulkanresor som också medverkade till att vi sparade tid som vi kunde använda till viktigare saker! Det var oerhört skönt att ha förbokade boenden så att man efter de välfyllda dagarna bara kunde köra direkt och kasta sig i en skön säng...

Liselotte, 24/05/2018
Södra Island »

River Jet Island.

Island 2018

Jättebra anordnad resa och väldigt prisvärd. På alla ställen vi sov på var personalen jätte trevliga och väldigt hjälpsamma. De flesta boenden var mysiga och hemtrevliga. Förutom själva resan så var ju alla naturupplevelser fantastiska.

Lena och Kaj 14/06/2018
Island runt, 7 nätter »

Älskar landet

Femte gånger jag var på Island. Två gånger med bil o båt o tre gånger med Vulkan resor. Alla gånger kört runt ön med dess skiftande o spännande natur o trevliga människor.

Inger 19/06/2018
Island runt, 7 nätter »

Island - fantastisk plats

Det finns så mycket att göra och se på Island. Vill åka tillbaka fort. Utforska och njut av naturen, en ridtur på fina islandshästar, upptäck Reykavik med intressanta museer och fantastisk god mat och trevliga islänningar. Vi ses smart igen!

Agneta 23/06/2018
Flyg och hotell »

Landmannalaugar, Island.

Över förväntan!

Har arbetat i över 20 år inom besöksnäringen och aldrig varit på en plats där logistiken fungerar så väl! Super!

Johanna, 02/07/2018
Skräddarysdd resa till Island »

En fantastisk resa

En fantastisk upplevelse. Otroligt vacker natur med fina upplevelser. Allt fungerade perfekt, aldrig varit med om det tidigare

Rosie, 05/08/2018
Klassisk weekend »

Våra resor till Island

Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!