South Coast Iceland

Omdömen - Vulkanresor AB

Så tycker våra kunder om sin resa

Vi har sedan 1997 haft förmånen att arrangera resor till Island för mer än 100 000 resenärer. Nedan kan du läsa vad våra resenärer tycker om sin resa. Fler omdömen hittar du på paketresan, hotellet eller utflykten. Vi hoppas att det är till hjälp när du väljer din resa till Island!

Längtar redan tillbaka

En 10-dagars fantastisk rundtur. Mycket bra arrangemang, allt fungerade klockrent. Flyg, hyrbil, boende osv. Vi var där 7-17 juni vilket visade sig vara en bra tid. Snö kvar på fjälltopparna och mycket fågelliv. Landskapet var omväxlande och fantastisk, lite som en sagoö. Vi valde det billigaste boendealternativet och det visade sig vara en positiv överraskning. Vi betygsatte ställena. Det blev 3 st 3:or, 3 st 4:or och 4 st 5:or. Då var treorna helt ok! Kanonbra alltså! Förutom det vackra landskapet med fjordar, fjäll, vattenfall osv så var det ett par saker som satte extra krydda på resan. Det var isbergen i Jökulsarlon(Glacier Lagoon). 5 - 6 nyfikna sälar kollade in oss hela tiden och ejdrar simmade förbi helt nära. Det andra var valsafari i Husavik. Vi fick uppleva kaskelot och delfiner på nära håll. Maten var också suverän. Speciellt lammkotletterna och rödingen. Resan blev ett minne för livet och kan varmt rekommenderas.

Göran, 14/07/2022
Around Iceland 11 days/10 nights »

Storfamiljen på Island

En alltigenom lyckad och fantastisk resa för oss 11 personer i åldrarna 8 år till 76 år. Alla planerade tider klaffade, valarna dök upp på beställning. Gyllene Cirkeln- turen skedde i klart väder och vi fick se geisern spruta. Ridning på Islandshästar var en tuff upplevelse i regn och blåst. Alla var genomblöta och frusna, men lyckliga efter turen. Vi längtar till nästa ridning. Blå Lagunen blev en perfekt avslutning innan hemresan med flyget. Vi är mycket nöjda med Icelandair. Tack till alla som varit delaktiga i planering och genomförande av denna resa, som blivit uppskjuten i två år ooch efterlängtad i tre. Ingrid Gustafsson Mamma och mormor.

Ingrid Gustafsson, 12/07/2022
Flyg och hotell  »

Icelandic horses in Iceland.

 

Mor och dotters händelserika resa till Island

Mor och dotter packade sina väskor för alla väder. Vädret visade sig från sin fina och vackra sida. Massor av sol, lite regn och ingen kyla. Dagarna var fyllda av spännande turer, men också tid till avslappning och möjligheter att upptäcka Reykjaviks och Islands olika miljöer. Gatukonst, väggmålningar, otroliga natur, museer och mycket, mycket mer. Turerna vi valde att delta i höll hög klass. Välplanerade med mycket kunniga och trevliga guider. Att sedan bli upphämtade utanför hotellet var ett stort plus. Att få möjlighet att se valar, lunnefåglar och hästar på nära håll var en ynnest. Naturen är magisk, så olik den som vi är vana vid. Se de kala bergen, varma källorna, vattenfallen och den svarta stranden är något som fastnat i våra hjärtan.

Mor och dotter, 07/07/2022
Flyg och hotell  »

Klassisk rundresa 

Mycket uppskattad rundresa där du får uppleva Islands natur och mat när den är som bäst. Bra grupp och supertrevlig Islänsk guide/chaufför som bjöd oss på det lilla extra och en bra inblick i hur det är att bo och leva på Island. Denna resa gav mersmak och vi kommer absolut komma tillbaka och tillbringa några dagar på flera av våra numera funna favoritställen. Betyg: 10/10

Island-vecka, 01/07/2022
Den klassiska rundresan »

Guldkornen på Island

Det var min första resa till Island och jag är så glad att jag valde att åka på den här gruppresan, som hade en isländsk guide (han pratade inte svenska, men norska och engelska). Bakom varje krön väntade fantastiska vyer och natur som man aldrig sett tidigare. Guiden Thorir berättade mer än gärna om Islands historia, natur och folktro med alver och troll. Han och chauffören såg till att vi fick se de bästa guldkornen, även ställen som låg utanför vår resplan, och de kändes alltid väl förberedda inför varje morgons avfärd. Det var en fantastisk vecka som gick alldeles för fort, jag har fått mersmak för magiska Island!

Frida, 30/06/2022
Den klassiska rundresan »

Blue Lagoon in Iceland.

 

södra Island

vi var på Island 5 dagar. Fantastiska vyer, vackra lupinfält och spännande natur. Bra boende på olika platser. Vi bodde i stuga Hunkubakkar, där vi åt en fantastisk måltid med närodlat och lamm och forell från orten. övriga boende var också bra. Tipsen vi fick av Vulkanresor på sevärdheter var bra. Bad i Blå lagunen är ett måste, en upplevelse. En resa vi rekommenderar om man vill uppleva natur och kultur.

Akki, 30/06/2022
Bilrundresa Södra Island, 4n »

Island, en dröm som äntligen blev verklighet

I juni 2020 hade vi bokat en resa Island runt, men då kom ett litet okänt virus och vände upp och ner på det mesta. Nu två år senare har vi äntligen kunnat genomföra den och våra stora förväntningar på det lilla landet uppfylldes med råge. Vi fick uppleva det mesta; närkontakt med flera knölvalar, en magisk eftermiddag vid Jökulsarlon, varma bad, Islands nyckfulla klimat mm mm. Allt praktiskt har fungerat perfekt, från flygbiljetter, hyrbil, mysiga boendemiljö skriftlig information. Vi har skrivit om våra upplevelser i en rad inlägg på vår blogg https://bmlarsreseblogg.blogspot.se

bmlarsreseblogg, 25/06/2022
Bilrundresa Island runt 7n »

Island juni 2022

Vi hade en fantastisk resa! Vilket magiskt land med sevärdheter överallt! Fina hotell och Guesthouse under hela resan. Vi tyckte nog bäst om hotell Katla i Vik, vilken lyx. Mycket bra frukostar överlag. Vi hade valt en hyrbil i storlek Hyundai i30 men fick en Dacia Duster vilket var helt perfekt. Lite större bil som klarade de något sämre vägarna som finns jämfört med i Sverige. Resan rekommenderas verkligen. Island är ett äventyr på många sätt ;-). Tack till Vulkanresor, Viglundur Gislason, för hjälpen med bokningen och bra svar på alla frågor. Tack också för resedokumentationen samt tips om sevärdheter.

Karin med sonen Lukas, 24/06/2022
Bilrundresa Island runt 7n »

Icelagoon Jökursarlon, Iceland.

 

Familjeresa

Detta upplägg passade alla tre generationer! Vi hann under tre dagar uppleva otroligt mycket; gyllene cirkeln, valskådning (tyvärr utan valar), Blå lagunen och även några oplanerade timmar. Extra plus för guidningen på Gyllene Cirkel-turen.

Ulla, 02/06/2022
Flyg och hotell  »

Upplevelse

Det var en bra sammansatt resa med intressanta utflykter och väldigt bra guide på rundturen med buss. På alla utflykts mål var det bra ordnat med restaurang och toaletter. Varma källorna vi badade i var fantastiskt! Och de två i familjen som åkte på valsafari fick se knölvalar. En upplevelse utöver det vanliga. Om vi kommer resa tillbaka till Island kommer vi hyra egen bil och se saker utanför den upplevelse vi var med om nu.

Ulrika Hiller Olsson, 02/06/2022
Klassisk weekend  »

Weekendresa till Reykjavik

Vi bokade en skräddarsydd resa med hjälp av Vulkanresor. Det blev en kombination av egna önskemål och förslag från vår kontaktperson. Resan var väldigt bra planerad då vi önskade både bokade upplevelser och egen tid att upptäcka Reykjavik. Vi är jättenöjda med att allt fungerade som planerat, t.ex. med upphämtningar och förbokningar. Det var även superskönt att få hjälp med all bokning och få alla kostnader inkluderade i ett resepaket. Vi hade en underbar weekend och grymt nöjda med hjälpen från Susanne på Vulkanresor.

Niclas, 13/06/2022
Flyg och hotell   »

Reykjavik, Island.

 

Islandsresa juni 2022

Vi är supernöjda med allt. Allting klaffade med tider och upphämtning. Guidade turer var mycket intressanta och väldigt bra guider.

Marie, 13/06/2022
Flyg och hotell   »

Magiskt sagoland

På resa med mamma och syster, kunde inte haft ett bättre upplägg och fantastisk upplevelse! Väldigt annorlunda och vackert land, lugn och gemytlig huvudstad och så mycket att se och uppleva!! ”Island på en vecka” var en resa som passade oss helt perfekt! Jättebra utflykter i fem dagar som avslutades med två fria dagar var helt suveränt. Vår guide vi hade dom tre längre dagarna har stor del i vår fantastiska upplevelse!

Blommorna, 05/06/2022
Island på en vecka, 7n  »

Drömresan

Ett fantastiskt äventyr så mycket att erbjuda av natur mat o stadsliv. Ett härligt land åker gärna dit igen

Helena, 03/06/2022
Klassisk Weekend  »

Vattenfallet Gullfoss, Island.

 

Härlig weekend i ett fantastiskt land!

Vi hade en fantastisk resa till Island, vårt första men säkert inte sista besöket på ön. Underbart väder, mycket kunniga guider, alla busstransporter på plats fungerade mycket bra med upphämtning nära hotellet, otroligt välordnat överlag - vi är så nöjda! Vi vill särskilt nämna dagsresan Gyllene Cirkeln, där vår guide från Åland gjorde ett otroligt bra jobb med guidningen och historieberättande, och hela dagen var verkligen så intressant och givande! Tack Vulkanresor!

Eva, 30/05/2022
Klassisk Weekend  »

Island maj 2022

Äntligen! Resan motsvarade våra högt ställda förväntningar. Centralt hotell, innehållsrika utflykter med pålästa och roliga guider visade verkligen Island ur många synvinklar. Ett fantastiskt vårväder bidrog givetvis till helhetsupplevelsen.

Bröder med fruar, 30/05/2022
Island på en vecka, 7n  »

Helt speciellt

Jag har rest en del och sett en massa olika platser. Island var något helt speciellt. Landskapet är så vackert men samtidigt så hårt. Maten, om man gillar fisk och lamm, är toppenbra. Islänningarna är lättsamma med en skön distans till det mest.

LW, 27/05/2022
Flyg och hotell (skräddarsydd resa) »

Westmanisland in Island.

 

Island 2022

Aktiv resa, ridning, crossfit, vandring i fantastisk miljö. God mat och serviceminded personal, helt enkelt en toppenresa.

Bagger, 26/05/2022
Isländsk weekend med guide  »

Naturupplevelse

Island är mäktigt på många sätt. Naturen gör sig alltid påmind och vädret skiftar ständigt. Ljuset, färgerna, det karga och varma källor. Tillsammans med mina två vuxna döttrar gjorde jag en fantastisk resa. Vi körde runt i egen bil med karta och Google Maps. Vissa dagar var förbokade med aktiviteter, men det mesta styrde vi själva. Vi hann med att besöka Västmannaöarna, se flertalet vattenfall, svart lavastrand, vandra på vulkaner och framför allt har vi badat varje dag. De första nätterna bodde vi i Hvolsvöllur, ett bra utgångsläge för utflykter. Bra tips där är det kommunala badet. Sista delen av veckan bodde vi i Reykjavik och därifrån gjorde vi utflykt till Gyllene triangeln och Blå lagunen. Staden ligger otroligt vacker och här hittar man några riktigt bra restauranger - missa inte Dill. Sammantaget är vi toppennöjda alla tre.

Kinna, 17/05/2022
Bilrundresa Södra Island och Reykjavik »

Vilket äventyr

Vi har haft en fantastisk resa tillsammans, jag mina två söner och svärdotter vilket gett oss oförglömliga minnen. Vi fick hjälp med att sätta samman en skräddarsydd resa, med förbokade aktiviteter av Vulcanresor.se precis som vi ville ha det. Att ha egen bil var en frihet att själv kunna bestämma lite vad vi ville se och när. Vi har ridit på islandshästar, upplevt fantastik natur, badat i varma källor, gjort Golden Circle med privat guide, sett valar, tumlare och Lunnefåglar, glaciär-vandrat, is-klättrat och mycket mer. Alla vi träffat har varit fantastiskt vänliga och hjälpsamma och vi har fått så mycket ny kunskap om detta magiska land. Att få avsluta sista kvällen på magiska Sky Lagun i Reykjavik gjorde resan fulländad.

Lena, 2/05/2022
Flyg och hotell  »

Glaciarwalk in Iceland.

 

Upplevelse

Resan var en upplevelse av natur i ett lans som inte liknar något annat. Slätter som avbryts av berg, med vatten som forsar i olika former. Det måste upplevas, inte berättas!

Mats, 29/04/2022
Sydvästra Island med timrad stuga »

En fantastisk naturupplevelse-resa!

För den som gillar att vara ute mkt och få mäktiga naturupplevelser i sin egen takt är detta koncept perfekt! Island har så mkt att se och uppleva att det känns som ett måste att någon gång återkomma och se resten av Island. Allt vi gjorde var minnen för livet. Speciellt Valturen! Vi fick då möjlighet att se en knölval kasta sig upp ur vattnet. Det glömmer jag ALDRIG! Hotell Eldhestar låg väldigt bra till nära Gyllene Cirkeln och hyffsat nära Reykjavik. Tyvärr var servicen inte den bästa( vår TV funkade inte under vår vistelse och inte ens när vi bad dem titta på det kunde de fixa den,och återkom inte heller med besked vilket de borde gjort) middagen var inte heller något att skryta med,och var inte prisvärd alls. Hotellet Fron låg centralt till i Reykjavik och hade bra sängar.

26/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Island - alltid värt att resa till

Vår resa till Island var fantastisk Island är annorlunda,vackert och spännande. Vi kan verkligen rekommendera Vulkanresor. Allt fungerade smidigt, 3 nätter på Eldhestar och 2 nätter i Reykjavik samt hyrbil var ett vinnande koncept. Vi fick skjuta upp resan två ggr p.g.a pandemin men det var inga problem att göra det . Allt fungerade perfekt.

Mia, 21/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Valskådning, Island.

 

Som en saga

Att komma till Island är som att komma in i en sagovärld. När man lämnat ön längtar man dit igen. Det finns så mycket vacker natur.

Rufus, 21/04/2022
Isländsk weekend med hyrbil »

Weekend resa

Jättefint hotell, mycket rent och fräscht, trevlig personal. Hästarna och ridturen var fantastisk. Kommer absolut att återkomma någon gång igen. Med andra ord ett underbart land.

20/04/2022
Pärlor i sydväst »

Glacier walk in Iceland by respiraquestomondo.

 

Islandsresan med barn och barnbarn

Allt fungerade utmärkt med flygresa och utflykter, guiden på Gyllene cirkelturen var mycket bra. På vår lediga dag besökte vi Marinmuseet och Vikingamuseet kan verkligen rekommenderas, de låg ju alldeles runt hörnet av vårt hotell.

Gun Björklund, 19/04/2022
Flyg och hotell »

Bröllopsresa

Min man och jag åkte på Bilrundresa Södra Island 4 nätter som bröllopsresa. Klart värt det. Vi kunde få välja vad vi ville se och stanna och uppleva island i vår takt. Och vilken natur de har! Kommer åka till Island igen och kommer troligen använda vulkanresor igen vid bokning.

Ellinor 17/12/2021
Södra Island & norrsken 4-5 nätter »

Island i november - Toppenresa!

Island i november är mörkt och regnigt, men när solen skiner över is och glaciärer gör det ingenting alls. Lite turister men ändå bra service på utflykter och restauranger.

C & R 25/11/2021
Flyg och hotell »

Winter in Iceland by magsandrufus

 

Magisk resa!

Extremt proffsiga Susanne hjälpte oss att planera denna resa. Varje sekund var magisk!

Fia 11/11/2021
Flyg och hotell »

Frihet med hyrbil

En perfekt blandning mellan uppstyrda aktiviteter samt friheten med hyrbil. Väldigt skönt att ha bil och köra runt och upptäcka på sina egna villkor. Mycket bra med toaletter samt restauranger även långt utanför stora städerna.

Johan 06/11/2021
Barnens Island »

Island oktober 2021

En fantastisk resa , med hjälp från Vulkanresor att sätta ihop olika utflykter, så blev det kvällstur att titta på Norrsken, en dag till att besöka Sydkusten och se vattenfall, svart strand och glaciärer. Flyover Icland var också en helt otrolig upplevelse. Sista dagen bar det i väg att titta på vulkanen, även om den inte är helt aktiv så var det helt otroligt att se.

Gunsan 27/10/2021
Flyg och hotell »

South Iceland - simipasaportehablara

 

Resa som håller hela livet…

Att få bo mitt inne i centrum med nattklubbar runtomkring, och ändå kunna sova gott… Att ta en öl på puben och människor kommer fram och småpratar…. Att få bada utomhus i minusgrader… Att få gå på torkad lava… Att få andas den isländska luften… Att få känna sig levande…

Icy75 20/10/2021
Flyg och hotell »

Verkligen en upplevelse!

Hade en helt fantastisk resa med otroliga upplevelse. Besökte en aktiv vulkan, red islandshästar, besökte blå lagunen, badade i varma källor, sightseeing i Reykjavik, hike i Landmannalauger etc.. Listan är lång. Mycket tur med väder och vind. Detta var min andra resa till Island och det finns bara mer och mer att uptäcka. Enda negativa om jag måste säga något var hyrbil Europcar. Kön var 2 h lång och tog mer tid än förväntat.

Linda 26/09/2021
Flyg och hotell »

Fantastisk upplevelse! 

obeskrivlig natur! Stor Tack för vår svenska guide (Lena) som gjorde vår upplevelse rikare och oförglömlig.

29/08/2021
Weekendresa med svensktalande guide »

Secret Lagoon in Iceland by travelanddeco_addict

 

Resan var fantastisk

Utflykterna var mycket bra organiserade och den svensktalande guiden var mycket duktig och kompetent . Till och med vädret visade sig från sin bästa sida. Jeepturen till vulkanen Hekla och landmannalaugur var en fantastisk upplevelse.

Pia 22/08/2021
Island på en vecka »

den ultimata resan

En smidig välplanerad resa som gav ständigt nya upplevelser. Aldrig långtråkigt. Mysiga boende med gästvänliga värdar. God mat. Toppen resa som varmt rekommenderas

Jelena 19/08/2021
Island runt, 7 nätter »

Island- mer än man kan ana

Åkte med barnbarnet 14 år och valde mål utifrån det. Vi hade bara 5 dagar inkl resa till förfogande. MÅlet för oss var att gå till vulkanen. Bokninngen fungerade bra för detta och turen var upplevelsefull. Vi lad in ett besök i bad i Reykjavik och åkte den vanliga Golden cirkel för att se Strokkur. Vidare vandringar i centrum av Reykjavik. Besvikelse att se Harpan tom på aktiviteter. Jag har ordnat studiecirklar och resor till Island i 20 år och ville nu visa barnbarnet lite av vad jag sett och upplevt. Joels sa till guiden på STrokkurturen. " Hit ska jag åka igen när jag blir större och då ska jag visa min lillebror.

Ulla Rickardsson 18/08/2021
Flyg och hotell »

Iceland Shoe Czy

 

Toppensemester

Allt fungerade toppenbra. Uppsamlingsbussar till utflykterna kom exakt när de skulle. Trevliga turer med bussarna, dock lite svårt att förstå den skandinavisktalande guiden i början. Även turen till Eldhestar var väldigt välorganiserad. Både jag och mitt barnbarn, som fått resan i 10-årspresent, var jättenöjda. Jag kan absolut tänka mig att åka dit med nästa barnbarn som blir 10 år,

Mormor Barbro 18/08/2021
Island på en vecka »

Oj Oj vilken resa!

Vår totala upplevelse är fantastisk och vi kan verkligen rekommendera en resa till Island. Vi upplevde många äventyr under våra dagar och det kändes som vi var med i en naturfilm med extra allt.

Jörgen 12/08/2021
Flyg och hotell »

Åk!

Värt vartenda öre att resa runt på Island.

Åsa 14/08/2021
Island runt, 7 nätter »

East Iceland Moni Bilska

 

Superbra

Allt var så väl organiserat.. Vi har haft en toppen resa så bra allt, så nöjda

Maria Thyberg 11/08/2021
Flyg och hotell »

Island - unikt

Denna recension är till en del färgad av vädret - sol, ca 20°, växlande molnighet och någon skur sista dagen. Mycket intressanta och omväxlande utflyktsprogram, lagom grupp i mindre buss, kunnig och personlig chaufför/ guide. Tur med valskådning, knölvalar, delfiner med kalvar, osv i strålande väder. Svårt att välja höjdpunkter - Gyllene Cirkeln med Gullfossen, gejsrar och Thingvellir, där historien verkligen kändes, Sydkusten med strand och lunnefåglar (där hade jag velat stanna längre). Härligt att flanera på kvällen i staden Reykjavik, gammalt och nytt. Tyvärr renoverades konserthallen Harpa - säkert sevärd även inifrån. Konstmuseer - jag tittade framförallt på nutida konst, det är inte ofta men ser den utanför Island. Jag var mycket nöjd med min resa!

Anna 09/08/2021
Island på en vecka »

Magiskt

Vår resa till och runt omkring i olika dagsutflykter som Diana på vulkanresor hade satt ihop efter mina önskemål var helt perfekt. Vi besökte gyllene cirkeln med vattenfall gejsrar tomatodling platsen där första Allting stod vid kontinentalplattornas möte. Dagen efter var vi och badade i Blå lagunen superhärligt magiskt. Tredjedagen vandrade vi upp på ett berg för att se vulkanutbrottet det var verkligen en unik upplevelse. Reser gärna tillbaks för fler äventyr.

Bengt 16/07/2021
Klassisk Weekend, 3-5 Nätter »

Fagradalsfjall by M.rapeshovska

 

Ultimata Islandsupplevelsen!

Allt gick oerhört smidigt under vår rundresa, vilket gjorde att vi kunde lägga vår tid och energi på de roliga bitarna istället. Turen var väl planerad och boendena var både trevliga och hade bra lägen kring rutten. Det vi saknade var en analog karta då det i vissa delar av landet inte fanns någon internetuppkoppling. Vi körde fel flertalet gånger, men det är så vackert överallt att det på det hela inte gjorde så mycket.

Hanna 16/07/2021
Island runt, 7 nätter »

Ultimata Islandsupplevelsen!

Jag och sambon fick en fantastisk 7-dagars-resa runt Island och bakom varje krön och kurva väntade ett nytt "wow!". Vi skulle varmt rekommendera dessa paketresor. Bra reseprogram och smidigt med bokade boenden längs vägen. Finns så mycket att se och göra att det är lite utmanande att välja bland allt och hinna med allt. Eftersom man stannar många gånger på vägen så blev inte körningen så långdragen som vi först befarade + att det finns så mycket att titta på. Vi valde en mindre 2-hjulsdriven bil vilket gick ok men skulle nog ha valt en 4-hjulsdriven bil om vi åkte igen, särskilt om vädret inte är så fint som vi hade. Boendena var ok, några bättre än andra, bra med frukost som ingår. Vi hade gärna haft mer allmänna tips på vägen som exv tips på restauranger/vad man bör prova äta och var. I reseguiden kunde gärna fått stå med fler saker att se/göra och lite mer detaljer kring hur mycket tid man kan förvänta sig lägga på olika ställen så dagen kan planeras enklare. Google hjälpte oss mycket inkl med GPS som fungerade utmärkt. Var beredd på att allt är relativt dyrt på Island men vi skulle säga att det är helt klart prisvärt. Allt är smidigt och fungerar lika bra om inte bättre än hemma. Islänningarna var enormt hjälpsamma och trevliga vart vi än åkte.

M&E, 08/07/2021
Island runt, 7 nätter »

Horse riding in Iceland @Suewherewhywhat

 

Fantastisk ridresa med Eldhestar!

En upplevelse för livet! :-D Sex dagars vildmarksritt i Landmannalaugar. Välskötta, väluppfostrade och snälla hästar. Vi red totalt 21 mil med varierande miljöer varje dag-lavafält, Hekla, färgglada ryolitberg, höga bergspass, stränder, skog, varma källor... Jättegod mat och mycket välorganiserat, trevliga guider och medföljande kock. Hotell Eldhestar är jättefint, enklare boende i bergen.

Monica, 12/08/2020
Ridresor till Island 
»

Upplevelser i toppklass

Island runt med hyrbil blev ett minne för livet. Inget trassel någonstans, smidigt att allting var bokat och förbetalt. Färdplanen med förslag på attraktioner var mycket bra att ha i bilen. Vi hade förberett favorit-listan i Waze och hade med en mobilhållare med sugkopp, så navigeringen blev enkel, bara att trycka fram nästa favorit när vi hade besökt en plats. Det hade blivit (alltför) mycket jobb att planera och boka in denna resa på egen hand, toppen att få allting serverat. Har även uppskattat kommunikationen med och informationen från Vulkanresor, trots en pågående pandemi kände vi oss trygga med att allt skulle fungera när vi väl kom iväg.

Familjen Jansson, 01/08/2020
Island runt, 7 nätter 
»

Resan till Island

Jag är väldigt nöjd med resan i sig. Utflykterna var väldigt roliga och intressanta. Island är verkligen inte som något annat land. Det är verkligen en speciell plats!

Gustav, 19/03/2020
Weekendresa med svensktalande guide »

Reykjavik, Island.

Över förväntan!

Vår resa gick i mars och blev ett minne för livet. Vädrets skiftningar var bara positivt och snö, solsken och lite kyla gjorde att vi blev nyfikna på ön även en annan årstid och pratade om nästa gång vi skall besöka Island. Reykjavik som stad var helt fantastisk med restauranger, barer och butiker i varje gathörn. Allla pratade om hur dyrt det var innan vi åkte dit men det är mest deras valuta som får det att låta dyrt, lite högre priser än i Sverige var min uppfattning.

Stefan, 19/03/2020
Skräddarsydd resa
»

Vilket land!

Vi är såååå nöjda med precis allt! Island är i topp 5 av våra coolaste resmål. Absolut bäst var superjeeptrippen till västra Island (tänkt rutt gick inte pga stängda vägar), där vi hade en fantastik guide som tog oss upp på en glaciär - oförglömligt! Allt annat var också 10 poängare -Blå Lagunen, geyisrar, vattenfall, maten (!!!), Reykjavik som stad , människorna, hotellet, ja, ALLT!

Pia, 12/03/2020
Skräddarsydd resa »

Upplev något nytt!

För den som vill uppleva något utöver det vanliga som vi ville, är detta en resa man verkligen borde ha på sin bucketlist! Vi kan checka av det nu men det var ändå inte vårt sista besök på Island.

Isabel, 27/02/2020
Klassisk Weekend, 3-5 Nätter 
»

Blå Lagunen, Island.

Spa weekend

Detta var det bästa spa paket vi har varit på. Duktiga massörer och spa anläggningen var kanon vi kommer att komma tillbaka. Blå lagunen är ett kanon ställe. Personalen tog hand om en hur bra som helst. Vi vart insnöade där i ca 3 timmar men kändes bara som någon timme. Dom gjorde det lilla extra bjöd på glass och uppdaterade oss om hur läget var. Sedan så såg dom till att alla kom vidare till sina destinationer vare sig man kom på sin buss eller deras bussar. Mycket bra.

Familjen Ganz, 3/03/2020
Spaweekend i Reykjavik »

Upplev något nytt

För den som vill uppleva något utöver det vanliga som vi ville, är detta en resa man verkligen borde ha på sin bucketlist! Vi kan checka av det nu men det var ändå inte vårt sista besök på Island.

Isabel 27/02/2020
Klassisk weekend »

Res till Island!

Skulle rekommendera en resa till Island till alla som vill ha en upplevelse utöver det vanliga. Häftigast på resan var blue lagoon (kvällstid) och en tur på islandshästar. Hade inte kunnat önska mig mer av denna resa. Maten var också bra, med mysiga café och restauranger.

Elaine 16/02/2020 
Klassisk weekend »

Dettifoss, Island.

Drömresa

Vi åkte hela familjen med mormor morfar och barn och barnbarn. Tack vare er fina service och erfarenhet, fixade ni ihop ett jättebra paket med olika utflykter. Vi var 11 stycken från 5 år till 70 år och alla var väldigt nöjda ! Mormor och morfar i sällskapet har aldrig flugit förut och det var deras drömresa sedan många år tillbaka och deras dröm blev så bra som de hade hoppats! Tack för trevligt bemötande och hjälp med allt inför och under vår resa!

Jonna, 04/10/2019
Weekendresa med svensktalande guide »

Minne för livet!

Tack för en fantastiskt resa! Vi är mer än nöjda och kommer minnas denna resa för livet. Allt med flyg, hyrbil och hotel flöt på hur smidigt som helst. Att få bo både ute på landet och inne i Reykjavik var fantastiskt. Vi fick uppleva Island i sin vackraste strålglans och vi blev förälskade i denna ö. Tack!

Isabelle, 27/09/2019
Isländsk weekend med hyrbil »

Min drömresa

Helt fantastikt landskap så vacker och så annorlunda går liksom inte att beskriva. Denna resa var något över allt annat skulle verkligen vilja hit igen.

Kattis, 20/09/2019
Weekendresa med svensktalande guide »

Islansdshästar, Island.

Spännande resa för hela familjen

Island är magiskt, vilt och vackert! Vi har sett och upplevt så mycket. Vattenfall, kokande vattenhål, gejsrar, ridit islandshäst, badat i Blå Lagunen och upplevt delfiner och vikvalar på nära håll. Vi är glada att vi bokade 5 nätter, färre hade varit för lite.

Karin, 13/09/2019
Barnens Island »

Mycket välplanerat

Tycker att resan ger fantastiska naturupplevelser. Det hade varit svårt att själv veta exakt vad man hade velat göra. Tack vare vulkanresors planering har vi sett så mycket fint på kort tid. Vi vill verkligen rekommendera att resa med vulcan.

Berit V, 13/09/2019
Klassiska Sydkusten & Reykjavik »

Mycket bra reseupplägg

Ett perfekt sätt att få uppleva landets olika delar och att samtidigt få träffa vanliga och alltid vänliga och omtänksamma islänningar. Den isländska guest house-kulkturen var särskilt intressant att få komma i kontakt med.

Cliff, 11/09/2019
Island runt, 7 nätter »

Reykjadalur, Island.

Resa till Sagoö

En otroligt vacker och spännande ö. Fantastiska vyer med vackra vattenfall, ryckande berg m.m. Mängder av får och hästar. Trevliga boende längst resvägen och jätte god mat. Börjar och slutar i Rekjarvik en fin stad med trevliga invånare. En toppen resa som varmt rekommenderas!

Elisabeth, 28/08/2019
Island runt, 7 nätter »

Drömresan

Resan uppfyllde våra drömmar! Spännande natur som öppnade sinnet. Det finns en sådan kraft i hela landskapet och det omgivande, brusande havet. Här upplever man verkligen, att det inte är vi människor, som har makten. Vikingarnas kraft är fortfarande stark. Islänningarnas öppenhet och vänlighet fyllde oss med värme och glädje! Vulkanresors uppläggning var perfekt, en resebyrå vi gärna rekommenderar!

Maggan, 30/07/2019
Island på en vecka »

Landet runt

Vi hade tio finfina dagar juni/juli 2019 med mängder av naturupplevelser i alla typer av väder. Rese- och vägbeskrivningarna var utförliga och lätta att följa, och det fanns varje dag tid över för egna aktiviteter eller avstickare. Med något enstaka undantag bodde vi väldigt bra och allt fungerade fint på hotellen/boenden. Innan resan fick vi dokument som väl beskrev vad som väntade både för resplanen och för våra boenden. Kom ihåg att ta med kläder för alla sorts väder, som precis som många beskriver, kan växla väldigt snabbt. Vi upplevde snöstorm, kraftig blåst och stilla stunder i sol. Kan varmt rekommendera denna resa!

Agneta, 08/07/2019
Island runt, 10 nätter »

Jökulsárlón, Island.

Den klassiska rundresan

Vi var så förväntansfulla inför denna resa och alla förväntningar uppfylldes med råge. Vår guide/chaufför var fantastiskt trevlig. Han var kunnig och engagerad och hade svar på alla våra frågor. Island är ett otroligt vackert land. Det fanns många höjdpunkter, valsafarin, där vi hade lyckan att se sex knölvalar samtidigt, rida Islandshäst, stranden med den svarta lavasanden och grottorna och lunnefåglarna, båtturen på glaciärsjön, med alla sälar som fångade fisk, baden i de varma källorna och de fantastiska vattenfallen. Fina hotell och god mat och som grädde på moset hade vi underbart väder hela veckan, mycket sol och inget regn. Åk inte till månen och inte till öknen, åk till Island, så får du uppleva detta och mycket mer.

Kerstin, 02/07/2019
Den klassiska rundresan »

Upplevelseresa som man bara gillar

En kul och bra paketresa med många fina och intressanta platser och upplevelser som man aldrig kommer att glömma. Bra guidade turer och lagom långa stopp. Vill gärna komma tillbaka och se fler platser. Islänningarna är ett trevligt folk som är väldigt hjälpsamma mot vilsekomna turister.

Kim och Marie, 05/13/2018
Klassisk weekend »

Bucketlist-check!!

Äntligen kom vi iväg på min mans drömresa för att fira hans 40-års dag. Genom Vulkanresor kunde jag boka ALLT flyg, transfer, utflykter, hotell. Så bekvämt och så fantastiskt bra det blev!! Jag som annars har kontrollbehov och vill boka allting själv kunde lugnt luta mig tillbaka och lämna jobbet till proffsen, och Vilken drömresa vi fick!

Katharina, 21/13/2018
Skräddarysdd resa till Island »

Hotspring, Island.

Ett minne för livet

Vi är väldigt nöjda med allt från välorganiserade utflykter med fräscha bussar till fantastisk guidning och precision vad gäller tider för upphämtning till samtliga aktiviteter. Då vi var 10 stycken i åldrarna 6 till 72 var det skönt att få hjälp från hotellet vad gäller upphämtningsinformation och annan info som var til stor hjälp för att vi skulle få en bra vistelse. Den fantastiksa naturen kom till sin fulla rätt när allt var så välorganiserat. Vi skapade oss ett minne för livet.

Anna, 05/04/2018
Skräddarysdd resa till Island »

Perfekt!

Allt fungerade perfekt både innan och under resan. Allt välplanerat och mycket trevligt! Nu vill vi återvända till Island snart!

Sus, 16/04/2018
Klassisk weekend »

Strålande!

Vi hade mycket höga förväntningar inför resan, nästan kanske ouppnåeliga förväntningar?! Men ack nej, alla förväntningarna infriades med råge. En helt magisk upplevelse rakt igenom.

Magnus, 13/04/2018
Weekendresa med svensktalande guide »

Södra Island.

Islandsresa

Ett annorlunda upplevelserikt resmål. Vi är rakt igenom nöjda med Vulkanresor som kunde ge goda råd och ordnade så att resan för mig och familjen blev så optimal och bra som möjligt. Kan varmt rekommenderas!

Carina, 09/05/2018
Klassisk weekend »

Fantastisk upplevelse

Mycket trevligt bemötande från Vulkanresor som hjälpte mig med att planera min drömresa. Allting fungerade perfekt och det bidrog till en av de bästa reseupplevelser jag någonsin har haft.

Manita, 15/05/2018
Flyg och hotell »

Äventyr på Island!

Det har varit vårt drömresmål så länge och äntligen blev det dags att göra verklighet av drömmen. När vi såg en annons från Vulkanresor ringe vi och pratade med en väldigt kunnig person så vi slog till och bokade. Våra dagar på Island blev precis så spännande, äventyrliga och omväxlande som vi hoppats på. Det blev många magiska och sagolika upplevelser i ett väldigt annorlunda land, där naturens krafter hela tiden var ytterst påtagliga. Vi är tacksamma för alla tips och idéer vi fick av Vulkanresor som också medverkade till att vi sparade tid som vi kunde använda till viktigare saker! Det var oerhört skönt att ha förbokade boenden så att man efter de välfyllda dagarna bara kunde köra direkt och kasta sig i en skön säng...

Liselotte, 24/05/2018
Södra Island »

River Jet Island.

Island 2018

Jättebra anordnad resa och väldigt prisvärd. På alla ställen vi sov på var personalen jätte trevliga och väldigt hjälpsamma. De flesta boenden var mysiga och hemtrevliga. Förutom själva resan så var ju alla naturupplevelser fantastiska.

Lena och Kaj 14/06/2018
Island runt, 7 nätter »

Älskar landet

Femte gånger jag var på Island. Två gånger med bil o båt o tre gånger med Vulkan resor. Alla gånger kört runt ön med dess skiftande o spännande natur o trevliga människor.

Inger 19/06/2018
Island runt, 7 nätter »

Island - fantastisk plats

Det finns så mycket att göra och se på Island. Vill åka tillbaka fort. Utforska och njut av naturen, en ridtur på fina islandshästar, upptäck Reykavik med intressanta museer och fantastisk god mat och trevliga islänningar. Vi ses smart igen!

Agneta 23/06/2018
Flyg och hotell »

Landmannalaugar, Island.

Över förväntan!

Har arbetat i över 20 år inom besöksnäringen och aldrig varit på en plats där logistiken fungerar så väl! Super!

Johanna, 02/07/2018
Skräddarysdd resa till Island »

En fantastisk resa

En fantastisk upplevelse. Otroligt vacker natur med fina upplevelser. Allt fungerade perfekt, aldrig varit med om det tidigare

Rosie, 05/08/2018
Klassisk weekend »

Våra resor till Island

Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!