Boka hyrbil på Island och Reykjavik

Island, natur, köra, på, bil

.

Utresedatum
Hemresedatum

Om att hyra bil på Island

 

Information om hyrbilar Island
Att resa runt Island i en hyrbil är ett av de bästa sätten att uppleva landet. Körningen bjuder på imponerande vyer och spektakulära landskap. Att köra på Island är inte svårt men innebär en viss utmaning. Er hyrbil levereras genom en av våra samarbetspartners; Avis, Europcar eller Rás. Vi har valt att arbeta med dessa leverantörer eftersom de har bra bilar och god service.

Priser
I våra priser ingår fria mil och självriskreducering (CDW). Med fria mil avses att inga extra avgifter tillkommer per körsträcka. Självriksreduceringen varierar mellan de olika bilhyrningsfirmorna och biltyp. Vänligen se respektive biltyp för detaljerad information. Notera att självriskreduceringen (CDW) inte täcker alla skador, till exempel skador på bilens underrede. Samtliga biluthyrningsfirmor erbjuder extra självriskreducering (SCDW) som sänker självrisken betydligt. Denna försäkring köper du när du hämtar bilen på Island.

Biltyper
Endast biltyp kan bokas, ej bilmärke/modell. De bilmärken/modeller som vi presenterar är endast avsedda som illustration men är representativa för respektive biltyp. För er som planerar att köra på det Isländska höglandet kan vi erbjuda sammanlagt 16 olika biltyper. Dessa är markerade med HL (höglandet). Turer till Isländska höglandet kräver en bil som är godkänd för körning på F-märkta vägar samt det isländska höglandet.

Bokningsregler 
Alla hyrbilar bokas per dygn, d.v.s. om du hämtar bilen kl.17:00 måste du lämna tillbaka bilen senast kl. 17:00 på återlämningsdagen. Annars tillkommer ett extra dygns hyra, vilket betalas på plats till hyrbilsföretaget.

Alla hyrestagare måste haft giltigt körkort minst ett år, och huvudföraren måste även lämna ett kreditkort som garanti när bilen hämtas ut. Minimiåldern för hyrestagaren skiljer sig mellan de olika biluthyrningsfirmorna samt biltyp. Vänligen se respektive biltyp för detaljerad information.

Sena ankomster till Island
Husbilsutlämningen stänger klockan 18:30, och om du anländer efter det till Island så tas en avgift på 200 euro ut för att köra fram Husbilen.

Läs mer