Före resan

Inför resan

I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det internationella vaccinationskortet (gult) som bevis. Detta intyg får du hos din vaccinationsklinik eller vårdcentral. Det är dock av största vikt att det fylls i korrekt och har en stämpel för vaccination mot Covid -19 samt passnummer.

Uppdaterad information angående villkor och specifikationer för andra typer av certifikat finner du på Islands Hälsovårdsmyndighet.

Jag har vaccinerat mig mot covid-19
Du kan resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det internationella vaccinationskortet (gult) som bevis. 

Jag har haft covid-19
Om du har ett giltigt intyg på att du haft covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. Intyget ska visa på att personen haft covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

Jag har inte vaccinerat mig eller haft covid-19
Från och med den 1 maj kommer länder att klassas in i olika riskzoner. Om du kommer från ett land med låg infektionsrisk (grön eller orange zon) och kan visa upp ett negativt corona test som max 72 timmar före avresan testas du bara vid gränsen. Om detta test är negativt kan du resa in till Island utan att genomgå fler tester eller karantän. 

Om du däremot kommer från ett land där smittspridningen anses vara hög (röd zon) måste du genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Dessa tester är gratis. 

Trots att Island är med i Schengenavtalet rekommenderar vi att du alltid reser med pass. Varje passagerare är ansvarig för att skaffa nödvändiga id-handlingar. Har du frågor? Kontakta ambassaden.

Av läkarintyget skall framgå undersökningsdatum, resultat och diagnos, att sjukdomen är akut och att sjukdomen eller olycksfallet utgör ett allvarligt hinder för resenären att genomföra resan. Avbeställningen skall ske före resans början. Avbeställning som måste göras efter kontorstid (vardagar: 08:00 – 17:00) eller eller e-mail till ([email protected]). Avbeställning som kommer Vulkanresor AB tillhanda efter resans start accepteras ej. Resenär äger icke rätt att avbeställa resa med läkarintyg om inte av detta klart framgår att sjukdomen är av akut art. Läkarintyg som inkommer senare än 7 dagar efter avbokning beaktas ej.

Avresa från Finland

Om du bor i Finland kan du boka hos oss på Vulkanresor.
Våra paketresor går att boka med avresa från Helsingfors. 
Du får samma reseskydd och resevillkor som våra svenska resenärer.
Du kan betala med VISA/Mastercard eller via faktura, till vårt internationella bankkontonummer.
Betalning sker i SEK, eller EUR. Om ni vill betala i EUR så får ni först ringa in till vår ekonomiavdelning så ordnar vi det.

Boka din resa till Island här på denna hemsida eller kontakta vår personal.

Avresa från Danmark

Om du bor i Danmark kan du boka genom oss på Vulkanrejser. 

Booke din rejse til Island  på vores danske hjemmeside.

Avresa från Norge

Om du bor i Norge och vill resa därifrån kontaktar du vårt norska dotterbolag, Vulkanreiser AS.

Bestill din reise til Island  på vår norske hjemmeside.

Trips from UK

If you live in UK you can book your holiday to Iceland at our our UK site. 

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med våra kunniga säljare direkt via telefon.