Före resan

Inför resan

Senast uppdaterad 16 juni 2021

Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19
Om du är fullt vaccinerad och har ett giltigt vaccinationsintyg kan du resa in till Island. På Island accepteras det intyg du får när du vaccineras hos din vårdcentral som bevis. Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade, och dessutom behöver inte heller barn ta något PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig. Från och med 26 juli måste alla vaccinerade personer även ha med sig ett negativt PCR test eller antigen (snabbtest) som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island.

Jag har haft Covid-19
Om du har ett giltigt intyg på att du haft Covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området. Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade, och dessutom behöver inte heller barn ta något PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig. Från och med 26 juli måste alla vaccinerade personer även ha med sig ett negativt PCR test eller antigen (snabbtest) som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island.

Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19
Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt  genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island. Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad. Samtliga tester på Island är gratis. 

I väntan på ett internationellt digitalt vaccinationsbevis accepterar Island det svenska intyg som du kan begära att få ut när du vaccinerats hos din vaccinationsklinik eller vårdcentral. Du behöver också vara fullt vaccinerad (minst 14 dagar efter andra dosen).

Från och med den 1 juli 2021 går det att skaffa ett digitalt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se För att använda tjänsten behöver du logga in med din e-legitimation.

 

Regler för vaccinationsbevis från Island (www.covid.is)

A vaccine certificate is required to include the following:

 • Be in Icelandic, Danish, Norwegian, Swedish, English or French. A document in another language can be valid if the original document accompanied by a certified stamped translation in one of the languages required.
 • First name and last name (as in travel documents).
 • Date of birth (or national ID).
 • Name of disease vaccinated against (COVID-19).
 • Where vaccination(s) was/were performed (country or city).
 • Date(s) of vaccination(s).
  - Vaccination must be complete; see below the required doses and interval for each vaccine.
 • Issuer of the certificate (supervising clinician/administering centre/facility).
  - The International Certificate of Vaccination (WHO yellow card) must also have signature and stamp.
 • Vaccine or vaccines administered.
 • Manufacturer

Uppdaterad information angående villkor och specifikationer för andra typer av certifikat finner du på Islands Hälsovårdsmyndighet.

Trots att Island är med i Schengenavtalet rekommenderar vi att du alltid reser med pass. Varje passagerare är ansvarig för att skaffa nödvändiga id-handlingar. Har du frågor? Kontakta ambassaden.

Av läkarintyget skall framgå undersökningsdatum, resultat och diagnos, att sjukdomen är akut och att sjukdomen eller olycksfallet utgör ett allvarligt hinder för resenären att genomföra resan. Avbeställningen skall ske före resans början. Avbeställning som måste göras efter kontorstid (vardagar: 08:00 – 17:00) eller eller e-mail till ([email protected]). Avbeställning som kommer Vulkanresor AB tillhanda efter resans start accepteras ej. Resenär äger icke rätt att avbeställa resa med läkarintyg om inte av detta klart framgår att sjukdomen är av akut art. Läkarintyg som inkommer senare än 7 dagar efter avbokning beaktas ej.

Avresa från Finland

Om du bor i Finland kan du boka hos oss på Vulkanresor.
Våra paketresor går att boka med avresa från Helsingfors. 
Du får samma reseskydd och resevillkor som våra svenska resenärer.
Du kan betala med VISA/Mastercard eller via faktura, till vårt internationella bankkontonummer.
Betalning sker i SEK, eller EUR. Om ni vill betala i EUR så får ni först ringa in till vår ekonomiavdelning så ordnar vi det.

Boka din resa till Island här på denna hemsida eller kontakta vår personal.

Avresa från Danmark

Om du bor i Danmark kan du boka genom oss på Vulkanrejser. 

Booke din rejse til Island  på vores danske hjemmeside.

Avresa från Norge

Om du bor i Norge och vill resa därifrån kontaktar du vårt norska dotterbolag, Vulkanreiser AS.

Bestill din reise til Island  på vår norske hjemmeside.

Trips from UK

If you live in UK you can book your holiday to Iceland at our our UK site. 

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med våra kunniga säljare direkt via telefon.