Före resan

Inför resan

Senast uppdaterad: 23 dec 2021
 

JAG ÄR FULLT VACCINERAD MOT COVID-19

 • Vuxna och barn födda år 2004 eller tidigare skall vara fullt vaccinerad samt ha ett giltigt vaccinationsintyg. Digitalt vaccinationsbevis som finns att ladda ned på www.covidbevis.se. Tidigaste möjliga avresa är 14 dagar efter andra dosen.
 • Alla personer behöver även ha med sig ett negativt PCR- eller ett negativt antigen-reseintyg, som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. 
 • Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade. Barn behöver inte heller ta PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som är vaccinerad.
   

JAG HAR HAFT COIVD-19

 • Vuxna och barn födda år 2004 eller tidigare behöver ha med dig ett giltigt intyg på att du haft Covid-19. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.
 • Du behöver behöver även ha med sig ett negativt PCR-reseintyg eller ett negativt antigen-reseintyg, som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. Det finns dock ett undantag, om du nyligen haft Covid-19, (från 14 dagar tillfrisknande och max 179 dagar), för dessa krävs inget negativt PCR test. 
 • Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade. Barn behöver inte heller ta PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig eller har giltigt intyg på att de haft Covid-19. 

 

OM DU INTE VACCINERAT SIG ELLER HAFT COVID-19

 • Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt genomgå dubbla tester med fem dagars karantän på angivet hotell. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island.
 • Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad.

Från och med den 1 juli 2021 går det att skaffa ett digitalt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se För att använda tjänsten behöver du logga in med din e-legitimation. Du behöver också vara fullt vaccinerad (minst 14 dagar efter andra dosen).

 • Vi rekommenderar att du alltid reser med pass.
 • I princip gäller passfrihet mellan de nordiska länderna. Oavsett detta kräver vissa flygbolag och båt pass för ombordstigning, dvs ID-kort är inte tillräckligt. 
 • Kontrollera giltigheten i god tid före resan! 
 • Varje passagerare är ansvarig för att skaffa nödvändiga id-handlingar.
 • Har du frågor? Kontakta ambassaden.

Av läkarintyget skall framgå undersökningsdatum, resultat och diagnos, att sjukdomen är akut och att sjukdomen eller olycksfallet utgör ett allvarligt hinder för resenären att genomföra resan. Avbeställningen skall ske före resans början. Avbeställning som måste göras efter kontorstid (vardagar: 08:00 – 17:00) eller eller e-mail till ([email protected]). Avbeställning som kommer Vulkanresor AB tillhanda efter resans start accepteras ej. Resenär äger icke rätt att avbeställa resa med läkarintyg om inte av detta klart framgår att sjukdomen är av akut art. Läkarintyg som inkommer senare än 7 dagar efter avbokning beaktas ej.

När du reser runt på Island är det bra att hålla sig uppdaterad om väder, vägar och olika varningar. Isländska myndigheter har en bra sida, som vi rekommenderar att du kollar på om du ska ut i naturen eller köra hyrbil.

Läs mer på Safetravel: https://safetravel.is

Avresa från Finland

Om du bor i Finland kan du boka hos oss på Vulkanresor.
Våra paketresor går att boka med avresa från Helsingfors. 
Du får samma reseskydd och resevillkor som våra svenska resenärer.
Du kan betala med VISA/Mastercard eller via faktura, till vårt internationella bankkontonummer.
Betalning sker i SEK, eller EUR. Om ni vill betala i EUR så får ni först ringa in till vår ekonomiavdelning så ordnar vi det.

Boka din resa till Island här på denna hemsida eller kontakta vår personal.

Afrejse fra Danmark til Island

Om du bor i Danmark kan du boka genom oss på Vulkanrejser. 

Booke din rejse til Island  på vores danske hjemmeside.

Avreise fra Norge til Island

Om du bor i Norge och vill resa därifrån kontaktar du vårt norska dotterbolag, Vulkanreiser AS.

Bestill din reise til Island  på vår norske hjemmeside.

Trips from UK to Iceland

If you live in UK you can book your Iceland holidays at our our UK site. 

Travel from the U.S. to Iceland

If you live in the U.S. you can book your Iceland vacation at our our U.S site. 

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med våra kunniga säljare direkt via telefon.