Före resan

Inför resan

Det är resenärens ansvar att vara uppdaterad om gällande inreseregler på Island.
Läs igenom denna information innan du reser.

Inför din resa med oss så kommer vi att maila ut dina resehandlingar till den mail som du har uppgett i din bokning. Detta inkluderar allt ifrån vouchers för utflykter, hotell och hyrbilar, till flygbiljetter och övrig information om din resa. Du kommer att få all information du behöver för att din resa ska gå så smidigt som möjligt, ca 2 veckor innan din avresa. 

Observera att du även kan ladda ner dina egna vouchers när din resa är fullt betald, men vi rekommenderar att du inväntar vårt mail så att vi kan garantera att du har fått den senast uppdaterade versionen av dina resehandlingar om det skulle ha skett någon ändring från ditt bokningstillfälle!

Samtliga namn enligt pass.

Om du har flera förnamn eller efternamn ska dessa anges i den ordningsföljd som anges i ditt pass.

För aktuell information se vår sida Reseinformation Island

I princip gäller passfrihet mellan de nordiska länderna. Oavsett detta kräver vissa transportbolag (flyg och båt) pass för ombordstigning, dvs ID-kort är inte tillräckligt. Vi rekommenderar vi att du reser med pass. 

Undantag
Icelandair tillåter nordiska medborgare resa utan pass eller nationellt ID-kort, men vid behov måste man kunna legitimera sig och styrka sin nationalitet, till exempel med ID-kort och personbevis. Obs! detta gäller enbart om du reser med Icelandair t/r till Island.

Giltighet av pass
För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Kontrollera att ditt pass är giltigt inför resan. Beställ nytt pass i god tid. Observera att ett pass, för att vara giltigt, inte får ha några skador.

Checka in i en Self-Service Check-in-automat på flygplatsen. Ange din bokningsreferens som står på din elektroniska flygbiljett.

Du får ditt boardingkort och dina bagagetaggar i automaten. Sätt fast bagagetaggen runt handtaget på din väska med streckkoden utåt. Lämna sedan väskan i bagageavlämningsdisken (Bag Drop).

Du kan även välja att checka in vid disken för det flygbolag du ska flyga med.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen i god tid 2,5- 3 timmar innan avgång för större flygplatser. 
Obs! Köer till säkerhetskontrollen och incheckningsdiskar kan vara extremt långa under högsäsong, samt vid högtider/lov då många reser.

För incheckning online i förväg var vänligen besök flygbolagets hemsida för mer information. 

För att se hur mycket bagage du får ta med dig klicka på flygbolag nedan:

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med våra kunniga säljare direkt via telefon.