Före resan

Inför resan

Det är resenärens ansvar att vara uppdaterad om gällande inreseregler på Island.
Läs igenom denna information innan du reser.

Inför din resa med oss så kommer vi att maila ut dina resehandlingar till den mail som du har uppgett i din bokning. Detta inkluderar allt ifrån vouchers för utflykter, hotell och hyrbilar, till flygbiljetter och övrig information om din resa. Du kommer att få all information du behöver för att din resa ska gå så smidigt som möjligt, ca 2 veckor innan din avresa. 

Observera att du även kan ladda ner dina egna vouchers när din resa är fullt betald, men vi rekommenderar att du inväntar vårt mail så att vi kan garantera att du har fått den senast uppdaterade versionen av dina resehandlingar om det skulle ha skett någon ändring från ditt bokningstillfälle!

Goda nyheter! Island slopar nu alla inreseregler och restriktioner fr.om. den 25 februari 2022. Nu kan alla resenärer resa in till Island, oavsett om de är vaccinerade eller ovaccinerade. Det innebär att det inte heller kommer att vara några kontroller vid gränsen av vaccinpass, eller PCR-tester etc. 

Enligt Schengenavtalet kan du som är medborgare i Sverige (eller annat EU-land) kan använda ett nationellt ID-kort i stället för ett pass, när du reser till Island. Om du har möjlighet rekommenderar vi att du reser med pass. 

Undantag
Enligt Nordic Passport Control Agreement har medborgare i de nordiska länderna – Island, Danmark, Norge, Sverige och Finland – rätt att resa mellan de nordiska länderna utan att uppvisa pass eller nationellt ID-kort. Icelandair tillåter nordiska medborgare resa utan pass eller nationellt ID-kort, men vid behov måste man kunna legitimera sig och styrka sin nationalitet, till exempel med ID-kort och personbevis. Observera att detta gäller enbart om du reser med Icelandair t/r till Island.

Giltighet av pass
För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Kontrollera att ditt pass är giltigt inför resan. Beställ nytt pass i god tid. Observera att ett pass, för att vara giltigt, inte får ha några skador.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen i god tid ca 2,5-3 timmar innan avgång för större flygplatser. Obs! Köer till säkerhetskontrollen och incheckningsdiskar kan vara extremt långa under högsäsong samt vid högtider/lov då många reser. Om du reser från Arlanda, Stockholm, finns information om hur du förbereder dig på bästa sätt från Swedavia, läs mer här.
 

Om du bokat flygbiljetter med oss ingår bagage:

  • Icelandair: Incheckat bagage (1x23 kg.) + handbagage (1x10 kg.)
  • SAS: Incheckat bagage (1x23 kg.) + handbagage (1x8 kg.)

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med våra kunniga säljare direkt via telefon.