gullfoss, island

Integritet och säkerhet

Din integritet är mycket viktig för oss och målet med denna policy är att vi på ett tydligt sätt ska beskriva hur vi samlar in, behandlar och lagrar din information så att du känner dig säker. 
 

Vulkanresors personuppgiftspolicy enligt GDPR

Dataskyddsförordningen GDPR medför rutiner och restriktioner för behandling av personuppgifter. Din integritet är mycket viktig för oss och målet med denna policy är att vi på ett tydligt sätt ska beskriva hur vi samlar in, behandlar och lagrar din information så att du känner dig säker. Ansvarig för behandling av dina personuppgifter är Vulkanresor AB. Telefon: 090-12 95 00 E-mail: [email protected] Postadress: Vulkanresor AB, Box 436, 901 09 Umeå. Personuppgifter vi behöver För att kunna hjälpa dig som kund kommer vi att be om följande uppgifter: Namn på alla resande samt adress, telefonnummer och mailadress till huvudresenären. Då barn reser behöver vi barnets födelsedatum för att säkerställa att ni som kund får rätt pris. För vissa aktiviteter, så som dykning eller ridning behöver våra leverantörer veta din längd och vikt. I förekommande fall behandlar vi även annan information vi får från dig, så som te x speciella behov eller önskemål.

 

Behandling av personuppgifter

Personuppgifter behandlas i enlighet med gällande tillämplig lag och enligt dataskyddsförordningen. Personuppgifter används endast i affärssyfte för att vi ska kunna ge dig som kund bästa service och uppfylla vårt avtal med dig innan eller i samband med att avtalet ingås och i marknadsföringssyfte.

 

Överföring av personuppgifter

För att kunna uppfylla vårt avtal med dig som kund behöver vi skicka dina uppgifter vidare till våra underleverantörer, såsom flygbolag, hotell och aktivitetsleverantörer så att rätt person får flygbiljett, boende, utflykt och annat som ingår i bokningen. Våra underleverantörer och samarbetspartners lyder också under gällande dataskyddsförordning och är personuppgiftsansvariga eller personuppgiftsbiträden med gällande avtal. Vi använder oss också av ett antal olika IT-system i verksamheten där dina personuppgifter hanteras. Vissa av dessa system är molnbaserade eller installerade hos leverantören som då agerar enligt våra instruktioner med avtal som personuppgiftsbiträde. Dina personuppgifter kan då föras över till tredje land i det fall molnet eller servern är belägen där.

 

Skyddande av personuppgifter

Personuppgifter skyddas från otillåten användning, avslöjande, förstörande eller ändringar av fysiska, tekniska och organisatoriska åtgärder i förhållande till risken, såsom oavsiktlig förlust eller skada eller obehörig åtkomst som uppstår i hanterandet av data.

 

Lagringstid av personuppgifter

Vulkanresor sparar dina personuppgifter i två år eller i enlighet med gällande lagar. När du har anmält dig till vårt nyhetsbrev och våra erbjudanden, eller om du redan erhåller nyhetsbrev och erbjudanden sedan en tidigare resa, så behåller vi dina personuppgifter för detta ändamål tills vidare.

 

Genomförande av denna policy

Vulkanresors personal har kännedom om och har blivit instruerade att följa denna policy och gällande dataskyddsregler.

 

Tillgång till uppgifter/begäran om radering/portering av uppgifter

På skriftlig begäran och i den utsträckning som krävs i enlighet med gällande lag, informerar Vulkanresor dig om vilka personuppgifter som behandlas av oss. Om någon sådan uppgift skulle vara felaktig kommer vi att korrigera den eller radera den på din begäran. Vi genomför även portering(överföring) av dina uppgifter på din begäran.

 

Betalning med Konto-/Kreditkort

Vid kortbetalning behöver du enbart ange ditt namn, kortnummer, korttyp, kortets giltighetstid samt CVC-kod (kontrollsiffror). Vulkaresor sparar ingen kortinformation utan samarbetar med dibs ab som behandlar informationen. Både Vulkanresor och dibs har SSL kryptering för användarens säkerhet. http://www.dibs.se. Vulkanresor är certifierade enligt PCI DSS.

 

Verified By Visa och Mastercard SecureCode - senaste standard för kortsäkerhet

Verified by Visa och Mastercard SecureCode är senaste standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp (s.k. 3D Secure). Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord.

Verified by Visa 
MasterCard SecureCode

 

Om cookies 

Genom att ställa in din webbläsare att acceptera cookies samtycker du till att vulkanesor.se får använda cookies på det sätt som anges nedan. En cookie är en textfil som vid uppkoppling mot vulkanresor.se sparas på din dator och som vid senare besök på webbplatsen kan hämtas från din dator. Denna typ av cookie ligger vanligtvis kvar till dess att du själv raderar den. 
Vulkanresor.se använder främst cookies för att kunna ge dig som besökare bättre service och för att kunna kontrollera antalet besökare på webbplatsen. För att skapa en bättre webbplats och produkterbjudanden använder vi GoogleAnalytics för att samla ihop information om hur besökare navigerar på vår sida vulkanresor.se. Cookies används för att samla in aggregerad data om antal besökare, besökarnas operativsystem, webbläsare, tid på sidan, nya kontra återkommande kunder, etc. Denna data används inte för att personligen identifiera dig.

 

Om sessions cookie

För att vissa funktioner på vulkanresor.se ska fungera, exempelvis att rätt webbsidor visas för rätt person, använder webbplatsen så kallade "sessions-id". När du besöker vulkanresor.se förser vår tekniska samarbetspartner VISITs (http://online2.citybreak.com) webbservrar din dator med ett unikt id-nummer för det unika besöket, en "sessions-cookie". 

Tack vare denna cookie behöver du inte fylla i alla uppgifter på nytt varje gång du till exempel backar i bokningsdialogen. Din "sessions-cookie" sparas inte utan försvinner när du stänger av din dator. Du har möjlighet att hindra att cookies lagras i din dator och kan när som helst återkalla ditt samtycke genom inställningarna i din webbläsare. Du kan då välja att blockera samtliga cookies eller enbart vissa cookies. Du kan också när som helst radera sådana permanenta cookies som har lagrats på din hårddisk. Om du väljer att ställa in din webbläsare så att den inte tillåter användning av cookies från vulkanresor.se och http://online2.citybreak.com så innebär det dock att vissa tjänster på vulkanresor.se inte fungerar korrekt i alla avseenden. 

 

Vulkanresors Chattfunktion

Genom användning av vår chattfunktion så godkänner du att du samtycker och informeras om att dina personuppgifter som du lämnar till oss genom chatten och formuläret inkluderat användandet av fritextfält får sparas och användas av oss för att hantera och administrera kontakten med dig samt för att föra statistik. Personuppgifterna tas bort efter 24 månader.

 

Andra applikationer/webbsidor

På våra sidor kan det förekomma länkar till andra applikationer och/eller webbsidor som inte kontrolleras av Vulkanresor. Denna integritetspolicy är endast tillämplig på ditt användande av Vulkanresors tjänster. Vulkanresor ansvarar inte för innehållet i länkade applikationer/webbsidor och den behandling av personuppgifter som eventuellt görs av ägare eller operatörer av länkade webbsidor.

 

Betänkligheter /frågor om din integritet

Om du inte anser vår hantering av dina personuppgifter vara i enlighet med gällande förordningar har du möjlighet att kontakta Datainspektionen på mail: [email protected] eller Telefon: 08- 657 61 00.