Under resan

Under resan

När du reser runt på Island är det bra att hålla sig uppdaterad om väder, vägar och olika varningar. Isländska myndigheter har en bra sida, som vi rekommenderar att du kollar på om du ska ut i naturen eller köra hyrbil.

Läs mer på Safetravel: https://safetravel.is

Flygbussen från Keflavik flygplats till Reykjavik

Flygbussen som går direkt in till Reykjavik avgår ca 35-40 minuter efter varje ankommande flyg.  Vouchern som du fått av oss byter du mot dina bussbiljetter i Reykjavík Exkursions biljettkassa som ligger i ankomsthallen. Ni åker först till BSI Reykjavik bussterminal och sedan vidare med minibussar till olika hotell eller busshållplatser i närheten av hotellen.

 

Transfer från Keflavik flygplats via den blå lagunen vidare till Reykjavik.

Transfer från Keflavik via den Blå lagunen tar ca 20 min. Bussen, inträde till badet,  samt handduk ingår i denna transfer.

Väl framme kan du låsa in bagaget vid en bemannad bagageförvaring mot en mindre avgift som betalas med kort.

När ni känner er klara med badet så väljer ni själva vilken tid ni vill ta bussen vidare mot Reykjavik.

Chauffören kommer att fråga er vilket hotell ni bor på. Ni kommer att först åka via BSI (Reykjavik bussterminal) och sedan körs ni vidare med minibussar till olika hotell eller busshållplatser i närheten av hotellen.

Flygbuss från Reykjavik till Keflavik flygplats.

Anmäl att du vill bli hämtad av flygbussen från Reykjavík Excursions i receptionen på ditt hotell kvällen innan hemresan. Du väljer själv vilken av bussens avgångar du vill åka med. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen senast 2 timmar innan avgång.

 

Transfer från Reykjavik via den blå lagunen till Keflavik Flygplats.

Om ni har Blå lagunen på avresedagen blir ni upphämtade  vid ert hotell eller på en busshållplats i närheten av ert hotell på en specifik tid . Ni åker först till BSI (Reykjavik bussterminal) för att byta till en större buss med Reykjavik Excursion mot Blå Lagunen. När ni är klara med badet åker ni vidare med  buss till Keflavik flygplats. Vi rekommenderar att ni är på flygplatsen minst 2 timmar innan flygets avgång.

Många gator i centrala Reykjavik har stängts av för motortrafik. Därför kan upphämtning och avlämning ske vid busshållplatser runt om i Reykjavik i stället för i direkt anslutning till ert hotell. Kontrollera därför med receptionen i god tid innan avgång var någonstans just du blir upphämtad. Om ni är osäkra var ni ska bli upphämtade eller avlämnade så är det bara att kontakta oss på vulkanresor så hjälper vi er.

Vi återbetalar erlagt belopp om en utflykt blir inställd. Det är väldigt ovanligt men ibland händer det att en utflykt inte kan genomföras på grund av dåligt väder (händer det så är det nästan uteslutande en valskådningstur som ställts in). Ni erbjuds då att genomföra utflykten en annan dag, och om inte det passar för er så återbetalar vi erlagt belopp omgående.

Alternativt

Om en aktivitet eller utflykt ställs in och inte kan genomföras (till exempel på grund av dåligt väder), erbjuds kunden i första hand att genomföra aktiviteten/utflykten vid senare tillfälle. Om det inte är möjligt för kunden att delta på aktiviteten/utflykten så ska kunden vända sig till Vulkanresor för återbetalning. Vulkanresor återbetalar hela kostnaden för den inställda aktiviteten/utflykten. 

Vid längre försening är flygbolaget skyldiga att erbjuda gratis mat och dryck i skälig proportion till väntetiden. Om du försenas med en eller flera nätter är flygbolaget också skyldig att bekosta övernattning på hotell för dig. Flygbolaget ska alltid erbjuda dig ombokning antingen så att du kommer fram till din destination så fort som möjligt alternativt ett senare tillfälle som passar dig.

Har du köpt en paketresa av oss där det ingår en flygbiljett och flygbolaget ställt in flygresan så hjälper vi dig. Vi kan antingen boka om din resa till ett senare datum eller så återbetalar vi resans belopp. Observera att för att du som kund ska ha rätt till kostnadsfri ombokning eller full återbetalning av resan måste flygbolaget ha ställt in flygresan. Det räcker alltså inte med ett varsel om strejk eller att det finns risk för inställt flyg för kostnadsfri ombokning/återbetalning.

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med våra kunniga säljare direkt via telefon.