Pay

Boka och betala

Senast uppdaterad 17 september 2021

Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19 
Du skall vara fullt vaccinerad (+14 dagar) och ha ett giltigt vaccinationsintyg. Du behöver ta med dig ditt digitala vaccinationsbevis som finns att ladda ned på www.covidbevis.se. Tidigaste möjliga avresa är 14 dagar efter andra dosen. Alla vaccinerade personer behöver även ha med sig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island.

Barnregler: Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade, och dessutom behöver inte heller barn ta något PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig. Barn födda år 2004 eller tidigare, behöver vara fullt vaccinerade för att slippa test och karantän. De behöver även ha med sig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. 

 

Jag har haft Covid-19
Du behöver ha med dig ett giltigt intyg på att du haft Covid-19 och har antikroppar för att kunna resa till Island. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området. Du behöver även ha med dig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. Det finns dock ett undantag, om du nyligen haft Covid-19, (från 14 dagar tillfrisknande och max 179 dagar), för dessa krävs inget negativt PCR test.

Barnregler: Om du reser med barn (födda år 2005 eller senare) behöver de inte vara vaccinerade, och dessutom behöver inte heller barn ta något PCR test vid ankomst, om de reser med förälder som vaccinerat sig eller har giltigt intyg på att de haft Covid-19. Barn födda år 2004 eller tidigare, behöver vara fullt vaccinerade för att slippa test och karantän. De behöver även ha med sig ett negativt PCR test eller ett så kallat antigentest (snabbtest), som inte är mer än 72 timmar gammalt före avresa till Island. 

 

Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19
Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt genomgå dubbla tester med fem dagars karantän på angivet hotell. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island. Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad. Samtliga tester på Island är gratis. 

Från och med den 1 juli 2021 går det att skaffa ett digitalt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se För att använda tjänsten behöver du logga in med din e-legitimation. Du behöver också vara fullt vaccinerad (minst 14 dagar efter andra dosen).

När du söker och bokar en resa på vår webb får du automatiskt det lägsta priset som finns för resan på valt datum. Då priserna varierar kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

1. Boka mindre populära utrese- och hemresedagar
Torsdag–söndag är normalt de dyraste dagarna att flyga eftersom de är mest populära. Om du istället söker på t.ex. fredag–måndag, lördag–tisdag eller söndag–onsdag kan du få ett lägre pris.

2. Boka resan under låg- eller mellansäsong
Priserna varierar med säsongen. Testa alltid olika datum i närheten av när du vill resa och se om du kan pricka in ett lägre pris. Håll extra koll på månadsskiften eftersom de brukar påverka priset. 

Låg: 1 september–19 december och 8 januari–28 februari. 
Mellan: 1 oktober–31 oktober och 1 mars–30 april. 
Hög: 1 maj–30 september samt högtider såsom jul, nyår, påsk etc.

Du kan antingen boka resan själv via denna hemsida, eller så kan du kontakta någon av våra resekonsulter som finns i Stockholm och Umeå. Vi erbjuder samma priser oavsett om bokningen sker via våra resekonsulter eller vid bokning på vår hemsida.

De flesta våra resor är bokningsbara on-line här på hemsidan. För dessa resor innebär det att du omedelbart får reda på aktuellt pris och om det finns platser kvar. 

  • Vid prissökning/bokning av en paketresa visas alltid bästa möjliga pris som vi erbjuder.
  • Bokningen kan betalas via faktura eller kreditkort.
  • Efter bokningen är genomförd skickas bokningsbekräftelse och en faktura till din e-post.
  • Om något skulle bli fel kan du alltid ändra/avboka kostnadsfritt, om du hör av dig till oss senast nästföljande vardag.
  • Om du vill boka en resa nära inpå avresedatum så kontakta våra resekonsulter.

Våra resekonsulter är specialister på Island och duktiga på att sätta ihop ett passande reseupplägg samt att söka fram bästa pris för resan. De kan även hjälpa till med att sätta ihop ett specialarrangemang för en familj eller en gruppresa. Välkommen att kontakta oss!

När du har bokat din resa får du inom kort en bokningsbekräftelse och faktura skickad till dig med e-post. Vänligen kontrollera att alla uppgifter överensstämmer med din bokning. Om något inte skulle överensstämma med din bokning eller om det blev fel vid din bokning så kontakta oss snarast via telefon eller e-post, så hjälper vi dig rätta till det!

Vi har även som rutin att kontrollera alla webb bokningar (men kunden är alltid ansvarig för sin bokning), och om vi upptäcker något som ser konstigt ut så kontaktar vi våra kunder och tillsammans går vi då igenom bokningen.

En bokning blir bindande först när betalning erhållits för anmälningsavgiften. Betalning för anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda senast första vardag efter bokningstillfället.

Om betalning inte skett inom föreskriven tid förbehåller Vulkanresor sig rätten att avboka resan. Alltså, meddela oss om inbetalningen blir fördröjd.

Om du väljer att boka med fakturabetalning gäller detta.

Betalning för anmälningsavgiften ska vara oss tillhanda senast första vardag efter bokningstillfället. Slutbetalning av bokningen ska vara oss tillhanda senast 30 dagar före avresa.Vid bokningar med mindre än 31 dagar till avresa ska hela resans pris vara oss tillhanda senast första vardag efter bokningstillfället. 

Inbetalning sker till vårt bankgirokonto: 5176-9594 

Obs! En bokning blir bindande först när anmälningsavgiften betalats. Om betalning inte skett inom föreskriven tid förbehåller Vulkanresor sig rätten att avboka resan. Alltså, meddela oss om inbetalningen blir fördröjd. 

Vulkanresor AB
Organisationsnr: 556538-2685 
Västra Norrlandsgatan 10 D
Box 436 
901 09 Umeå

Betalning för anmälningsavgiften sker vid bokningstillfället. Slutbetalning för resan ska vara oss tillhanda senast 30 dagar före avresa. Vid bokningar med mindre än 31 dagar till avresa ska hela resans pris vara oss tillhanda senast första vardag efter bokningstillfället. 

Vid kortbetalning behöver du ange ditt namn, kortnummer, korttyp, kortets giltighetstid samt CVC-kod. CVC-kod är de tre sista siffrorna som är tryckta på kortets baksida. Dessutom så krävs så kallad tvåfaktorautentisering på alla kortbetalningar enligt EU lagstiftning sedan sept 2019.

Godkända kort är VISA och Mastercard/Eurocard. Vulkanresor sparar ingen kortinformation, allt hanteras av DIBS AB. 

Efter slutbetalning av resa skickas färdhandlingar till dig. Vi har som målsättning att kunden ska ha sina färdhandlingar 14 dagar före avresa. 
Obs! Om ni inte senast 7 dagar före avresa mottagit flygbiljett och/eller voucher skall ni alltid kontakta Vulkanresor. Bokningsbekräftelse gäller ej som färdhandling.

Om du reser med SAS eller Icelandair
Du kan själv gå in via hemsidan CheckMyTrip och skriva ut din e-biljett om du har en skrivare samt ditt bokningsnummer. Detta gör du via denna länk.
Du anger då ditt bokningsnummer samt efternamn i de två formulärrutorna och klickar sedan på knappen "visa resplan" för att logga in och komma åt dina biljetter och resplan.

Flygbolagen tillåter inte ändringar av för- eller efternamn. Reglerna är mycket strikta och gäller även felstavade namn. Vissa flygbolag tillåter namnändring till en kostnad som varierar mellan flygbolagen. Var noga med att kontrollera stavningen en extra gång. Namnet på flygbiljetten måste stämma överens med namnet i ditt pass, annars kan du nekas ombordstigning vid check-in.

Ändringar av bokning som innebär annan avresedag eller annat arrangemang debiteras ändringsavgift om 250 kr per bokning, under förutsättning att arrangemanget är möjligt att ändra. I vissa fall tar flygbolagen ut ändringsavgifter, dessa avgifter tillkommer då, vilket vi naturligtvis upplyser om i förväg.

Reseförsäkring kan tecknas både som ett tillägg till hemförsäkring med reseskydd och om du saknar hemförsäkring. Vi rekommenderar att ni kontaktar ert försäkringsbolag eller exempelvis Global Reseskydd. Reseförsäkring är helt resenärens angelägenhet och ej arrangörens.

Sjukförsäkring från svensk försäkringskassa gäller på Island. Ta med dig ditt försäkringsbevis. Om du är gravid ber vi dig vara uppmärksam på att speciella regler gäller både för flygresa och försäkring.

Samarbete med NETS - SSL kryptering

I samarbete med NETS hanteras dina uppgifter krypterat enligt en internationell standard (SSL) så att du kan känna dig trygg när du betalar med kort via Internet. Beloppet reserveras omgående från ditt kort vid köp. Godkända kort är VISA och Mastercard/Eurocard.

Verified By Visa och Mastercard SecureCode

Verified by Visa och Mastercard SecureCode är senaste standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp (s.k. 3D Secure). Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord.

Samarbete med Vist Technology Group 
I samarbete med Visit Technology Group tillhandhålls on-line bokningssystem för bokning av resor.

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan, eller ta kontakt med våra kunniga säljare direkt via telefon.