Grand Hotel Reykjavik

Adress: Sigtún 38 , 105 Reykjavik
Område: Reykjavik
Visa karta
Gästbetyg: 89% 217 av 245 rekommenderar (61 recensioner)

Hotell | Grand Hotel, 2 km öst om Reykjaviks hjärta, gör skäl för sitt namn med 311 rum, en innergård med butiker, två receptioner, spa och gym. Många hotell säger att de har något för alla – på Grand Hotell stämmer det extra väl.

Stort hotell med internationell känsla som har det mesta
Internationell känsla med en myllrande innergård i hjärtat. När du kliver in i Grand Hotel Reykjavik kliver du in i Miðgarður – Midgård. Så heter nämligen lobbyn, som snarare är ett atrium, en myllrande innergård som aldrig riktigt sover. Känslan är internationell med djupa soffor, folk från jordens alla hörn som tar ett glas, knappar på laptops eller gör sig redo för utflykt. Allt inramat av flaggor, fontäner och en färgstark glasmålning på ett fönster som löper flera våningar upp.

Här är servicenivån hög med bland annat två receptioner. Innergården har små butiker, källaren ett välutrustat spa och ett gym. Gymmet har bra utrustning och öppettider som passar affärsresenärer.

Alla gäster har gratis tillgång till gymmet. Spaet erbjuder en rad behandlingar som massage, ansiktsbehandling, pedikyr och olika spa-paket. Gäster har 20 % rabatt på inträde (gratis inträde för gäster i Tower view rum och i sviterna).

Många hotell hävdar att de passar alla målgrupper, men det är sällan mer sant än på Grand Hotel Reykjavik, just tack vare det breda utbudet av rum, konferenslokaler och faciliteter. Grand Hotel är beläget i ett lugnt och bra läge om du vill ha nära till rekreationsområdet Laugardalur där det bland annat finns en uppvärmd utomhusbassäng, djurpark och botanisk trädgård. Hyr du bil finns här gott om parkering och såhär i östra delen av staden är det oförskämt enkelt att glida ut på motorvägen och iväg.

För dig som vill ha nära till Reykjaviks absoluta centrum kan geografin dock tala emot Grand, som ligger cirka 20 minuters promenad till centrum, (10 min med bil). Hotellet har gratis busstransport som går 3 gånger per dag (morgon, lunch, eftermiddag) för gäster som vill ta sig in till city. Hållplats för stadsbussen finns även utanför hotellet.

Grand Hotel har även ett bra utbud av konferensrum
På grand finns konferensrum för alla tillfällen. Det största rummet är 345 m2 stort och rymmer 470 sittande gäster. Det näst största konferensrummet är 172 m2 stort. Grand erbjuder utöver dessa rum en rad andra ytor för styrelsemöten, banketter, föreläsningar, eller andra event. Totalt 15 konferensrum.

Bra att veta om hotellet
• Avstånd till centrum: 2 km (cirka 20 minuters promenad).
• Gratis wi-fi på hela hotellet.
• Receptionen öppen dygnet runt.
• Flerspråkig personal.
• Hiss finns.
• Uppringd väckning går att beställa.
• Gymavdelning.
• Spaavdelning.
• Konferensfaciliteter, 15 rum, 30-345m2.

Rum med lyxpotential
Stilen på rummen på Grand är klassisk och internationell med skandinavisk betoning. Här väntar polerade trägolv, beprövade färger, släta sidenöverkast samt fåtöljer i skinn. De billigare rummen har vy in mot det luftiga atriet, de lite dyrare blickar mot centrala Reykjavik alternativt mot berget Esja utanför staden.

Alla rum har
• Gratis wi-fi.
• Privat badrum med dusch eller badkar.
• Kaffe/te kokare.
• Kabel-TV.
•Telefon.
• Minibar.
• Säkerhetsskåp.

Restaurang Gym

”Det dækker ikke over 2 værelser, men åbentbart kun 1 med 2 opredninger. Det er det ikke stort nok til. Heldigvis fik vi 2 omend adskilte værelser, da vi protesterede.”

Rekommenderad av Jørgen S.
Danmark Danmark (mån 31 jul 2023)

”Hotellet ligger ca 20 minuters promenad från stan, men det är bra promenadväg till och från stan. Nära till hav, lokalbuss och det mesta går att promenera till. De flesta restauranger ligger i stan men det finns några lite närmare (5-10 minuters promenad). Vi reste en hel familj och bodde rätt trångt (alla i samma r...”

Rekommenderad av Ellinor
Sverige Sverige (tor 15 jun 2023)

Gästbetyg 89%

(217 av 245 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,4 av 5
Standard på hotellet/rummet 4,3 av 5
Faciliteter (kök, dusch etc) 4,2 av 5
Städning 4,2 av 5
Prisvärt 4 av 5
Service 4,4 av 5
Frukost 4,5 av 5

Faciliteter och service

Generella faciliteter
Antal våningar: 14 Antal rum: 311 Antal barer: 2 Bastu Bagageförvaring Hiss Konferensrum Trådlöst internet 24 timmars check-in Värdeförvaring
Byggnadsinformation
Senaste renovering: 2007 Byggår: 1987
Mat & Dryck på plats
Bar Restaurang
Nöje
Spa Gym

Policy

Utcheckning (senast)
12:00
Build: 2024-04-29 15:22:53, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-8128.cbischannel-27775.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails