Studieresa till Island

harpa, island, konsert, gruppresa
blå lagunen, island
hallgrimskirkja, island, kyrka
gullfoss, island

Vidga era vyer på Island

Åk till Island på studieresa! Besök platser och företag som är väsentliga för er verksamhet. Samla information, lär er något nytt och lämna landet med nya kreativa lösningar och motivation. Studieresan innehåller också stora naturupplevelser och aktiviteter. Studiebesök med inriktning på hälsovården, energisektorn samt olika institutioner är bara några exempel på vad vi tidigare ordnat för våra kunder. 

Avgångar:
Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Beskrivning

Dag
1

Välkomstbad i Blå Lagunen

grupp, avslappning, blå lagunen, island

Flyget till Island tar 3 timmar. En transfer tar er grupp till det berömda utomhusbadet Blå Lagunen som ligger på vägen in till Reykjavík. Koppla av i en klarblå oas, omgiven av karga lavafält.  Lagunen får sitt varma, mineralrika vatten, cirka 38°C , direkt från geotermiska källor.

Varma i kroppen åker ni vidare till huvudstaden och checkar in på hotellet. På kvällen rekommenderar vi att ni äter en gemensam middag på någon av Reykjavíks utsöka restauranger för att sedan runda av dagen med en kvällspromenad i gemytliga Reykjavík eller koppla av på någon mysig pub tillsammans.

Dag
2

Spännande studiebesök

harpa, island, konsert

Besök platser och företag som är väsentliga för er verksamhet. Samla information, lär er något nytt och lämna Island fyllda med ny motivation och kunskap. Förutom flyg och boende bokar vi även transfers, aktiviteter, restaurangbesök och konferensrum med mera. Vi skräddarsyr resan efter era önskemål och hjälper er att spara tid och pengar genom vår erfarenhet och våra goda kontakter världen över. 

Avrunda kvällen med middag tillsammans med kollegorna efter dagens studiebesök. Reykjavík har ett brett utbud av restauranger. Det isländska köket håller hög klass. Råvarorna är färska och oftast lokalproducerade. Islänningarna äter mycket fisk och lamm men på restaurangerna erbjuds det förutom isländska specialiteter mat från alla världens hörn.

Dag
3

Naturupplevelser och avslutningsmiddag

gullfoss, island

Upptäck några av Islands mest klassiska sevärdheter tillsammans. Turen går från Reykjavík till ett av landets vackraste vattenfall, Gullfoss. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen. Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni får även besöka vackra nationalparken Thingvellir, platsen där det isländska Alltinget höll sina möten.

Avsluta eran islandsvistelse med en gemensam middag i Reykjavík. Njut av det isländska köket i gott sällskap medan ni avrundar studieresan Efter middagen finns det möjligheter att utforska Reykjavíks nattliv. Det finns gott om barer och nattklubbar mitt i centrum, med något som passar oavsett smak.

Dag
4

Hemresa

Transfer till flygplatsen.

Utflykter och aktiviteter

glaciärvandring, isklättring, island

Glaciärvandring med isklättring

9 timmar (varav 3 timmar vandring/isklättring) | Året runt
glaciärvandring, isklättring, island

Glaciärvandring med isklättring

Ta chansen att uppleva en mäktig glaciär. Denna tur tar er till den frusna glaciärtungan Solheimajökul, där en rå och minst sagt ojämn isyta, är i ständig förändring. Vi utforskar glaciärsprickornas hemligheter och dess fantastiska isformationer. Ni kommer även att få prova klättra upp för en isvägg. På hemvägen passerar ni det vackra vattenfallet vid Skogafoss. En upplevelse utöver det vanliga, något som många drömmer om, men få får uppleva.

ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

2-8 timmar | Året runt
ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

valskådning, island

Valskådning

2-3 timmar | Maj - September
valskådning, island

Valskådning

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan bekådas bara en kort båttur från Reykjavik. Island är också en av de få platser på jorden där man har chansen att uppleva världens största djur, blåvalen, när förutsättningarna är de rätta. Utflyktens längd är beroende av hur långt ute valarna befinner sig. Räkna med några timmar av spaning ute till havs. De längre utflykterna går endast under sommarmånaderna Juni-Augusti.

lavagrottor, island

Utforska lavagrottor

2-3 timmar | September-Maj
lavagrottor, island

Utforska lavagrottor

Upptäck den dolda världen i och under lavafältet, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå är en upplevelse utöver det vanliga. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går under marknivå, så ha rejäla skor och handskar. En minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill få en inblick i hur Island skapades.

Vi hjälper dig med din resa