Studieresa till Island

harpa, island, konsert, gruppresa
blå lagunen, island
hallgrimskirkja, island, kyrka
gullfoss, island

Vidga era vyer på Island

Boka er nästa studieresa till Island och öppna dörrarna till en värld av kunskap och innovation. Här får ni en skräddarsydd resa som kombinerar inspirerande företagsbesök med mäktiga naturupplevelser och spännande aktiviteter. Under ert besök kommer ni utforska innovativa företag, samla värdefull information och lära er nya insikter. Vi kan garantera att efter er studieresa till Island kommer ni komma hem med banbrytande idéer och ny energi för framtiden.

Välkommen att boka in en kostnadsfri offert för en studieresa som lämnar ett starkt intryck.

Avgångar:


Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Beskrivning

Dag
1

Välkomstbad i Blå Lagunen

grupp, avslappning, blå lagunen, island

Flyget till Island tar 3 timmar. En transfer tar er grupp till det berömda utomhusbadet Blå Lagunen som ligger på vägen in till Reykjavík. Koppla av i en klarblå oas, omgiven av karga lavafält.  Lagunen får sitt varma, mineralrika vatten, cirka 38°C , direkt från geotermiska källor.

Varma i kroppen åker ni vidare till huvudstaden och checkar in på hotellet. På kvällen rekommenderar vi att ni äter en gemensam middag på någon av Reykjavíks utsöka restauranger för att sedan runda av dagen med en kvällspromenad i gemytliga Reykjavík eller koppla av på någon mysig pub tillsammans.

Dag
2

Spännande studiebesök

harpa, island, konsert

Under dag två är det dags att besöka platser och företag som är väsentliga för er verksamhet. Nu har ni möjlighet att samla insikter, lära er något nytt samt få förnyad kunskap och motivation. Självklart hjälper vi er att boka in restaurangbesök och konferensrum.


Efter dagens studiebesök avrundas kvällen med en mysig middag. Reykjavik har ett brett utbud av restauranger. Det isländska köket är känt för att hålla hög klass och råvarorna är ofta färska och lokalproducerade.

Dag
3

Naturupplevelser och avslutningsmiddag

gullfoss, island

Dag tre är det dags att ge er ut på äventyr och upptäcka några av Islands många underverk. En av de mer populära sevärdheterna är den Gyllene Cirkeln där du får bevittna det majestätiska vattenfallet Gullfoss, de sprudlande Strokkur-gejsern och historiska Thingvellir nationalpark.


Avsluta hela er Islands vistelse med en gemensam middag i Reykjavik och njut av isländsk mat och utforska det livliga nattlivet.


Dag fyra är det dags för hemresa. Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Dag
4

Hemresa

Flygplan från Island

Dag fyra är det dags för hemresa. Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Andra populära aktiviteter

Upptäck vårt breda sortiment av utflykter och aktiviteter.

glaciärvandring, isklättring, island

Glaciärvandring med isklättring

9 timmar (varav 3 timmar vandring/isklättring) | Året runt
glaciärvandring, isklättring, island

Glaciärvandring med isklättring

Ta chansen att uppleva en mäktig glaciär. Denna tur tar er till den frusna glaciärtungan Solheimajökul, där en rå och minst sagt ojämn isyta, är i ständig förändring. Vi utforskar glaciärsprickornas hemligheter och dess fantastiska isformationer. Ni kommer även att få prova klättra upp för en isvägg. På hemvägen passerar ni det vackra vattenfallet vid Skogafoss. En upplevelse utöver det vanliga, något som många drömmer om, men få får uppleva.

ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

2-8 timmar | Året runt
ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

valskådning, island

Valskådning

2-3 timmar | Maj - September
valskådning, island

Valskådning

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan bekådas bara en kort båttur från Reykjavik. Island är också en av de få platser på jorden där man har chansen att uppleva världens största djur, blåvalen, när förutsättningarna är de rätta. Utflyktens längd är beroende av hur långt ute valarna befinner sig. Räkna med några timmar av spaning ute till havs. De längre utflykterna går endast under sommarmånaderna Juni-Augusti.

lavagrottor, island

Utforska lavagrottor

2-3 timmar | September-Maj
lavagrottor, island

Utforska lavagrottor

Upptäck den dolda världen i och under lavafältet, endast 25 minuters bilresa från Reykjavík. Att gå ner i dessa lavagrottor och tunnlar och uppleva världen under marknivå är en upplevelse utöver det vanliga. Här ser vi magiska klippformationer efter de senaste vulkanutbrotten. Under vintern fylls grottorna av gnistrande istappar, en minnesbild som varar för evigt. Vi kryper och går under marknivå, så ha rejäla skor och handskar. En minst sagt annorlunda upplevelse för dig som inte är rädd för mörkret och vill få en inblick i hur Island skapades.

 recension-företagsresor-till-island
Vi valde Vulkanresor huvudsakligen av två orsaker, först och främst deras unika kunskaper och erfarenhet med kundanpassade konferensresor till Island, samt att vi kände stor trygghet med Vulkanresor som en aktiv del i vår verksamhetsutveckling. Dessutom kändes resmålet som väldigt spännande.
Vara Kommuns Kommundirektör Gert Norell
Vi har rest med Vulkanresor till Island flertalet gånger och är alltid lika nöjda med den höga servicenivån under såväl planeringen som på plats. Högsta betyg!
Minnesota Communications Emelie Rosén
Bra konferensanläggning, väl utvalda dagsaktiviteter och god mat.
Tryggt, stabilt och engagerat är vår upplevelse av Vulkanresor som leverantör.
People & Culture Business Partner Karin Vannfält-Restorp på Bravura
Vill bara säga tack, väldigt bra och välorganiserad resa.
Det fanns absolut ingenting som inte klickade. Allt från bussa , inträden, mat, aktiviteter och konferens gick problemfritt.
Att dessutom fått möjlighet att besöka ett så vackert och annorlunda land var ett minne för livet.
Så återigen, Tack!
Jenny Jansson, Supply Chain Manager på Sigicom

Vi hjälper dig med din resa