Skräddarsydd gruppresa till Island

geyser, island, sommar
island, reykjavik, austurvollur, sommar
jul, island, vinter, hallgrimskirkja
fishmarket, restaurang, island

Gruppresa till Island

Åk på en fantastisk gruppresa med fokus på upptäckarglädje. På Island ryms både storstadspuls och fantastiska naturupplevelser. Reykjavik har allt från spännande designbutiker till ett hett nattliv. Precis utanför staden kan ni njuta av den fascinerande naturen med glaciärer, varma källor, fjäll och vulkanlandskap samt delta i olika aktiviteter. Träningsläger, svensexa eller kanske släktträff? Vi ordnar resor för alla typer av sällskap. 

Startpaket till Island: från 4 550:- per person*

Avgångar:
Dagliga direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

I paketet ingår:

 • Flyg t/r till Island, inkl. flygskatter. 
 • 2 nätter på Hotell Cabin ★★ i Reykjavik, del i dubbelrum inkl. frukost.
 • Incheckad väska + handbagage

  Tillval:

  • Transfer från flygplats - via Blå Lagunen inkl. entré, handduk och en valfri drink.
  • Transfer från/till flygplatsen, enkelresa. 
  • Valbara aktiviteter: Vi erbjuder ett brett utbud av dagsturer och aktiviteter. Nedan presenteras några utvalda.

  Utflykter och aktiviteter

  blå lagunen, island

  Blå Lagunen

  3-6 timmar | Året runt
  blå lagunen, island

  Blå Lagunen

  Ett besök till den Blå Lagunen är nästan ett måste när ni besöker Island. Lagunen är en ljusblå oas, omgiven av ett kargt, vulkaniskt landskap. Det 38-gradiga vattnet innehåller naturligt aktiva ingredienser såsom välgörande mineralsalter och gröna alger som hjälper dig att slappna av och undfly stressen och pressen i vardagen .Lagunen ligger på vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik, många väljer att göra ett stopp till lagunen direkt vid ankomst. Njut av ett underbart bad innan ni åker vidare och checkar in på hotellet. Ni kan också åka till Blå Lagunen direkt från Reykjavik eller i anslutning till hemresan om ni åker hem på eftermiddagen.

  gejser, island

  Gyllene Cirkeln

  6-8 timmar | Året runt
  gejser, island

  Gyllene Cirkeln

  Den Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt som fångar många av de naturens underverk som Island är mest kända för. Ni besöker byn Hveragerði där man odlar frukt och grönsaker i växthus med hjälp av jordvärme. Ni får även upptäcka vulkankratern Kerið och biskopssätet i Skálholt. Turen fortsätter sedan till det vackra vattenfallet Gullfoss och de varma källorna vid Geysir, där källan Strokkur sprutar sin vattenstråle högt mot skyn var sjätte minut. Dagen avslutas med ett besök till Tingvellir nationalpark där vi tar del av områdets vackra natur, intressanta historia och geologi.

  valskådning, island

  Valskådning

  2-3 timmar | Maj - September
  valskådning, island

  Valskådning

  Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan bekådas bara en kort båttur från Reykjavik. Island är också en av de få platser på jorden där man har chansen att uppleva världens största djur, blåvalen, när förutsättningarna är de rätta. Utflyktens längd är beroende av hur långt ute valarna befinner sig. Räkna med några timmar av spaning ute till havs. De längre utflykterna går endast under sommarmånaderna Juni-Augusti.

  ridning, islandshäst, island

  Ridning på Islandshästar

  2-8 timmar | Året runt
  ridning, islandshäst, island

  Ridning på Islandshästar

  Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

  Vi hjälper dig med din resa