Julbordsresa till Island 2022

jul, island, reykjavik
gullfoss, island, vinter
blå lagunen, island

Ta med dina kollegor på en julbordsresa till Island!

Varför inte hålla årets julbord med företaget på Island? Under lättsamma former umgås ni med era kollegor bland mäktig natur, spännande aktiviteter och högklassig mat. Runda av året och fyll på med energi inför det kommande året i vintervackra Reykjavík tillsammans med era medarbetare. På Restaurant Reykjavíks utsökta julbord blandas de bästa traditionella isländska julrätterna som lamm och fisk med skandinavisk julmat.

Period: 16 nov - 20 dec

Avgångar från Arlanda, Köpenhamn eller Oslo.
Andra avreseorter finns att boka på förfrågan

Pris per person: fr. 7 950:-
Priset är baserat på grupp om 15 personer med boende på Hotell Cabin

 

I paketet ingår 

 • Flyg t/r från Arlanda, inkl. flygskatter.
 • 3 nätter del i dubbelrum på hotell Cabin inkl. frukost
 • Frukost ingår där så är angivet 
 • Transfer till hotell i Reykjavík via Blå Lagunen.
 • Inträde till Blå Lagunen (ink. handduk).
 • Julbordsbuffé på Restaurant Reykjavík (dryck ingår ej).
 • Transfer till flygplatsen vid hemresa.
 • Utflykt till Gyllene Cirkeln Express (5,5 tim). 

Tillval 

 • Konferenslokal.
 • Enkelrumstillägg.
 • Andra hotell alternativ.
 • Tillvalsutflykter.

Beskrivning

Dag
1

Välkommen till Island och bad i Blå Lagunen!

blå lagunen, island

Flygresan till Island tar 3 timmar. Vår transfer tar er med till det avkopplande badet i den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er julbordsresa.Transfern tar cirka 20 minuter. Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma temperaturen 36-39°, året om. 

Varma i kroppen åker ni vidare till huvudstaden och checkar in på hotellet. På kvällen äter ni middag tillsammans med kollegorna på någon av Reykjaviks många restauranger innan ni utforskar Reykjavíks berömda nattliv.

Dag
2

Isländskt julbord på Restaurant Reykjavík

restaurang, reykjavik, vinter, jul, island

Dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavík. På kvällen efter dagens äventyr tar ni en promenerad till Restaurant Reykjavík som ligger i centrum. På restaurangen har de dukat upp ett läckert julbord med isländsk och internationell julmat. Maten består av traditionella isländska julrätter som lamm och fisk kombinerat med amerikansk och skandinavisk julmat. De isländska restaurangerna och den isländska maten håller en mycket hög kvalité och man använder till stort del endast lokalproducerade råvaror.

Efter middagen föreslår vi att ni under lättsammare former lär känna era kollegor bättre. Koppla av på någon mysig pub eller spendera natten på ett gungande dansgolv. I Reykjavík finns det rikligt med alternativ och något för alla smaker. 

Dag
3

Gyllene Cirkeln

gullfoss, island, vinter

Tillsammans med dina medarbetare får ni upptäcka några av Islands största sevärdheter. Ni hämtas upp på hotellet för en tur till vattenfallet Gullfoss och landets mest aktiva gejser, Strokkus. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. 

I närheten av Geysir besöker ni det imponerande vattenfallet Gullfoss som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen. 

Dag
4

Hemresa

Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Utflykter och aktiviteter

ATV

ATV - Bergstoppar

3,5 timmar | Året runt
ATV

ATV - Bergstoppar

Turen erbjuder en komplett naturupplevelse på en fyrhjuling! 

Denna tur är en utökad version av Bergssafari där vi lägger till en extra fjälltopp till upplevelsen. Lite mer tekniskt och definitivt en mer komplett ATV-upplevelse, som kombinerar grusvägar, bergsstigar, steniga stigar och branta uppförsbackar. Ta en tur i den natursköna vildmarken och upplev en fantastisk vy över Reykjavik från inte mindre än två bergstoppar. Äventyret börjar med att vi beger oss från vårt basläger och börjar vår färd på en asfalterad väg för att sedan svänga in på en grusväg som går längs den vackra sjön Hafravatn. Efter det åker vi in på en bergsstig som tar oss hela vägen upp till toppen av Hafrafell. Väl på toppen får du en fantastisk utsikt över hela Reykjavik och den kringliggande bergskedjan.

Superjeep

Superjeepsafari

5-10 timmar | Året runt
Superjeep

Superjeepsafari

Med superjeep blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna. Superjeep är en modifierad fyrhjulsdriven jeep, specialutrustad för att klara av den ojämna terrängen som leder till många av Islands mest spännande sevärdheter. En superjeepsafari kan vara allt från några timmar till att sträcka sig över hela dagen, och kan kombineras med andra aktiviteter som snöskotertur, ridning, forsränning och olika teambuilding-aktiviteter. Gruppen kan stanna på intressanta platser som de upptäcker längs vägen.

Norrsken

Norrskensturen

3 timmar | 28e Augusti - 14e April, dagligen
Norrsken

Norrskensturen

Norrskenet, Aurora Borealis, är ett spektakulärt naturfenomen som ofta dansar som ett färgsprakande band över den arktiska himlen. På den här turen ger vi oss ut på landsbygden på jakt efter norrskenet. Vart turen går beror på var väderleksförhållandena är som mest lämpade för att se norrsken den aktuella dagen. 

Norrskenet har sitt ursprung i solen, där stora explosioner och elektriska stormar slungar ut varma gaser från solens inre och elektroniska laddade partiklar i stora moln ut i rymden. Dessa moln fångas in vid polerna av jordens magnetfält. När solpartiklarna krockar med gaserna i jordens atmosfär bildas detta mystiska och vackra ljus. Norrsken kan man se vid speciella väderförhållanden, vanligtvis när det är bitande kallt under stilla kvällar. Om vädret inte tillåter genomförs ej turen. Turen återbetals då i efterhand, mot uppvisande av voucher.

ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

2-8 timmar | Året runt
ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

Vi hjälper dig med din resa