Julbordsresa till Island 2024

Julbordsresa till Reykjavik
Blå lagunen på Island i vinterlandskap
Norrsken på Island

Överraska dina kollegor med en julbordsresa till Island!

Ge dig och dina kollegor en minnesvärd julupplevelse i år - boka ert julbord på Island. Förutom gourmetmat i världsklass får ni även njuta av magnifik natur och spännande aktiviteter. Nedan finner ni ett förslag på programupplägg men självklart finns vi här för att hjälpa er skräddarsy det upplägg som passar ert företag bäst.

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Period för avresa: 16 nov - 20 dec

Avgångar:

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Beskrivning

Dag
1

Välkommen till Island och njut av ett varmt bad

Blå lagunen på Island

Er julbordsresa till Island börjar med en 3-timmars flygresa. Därefter tar en transfer er till antingen Blå Lagunen eller Sky Lagoon. Här kan ni varva ner och koppla av i varmt vatten hämtat direkt från geotermiska källor.

Varma i kroppen åker ni sedan vidare till huvudstaden Reykjavik där ert hotell väntar. På kvällen avnjuter ni en härlig middag tillsammans på någon av Reykjaviks restauranger. För den som önskar finns det även tid att utforska Reykjaviks berömda nattliv.

Dag
2

Utforska, smaka och mys i Reykjavik

Jul i Reykjavik

Dagen är fri för att på egen hand kunna upptäcka Islands huvudstad, Reykjavik. Strosa runt bland mysiga caféer och spana in berömda sevärdheter såsom Hallgrimskirka, Perlan och Solfar. På kvällen dukas ett magiskt julbord upp på Grand Hotell i Reykjavik.

Efter middagen finns det utrymme att fördjupa relationen med kollegorna i en avslappnad atmosfär. Koppla av på en mysig pub eller spendera natten på ett gungande dansgolv.

Dag
3

Beundra den berömda Gyllene Cirkeln

Vattenfall Gullfoss i vinterlandskap

Dag tre väntar en oförglömlig resa till några av Islands mest spektakulära underverk, det hisnande vattenfallet Gullfoss, Islands mest aktiva gejser Strokkur och nationalparken Thingvellir. Med utbrott var femte minut får ni otaliga möjligheter att bevittna de majestätiska vattenkaskaden som skjuter mot himlen från Strokkur.

Detta är en resa som inte bara förenar ert team utan som också ger en djupare förståelse för Islands natur och dess underverk.

Dag
4

Hemresa

Flygplan från Island

Dag fyra är det dags för hemresa. Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Andra populära aktiviteter

Upptäck vårt breda sortiment av utflykter och aktiviteter.

ATV

ATV - Bergstoppar

3,5 timmar | Året runt
ATV

ATV - Bergstoppar

Turen erbjuder en komplett naturupplevelse på en fyrhjuling! 

Denna tur är en utökad version av Bergssafari där vi lägger till en extra fjälltopp till upplevelsen. Lite mer tekniskt och definitivt en mer komplett ATV-upplevelse, som kombinerar grusvägar, bergsstigar, steniga stigar och branta uppförsbackar. Ta en tur i den natursköna vildmarken och upplev en fantastisk vy över Reykjavik från inte mindre än två bergstoppar. Äventyret börjar med att vi beger oss från vårt basläger och börjar vår färd på en asfalterad väg för att sedan svänga in på en grusväg som går längs den vackra sjön Hafravatn. Efter det åker vi in på en bergsstig som tar oss hela vägen upp till toppen av Hafrafell. Väl på toppen får du en fantastisk utsikt över hela Reykjavik och den kringliggande bergskedjan.

Superjeep

Superjeepsafari

5-10 timmar | Året runt
Superjeep

Superjeepsafari

Med superjeep blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna. Superjeep är en modifierad fyrhjulsdriven jeep, specialutrustad för att klara av den ojämna terrängen som leder till många av Islands mest spännande sevärdheter. En superjeepsafari kan vara allt från några timmar till att sträcka sig över hela dagen, och kan kombineras med andra aktiviteter som snöskotertur, ridning, forsränning och olika teambuilding-aktiviteter. Gruppen kan stanna på intressanta platser som de upptäcker längs vägen.

Norrsken

Norrskensturen

3 timmar | 28e Augusti - 14e April, dagligen
Norrsken

Norrskensturen

Norrskenet, Aurora Borealis, är ett spektakulärt naturfenomen som ofta dansar som ett färgsprakande band över den arktiska himlen. På den här turen ger vi oss ut på landsbygden på jakt efter norrskenet. Vart turen går beror på var väderleksförhållandena är som mest lämpade för att se norrsken den aktuella dagen. 

Norrskenet har sitt ursprung i solen, där stora explosioner och elektriska stormar slungar ut varma gaser från solens inre och elektroniska laddade partiklar i stora moln ut i rymden. Dessa moln fångas in vid polerna av jordens magnetfält. När solpartiklarna krockar med gaserna i jordens atmosfär bildas detta mystiska och vackra ljus. Norrsken kan man se vid speciella väderförhållanden, vanligtvis när det är bitande kallt under stilla kvällar. Om vädret inte tillåter genomförs ej turen. Turen återbetals då i efterhand, mot uppvisande av voucher.

ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

2-8 timmar | Året runt
ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

 recension-företagsresor-till-island
Vi valde Vulkanresor huvudsakligen av två orsaker, först och främst deras unika kunskaper och erfarenhet med kundanpassade konferensresor till Island, samt att vi kände stor trygghet med Vulkanresor som en aktiv del i vår verksamhetsutveckling. Dessutom kändes resmålet som väldigt spännande.
Vara Kommuns Kommundirektör Gert Norell
Vi har rest med Vulkanresor till Island flertalet gånger och är alltid lika nöjda med den höga servicenivån under såväl planeringen som på plats. Högsta betyg!
Minnesota Communications Emelie Rosén
Bra konferensanläggning, väl utvalda dagsaktiviteter och god mat.
Tryggt, stabilt och engagerat är vår upplevelse av Vulkanresor som leverantör.
People & Culture Business Partner Karin Vannfält-Restorp på Bravura
Vill bara säga tack, väldigt bra och välorganiserad resa.
Det fanns absolut ingenting som inte klickade. Allt från bussa , inträden, mat, aktiviteter och konferens gick problemfritt.
Att dessutom fått möjlighet att besöka ett så vackert och annorlunda land var ett minne för livet.
Så återigen, Tack!
Jenny Jansson, Supply Chain Manager på Sigicom

Vi hjälper dig med din resa