Konferens på Island

Konferens, Island, Reykjavik
blå lagunen, faciliteter, island
gullfoss, island, sommar
harpa, reykjavik, island
fishmarket, island

Island är en idealisk plats för er konferens

Här kan vi väva in sagolik natur, konferenspass och kreativa gruppövningar med upplevelser som ger deltagarna en fantastisk upplevelse. Med ett effektivt informationsutbyte och bra resultat i fokus utformar ni tillsammans med våra projektledare ett program som kombinerar gruppaktiviteter, middagar och andra avkopplande arrangemang under konferensen. 

Avgångar:
Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Beskrivning

Dag
1

Ett rykande välkomstbad och Reykjavík

blå lagunen, island, faciliteter

Vid ankomst väntar en transfer som tar er med till det avkopplande badet i den Blå Lagunen, vilket blir en oförglömlig start på er företagsresa. Transfern tar cirka 20 minuter. Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma temperaturen 36-39°, året om. 

Koppla av med kollegorna i en vacker miljö innan ni varma i kroppen åka vidare till huvudstaden för att checka in på hotellet. På kvällen äter ni middag på någon av Reykjaviks många restauranger. Om tid och intresse finns är det sedan fritt fram att upptäcka nöjeslivet för de som önskar.

Dag
2

Konferens eller möten

blå lagunen, konferens, grupp

Diskutera företagets framtid kollegor emellan i en stimulerande och vacker miljö. Dagen består av två konferenspass, med stopp för lunch. Flera hotell erbjuder goda konferensmöjligheter men det finns även andra alternativ, till exempel konsert- och konferensbyggnaden Harpan eller anläggningen vid Blå Lagunen.

Kvällen avrundas med middag på någon av Reykjaviks många restauranger. Det isländska köket håller hög klass. Råvarorna är färska och oftast lokalproducerade. Islänningarna äter mycket fisk och lamm men på restaurangerna erbjuds det förutom isländska specialiteter mat från alla världens hörn.

Dag
3

Gyllene Cirkeln och avslutningsmiddag

geyser, gyllene cirkeln, island

En lyckad konferensresa förenar nytta med nöjen! Dagen börjar med ett besök till några av Islands naturunderverk. Turen går från Reykjavík till det den vackra nationalparken Thingvellir. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Efter ett lunchstopp åker ni vidare till Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Nästa anhalt på turen är Gullfoss, vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

 

På väg tillbaka till Reykjavík åker ni genom staden Hveragerdi där det odlas frukt och grönt i växthus som värms upp av geotermiska källor. Ni är tillbaka på hotellet vid 17-tiden. På kvällen avnjuter ni tillammans en utsökt middag på någon av Reykjaviks många restauranger.

 

Runda av kvällen tillsammans på någon mysig pub eller ett gungande dansgolv. Islands nattliv är lika hett som de varma källorna. De flesta barer och nattklubbar ligger samlade i centrala Reykjavík, så samla ihop gänget en sista gång och ge er ut på en pubrunda - ett perfekt avslut på er islandsvistelse och konferens.

Dag
4

Hemresa

Transfer till flygplatsen.

Utflykter och aktiviteter

valskådning

Valskådning

2-3 timmar | Maj - September
valskådning

Valskådning

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan bekådas bara en kort båttur från Reykjavik. Island är också en av de få platser på jorden där man har chansen att uppleva världens största djur, blåvalen, när förutsättningarna är de rätta. Utflyktens längd är beroende av hur långt ute valarna befinner sig. Räkna med några timmar av spaning ute till havs. De längre utflykterna går endast under sommarmånaderna Juni-Augusti.

Superjeep

Superjeepsafari

5-10 timmar | Året runt
Superjeep

Superjeepsafari

Med superjeep blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna. Superjeep är en modifierad fyrhjulsdriven jeep, specialutrustad för att klara av den ojämna terrängen som leder till många av Islands mest spännande sevärdheter. En superjeepsafari kan vara allt från några timmar till att sträcka sig över hela dagen, och kan kombineras med andra aktiviteter som snöskotertur, ridning, forsränning och olika teambuilding-aktiviteter. Gruppen kan stanna på intressanta platser som de upptäcker längs vägen.

Snorkling

Snorkling i Thingvallasjön

4 timmar | Året runt
Snorkling

Snorkling i Thingvallasjön

Silfra ligger i hjärtat av Thingvellir som är den plats där världens äldsta parlament höll sina möten. Det kristallklara vattnet i sprickan ger dig en känsla av viktlöshet när du flyter fram i den lugna strömmen. Efter en timmas snorklande klättrar vi upp för att avjnuta en kopp varm choklad och lättare förfriskningar. Snorkling i Thingvallasjön är en avkopplande och exotisk upplevelse som många bara drömmer om.

ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

2-8 timmar | Året runt
ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

Vi hjälper dig med din resa