Konferens på Island

Konferensresa till Blå lagunen på Island
Geysir på Island
harpa, reykjavik, island
Grupptur forsränning på Island

Skapa en minnesvärd konferens på Island

Letar ni efter den perfekta destinationen för er nästa konferens? Island erbjuder er den optimala kombinationen av sagolik natur, kreativa och spännande teamövningar samt produktiva samtal. Genom tätt samarbete med våra Islands specialister tar vi tillsammans fram ett skräddarsytt program som passar just ert företag.

Välkommen att boka in en kostnadsfri offert för en konferens som lämnar ett starkt intryck.

Avgångar:

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Beskrivning

Dag
1

Ett rykande välkomstbad och Reykjavík

Blå lagunen på Island

Er konferensresa till Island börjar med en 3-timmars flygresa. Därefter tar en transfer er till antingen Blå Lagunen eller Sky Lagoon. Här kan ni varva ner och koppla av i varmt vatten hämtat direkt från geotermiska källor.

Varma i kroppen åker ni sedan vidare till huvudstaden Reykjavik där ert hotell väntar. På kvällen avnjuter ni en härlig middag tillsammans på någon av Reykjaviks restauranger. För den som önskar finns det även tid att utforska Reykjaviks berömda nattliv.

Dag
2

Konferens eller möten

Harpan Koncertcenter Island

Dag två består av två givande konferenssessioner där ni i en stimulerande och naturskön miljö har möjlighet att diskutera företagets framtid. Flera av hotellen på Island erbjuder utmärkta konferensfaciliteter. Önskar ni en ännu mer magisk omgivning rekommenderar vi att hålla konferensen i Harpan, en konserthall och konferenscenter vid Reykjaviks hamn eller vid Blå Lagunen.

Kvällen avslutas med smakfull middag på någon av Reykjaviks restauranger. Det isländska köket är känt för sin höga kvalitet, där färska och ofta lokalt producerade råvaror spelar huvudrollen.

Dag
3

Gyllene Cirkeln och avslutningsmiddag

Gullfoss vattenfall Island

Dag tre väntar en oförglömlig resa till några av Islands mest spektakulära underverk, det hisnande vattenfallet Gullfoss, Islands mest aktiva gejser Strokkur och nationalparken Thingvellir. Med utbrott var femte minut får ni otaliga möjligheter att bevittna de majestätiska vattenkaskaden som skjuter mot himlen från Strokkur.

Detta är en resa som inte bara förenar ert team utan som också ger en djupare förståelse för Islands natur och dess underverk

På väg tillbaka till Reykjavík åker ni genom staden Hveragerdi där det odlas frukt och grönt i växthus som värms upp av geotermiska källor. Ni är tillbaka på hotellet vid 17-tiden. På kvällen avnjuter ni tillammans en utsökt middag på någon av Reykjaviks många restauranger.

Dag
4

Hemresa

Flygplan från Island

Dag fyra är det dags för hemresa. Ni hämtas av en buss på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Andra populära aktiviteter

Upptäck vårt breda sortiment av utflykter och aktiviteter.

valskådning

Valskådning

2-3 timmar | Maj - September
valskådning

Valskådning

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan bekådas bara en kort båttur från Reykjavik. Island är också en av de få platser på jorden där man har chansen att uppleva världens största djur, blåvalen, när förutsättningarna är de rätta. Utflyktens längd är beroende av hur långt ute valarna befinner sig. Räkna med några timmar av spaning ute till havs. De längre utflykterna går endast under sommarmånaderna Juni-Augusti.

Superjeep

Superjeepsafari

5-10 timmar | Året runt
Superjeep

Superjeepsafari

Med superjeep blir naturens hinder en utmaning och upplevelse för passagerarna. Superjeep är en modifierad fyrhjulsdriven jeep, specialutrustad för att klara av den ojämna terrängen som leder till många av Islands mest spännande sevärdheter. En superjeepsafari kan vara allt från några timmar till att sträcka sig över hela dagen, och kan kombineras med andra aktiviteter som snöskotertur, ridning, forsränning och olika teambuilding-aktiviteter. Gruppen kan stanna på intressanta platser som de upptäcker längs vägen.

Snorkling

Snorkling i Thingvallasjön

4 timmar | Året runt
Snorkling

Snorkling i Thingvallasjön

Silfra ligger i hjärtat av Thingvellir som är den plats där världens äldsta parlament höll sina möten. Det kristallklara vattnet i sprickan ger dig en känsla av viktlöshet när du flyter fram i den lugna strömmen. Efter en timmas snorklande klättrar vi upp för att avjnuta en kopp varm choklad och lättare förfriskningar. Snorkling i Thingvallasjön är en avkopplande och exotisk upplevelse som många bara drömmer om.

ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

2-8 timmar | Året runt
ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen.

 recension-företagsresor-till-island
Vi valde Vulkanresor huvudsakligen av två orsaker, först och främst deras unika kunskaper och erfarenhet med kundanpassade konferensresor till Island, samt att vi kände stor trygghet med Vulkanresor som en aktiv del i vår verksamhetsutveckling. Dessutom kändes resmålet som väldigt spännande.
Vara Kommuns Kommundirektör Gert Norell
Vi har rest med Vulkanresor till Island flertalet gånger och är alltid lika nöjda med den höga servicenivån under såväl planeringen som på plats. Högsta betyg!
Minnesota Communications Emelie Rosén
Bra konferensanläggning, väl utvalda dagsaktiviteter och god mat.
Tryggt, stabilt och engagerat är vår upplevelse av Vulkanresor som leverantör.
People & Culture Business Partner Karin Vannfält-Restorp på Bravura
Vill bara säga tack, väldigt bra och välorganiserad resa.
Det fanns absolut ingenting som inte klickade. Allt från bussa , inträden, mat, aktiviteter och konferens gick problemfritt.
Att dessutom fått möjlighet att besöka ett så vackert och annorlunda land var ett minne för livet.
Så återigen, Tack!
Jenny Jansson, Supply Chain Manager på Sigicom

Vi hjälper dig med din resa