Kick-off på Island

Superjeep, glaciär, island, gruppresa
Blå lagunen på Island i vinterlandskap
lavagrottor, island, lava, gruppresa

Ska ni ordna en kick off?

Förvandla er nästa kickoff till en minnesvärd upplevelse för hela ert team. Islands spännande aktiviteter och fantastiska omgivningar sätter en helt ny nivå på er företags kickoff. Oavsett om ni använder den som startskott för ett nytt projekt eller verksamhet så kommer ni med en kickoff på Island kunna kombinera affärsresultat med gemensam glädje.

Under dagsbeskrivningen finner ni ett exempel på hur upplägget för er kickoff skulle kunna se ut. Men självklart skräddarsyr vi upplägget så det passar er.

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Avgångar:

Dagliga direktflyg från Stockholm, Köpenhamn eller Oslo.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Beskrivning

Dag
1

Ett rykande välkomstbad

Blå lagunen på Island

Er kickoff till Island börjar med en 3-timmars flygresa. Därefter tar en transfer er till antingen Blå Lagunen eller Sky Lagoon. Här kan ni varva ner och koppla av i varmt vatten hämtat direkt från geotermiska källor.

Varma i kroppen åker ni sedan vidare till huvudstaden Reykjavik där ert hotell väntar. På kvällen avnjuter ni en härlig middag tillsammans på någon av Reykjaviks restauranger. För den som önskar finns det även tid att utforska Reykjaviks berömda nattliv.

 

Dag
2

Teambuilding och lavagrottor

lavagrottor, island, lava, gruppresa

Börja dagen med några spännande teambuilding-aktiviteter, ett utmärkt sätt att bygga laganda och ha lite kul tillsammans. Efter några kortare grupptävlingar äter ni något smått innan det är dags att bege sig på en exotisk och spännande resa genom 500 meter långa lavagrottor. Efter besöket under marknivå avslutar ni dagen med att koppla av i geotermiskt uppvärmda badtunnor eller bastu.

På kvällen äter ni middag tillsammans. Reykjavík har ett brett utbud av restauranger, och det isländska köket håller hög klass. Råvarorna är färska och oftast lokalproducerade. Islänningarna äter mycket fisk och lamm men på restaurangerna erbjuds det förutom isländska specialiteter mat från alla världens hörn. Efter middagen rekommenderar vi att ni rundar av dagen med en pubrunda i världens nordligaste huvudstad.  

Dag
3

Naturfenomen med superjeep

superjeep, jökulsarlon, glaciär, island, gruppresa

Starta dagen med frukost på hotellet innan ni beger er ut på äventyr. Med superjeepar besöker ni några av landets mäktigaste sevärdheter; Thingvellir, Geysir och Gullfoss. Kör österut mot Thingvellir, platsen där världens första riksdag grundades. Där kan vi även se förkastningssprickan mellan Nordamerika och Europa. Resan fortsätter längs sjön Thingvallavatn till det berömda Geysirområdet där ni får skåda den omtalade gejsern Strokkur, som med 5-minuters intervaller sprutar vatten rakt upp i luften. 

Efter lunch åker ni till Gullfoss,  det ”Gyllene vattenfallet”, för att sedan fortsätta mot glaciären Langjökull. Ni gör ett stopp på glaciären för vidare upptäckter. Innan det är dags för hemfärd kommer ni även att få se explosions-kratern Kerid och stanna till vid växthusbyn Hveragerdi innan ni kör tillbaka till Reykjavík.

Dag
4

Hemresa

Flygplan från Island

Transfer till flygplatsen.

Andra populära aktiviteter

Upptäck vårt breda sortiment av utflykter och aktiviteter.

valskådning, island

Valskådning

2-3 timmar | Maj - September
valskådning, island

Valskådning

Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan bekådas bara en kort båttur från Reykjavik. Island är också en av de få platser på jorden där man har chansen att uppleva världens största djur, blåvalen, när förutsättningarna är de rätta. Utflyktens längd är beroende av hur långt ute valarna befinner sig. Räkna med några timmar av spaning ute till havs. De längre utflykterna går endast under sommarmånaderna Juni-Augusti.

Bergstoppar

ATV - Bergstoppar

3,5 timmar | Året runt
Bergstoppar

ATV - Bergstoppar

Turen erbjuder en komplett naturupplevelse på en fyrhjuling! 

Denna tur är en utökad version av Bergssafari där vi lägger till en extra fjälltopp till upplevelsen. Lite mer tekniskt och definitivt en mer komplett ATV-upplevelse, som kombinerar grusvägar, bergsstigar, steniga stigar och branta uppförsbackar. Ta en tur i den natursköna vildmarken och upplev en fantastisk vy över Reykjavik från inte mindre än två bergstoppar. Äventyret börjar med att vi beger oss från vårt basläger och börjar vår färd på en asfalterad väg för att sedan svänga in på en grusväg som går längs den vackra sjön Hafravatn. Efter det åker vi in på en bergsstig som tar oss hela vägen upp till toppen av Hafrafell. Väl på toppen får du en fantastisk utsikt över hela Reykjavik och den kringliggande bergskedjan.

forsränning, gullfoss, island

Forsränning

1-5 timmar | Maj - Oktober
forsränning, gullfoss, island

Forsränning

Utmana den isländska naturen och besegra en av dess forsar tillsammans. Forsränning ger gruppen en gemensam upplevelse som stärker teamkänslan, aktiviteten kan genomföras på många platser på ön. Några av de populäraste forsarna på Island finns vid vattenfallet Gullfoss och vid glaciärfloden Hvítá med sina scensiska vyer, som ligger i närheten av Reykjavik. Forsränning kombineras vanligtvis med någon annan aktivitet och genomförs på allt mellan en till fem timmar enligt önskemål. Transfer direkt till och från Reykjavik tar ungefär 2 timmar.

ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

2-8 timmar | Året runt
ridning, islandshäst, island

Ridning på Islandshästar

Då Island haft importförbud för hästar sedan 1100-talet har islandshästen fått sin speciella särprägel. Det är en trygg kamrat som tar dig genom den isländska terrängen och den fantastiska naturen oavsett säsong eller väderförhållanden. En ridtur kan genomföras som en del av ett program eller en egen utflykt, på några timmar till en hel dag, i närheten av Reykjavik och runt större delen av Island. Turerna går längs bergiga sluttningar, branta klippväggar, bland öde lavafält och storslagna raviner. Hästarna fördelas i gruppen efter ryttarnas erfarenheter och vi ser till att deltagarna får den utrustning och de instruktioner som behövs för turen. 

 recension-företagsresor-till-island
Vi valde Vulkanresor huvudsakligen av två orsaker, först och främst deras unika kunskaper och erfarenhet med kundanpassade konferensresor till Island, samt att vi kände stor trygghet med Vulkanresor som en aktiv del i vår verksamhetsutveckling. Dessutom kändes resmålet som väldigt spännande.
Vara Kommuns Kommundirektör Gert Norell
Vi har rest med Vulkanresor till Island flertalet gånger och är alltid lika nöjda med den höga servicenivån under såväl planeringen som på plats. Högsta betyg!
Minnesota Communications Emelie Rosén
Bra konferensanläggning, väl utvalda dagsaktiviteter och god mat.
Tryggt, stabilt och engagerat är vår upplevelse av Vulkanresor som leverantör.
People & Culture Business Partner Karin Vannfält-Restorp på Bravura
Vill bara säga tack, väldigt bra och välorganiserad resa.
Det fanns absolut ingenting som inte klickade. Allt från bussa , inträden, mat, aktiviteter och konferens gick problemfritt.
Att dessutom fått möjlighet att besöka ett så vackert och annorlunda land var ett minne för livet.
Så återigen, Tack!
Jenny Jansson, Supply Chain Manager på Sigicom

Vi hjälper dig med din resa