Apotek Hotel

Adress: Austurstraeti 16, 101 Reykjavík
Område: Reykjavik centrum
Visa karta

Hotell | Välkommen till ett lyxigt hotell i en anrik, K-märkt byggnad från 1917. Hotellet ligger i hjärtat av Reykjavík, nära det mesta. Husets historia som apotek går igen i stil och detaljer samtidigt som hotellet erbjuder modern komfort i toppklass.

Bo lyxigt i ett anrikt landmärke
Apotek Hotell är ett hotell utöver det vanliga, inrymt i en K-märkt byggnad som ritades av arkitekten Gudjon Samuelsson 1917, samme man som ritade den spektakulära kyrkan Hallgrimskirkja. Båda två är landmärken i staden.

I den anrika byggnaden har Reykjavíks apotek tidigare legat, men i dag bor du modernt och lyxigt i detta gamla apotek. Samtidigt har du hela tiden hotellets historia närvarande – det innebär högt till tak, stora fönster och en inredning av klassiskt snitt med fiskbensmönstrat parkettgolv och tegelimiterande kakel i badrummen, bland annat. Det här tas givetvis till sin spets i den spektakulära tornsviten, ett hotellrum på tre (!) våningar med panoramisk utsikt över Reykjavík. Hade du inte redan tänkt gifta dig på Island kan denna svit ge dig idén!

Restaurangen Apotek Kitchen + Bar är något extra, då dess moderna inredning på ett lekfullt vis fångar upp lokalernas historia som apotek. På menyn står en mix av isländska och europeiska kök där rätterna är tänkta att ställas på bordets mitt och delas av hela sällskapet. Även baren leker med apoteks-temat – får det vara något smärtstillande eller lugnande, månne?

Bra att veta om hotellet
● Gratis wifi på hela hotellet.
● Frukostbuffé serveras men ingår ej.
● Tillgänglighetsanpassade rum finns.
● Husdjur ej tillåtna.

Moderna rum med historiska inslag
Apotek Hotel bjuder på rakt igenom moderna rum som ändå fångar upp och möter hotellets anrika exteriör och historia, genom t.ex. fiskbensmönstrad parkett, klassiska färger och tegelimiterande kakel i badrummen. Samtliga rum är välutrustade.

Alla rum har
● TV och telefon.
● Eget badrum.
● Nespresso-maskin.
● Bluetooth-högtalare.
● Kassaskåp och minibar.
● Strykjärn och strykbräda.
● Tillgång till spa i byggnaden bredvid.

Restaurang

Recensioner

Faciliteter och service

Generella faciliteter
Antal våningar: 5 Antal rum: 45 Antal barer: 1 Bagageförvaring Hiss Trådlöst internet 24 timmars check-in Värdeförvaring
Byggnadsinformation
Senaste renovering: 2014 Byggår: 1917
Mat & Dryck på plats
Bar Restaurang

Policy

Incheckning (tidigast)
15:00
Utcheckning (senast)
12:00
Build: 2024-07-11 17:13:57, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-8128.cbischannel-27775.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails