Islandshästar på Island.
Ridning, islandshäst, häst, island
Kleifarvatn, ridning, island, lava, islandshäst, häst
Ridning, island, lava, islandshäst
Ridning, island, lava, islandshäst
Ridning, island, islandshäst
blå lagunen, island

Krýsuvík och Blå Lagunen

5 Nätter fr. 22 700:-
4.8/5 | 9 Omdömen

Juni - Augusti
5 Nätter
fr. 22 700:-

Jun - Aug   fr. 22 700:-

Sök resa

Njut av storslagna utsikter över södra Island, glaciärer, Reykjanes och Reykjavík. Vi rider från Vellir längs med Islands största flod, ner till kusten och till Blå Lagunen. Krýsuvík är ett färgrikt högvärmeområde som står i kontrast till de sandslätter och lavafält som annars till stor del kännetecknar området. Under turens gång besöker ni den Blå Lagunen och njuter av ett bad i det speciella geotermiska vattnet. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: Juni - augusti; utvalda datum.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Krýsuvík
Kleifarvatn
Bad i den Blå Lagunen

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Boende 4 nätter i sovsäckslogi i fjällstuga/ Elhestars gästhem.
Boende 1 natt på valt hotell i Reykjavik.
Ridning 4 dagar - Dagsetapper på 20-40 km.
Inträde till Blå Lagunen.
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen.
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
Guidning på engelska/svenska.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
Extra nätter i Reykjavik efter ridturens slut (kontakta oss).
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavik - Hveragerdi

Dag 1

Ni anländer på Keflaviks flygplats, Island. Ni tar bussen från Keflavik till Reykjavik (BSÍ). Ni blir mottagna av representanter från Eldhestar kl.17.30 -18.00, vilka ordnar vidare transport till vår gård Vellir som ligger i närheten av Hveragerdi. Där blir ni inkvarterade i stugor eller gästhem. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar.

Dag
Dag 2

Hveragerdi - Hlidarendi

Dag 2

Vi börjar dagen med att lära känna hästarna i paddocken. Efter lunch rider vi från Vellir över gröna ängar i fågelskyddsområdet Ölfusforir. Vi rider över sand och genom vatten i en grund del av floden Ölfusás delta. Turen fortsätter sedan på stranden nära fiskebyn Thórlákshöfn. Vi lämnar hästarna på gården Hlidarendi och övernattar själva på Vellir. Sträckan vi rider den här dagen är 22 km och tar 4-5 timmar.

Dag
Dag 3

Hlidarendi – Krýsuvík, Blå Lagunen

Dag 3

Vi beger oss vidare söderut och stannar för att besöka Strandarkirkja. Denna kyrka ligger direkt vid stranden och har en egen speciell historia. Vi fortsätter en bit på stranden för att sedan rida upp mot bergen. Vi rider mellan kontraster av berg, lava och hav. Strax innan vi når fram till Krýsuvík passerar vi den gröna sjön Grænavatn. I Krýsuvík möter oss de ångande varma källorna och de färgrika bergen. Efter det kör vi till Blå Lagunen där vi badar i det blå vattnet som är en blandning av varmt källvatten och havsvatten. Vi övernattar i det gammaldags mysiga huset Ísolfsskáli precis vid stranden. Sträckan vi rider den här dagen är 40 km och tar 8 timmar.

Dag
Dag 4

Krýsuvík - Ísólfsskáli

Dag 4

Vi börjar dagen med att besöka fågelberget Krýsuvíkurberg. Där kan vi få se många olika sorters fåglar t ex lunnefågel. Efter det rider vi över bergen till Vigdísarvellir som är en grön oas mellan bergen där det en gång låg tre bondgårdar. Därifrån följer vi den gamla vägen mellan lavafälten, vilken tar oss ned till kusten igen. Vi övernattar i Ísólfsskáli igen, denna gången tillsammans med hästarna. Sträckan vi rider den här dagen är 25 km och tar 5 timmar.

Dag
Dag 5

Ísólfsskáli - Krókamýri

Dag 5

Sista dagen bjuder på en blandning av allt det som karaktäriserar turen. Vi börjar vid stranden och rider upp i bergen. Den gamla vägen för oss mellan lavafält och gröna ängar innan vi klättrar upp på ett berg och får vacker utsikt över Islands sydvästra udde. Vi rider ner igen och lämnar hästarna i Krókamýri. Ni är tillbaka i Reykjavik runt 18.00. Övernattning i Reykjavik. Sträckan vi rider den här dagen är 20 km och tar 4 timmar.

Dag
Dag 6

Transfer till Keflavík – Hemresa

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

 

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 5) ej är inkluderad.

Omdöme av resan

Bakgrund
Trots ihärdigt regnande var det en fantastisk resa. Hästarna är så tappra och i fint skick och kondition. Kul och tuff ridning över berg och dalar. Strandritten var magisk...
Anda

Vi hjälper dig med din resa