Thingvellir, ridning, islandshäst, island
Thingvellir, ridning, islandshäst, island
Thingvellir, ridning, islandshäst, häst, island
Ridning, islandshäst, island
Ridning, islandshäst, island
Ridning, varm källa, island, islandshäst
Ridning, islandshäst, island

Thingvellir

6 Nätter fr. 19 440:-
5/5 | 1st Omdömen

Avgångar juni - juli
6 Nätter
fr. 19 440:-

2019: 03 Jun fr. 20 110:- ; 10 Jul fr. 22 780:-

 ; 30 Jul fr. 19 440:-


Ni rider i området kring Thingvellirs Nationalpark och runt sjön Thingvallavatn, ett område som är både historiskt intressant och har en fascinerande geologi. Från Thingvellir fortsätter turen till bergsstugan Kringlumyri på andra sidan sjön Thingvallavatn. På vägen tillbaka rider ni genom en klyfta uppe på berget för en vacker utsikt över kommunen Ölfus. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Resans höjdpunkter:

Thingvellir
Marardalur
Kattartjarnir

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Boende 3 nätter i gästhem och 2 nätter i sovsäckslogi
Boende 1 natt i Reykjavik
Ridning 5 dagar - Dagsetapper på 20-35 km
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen
Guidning på engelska/svenska
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík
Extranätter i Reykjavik efter ridturens slut.
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavík - Hveragerdi

Efter ankomst med flyg till Keflavík tar ni flygbuss till BSÍ där ni kl. 17.30 - 18.00 möter en representant från Eldhestar utanför flygbussväntsalen. Transfer till gården Vellir strax utanför samhället Hveragerdi. Inkvartering i stugor. Efter middagen går vi genom den förestående ridturen och pratar om islandshästen, dess egenskaper och olika gångarter.

Dag 1
Dag
Dag 2

Hveragerði - Kolvidarhóll

Efter att vi bekantat oss med hästarna tar vi oss upp längs med den gamla ridleden väster över Hellisheidiplatån och rider längs ån Hengladalaá i närheten av vulkanen Hengill tills vi är framme vid Kolvidarhóll, en gammal rastplats sedan århundraden, känd för sina spöken. Övernattning i stuga. Sträckan vi rider den här dagen är 21 km och tar 4-5 timmar.

Dag 2
Dag
Dag 3

Kolviðarhóll - Marardalur - Thingvellir

Vi fortsätter norrut nedan fjällen Húsmúli och Hengill, fram till den trånga öppningen till Marardalur, Hästarnas dal. Sedan rider vi över bergspasset Dyrfjöll, där vi har en vacker vy över sjön Thingvallavatn och nationalparken. Vi följer den gamla leden längs sjöns västra strand till Thingvellir, där vi övernattar på Skógarhólar som är en gammal rastplats för hästfolk. På kvällen besöker vi de historiska platserna; Almannaklyftan, Lagberget, Dränkningspölen och vattenfallet Öxaráfoss. Sträckan vi rider den här dagen är 35 km och tar 7-8 timmar.

Dag 3
Dag
Dag 4

Thingvellir - Kringlumýri

Vi rider genom den låga björkskogen i nationalparken. På vägen passerar vi den gamla gården Skógarkot. Det går vidare över heden Lyngdalsheiði och är sedan framme vid Laugardalsvellir där än idag hästar betar fritt på sommaren. Grottan Laugardalshellir var bebodd ända in på 1900-talet. Från Laugardalsvöllum rider vi tillbaka in på heden Lyngdalsheidi tills vi kommer fram till stugan Kringlumýri. Sträckan vi rider den här dagen är 30 km och tar 6-7 timmar.

Dag 4
Dag
Dag 5

Kringlumýri - Villingarvatn

Från Kringlumýri rider vi mot syd på mjuka vägar som kallas Driften. Härifrån har vi en bra utsikt över Thingvallasjön. Vi kommer fram till kraftverket Ljósafossvirkjun från 1937, ett av de första vattenkraftverken på Island. Vi rider söder om sjön Thingvallavatn tills vi kommer fram till gården Villingarvatn. Där stannar hästarna över natten, men vi blir körda till Eldhestar's gård Vellir. Sträckan vi rider den här dagen är 25 km och tar 5-6 timmar.

Dag 5
Dag
Dag 6

Villingarvatn - Reykjadalur - Hveragerdi

Vi beger oss uppåt i bergen och får återigen en fantastisk utsikt över sjön Thingvallavatn. När vi tagit oss över ännu ett berg rider vi längs två vulkaniska kratersjöar, Kattartjarnir. Vi klättrar uppför en sluttning och möts av ett grönt område med varma källor. Därefter möts vi av de branta klippformationerna som leder oss ner i den varma ångdalen Reykjadalur. I dalens varma bäck tar vi oss ett dopp, innan vi återvänder till Hveragerdi där turen avslutas. Innan vi rider nerför bergen har vi en storslagen utsikt mot havet och Västmannaöarna. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 16.30. Sträckan vi rider den här dagen är 20 km och tar 4-5 timmar.

Dag 6
Dag
Dag 7

Transfer till Keflavík - Hemresa

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 6) ej är inkluderad.

Vi hjälper dig med din resa