Ridning, island, landmannalaugar
Häst, island, islandshäst
Ridning, vatten, island, islandshäst
Ridning, island
Ridning, island
Ridning, landmannalaugar
Landmannalaugar, natur, island

Landmannalaugar

7 Nätter fr. 33 900:-
4.8/5 | 5 Omdömen

Juni - Augusti
7 Nätter
fr. 33 900:-

Jun - Aug   fr. 33 900:-

Sök resa

Turen startar nedanför vulkanen Hekla och tar er till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet, bäst känd för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och naturligt heta källor. Vi kommer att rida över höglandet längsmed vulkanen Hekla tills vi når Landmannagrottan. Här vallade isländska bönder in sina får under den traditionella fårinsamlingen innan de byggde ett riktigt fårhus. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: 20 juni, 29 juni och 1 augusti.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Vulkanen Hekla
Bad i de varma källorna i Landmannalaugar
Þjófafoss

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Boende 6 nätter i sovsäckslogi under ridturen.
Boende 1 natt på valt hotell i Reykjavík (sista naten).
Ridning 6 dagar. Dagsetapper på 18-43 km (4-9 timmars ridning).
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen.
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
Guidning på engelska/svenska.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.
Ev. extranätter i Reykjavík efter ridturens slut (kontakta oss).
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavik - Hveragerdi

Dag 1

Turen startar på kvällen. Turdeltagare som anländer till Island samma dag tar flygbussen från flygplatsen till busstationen BSÍ i Reykjavík. Vi möter upp och välkomnar er på busstationen eller på ert hotell/gästhem i Reykjavík mellan kl 17.30 och 18.00. Vi kör er till vår gård Vellir i Hveragerði, där turdeltagarnafår göra sig hemmastadda i vårt nya gästhus innan middagen serveras på Hotell Eldhestar. Under middagen får vi tillfälle att lära känna varandra innan kvällen avslutas med en detaljerad presentation av turen.

Dag
Dag 2

Fellsmuli - Rjúpnavellir

Dag 2

Vi åker bil från Hveragerdi till gården Fellsmúli där ridturen startar. Ridturen tar oss längs berget Hekla, över floden Ytri-Rangá tills vi når Rjúpnavellir. Vi spenderar natten i en fjällstuga. Den här dagen rider vi 18 km och tar 4 timmar.

Dag
Dag 3

Rjúpnavellir - Landmannahellir

Dag 3

Från Rjúpnavellir fortsätter vi rida längs med floden Ytri- Rangá tills vi kan ta oss över floden igen vid Fossabrekkur. Därifrån tar vi sikte mot Áfangagil, där traktens invånaresamlat in sina får sedan 1880.Vi fortsätter mot nordost på vägen Dómadalsvegurtills vi når bergen Langasáta och Rauðufossafjöll. Därifrån rider vi vidare till Landmannahellir, en fridfull plats i Friðland að Fjallabaki. Dagens ridning är 37 km och tar 7-8 timmar.

Dag
Dag 4

Landmannahellir - Landmannalaugar - Landmannahellir

Dag 4

Denna dag besöker vi Landmannalaugar, en dal på höglandet som är mest känd för sina vackra berg och varma källor somhar gett dalen sitt namn.Vi passar på att ta ett bad i de varma källorna i Landmannalaugar innan vi vänder tillbaka mot Landmannahellir och återigen får njuta av de färgrika bergen. Dagens ridning är 38 km och tar 8-9 timmar.

Dag
Dag 5

Landmannahellir - Þóristunga

Dag 5

Dagens ridning startar västerut mot berget Loðmundur. Därifrån följer vi vägen mot Dyngjuskarð och fjorden Bjallavaði. När vi korsar bergspasset får vi uppleva en exceptionell natur i sitt slag innan turen fortsätter i nordvästlig riktning mot sjön Hrauneyjarlón och Þóristunga där vi övernattar. Dagens ridning är 36 km och tar 7-8 timmar.

Dag
Dag 6

Þóristunga - Rjúpnavellir

Dag 6

Vi fortsätter genom Landmannalaugar där bergen runt de varma källorna är både speciella och vackra. Ridturen fortsätter till Landmannahellir längs svarta sandstigar. På båda sidor har vi välkända otroligt färgrika berg och dalar. Dagens ridning är 43 km och tar 8-9 timmar.

Dag
Dag 7

Rjúpnavellir - Fellsmuli

Dag 7

Sista riddagen startar i riktning mot berget Búrfell, där det förr i tiden bodde ett troll. Efter några kilometer av lavaöken möts vi av en magnifik utsikt över Þjófafoss (Tjuvarnas vattenfall) och vi får höra några historier kopplade till vattenfallet. Turen fortsätter på en sandig ridväg genom skogen vid Skarð och därefter avslutas turen där vi startade, på gården Fellsmuli, där vi fortfarande har en fantastisk utsikt över Hekla. På Fellsmúli väntar en buss från Eldhestar som kör gruppen tillbaka till Vellir, och efter lite förfriskningar, vidare in till Reykjavik för övernatting. Dagens ridning är 30 km och tar 6-7 timmar.

Dag
Dag 8

Transfer till Keflavík - Hemresa

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 7) ej är inkluderad.

Omdöme av resan

Bakgrund
Att rida med hästflock på Island är en riktigt häftig upplevelse. Hästarna, naturen och människorna samt ibland vädret bjuder på många nya överraskningar. Ett underbart sätt att se Island på och lära känna den isländska kulturen.
Tina

Vi hjälper dig med din resa