Ridning, islandshäst, island
Ridning, island, islandshäst, häst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst, häst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst, häst
Island, geysir
Island, gullfoss

Guldkorn i syd

8 Nätter fr. 24 680:-
5/5 | 3st Omdömen

Avgångar: juni - augusti
8 Nätter
fr. 24 680:-

08 Jun  fr. 24 890:-

02 Jul   fr. 24 805:-

18 Aug  fr. 24 680:-

28 Aug  fr. 24 680:-


En tur som bjuder på omväxlande ridning i en rikt varierad natur. Ni besöker ett flertalet av södra Islands sevärdheter. Mystiska, än för många okända vägar, leder er till hästarna dal Marardalur som ligger gömd bakom märkliga klippformationer. Via mjuka grässtigar når vi den alltid lika vackra sjön Thingvallavatn. Ni rider via slingrande stigar, genom täta björkskogar och förbi vackra vattenfall mot Heklas fot. Hekla är den aktiva vulkan som har beskrivits som jordens nedgång till helvetet. Ni rider längs vulkanens fot till turens slutpunkt - gården Fellsmúli. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Geysir och Gullfoss
Thingvellir
Vulkanen Hekla

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Boende 1 natt på gästhem och 6 nätter i sovsäckslogi
Boende 1 natt i Reykjavik
Ridning 7 dagar - Dagsetapper på 20-45 km
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen
Guidning på engelska/svenska
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík
Extranätter i Reykjavik efter ridturens slut
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavik - Hveragerdi

Dag 1

Efter ankomst med flyg till Keflavík tar ni flygbuss till BSÍ där ni möter en representant från Eldhestar utanför flygbussväntsalen. Transfer kl. 17.30 - 18.00 till Hveragerdi. Inkvartering i stugor eller gästhem. Efter middagen går vi genom den förestående ridturen och pratar om islandshästen, dess egenskaper och olika gångarter.

Dag
Dag 2

Hveragerði - Kolvidarhóll

Dag 2

Efter att vi bekantat oss med hästarna tar vi oss upp längs med den gamla ridleden väster över Hellisheidiplatån och rider längs hedvulkanen Hengill tills vi är framme vid Kolvidarhóll, en gammal rastplats sedan århundraden, känd för sina spöken. Övernattning i stuga på gården Vellir. Dagens ridning är 21 km och tar 4-5 timmar.

Dag
Dag 3

Kolviðarhóll - Marardalur - Thingvellir

Dag 3

Vi fortsätter norrut nedan fjällen Húsmúli och Hengill, fram till den trånga öppningen till Marardalur, Hästarnas dal. Sedan rider vi över bergspasset Dyrfjöll, där vi har en vacker vy över sjön Thingvallavatn och nationalparken. Vi följer den gamla leden längs sjöns västra strand till Thingvellir, där vi övernattar på Skógarhólar som är en gammal rastplats för hästfolk. På kvällen besöker vi de historiska platserna; Almannaklyftan, Lagberget, Dränkningspölen och vattenfallet Öxaráfoss. Dagens ridning är 35 km och tar 7-8 timmar.

Dag
Dag 4

Thingvellir - Laugarvatn - Geysir - Gullfoss

Dag 4

Vi rider genom den låga björkskogen i nationalparken. På vägen passerar vi den gamla gården Skógarkot. Det går vidare över heden Lyngdalsheiði och är sedan framme vid Laugardalsvellir där än idag hästar betar fritt på sommaren. Grottan Laugardalshellir var bebodd ända in på 1900-talet. När vi kommer fram till Laugarvatn åker vi bil till Geysir där vi övernattar på gästhemmet. På kvällen tar vi en titt på de varma källorna vid Geysir och det "gyllene" vattenfallet Gullfoss. (Hästflocken drivs till Geysir under kvällen). Dagens ridning är 35 km och tar cirka 7-8 timmar.

Dag
Dag 5

Geysir - Hreppar - Helgaskáli

Dag 5

Från Geysir rider vi mot sydost genom höglandet Hreppar, tvärs över de talrika dalarna och älvarna som rinner sydväst mot låglandet. Övernattning i stugan Helgaskáli. Dagens ridning är 35 km och tar 7-8 timmar.

Dag
Dag 6

Helgaskáli - Háifoss - Hólaskógur

Dag 6

Vi rider nu österut, korsar floderna Stóra-Laxá och Fossá. Vi besöker också Háifoss, ett 122 m högt vattenfall. Från Hólaskógur har vi utsikt mot vulkanen Hekla och naturen utanför stugan är både särpräglad och fängslande. Dagens ridning är 25 km och tar 5 timmar.

Dag
Dag 7

Hólaskógur – Tröllkonuhlaup - Fellsmúli

Dag 7

Vi manar på hästarna utefter glaciärfloden Thjórsá, som rinner från Hofsjökull i inlandet och passerar berget Búrfell, trollens hemvist. Därefter kommer vi fram till Tjuvarnas vattenfall, Thjófafoss. Sista biten rider vi på mjuka sandstigar genom en låg björkskog. Snart ser vi den mäktiga Heklas vita kägelhätta mot himlen i sydost. Övernattning i Laugalandsskóla där det väntar varmt bad. Dagens ridning är 45 km och tar 8 timmar.

Dag
Dag 8

Fellsmúli – Fellsmúli – Reykjavík

Dag 8

Vi rider hela dagen över mjuka gräskullar som täcker lavan från Heklas tidiga utbrott. Vulkanen Hekla dominerar landskapet med sin vilande kraft. Vi lämnar våra fyrbenta vänner och åker buss till Reykjavik. Dagens ridning är 20 km och tar 4 timmar.

Dag
Dag 9

Transfer till Keflavík - Hemresa

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

*Obs! Varannan tur går i motsatt riktning.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 8) ej är inkluderad.

Vi hjälper dig med din resa