Romatisk, weekend, island, reykjavik
blå lagunen, island
island, spa
gullfoss, island
harpan, island, reykjavik
perlan, island
restaurang, reykjavik
reykjavik, solnedgång, island

Romantisk weekend

4 Nätter fr. 8 375:-

Avgångar: Året runt
4 Nätter
fr. 8 375:-

05 Sep - 10 Aug   fr. 9 485:-

17 Aug - 30 Sep  fr. 8 375:-

01 Okt - 31 Dec   fr. 8 505:-


Skingra tankarna och njut av en avkopplande weekend på exotiska Island. Den här resan som rymmer både land och stad börjar med att ni drar er tillbaka två nätter på det eleganta fyrstjärniga hotellet i Selfoss på södra Island. Här är tempot lugnt och omgivningarna fantastiska. Hyrbil ingår under hela vistelsen på Island och med utgångspunkt i Selfoss kan ni göra egna dagsturer. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. Priset på detta paket baseras även på en Hyundai i10 som vald hyrbil.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Riverside Spa
Den Gyllene Cirkeln

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage
Hyrbil i 4 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW)
2 nätter i Dubbelrum Premium - River View på Hotell Selfoss
3 rätters middag inkl. ett glas mousserande vin/person
Inträde till Riverside Spa
2 nätter på 3 eller 4 stjärnigt hotell i Reykjavík
Frukost alla nätter
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Uppgradering av hyrbilen
Avbeställningsskydd
Dag 1: Entré till den Blå Lagunen
Dag 4: Valfria utflykter

Betalas på plats:

Flygplatsavgiften för hyrbilen om ca 300 SEK

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Bad i Blå Lagunen - middag på Hotell Selfoss

Ankomst med morgonflyg eller eftermiddagsflyg. Ni hämtar er bil på Keflavik flygplats. En bra start på er islandsvistelse är ett besök till det avkopplande badet i den berömda Blå Lagunen. Den Blå lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39° året om. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Entre ingår ej i paketet.

Ni kör söderut längs huvudvägen ringväg 1 mot Selfoss, som är en knytpunkt på södra Island. Resan tar ungefär en och en halv timme (95 km). På plats i Selfoss checkar ni in på fyrstjärniga Hotell Selfoss och njuter av de vackra omgivningarna. Ni äter en tre rätters middag i hotellets fina restaurang, som bjuder på såväl traditionella som mer innovativa rätter av hög klass.

blå lagunen, island
Dag
Dag 2

Spa på Hotell Selfoss

Andra dagen väntar ett besök på Riverside Spa i anslutning till hotellet. Riverside är ett välutrustat spa med bastu, varma pooler, ångrum, regnvattenduschar och utrymmen för avkoppling. Lokalerna är stämningsfullt designade med naturen i åtanke och blandar teman av eld och is.

Resten av dagen har ni utrymme för egna utflykter. Med er hyrbil tar ni er lätt till områdets många intressanta sevärdheter och möjligheter till aktiviteter på egen hand. I närheten hittar ni till exempel ridcentrum där ni kan ta chansen att rida islandshäst, eller varför inte prova på glaciärvandring på glaciären Solheimsjökull?

island, spa
Dag
Dag 3

Gyllene Cirkeln med egen bil

Ni lämnar Selfoss och har dagen fri för egna upptäckter med er hyrbil, samtidigt som ni beger er mot Reykjavík. Om ni vill utforska landet finns det många sevärdheter att välja bland. Vi rekommenderar att ni kör den "Den Gyllene Cirkeln" som är en klassisk rutt som fångar många av naturens underverk som Island är välkänt för. 

Under dagen besöker ni Geysirområdet med varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur, med regelbundna utbrott var femte minut. Ni får flera chanser att uppleva när den majestätiska vattenkaskaden kastas upp mot skyn. I närheten finner ni det majestätiska Gullfoss, “det gyllene vattenfallet”. Det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. I den vackra nationalparken Thingvellir väcks den isländska historien till liv.

gullfoss, island
Dag
Dag 4

Lär känna Reykjavík

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer. Island är en ö med lång historia och mycket att titta på. 

För er som vill prova på någon av våra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag, exempelvis valskådning, superjeeptur och hiking med bad i varma källor. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

reykjavik, solnedgång, island
Dag
Dag 5

Hemresa

Hemresa antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Ni kör från Reykjavík till Keflavík (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflavíks flygplats i samband med er hemresa.

Hyrbilar

Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Suzuki Jimny 4WD
Suzuki Jimny 4WD
3 Antal dörrar
4 Personer
1 (1+0) Bagage
Manuell Växellåda
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
5 Antal dörrar
5 Personer
4 (4+0) Bagage
Automat Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
5 Antal dörrar
4 Personer
2 (2+0) Bagage
Automat/Manuell Växellåda
VW Polo
VW Polo
5 Antal dörrar
5 Personer
2 (2+0) Bagage
Manuell Växellåda
Hyundai i30 Station
Hyundai i30
5 Antal dörrar
5 Personer
3 (3+0) Bagage
Automat/Manuell Växellåda
Ford Galaxy
Ford Galaxy
5 Antal dörrar
7 Personer
2 (2+0) Bagage
Manuell Växellåda
Hyundai i30
Hyundai i30
5 Antal dörrar
5 Personer
3 (3+0) Bagage
Automat/Manuell Växellåda

Tillval

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa