Gyllene Cirkeln & Varma bad
Gyllene Cirkeln & Varma bad
Gyllene Cirkeln & Varma bad
Gyllene Cirkeln & Varma bad
Gyllene Cirkeln & Varma bad
Gyllene Cirkeln & Varma bad
Gyllene Cirkeln & Varma bad
Gyllene Cirkeln & Varma bad

Gyllene Cirkeln & Varma bad

9 timmar fr. 1 605:-

Denna dagstur är perfekt för de som vill kombinera historia, naturfenomen och härlig avslappning.

Turen går från Reykjavik till det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Slutligen eskorteras ni ner till stranden för att avnjuta ett nyrenoverat naturligt ångbad, Fontana, en anläggning bestående av sammankopplade bad och ångbad som kompletterar varandra i en skön mix för att skapa en naturlig och unik spa-upplevelse. Här kommer man de geotermiskt varma källorna nära. I golvet på ångbaden finns nämligen speciella kratrarna inbyggda. Gästerna får se, höra och känna lukten av naturligt heta källor samtidigt som man njuter av den behagliga värmen.

Ingår och tillval

Ingår:

  • Upphämtning i Reykjavik
  • Guidad tur runt gyllene cirkeln
  • Entré till Laugarvatn Fontana Spa

Ingår ej:

  • Lunch är inte inkluderat, men det görs stopp där man kan köpa mat.

Detaljer:

  • Avgångar : Hela året, dagligen
  • Längd : 9 timmar
  • Svårighetsgrad : Utflykten passar alla
  • Produktkod : A13

Utrustning och klädsel

  • Kläder efter väder. Kom ihåg att ta med badkläder och handduk.