flygplan, resa, till, island

Så reser du till Reykjavik

Man kan flyga till Island med Icelandair, SAS (Oslo) samt Norwegian (Oslo). 

Icelandair har dagliga avgångar till Island. Under sommarhalvåret ofta med flera avgångar dagligen både till och från Island.  Icelandair flyger från följande Skandinaviska flygplatser:

Stockholm    (Arlanda, flygtid: ca 3 tim 10 min)

Köpenhamn (Kastrup, dagligen, flygtid: ca 3 tim)
Göteborg      (juni-aug, 2-3ggr/vecka) (flygtid: ca 3 tim)

Oslo             (Gardemoen, dagligen, flygtid: ca 3 tim)

Bergen         (Maj-Sept, 4ggr/vecka) (flygtid: ca 3 tim)


Till och från flygplatsen 

Islands internationella flygplats Keflavik ligger cirka 45 kilometer söder om Reykjavik. 

Det finns flygbussar från Keflaviks flygplats i anslutning till alla ankommande flyg. Från flygplatsen tar flygbussen passagerarna till bussterminalen BSI i Reykjavik varifrån passagerarna direkt transporteras vidare till de större hotellen och gästhemmen i Reykjavik. Taxi finns även i anslutning till bussterminalen för transporter till de hotell och gästhem som inte täcks av flygbussens anslutningar. Flygbussen tar ca 45 minuter från Keflaviks flygplats till Reykjavik. 

Flygbussen avgår från Reykjavik i anslutning till alla avgående flyg. Passageraren informerar receptionen på sitt boende att de önskar bli hämtade av flygbussen dagen innan avresa. Upphämtning sker vid alla hotell och gästhem och receptionen kan bistå med detaljerad information om upphämtningstid. Om ni inte bor på ett hotell eller gästhem kan ni även ta flygbussen direkt från bussterminalen BSI strax utanför centrala Reykjavik. Tänk på att vara ute i god tid till flygplatsen.

Ni kan också passa på att åka flygbussen via den Blå Lagunen för ett oförglömligt bad, direkt vid ankomsten till Island.Blå Lagunen ligger på vägen mellan Keflaviks flygplats och Reykjavik.

Till Island med färja

Smyril Lines färja, MS Norröna, seglar rutten över Nordatlanten från Danmark (Hirtshals) till Färöarna och Island året runt. Under högsäsong seglar MS Norröna från Danmark till Färöarna och Island på tisdag. Dessutom är det avresa till Färöarna på lördag. Resten av året är det veckovis avgång från Hirtshals på lördag till Island. Längs vägen lägger MS Norröna till i Tórshavn på Färöarna på vägen ut och på vägen hem.

Smyril Line, HQ
Yviri við Strond 1
P.O. Box 370, 110 Tórshavn
Faroe Islands

Telephone: +298 345900
E-mail: [email protected]