hallgrimskirkja, island, reykjavik, nyårsafton, julafton
blå lagunen, island
harpan, reykjavik, island
harpan
harpan, island, reykjavik
reykjanes, fyrverkerier, island, nyårsafton
nyårsresa, reykjavik, island
Gejser, island, sommar
gullfoss, island, vinter

Nyårsresa till Island

3-4 Nätter fr. 12 995:-
4.5/5 | 70 Omdömen

29 Dec 2022
3-4 Nätter
fr. 12 995:-

Pris 2023:

3 nätter: Kommer under Maj/Juni

4 nätter: Kommer under Maj/Juni

Sök resa

För sextonde året i rad bjuder vi in dig och ditt sällskap att fira nyår i Reykjavík. Vi har kryddat paketet med det bästa vi har för Reykjavík med omnejd: bad i världsberömda Blå Lagunen under vinterhimlen, en tur i mäktiga Gyllene Cirkeln och en unik galamiddag på självaste nyårsafton i Reykjavíks häftigaste byggnad Harpa med utsikt över hamnen. Hela resan guidas på svenska och ger er dessutom gott om tid att utforska staden på egen hand.

29 dec: Välkommen till Island & bad i Blå lagunen.
30 dec: Gejsrar, gyllene vattenfall och Thingvellir.
31 dec: Dag för egna upptäckter och nyårsfirande på Harpa!
1   jan: Hemresa (3n), eller Reykjavík på egen hand eller extra utflykt.
2   jan: Hemresa.

Avgång: Onsdag den 29 december 2022
12:55 Stockholm Arlanda, Sverige | 15:10 Keflavik, Island
13:10 Köpenhamn Kastrup, Danmark | 15:25 Keflavik, Island
12:45 Oslo Gardermoen, Norge | 14:45 Keflavik, Island

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen!
Nyårsgalamiddag i Reykjaviks spektakulära konserthus, Harpa!
Gullfoss, Geysir och Thingvellir.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3-4 nätter på valt hotell i Reykjavík inkl. frukost.
Välkomsttransfer till hotell i Reykjavík, via Blå Lagunen (3,5 tim).
Inträde till Blå Lagunen, lån av handduk, samt valfri dryck.
Nyårs Galamiddag i Reykjaviks spektakulära konserthus, Harpa.
Prosecco och kanapé, 3 rätters galamiddag, ½ flaska vin. (alkoholfritt alternativ finns).
Nyårsskål vid 12-slaget på utkiksplats över Reykjaviks fyrverkerier.
Utflykt till den Gyllene Cirkeln, inkl. lunch. (8 tim).
Hemresetransfer från hotell till flygplatsen (1 tim).
Guidning sker på svenska av en kunnig isländsk guide.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Extra utflykter den 31/12 och 1/1. Välj bland ridning, ATV, helikoptertur m.m.
Avbeställningsskydd vid sjukdom, 595 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Flygtider:

Stockholm. 29 dec: Avgång 12.55 - Ankomst 15.10
01 jan: Retur 16.25 - Ankomst 20.35 | 02 jan: Retur 07.35 - Ankomst 11.45
Köpenhamn. 29 dec: Avgång 13.10 - Ankomst 15.25
01 jan: Retur 17.00 - Ankomst 21.10 | 02 jan: Retur 07.45 - Ankomst 12.00
Oslo. 29 dec: Avgång 12.45 - Ankomst 14.45
01 jan: Retur 16.25 - Ankomst 20.10 | 02 jan: Retur 07.50 - Ankomst 11.35

Beskrivning

Dag
29 DEC

Välkommen till Island och bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island

När planet har tagit mark på Keflavík flygplats möter ni vår svensktalande guide. Guiden följer med er till transferbussen som tar er till Blå Lagunen, en av Islands mest kända varma källor. Här kopplar ni av efter flygresan i det mineralrika vattnet – en oas mitt i ett lavafält på vägen mellan flygplatsen och Reykjavík. På området finns också en inomhuslagun och flera bastur, allt uppvärmt av de geotermiska källorna hundratals meter under jorden. 

Efter badet skjutsas ni till ert hotell i Reykjavík, och resten av kvällen får ni utforska staden på egen hand. Kanske strövar ni längs strandpromenaden eller beundrar Hallgrímskirkjas arkitektur innan ni äter middag på en av de många restaurangerna. Vi har flera favoritrestauranger i Reykjavík – fråga oss gärna redan innan resan så hjälper vi er att hitta en som passar er.

Dag
30 DEC

Utflykt längs Gyllene cirkeln

geysir, island, vinter

Börja dagen med en stärkande frukost på hotellet. Dagen börjar med en guidad utflykt till vattenfallet Gullfoss, som brukar anses som Islands vackraste. På håll ser det ut som att floden försvinner ner i jordens inre, men när ni kommer närmare ser ni fallet. Vattenfallet har två etapper, och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen. 

I närheten av Gullfoss ligger det geotermiska Geysir-området med sina varma källor. Här finns Islands mest aktiva gejser, Strokkur, som har utbrott ungefär var femte minut – ni kommer alltså ha flera chanser att uppleva de 15–20 meter höga vattenkaskaderna. Ni kan också vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. Om vädret, dagsljuset och snömängden tillåter blir den sista anhalten på turen den vackra nationalparken Þingvellir.

Dag
31 DEC

DAG FÖR EGNA UPPTÄCKTER OCH NYÅRSFIRANDE MED GALAMIDDAG

reykjanes, fyrverkerier, island, nyårsafton

Så här på årets sista dag har ni möjlighet att utforska Reykjavík på egen hand, eller att göra något av våra tillval såsom en stadsrundtur eller kanske en tur med superjeep. Om ni väljer att spendera dagen med att upptäcka Reykjavík finns det mycket att upptäcka. Staden bjuder på förvånansvärt bra shopping sin storlek till trots och skulle shoppingsuget tryta finns det gott om muséer och mysiga fik att dra ner tempot på. Vill ni går det också att spendera årets sista dag med total avslappning på något av Reykjavíks spa, såsom Laugar Spa, Nordens största spa-anläggning.

På kvällen ska det gamla ringas ut och det nya ringas in. Klockan 19.15 får ni hämtning på hotellet och 19.45 anländer ni till stans häftigaste byggnad, Harpa. Byggnaden är ett arkitektoniskt mästerverk som fångar myten om Island med sin ständigt föränderliga transparenta kristall-fasad. Harpa fångar och reflekterar stadens ljus, havet och himlen och skapar en oemotståndlig dragningskraft för alla som passerar. Här inne kommer kommer nyårsmiddagen äga rum, i restaurang La Primavera, där du och ditt sällskap bjuds på en vacker utsikt mot hamnen och förstklassig mat.

Varje person äter och dricker:

  • Prosecco och kanapé
  • 3 rätters galamiddag
  • ½ flaska vin. (alkoholfritt alternativ finns)

Klockan 23.00 åker vi till en utkiksplats över Reykjaviks fyrverkerier och det blir dags att förbereda er för att skåla in det nya året i prosecco! När firandet har lagt sig avslutas kvällen med en bekväm transfer tillbaka till hotellet för den första sömnen på det nya året.

Dag
1 JAN

Hemresa (3n) eller Reykjavík på egen hand

hallgrimskirkja, island, reykjavik, nyårsafton, julafton

Ni som har valt en resa på 3 nätter åker hem idag. En transfer hämtar upp er vid hotellet när det är dags att åka till flygplatsen. Vi hoppas att ni har fått en härlig start på det nya året!

Dagen efter nyårsfirande har ni till ert eget förfogande för er som valt att förlänga resan. Om ni bara vill ta det lugnt finns det mycket att se i Reykjavík. Promenera till de gamla kvarteren, upptäck centrum eller låt slumpen styra vad ni får se. Samla alla intryck och värm er med en kopp kaffe på något av stadens kaféer, besök ett termalbad eller en spaanläggning. 

Ni kan också välja till en utflykt. Utforska lavafälten runt Reykjavík med fyrhjuling eller jeep. Ta en ridtur på islandshästar eller åk ut på valsafari. På kvällen kan ni boka en norrskensjakt, antingen med båt eller på land – kanske kombinerat med ett ångbad tidigare under dagen? Det finns många val för den som vill aktivera sig. 

Dag
2 JAN

Hemresa (4n)

Hemresa på morgonen. En transfer hämtar upp er vid hotellet när det är dags att åka till flygplatsen. Vi hoppas att ni har fått en härlig start på det nya året!

Boende

Centerhotel Grandi

Centerhotel Grandi ★★★

Centerhotel Grandi

Centerhotel Grandi ★★★

På det här hotellet bor du mitt i Reykjavíks kreativa kvarter, en gata från havet nära hamnområdet. Hotellet har lånat från 70-talet när det kommer till inredning och byggt en samlingsplats där du får träffa såväl andra gäster som lokalbefolkningen.

Hotellet ligger precis som de flesta hotellen i stan inom rimligt gångavstånd från det mesta. Du och ditt sällskap har till exempel 5 minuter till hamnen, 13 minuter till Laugavegur (stans främsta shoppinggata) och ungefär 20 minuter till landmärket Hallgrímskirkja.

Arnarhvoll

CenterHotel Arnarhvoll ★★★

Arnarhvoll

CenterHotel Arnarhvoll ★★★

Ett modernt hotell i snudd på perfekt läge. Från restaurangen har du panoramisk vy över staden, havet och bergen. Beläget i Reykjaviks hjärta, men lugnt utanför. Tvärs över gatan: kända konserthuset Harpa. Bortom det: Atlanten. 

CenterHotel Arnarhvoll ligger i Reykjaviks hjärta och kan kallas ett 3- stjärnigt hotell med mersmak. Mersmaken kommer av utsikten från hotellets skybar och relaxavdelningen. Även restaurangvåningen håller hög klass. Här kan du dröja lite extra vid frukosten eller middagen för att ta in omgivningarna.

Centerhotel Plaza

Centerhotel Plaza ★★★

Centerhotel Plaza

Centerhotel Plaza ★★★

Centerhotel Plaza kunde knappast ligga bättre till för dig som vill upptäcka Reykjavík. Med entrén mot huvudtorget blir hotellet perfekt för dig som vill upptäcka sevärdheterna, restaurangerna, barerna och shoppingen. Enda baksidan med närheten till allting är möjligen att vissa rum släpper in ljud från glada nattsuddare.

Midgardur

Centerhotel Midgardur ★★★+

Midgardur

Centerhotel Midgardur ★★★+

Ett ljust och modernt hotell i den lugna östra utkanten av centrum. Här får du lugn och ro samtidigt som du når Reykjavíks centrum och sevärdheter som Hallgrímskirkja med en kortare promenad.

Gillar du moderna, fräscha hotell med inbjudande gemensamma utrymmen kommer du att trivas här. Hotellet ligger på shoppinggatan Laugavegur, och du har flera av Reykjavíks sevärdheter på gångavstånd.
 

Omdöme av resan

lavagrottor, island
Min 4:e gång på Island, första gången med all-inclusive liknande paket. Suverän guide Örn var både kunnig och rolig. Nyårskvällen var välordnad med god mat och dryck, en annorlunda brasupplevelse och bästa utsikten för fyrverkerier vid midnatt.
Monica

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa