gullfoss, island

Sydvästra Island

Sydvästra Island

Reykjavík är dom starka kontrasternas stad. Små korrugerade plåthus ligger tätt inbäddade bland futuristiska glasbyggnader, moderna inrättningar ligger i några minuters färdväg från den grova vulkanterrängen, och internationella inflytanden blandas med gamla isländska traditioner, för att skapa en unik kultur där gammalt och nytt lever i en skön symbios. 

Reykjavík har något för alla intressen. Ett besök till Reykjavík är minnesvärt, oavsett om du söker storstadens livliga energi, den dånande underjordiska energin, eller den tysta energin ute i den gröna naturen som omringar staden.

Att besöka en av stadens många geotermiska simbassänger eller spa är ett sätt att ånjuta Reykjavíks rena energi. En simtur, en helande tid i en “hot pot”, eller ett lyxigt geotermiskt ångbad, lämnar dig avslappnad och laddad. Besök till simbassängerna är ett vardagligt inslag i Reykjavíkbornas liv, vilket gör det idealiskt, för att möta lokalbefolkningen. En snabbkurs i isländsk politik, långsiktig väderprognos, eller värdefulla tips för turister är bara några av dom sätt att berika sig med i det lugnande vattnet i den varma potten (“hot pot”). Det finns inget bättre sätt att nå stadens puls.

Även den storslagna naturen som omringar staden gör Reykjavík unik, och förser den äventyrslystne turisten med ett brett utbud av aktiviteter. Laxfiske, midnattsgolf, segling, bergsklättring, glaciär trekking, ridning, och valskådning är alla inom räckhåll av Reykjavík, och kan enkelt bli en dagstur med återkomst in till staden före middag. 

Reykjavík kan ståta sig med ett utsökt urval av bra restauranger, berömda för det fantasifulla köket är färska ingredienser. Oavsett om du föredrar fisk och skaldjur, lamm eller vilt, finns alltid något på menyn i ditt tycke.

Stadens storlek till trots – Reykjavík med omnejd har omkring 185,000 invånare med sina förstäder – finns även en utmärkt mängd exklusiva butiker och märkesvaror. Reykjavík har också ett rykte för att ha ett av Europas “hetaste” nöjesliv, med en aktiv musikscen och berömt nattliv. 

Reykjavíks energi är även fast knuten till stadens kulturella scen. Från modernt till historiskt, bidrar gallerier, museum och teater till en livfull och sofistikerad konst kultur. Årliga festivaler, unika utställningar och scenuppsättningar innebär att kulturkalendern är alltid fullbokad och att det finns alltid mer än nog för besökaren att njuta av. 

Reykjavík är porten till Island. En ungdomlig stad med en lång historia, omringad av berg och hav, bara några minuters avstånd från den storslagna och orörda naturen - skapad av jordens energi. Reykjavík har allt man kan begära, oavsett om det är huvudstadens spänning eller en lugn tid i magnifik natur. Reykjavík – ren energi – du lämnar den full av kraft.