Nightlife

Nattlivet i Reykjavik

Nattlivet i Reykjavik

Reykjaviks nattliv är enligt vissa en anledning i sig att åka till Island. Här finns barer och nattklubbar för alla smaker och efter några nätter har du säkert hittat dina egna favoriter.


Det är inte lätt att dela in Reykjaviks uteställen i kategorier. Många barer fungerar som kaféer eller restauranger på dagtid för att omvandlas till lugn mötesplats under eftermiddag/tidig kväll och sedan mynna ut i ett vilt dansgolv framåt småtimmarna.

Ölpriserna ligger över de svenska men å andra sidan behöver du sällan betala vare sig inträde eller garderob. Ölpriserna sägs också vara en orsak till att islänningarna går ut sent, men å andra sidan stänger de flesta ställen inte förrän framåt morgonen så det finns gott om tid att liksom islänningarna göra en ordentlig barrunda.

När kvällen lider fylls Laugavegur av jeepar som långsamt glider gatan ner för att se vad som är på gång. Reykjaviks nattliv är dock koncentrerat kring Laugavegur och dess sidogator så en bil är inte nödvändig för att ta sig mellan ställena. Vandra runt och hitta dina egna favoriter.