Reykjavik

Shopping i Reykjavik

Shopping i Reykjavik

Är du ute efter en rejäl islandströja eller något spektakulärt att dyka upp i på helgens party, hittar du det utan svårigheter i Reykjavik. Kom ihåg att om du handlar för över 4000 ISK kan du få 15 procents rabatt i form av tax-free. Du kan betala med kort i stort sett överallt, till och med i korvkiosken.


Laugavegur
På Reykjaviks främsta shoppinggata Laugavegur hittar du allt från små second handbutiker till exklusiva internationella märken. Passa också på att göra avstickare till Laugavegurs sidogator för att bland annat hitta lokala designers. Missa inte Islands hemstickningförenings lilla affär med ett stort utbud av handstickade islandströjor. Är du musikintresserad rekommenderas ett besök till 12 tónar som har ett stort utbud av skivor med isländska artister. Där kan du sjunka ner i en fåtölj och få en kopp kaffe under provlyssningen.Isländsk design
De stickade islandströjorna har fått ett uppsving och ses både på unga och gamla. De säljs på ett flertal ställen i Reykjavik. Nästan lika vanligt som islandströjorna är att se någon klädd i ett plagg från isländska märket 66 grader nord, som gör kläder anpassade till det isländska klimatet. Det finns också en mängd mindre lokala designers som säljer allt från konsthantverk till hippa huvtröjor.Second hand och loppis
Reykjavik måste vara en av de städer i världen där second hand-butikerna ligger som tätast. Längs Laugavegur hittar du flera små second hand-butiker varav endel också säljer ny design. Du hittar också butiker med gamla skivor och några fina antikvariat. På lördagar och söndagar har loppmarknaden Kolaportið öppet. Här kan du botanisera bland böcker, skivor, kläder och mycket annat. Det finns även en matavdelning och ett kafé. 


Köpcentra i Reykjavik
Reykjaviks har två stora köpcentrum, Kringlan och Smáralind. Kringlan ligger bara några minuters bilväg från centrum och har över hundra butiker på tre våningsplan. Dessutom finns bibliotek, teater, restauranger och kaféer. Smáralind ligger i förstaden Kópavogur, och även här finner du bio, restauranger och kaféer utöver butikerna.