havsfiske, island, reykjavik

Fiske

Fiska runt om hela Island – eller precis utanför huvudstaden

Island är mest känt för sitt lax- och forellfiske. Lax kan du såklart fiska i Sverige – men inte i Gamla Stan eller på Djurgården. I Reykjavík, däremot, kan du inom stadens gränser fiska lax med goda chanser till fiskelycka. Det gör staden till en av få världshuvudstäder med laxfiske inom bara tio minuters biltur från shopping och nattliv.

Sportfiske ute på Nordatlanten som omger Island blir mer och mer populärt. Från Reykjavíks hamn går varje dag och kväll turer ut som erbjuder havsfiske, grillar ombord och på vissa turer till och med en kock som hänger med och tillagar delikatesserna. Tar du dig till norra Island finns det i Húsavík fisketurer på 2–3 timmar som främst ger chansen att fiska torsk och kolja.

Vill du istället delta i en sportfiske-turnering pågår det många olika sådana under högsäsongen.

Vilken säsong är bäst för fiske?

Ska du få laxen att nappa är det från maj till mitten av september som är huvudsäsong. Bästa tiden för forell-fisket på Island varierar beroende på vilken älv eller insjö du ska fiska i, men normalt är bästa säsongen från april/maj till september. Huvudsäsongen för sportfiske till havs börjar sent i maj och varar till slutet av augusti.

Fiska på Island du också

Nedan kan du titta närmare på och boka vår dagsutflykt för havsfiske. Du behöver inte vara någon van fiskare för att delta. Utflykten tar runt 3 timmar och genomförs av personal som har god vana av både havet och dess delikatesser. Fisketuren utgår från Reykjavík vilket gör det snabbt och smidigt att komma ut och hem igen. Du kan även fiska på egen hand i Island men kolla noggrant upp vad som gäller eftersom de flesta vattendrag är kontrollerade av hårda regler. Här kan du till exempel beställa en licens som omfattar 34 sjöar. Tänk på att vara ute i god tid så att du hinner få din licens.

<% totalFilter %> filter applicerade