forsränning, gullfoss, island

Forsränning

Tackla Islands vilda glaciärvatten

Vill du ha adrenalin och äventyr och samtidigt uppleva Islands natur på minst sagt nära håll är forsränning ett bra alternativ. På Island finns ett brett utbud och du kommer att hitta både mer familjevänliga och utmanande forsar.

Nära Reykjavík rinner glaciärfloden Hvítá ned från den turkosblå glaciärsjön Hvítárvatn. För den som vill utgå från huvudstaden är denna flod perfekt att forsränna i både för närheten och för de sceniska vyerna.

De flesta som forsränner i Hvítá utgår från Reykholt, som ligger knappt 11 mils bilfärd norr om Reykjavík en bit in från ostkusten. Det här är kanske den mest populära platsen på södra Island att forsränna på. Många stannar här på väg hem från en tur runt den Gyllene cirkeln. Ett annat alternativ om du vill ta dig hit är att boka upphämtning i Reykjavík. De bolag som erbjuder forsränning i Reykholt har dessutom turer där du kan kombinera forsränningen med till exempel hästridning och fyrhjulings-turer. Så tar ni er till Reykholt, gör det till en riktigt packad aktivitetsdag!

På norra Island finns den bästa forsränningen i området runt Varmahlíð. Säsongen för att ta sig an en fors är från maj till september. Svårighetsgraden varierar beroende på vilken rutt ni väljer. Vill ni ha lugnt och familjevänligt kan ni ta den västra glaciärfloden, Vestari-Jökulsá. Letar ni utmaning och mer adrenalin tar ni den östra glaciärfloden, Austari-Jökulsá.

Forsränn på Island du också

Nedan kan du titta närmare på och boka någon av våra handplockade utflykter för forsränning på Island. Välj om du vill göra en längre forsränning eller en kortare forsränning i kombination med andra aktiviteter. Glöm inte att packa ett torrt ombyte när du ska ge dig ut i Islands vilda forsar!

<% totalFilter %> filter applicerade