golf, reykjavik

Golf

Golfa i dramatiskt landskap under midnattssolens sken

Island är kanske inte det första landet du tänker på för en golfresa, men det är inte många ställen i världen där du hittar golfbanor av hög kvalitet omgivna av ett så karaktäristiskt och dramatiskt landskap. Att slå ut omgiven av kalla hav och karga, snöklädda berg, samtidigt som du ser bollen landa på en knallgrön fairway, är en speciell upplevelse.

Med över 50 banor är Island faktiskt det land i Europa som är tätast på golfbanor. I och omkring Reykjavík hittar du tre golfbanor av varierande karaktär och svårighetsgrad. Reykjavíks golfklubb har två 18-hålsbanor: Korpúlfsstadir, en kustnära bana nordöst om staden; och östligt benägna Grafarholt, Islands främsta mästerskapsbana. Närmast centrala staden hittar du den mer lättspelade 9-hålsbanan Ness, som även den bjuder på fin vy ut mot havet.

Kommer du i mitt i sommaren har du tack vare Islands nordliga läge chans till en exotisk runda under midnattssolens sken. Bokar du en tid med framförhållning kan du och dina vänner slå ut vid midnatt! En rekommendation för midnattsgolf är banan Jadarsvöllur i Akureyri på norra Island, inte långt söder om polcirkeln men ändå av absolut högsta kvalitet . Denna par 71-bana står som värd för den årliga 36-hålsturneringen Arctic Open som spelas under två nätter (!) i sena juni. Du hittar den en bit sydväst om Akureyri, uppe i de böljande landskapen.