superjeep, island

Superjeepturer

Utforska Islands djupa delar med en superjeep

En superjeep är en modifierad fyrhjulsdriven jeep speciellt utrustad för att klara den oförlåtande, knaggliga och lömska terräng som du måste ta dig förbi för att nå några av Islands mest spännande sevärdheter. Superjeep-turerna är mer personliga och skräddarsydda än till exempel en busstur eftersom du reser i ett avsevärt mindre sällskap. Du får en mer personlig koppling till de alltid mycket skickliga guiderna som kan berätta om naturen och ge dig fördjupad förståelse för den isländska vildmarken.

Det kanske mest populära området att ge sig ut på superjeep i är naturreservatet Thórsmörk. Detta storslagna område är mer skyddat än det mesta på Island, omgivet av de tre glaciärerna Tindfjallajökull, Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökull. Som ett resultat av det är området skogigare och grönare än vad du vanligen hittar på karga Island. Inte är det konstigt att de höga, innersta delarna av Thórsmörk kallas Godaland – gudarnas land.

Thórsmörk må se ut att ligga lättåtkomligt, bara 13 mil från Reykjavik, men för att ta sig in i reservatet måste du korsa den farliga Krossá-floden. Även om du kommer med fyrhjulsdriven bil måste du parkera och ta dig vidare på annat sätt – till exempel med superjeep. Bussturer går till delar av Thórsmörk under perioden maj till oktober, men resten av året är superjeep är måste för att nå detta skyddade, häpnadsväckande land.

Ett annat område vi verkligen rekommenderar att utforska med superjeep är Landmannalaugar, som erbjuder en unik kombination av flerfärgade berg, lavaflöden och naturligt uppvärmda källor som du kan stanna till på superjeepturen för att ta ett dopp i.

Upplev Island med superjeep du också

Nedan kan du titta närmare på och boka någon av våra handplockade paket eller utflykter med superjeep. Tänk på att du som förare behöver ha giltigt B-körkort, vara minst 25 år och ha god körvana. En utflykt med superjeep kan vara allt från några timmar till att sträcka sig över hela dagen, och kan kombineras med andra aktiviteter som snöskotertur, ridning och forsränning.

 

Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade