Gullfoss

Den Gyllene Cirkeln

Islands populäraste utflyktsmål

Den Gyllene Cirkeln är en rutt på totalt 30 mil som täcker in tre av Islands mest populära sevärdheter – allting inom en radie av 100 kilometer från Reykjavík. Kombinationen av spännande sevärdheter och tillgänglighet gör cirkeln till Islands populäraste utflyktsmål.

Thingvellir
Thingvellir är en 6 kilometer bred dalgång som börjar och slutar med branta klippor. Här möter den nordamerikanska kontinentalplattan den eurasiska. Utöver de vackra omgivningarna med älvar, vattenfall och klippväggar är platsen känd för sin historiska innebörd. Här höll nämligen vikingarna år 900 riksmötet Alltinget, världens första demokratiska parlament, något som gör platsen till den historiskt mest viktiga i landet. 

Geysir
Geysir är ett område med heta källor, där huvudattraktionen är den aktiva gejsern Strokkur. Med pålitlig regelbundenhet, var 5–10 minut, kastar Strokkur upp en 15–30 meter hög vattenpelare i luften. Platsen skapar en säregen stämning av förväntan då grupper av besökaren står i alert tystnad för att fånga nästa utbrott. 

Gullfoss
Gullfoss är Islands mest kända vattenfall. Vattnet faller i två etapper, först ett kortare fall på 11 meter och sedan ett 21 meter högt fall ner i en ravin. Genom två stigar kan besökarna betrakta fallet som på soliga sommardagar bjuder på en vattenfalls-regnbåge och som på vintern skimrar av is.

Upplev den Gyllene Cirkeln du också!

Nedan kan du titta närmare på och boka någon av våra handplockade utflykter till Den Gyllene Cirkeln. De här sevärdheterna passar att göra året om och eftersom alla stopp ligger inom en 100 kilometers-radie från Reykjavík hinner du med allting på en dag. Ett populärt sätt att upptäcka Den Gyllene Cirkeln är med en guidad bussresa. En sådan tar ca 8 timmar. Du blir både upphämtad och avsläppt i centrala Reykjavík. Ett annat populärt alternativ är att hyra bil och uppleva platserna på egen hand.

<% totalFilter %> filter applicerade