Thorsmörk

Thorsmörk nationalpark

 

Utforska det skyddade paradiset

Mitt mellan de tre glaciärerna Myrdalsjökull, Eyjafjallajökull och Tindafjallajökull dväljs ett alldeles sagolikt landskap: naturreservatet Thorsmörk, “Tors skog”. I skydd av de tre glaciärerna grönskar och blommar det för fullt i Thorsmörk. Spektakulära klippformationer varvas med porlande bäckar, glaciärfloder och vyer som får dig att bara vilja stanna, gapa och ta in alltihopa.

Längre in i Thorsmörk skiftar reservatet karaktär. I de höga, nordöstliga delarna – som kallas Godaland, “gudarnas land” – vrider sig stenpelare mot himlen och bildar formationer man har svårt att förstå att naturen själv format.

Många väljer att uppleva Thorsmörk till fots. Att fjällvandra här är mycket populärt och naturreservatet är slutmålet för den välutnyttjade vandringsleden Laugavegurinn. Men tar du den leden, vänd då för allt i världen inte hem så snart du nått Thorsmörk – här finns så mycket att utforska, med flera fina dagsvandringar tillgängliga. Vill du inte tälta finns här stugor att hyra, men se till att förboka för under högsäsong är det inte ovanligt att det är fullbokat.

Besök Thorsmörk du också

Området ligger inte särskilt långt från Reykjavík, bara ca 15 mil, så det går att göra en dagsutflykt hit. Reservatet är dock lite svårtillgängligt vissa delar av året. Under perioden maj till mitten av oktober är det inga problem; då går det bussar. Vill du hyra bil och köra själv går det bra om du har fyrhjulsdrift. Under resten av året däremot är det bästa sättet att ta sig hit en superjeep-tur. Nedanför kan du kika på två sådana utflykter, som tar dig till Thorsmörk.

Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
4.8

Thórsmörk

Ridresor

Rid genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser. Vi börjar i den lummiga stadsdelen Fljótshlíd, fastställandet av en av de isländska sagorna. Därifrån rider vi in Thórsmörk, en av de vackraste dalarna på Island, som bara är tillgänglig genom att korsa glaciala floder. Vi tillbringar en natt omgiven av gröna skogar, vulkaniska berg och glaciärer innan du fortsätter längs foten av Eyjafjallajökull vulkanen. Vi besöker också den imponerande Canyon Stakkholtsgjá och stannar vid Seljalandsfoss vattenfall.  Turen lämpar sig väl för dig som vill rida en kortare tur men ändå uppleva Islands variationsrika natur. Denna tur har en fri rinnande flock av hästar. Upplev mångfalden av den isländska hästen i sin naturliga miljö, långt från civilisationen, och hur Islanders reste i gamla dagar med en flock av fri-löpning hästar. Varje ryttare får chansen att prova mellan 10 och 15 olika hästar, som utvecklar ridfärdigheter. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan. Avgångar 2022: Maj - september; utvalda datum. Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige. Allmän information om ridresor Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information Ps. nu ingår även fri ombokning fram till 30 dagar före avresa!  

5
Nätter
fr. 18 990:-

Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade