Dyrholaey, Island.

Boka tryggt till Island 2021!

Med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för din nästa resa 2021.
I och med att vi har fri av- och ombokning på samtliga resor, så är det också helt säkert att boka en resa idag. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 5 oktober 2020 och framåt och tills vidare.

Boka tryggt med oss

Din trygghet är vårt största fokus. Vi vill att du som kund ska känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi garanterar kunskap, expertis och flexibla villkor som gör att du kan känna dig trygg under hela resans gång. Just nu nu erbjuder vi alla som bokar sin resa med oss förbättrade av- och ombokningsvillkor, vilka innebär:

Just nu! Öppet köp fram till 30 dagar innan avresa för alla resor på Vulkanresor. Om du vill avboka under öppet-köps-perioden får du full återbetalning. Du har även möjlighet att boka om din resa fram till 30 dagar innan avresa utan någon kostnad. Du kan ändra resa, boende, ankomstdag eller reslängd. Så nu kan du kan tryggt planera din semester redan idag!

  Alla våra resor faller under paketreselagen vilket ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Vid köp av en paketresa hos Vulkanresor omfattas du som resenär av våra erforderliga resegarantier som vi som bolag ställt till Kammarkollegiet.

  Med rådande världssituation tagen i beaktning finns två möjliga scenarion när du bokat en resa med oss. Antingen är det fritt fram att resa och du kommer iväg på din efterlängtade resa, eller är det inte möjligt att resa (Island är stängt eller reseavrådan från UD) Om detta skulle ske så får du istället möjlighet att omboka resan till senare datum eller pengarna återbetalade. 

  Vid bokning betalar du 20% av resans pris i anmälningsavgift och resterande del betalas in 30 dagar före avresa. 

  Samtliga våra resor omfattas även av den statliga resegarantin. Det betyder att du har rätt till full ersättning om någon del av din paketresa inte förverkligas – såsom om vi som arrangör, ett flygbolag eller hotell försätts i konkurs.

  Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 5 oktober 2020 och framåt och tills vidare. För privat- och gruppresor för 10 personer eller fler gäller särskilda villkor. 

  Jardbodin i Myvatn, Island.

  Island är öppet - Upplev Island 2021

  Island har öppnat upp sina gränser. Detta är mycket glädjande för oss och alla våra resenärer som vill besöka detta fantastiska land!

  • Alla resenärer som har vaccinerat sig eller de som har haft Covid-19 kan nu resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. 
  • För de som resenärer som inte har vaccinerat sig gäller fortfarande kravet på dubbla coronatester med fem dagars karantän. Första testet görs vid ankomst till Island. Därefter måste man sitta i karantän i 5 dagar innan sitt andra test. Dessa tester är gratis.    
  • Flygavgångar till Island 2021 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Alla dagar utom tisdag.
  • De flesta aktiviteterna går som vanligt och alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
  • Restauranger har öppet fram till 21:00, men barer, nattklubbar och gym har stängt.

  Island gör sitt yttersta för att du som besökare får en trygg och fantastisk vistelse. Island är ett land som har nämnts som ett föredöme i internationell press för sin hantering med att minska spridningen av coronaviruset. Alla företag har höjt sina säkerhets- och städrutiner till följd av coronan. Som besökare förväntas du följa lokala myndigheternas restriktioner och rekommendationer för att skydda dig själv och andra.

  Unika upplevelser väntar dig på Island. Få andra länder i världen kan skryta med samma bredd av upplevelser som Island. Här kan du utforska en natur med de mest fantastiska underverken i världen! I år har du dessutom möjligheten att njuta av Island med färre besökare - och till kraftigt sänkta priser!

  Vestmannaeyjar, Island.

  Vanliga frågor

  Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island 2021.

  I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det intyg du får när du vaccineras hos din vaccinationsklinik eller vårdcentral. Du behöver också vara fullt vaccinerad. Här nedan listas kriterier för intyget.
   

  Vaccination certificates must fulfill the following criteria

  Must be submitted in Icelandic, Danish, Norwegian, Swedish, English, or French. 

  • First name and last name (comparable to travel documentation).
  • Date of birth.
  • Name of the vaccinated disease (Covid-19).
  • Where and when the vaccinations took place (date(s))
  • Vaccination must be complete; the number of doses required to complete the vaccination for each vaccine must be according to manufacturer recommendations.
  • Information on the issuer of the certificate (Healthcare Professional/Institution), along with a signature in the case of an international vaccination certificate.
  • Name of the vaccine.
  • Manufacturer of vaccine and batch number.

  Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19
  Om du är fullt vaccinerad och har ett giltigt vaccinationsintyg kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island. På Island accepteras det intyg du får när du vaccineras hos din vårdcentral som bevis. Om du reser med barn behöver de inte vara vaccinerade, men däremot måste även de ta ett PCR test på flygplatsen i Keflavik.

  Jag har haft Covid-19
  Om du har ett giltigt intyg på att du haft Covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

  Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19
  Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt  genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island. Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad.

  Länder klassas nu in i olika riskzoner, så det är lite olika regler som gäller här:

  Om du kommer från ett land med låg infektionsrisk (grön eller orange zon) kan du tillbringa din karantäntid på ditt hotell. Om du däremot kommer från ett land där smittspridningen anses vara hög (röd zon) måste du tillbringa din karantäntid ett så kallat karantänhotell. 

  Samtliga tester på Island är gratis. 

  På våra resor till Island gäller fri ombokning eller avbokning fram till 30 dagar innan avresa. Det innebär att vid avbokning, oavsett anledning, återbetalar vi det du betalat in. Du kan också välja att omboka resan utan kostnad. Dessa villkor gäller tills vidare och gäller samtliga våra resor till Island. Vi förlitar vi oss alltid på UDs reserekommendationer samt följer paketreselagen. Så länge det inte finns en avrådan till Island så genomförs alla resor som vanligt och då gäller våra flexibla av- och ombokningsregler. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 5 oktober 2020 och framåt. För bokningar gjorda tidigare än så eller ombokningar gäller villkor som står angivet i den ursprungliga bokningen.

  Flexibla villkor för Vulkanresors paketresor:

  • Senast 30 dagar före avresa: Fri ombokning eller avbokning utan kostnad.
  • 29-8 dagar: Fri ombokning eller avbokningsavgift 20% av resans pris*.
  • 7-3: Avbokningsavgift 75% av resans pris*.
  • 3-0: Ingen återbetalning.

  * I de fall resan innehåller flygbiljetter tillkommer även kostnad för dessa (29 dagar eller mindre till avresa).
   

   Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

   Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.

   Våra resor till Island 2021

   Kolla in våra fantastiska resor och boka din drömresa till Island idag!