island

Fri av- och ombokning fram till 30 dagar innan avresa!

Just nu erbjuder fri av- och ombokning fram till 30 dagar innan avresa.

Nu kan du tryggt boka din resa till Island!

Vi på Vulkanresor vill att du skall kunna boka din sommar- eller höstsemester precis som vanligt, trots oroliga tider. Därför erbjuder vi alla som bokar sin resa under mars och april fri av- och ombokning fram till 30 dagar innan avresa. Detta gäller alla våra paketresor. Om du vill avboka under öppet-köps-perioden får du alla dina pengar tillbaka. Så att du tryggt kan planera din semester redan idag!

Villkor för fri av- och ombokning fram till 30 dagar innan avresa:

Gäller nybokningar under perioden 27/3 - 30/4 2020 och på resor med avresa t.o.m. 30/06 2021.

Se våra weekendresor här

Se våra hyrbilsresor här

Se våra veckoresor här

 

Viktig information för turister på Island

  • Turister är välkomna till Island och vi hoppas ni får en trevlig vistelse.
  • Det är viktigt att samtliga resenärer tänker på sin hälsa, tvättar händerna noggrant och är medvetna om renligheten. Undvika att röra näsa, mun eller ögon.
  • Spridningen på Island är begränsad och turister som reser till Island behöver inte sättas i karantän.
  • Enligt en förutsägelsemodell som tagits fram av University of Iceland, så kommer Covid-19 mest troligt att ha sin peak i mitten av april.

Information från isländska regeringen (engelska):

 

Covid-19 förväntas ha sin peak i mitten av april på Island

Isländska myndigheter har vidtagit förebyggande åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset i landet. Man har varit snabb med att identifiera och om nödvändigt, sätta isländska invånare i karantän då de befunnit sig i högriskområden. Enligt en förutsägelsemodell som tagits fram av University of Iceland, så kommer Covid-19 mest troligt att ha sin peak i mitten av april. Samma modell visar att hälsomyndigheterna verkar ha lyckats med sina åtgärder för att förhindra en exponentiell ökning av Covid-19. Dessutom verkar de första resultaten från deCode Genetics tyda på en relativt låg spridningshastighet. Det finns inga restriktioner för resor till Island, eftersom resenärer med största sannolikhet inte kommer komma i kontakt med utsatta grupper.

Mer information (engelska):

 

Finansiellt skydd för dig som resenär

När du köper en paketresa med oss omfattas du av paketreselagen, som ger bättre skydd än när du köper resan och boendet var för sig. Våra resor omfattas även av den statliga resegarantin som gör att du får ersättning om någon del av ditt paket inte förverkligas – såsom om en arrangör, flygbolag eller hotell försätts i konkurs. 

 

Tidigare bokade resor

Till dig som bokat din resa innan 27/3 2020 vill vi förklara att vi vid behov förändrar våra erbjudanden. Dessvärre innebär det att några kunder kan komma i kläm, vilket är beklagligt men i vissa fall ofrånkomligt. Vi hjälper dig självklart om du vill göra förändringar i din bokning.