Par besöker vattenfall på södra Island.
seljalandsfoss, island
lavastrand, reynisdrangar, island
sydkusten, island
sydkusten, island
gejser, island
jökulsarlon, island
sydkusten, vik, island
Sky Lagoon i solnedgången.
thingvellir, island
hraunfoss, island
blå lagunen, island
snaefellsnes, island
kirkjufell, island
austurvollur, reykjavik, sommar, island
reykjavik, sommar, island

Västra och södra Island

7 Nätter fr. 13 950:-
4.8/5 | 17 Omdömen

Maj - September
7 Nätter
fr. 13 950:-

Maj - Jul   fr. 13 950:-

Aug - Sep fr. 16 100:-

Sök resa

På denna resa över västra och södra Island kommer ni att upptäcka en magisk natur med rasande, spektakulära vattenfall, kolsvarta lavastränder och flödande grönska. Förutom den pittoreska miljön får ni vara med om en historisk resa med början långt tillbaka i tiden. Dessa oupptäckta naturpärlor, som tagna ur en sagobok, blir ett minne för livet. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: Maj - September; dagligen. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.


Total körsträcka: 1650 km (50-300 km/dag)

Resans höjdpunkter:

Vattenfallet Seljandsfoss
Svarta lavastränder vid Reynisfjara
Snæfellsneshalvön

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Boende 7 nätter inkl. frukost.
Hyrbil i 7 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
Utförlig PDF med tips på sevärdheter runt hela Island.
Servicenummer på Island, dygnet runt (24/7).
Personlig service från vår personal.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar). Möjlighet att välja andra biltyper.
Boende - Välj mellan rum med delad duch/wc, och hotellrum med privat duch/wc.
Inträde till Sky Lagoon (måste bokas i förväg).
Inträde till den Blå Lagunen (måste bokas i förväg).
Avbeställningsskydd vid sjukdom, 595 sek p.p.

Betalas på plats:

Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Dela ditt äventyr med oss!

Dela dina upplevelser och var med i Vulkans fototävling My Magical Iceland där du kan vinna 10.000:- i presentkort! 
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island - Sky Lagoon - Reykjavik

Sky Lagoon i solnegången.

Varmt välkomna till Island! Ert äventyr börjar så snart ni ankommer till Keflaviks flygplats, där ni plockar upp er hyrbil. För att inleda er resa på bästa möjliga sätt rekommenderar vi ett besök vid Sky Lagoon, ett av ett av Islands nyaste och mest spektakulära geotermiska spa. Särskilt imponerande är den 75 meter långa infinitypoolen som ser ut att smälta samman med Atlanten.

Från Keflaviks flygplats tar man sig enklast till Sky Lagoon med bil. Resan tar ca 45 minuter.

Tack vare geotermisk uppvärmning erbjuder Sky Lagoon varma och läkande bad, perfekta för både avkoppling och återhämtning. Se till att avsätta tillräckligt med tid till den unika 7-stegs ritualen, som inkluderar geotermiskt bad, kallvattensdopp, ångbad, bastubad, och hudpeeling.

Ett besök här tar vanligtvis mellan 1,5 och 3 timmar, men ni är välkomna att stanna kvar i upp till 5 timmar. Glöm inte att packa ner badkläder och badskor, och kom ihåg att en dusch utan tvål är nödvändig innan ni går i. Entré ingår inte i paketet, men kan enkelt läggas till vid bokning. Notera att Sky Lagoon inte välkomnar barn under 12 år. 

Efter ert avkopplande bad i Sky Lagoon bär det av mot Reykjavik, er första natt på Island! Resten av dagen och kvällen är fri att utforska staden på egen hand. Strosa runt i den charmiga stadskärnan, besök museer, eller upplev den livliga kulturscenen på en av stadens många pubar och barer.

Dag
Dag 2

Reykjavík - Hella/Hvolsvöllur – Kirkjubæjarklaustur

seljalandsfoss, island

Ät frukost på hotellet innan ni lämnar huvudstaden och åker söderut. Ni följer väg nr 1 och passerar städerna Hveragerdi, Selfoss och Hella. Öster om Hvolsvöllur kommer ni till vattenfallen Seljandsfoss och Skógafoss, två sevärdheter ni inte får missa. Vid Skógar finns ett museum som ger en historisk samt nutida inblick i islänningarnas liv. Under dagen kan ni även utforska glaciärtungan Solheimajökull och Dyrhólaeys fågelklippor, platsen där många sjöfåglar häckar. Den mest färggranna är lunnefågeln.

De svarta sandstränderna på den södra kusten är välkända. Ni kan ta en promenad på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lilla byn Vík. Kom ihåg att vara försiktiga då ni vistas nära vattnet, de stora vågorna kan lätt svepa med en ouppmärksam människa ut till havs! Efter Vík korsar ni först den svarta sandöknen Mýrdalssandur och sen det enorma lavafältet Eldhrayn (eldlava), som formades under det stora vulkanutbrottet 1783. Sedan kommer ni till Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vacker omgivning. Här kan ni stanna och titta på det så kallade ”kyrkgolvet”, förunderliga formationer av basaltklippor som liknar ett kaklat golv, beläget just öster om byn.  Övernattning i eller nära Kirkjubæjarklaustur.

Dag
Dag 3

Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull – Kirkjubæjarklaustur – Vik

lavastrand, reynisdrangar, island

Börja tredje dagen med att köra över till regionen vid foten av glaciären Vatnajökull. På er väg västerut kan ni stanna vid Dverghamrar, ett bälte av basaltkolumner som ligger några kilometer från Kirkjubæjarklaustur. Fortsätt österut över Skeidarásandur, utsiktsplats med underbar utsikt över Europas största glaciär, Vatnajökull.

Efter denna vidsträckta öken når ni Skaftafell Nationalpark, ett vackert område vid foten av Vatnajökullglaciären som är känd för sin unika natur och överflödande grönska, en oas mellan den svarta öknen och glaciären. Här kan ni välja mellan ett antal vandringsleder, exempelvis genom parken till det vackra vattenfallet Svartifoss eller till kanten av glaciärtungan Skaftafell. Längre österut kommer ni till den spektakulära glaciärlagunen Jökulsárlon. Enorma isblock lossnar från glaciären Vatnajökull och flyter i lagunen. Här kan ni ta en båttur på 30-40 minuter mellan isbergen. Kör sedan tillbaka via Kirkjubæjarklaustur till Vík. Övernattning i eller nära Vík.

Dag
Dag 4

Vík - Hekla – Geysir – Laugarvatn

gejser, island

I dag kommer ni att besöka några av de mest intressanta och välkända platserna på Island. Ni börjar med att köra västerut mot Hella för att sedan ta av norrut. Denna väg leder er till Islands mest kända vulkan, Hekla som haft flera stora utbrott. Under medeltiden kallades Hekla för ”dörren till helvetet”. Nära Burfell kraftstation ligger en intressant rekonstruktion av vikingagården Stöng (Thjodveldosbaer), som förstördes i ett stort vulkanutbrott år 1104. Det vackra vattenfallet Hjalparfoss ligger i närheten.

Längre söderut svänger ni av mot Skálholt, ytterligare en intressant plats. Här grundades Islands första biskopssäte på 1200-talet och detta var under århundraden det viktigaste kulturcentret på Island. Idag är den nya vackra kyrkan i Skálholt värd ett besök. Fortsätt till det kända geotermiska området Geysir där Strokkur är den mest aktiva av geysrarna. Den har ett utbrott var 5-10 minut och skickar en pelare av hett vatten och ånga 20 meter upp i luften. Ungefär 10 km längre bort ligger det ”gyllene” vattenfallet Gullfoss, som imponerande faller ner i en djup ravin. Övernattning i Laugarvatnområdet.

Dag
Dag 5

Laugarvatn – Thingvellir – Borgarnes

hraunfoss, island

Thingvellir Nationalpark är ett intressant område både ur historiskt och geografiskt perspektiv. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig Vi rekommenderar att ni tar en promenad i Almannagjásprickan.

Efter stoppet i Thingvellir kör ni vidare till Hvalfjördur, en viktig hamn för de allierade under andra världskriget för att sedan fortsätta mot Reykholt. I detta område kan ni först besöka de varma källorna Deildartunguhver (den största varma källan på Island vad gäller vattenproduktion per sekund). Kör sedan mot Reykholt där den kända 1200-tals författaren Snorri Sturlason bodde. I Reykholt kan man fortfarande se den varmvattenbassäng som användes för bad på medeltiden och ni kan besöka den permanenta utställningen dedikerad Snorri Sturalsons liv och arbete i Snorrastofa. Ca 20 km öster om Reykholt bör ni besöka det fantastiska vattenfalley Hraunfossar, där vattnet tumlar ut ur lavan ner i den förbipasserande floden och det närliggande vattenfallet Barnafoss. Efter att ha besökt vattenfallen, kör tillbaka på väg nr 1 och fortsätter till Borgarnes där det nyöppnade nybyggarmuseet är värt ett besök. Övernattning i Borgarnesområdet.

Dag
Dag 6

Borgarnes - Borgarfjördur – Snæfellsnes

snaefellsnes, island

Ät en stärkande frukost på hotellet innan ni beger er till Snæfellsneshalvön och den pittoreska Eldborgkratern. Vi rekommenderar även att ni besöker Gerduberg basaltpelare, som finns öster om väg nr 54 nära ”Ytri-Raudamelur”. Snæfellsneshalvön är ett naturfenomen känt för Snæfellsnesglaciären som tornar upp sig över området. Följ sydkusten mot Búdir, en före detta handelshamn där man idag kan se en träkyrka omgiven av ett magnifikt lavafält. Längre fram kommer ni till Arnastapi, en vacker fiskeby som har en unik naturhamn där man kan se basaltpelare i alla storlekar och former. I Arnarstapi är det möjligt att ta uppfriskande promenader till havet och även boka snöskoterutflykter på Snæfellsnesglaciären.

När ni kör runt halvön rekommenderar vi ett stopp vid Djúpalónssandur, en gammal fiskestation som nu är övergiven. Ni kan även promenera ner till Dritvík, den svarta stranden i närheten. På halvöns norra kust finner ni typiska isländska fiskebyar som Hellisandur, Olafsvik och Grundarfjördur. I Hellisandur by finns ett charmigt litet havsmuseum. Om ni har tid kan ni stanna till vid Bjarnarhöfngården som ligger vid vattnet inte långt från Stykkisholmur. Det är en av de gårdar på Island där man föder upp haj och där besökare kan lära sig om hajfiske runt Island och även få smaka på denna delikatess. Övernattning på norra delen av Snæfellsneshalvön.

Dag
Dag 7

Snæfellsnes – Reykjavík

reykjavik, sommar, island

Idag tar ni er tillbaka till Borgarnes och Reykjavik. Vi rekommenderar att ni tar tunneln under Hvalafjördurfjorden tillbaka till Reykjavík. Spendera förmiddagen och kvällen med att utforska värdlens nordligaste huvudstad.

Strosa runt på stan bland restauranger, kaféer och mysiga shoppinggator. För de kulturintresserade finns det gott om museum i staden. Om intresse finns kan ni spendera kvällen i någon mysig pub eller på ett gungande dansgolv. Reykjavík är känt för sitt heta nattliv.

Dag
Dag 8

Hemresa

Ni kör från hotellet i Reykjavik till flygplatsen i Keflavik (ca 45 min) och lämnar bilen vid Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
VW Caddy
VW Caddy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
5 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Boendestandard

Det finns två typer av boenden som du kan välja mellan för den här resan. Om du bokar två rum eller fler behöver de vara av samma typ. 

Rum med delad dusch/wc

Without

Väljer du det här alternativet bor ni på gästhem, bondgårdar och på enklare hotell. Alla boenden serverar frukost. Gästhemmen har normalt ett gemensamt allrum och ofta även en liten restaurang och bar. Hotellen har ofta egna restauranger där du kan äta á la carte. De flesta boenden har gratis wifi.

    

Rum med privat dusch/wc

With

Väljer du det här alternativet bor ni på 3-stjärniga hotell eller bättre gästhem. Alla boenden serverar frukost och många har en egen restaurang, ibland även en bar. På hotellen kan du vanligtvis äta á la carte. De flesta boendena har gratis wifi. 

Rummen har privat wc och dusch eller badkar. Sängarna är bäddade och rummen möblerade med stolar, bord, garderob, telefon, radio och tv. 

Omdöme av resan

får, island
Vi har upplevt och sett många av de berömda sevärdheterna på Island. Vi fick ett mycket ambiöst dag-för-dag program av Er vilket vi följde till nästan 100 %. De valda övernattningsställena (guesthousen) hade mycket hög standard. Vi är helnöjda!
Leif Nilsson

Vi hjälper dig med din resa