minniborgir, timmerstuga, island, sydkusten
vik, sydkusten, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
dyraholaey, sydkusten, island
dyraholaey, lunnefågel, sydkusten, island
thingvellir, island
gullfoss, island
gejser, island
reykjavik, island

Sydvästra Island med timrad stuga

4-5 Nätter fr. 9 100:-
4.8/5 | 4 Omdömen


Året runt
4-5 Nätter
fr. 9 100:-

Jan - Mar   fr. 9 100:-

Apr - Jun   fr. 11 250:-

Jul - Sep   fr. 9 400:-

Okt - Dec   fr. 9 100:-

Sök resa

Det här är resan för er som vill upptäcka södra Islands magi och bo närmare den mäktiga naturen. Med hyrbil och boende i timrad stuga med hot tub kommer ni få både äventyr och avslappning. Stugan ligger perfekt för att upptäcka många av den här delen av Islands bästa sevärdheter såsom sydkusten och den Gyllene Cirkeln med attraktionerna Þingvellir, Geysir och Gullfoss. Resan avslutas med ett besök i Reykjavík där ni själva väljer om ni stannar 1 eller 2 nätter.

Avgångar 2024: Året runt, dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

 

Resans höjdpunkter:

Bada i Secret lagoon
Vandra på den svarta lavastranden i Vík
Upplev dramatiska vattenfall och gejsrar
Upptäck sevärdheterna i Reykjavík

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
Hyrbil 4 eller 5 dygn inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
3 nätter i vald timrad stuga, inkl. frukost (se beskrivning nedan).
Handdukar, sängkläder samt städning vid avresa.
1 eller 2 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Personlig service från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10 (5-dörrar). Möjlighet att välja andra biltyper.
Inträde till den Blå Lagunen och Sky Lagoon.
Inträde till Secret Lagoon.
Valskådning från Reykjavik.
Avbeställningsskydd vid sjukdom, 595 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Betalas på plats:

Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

VELKOMIN TIL ÍSLANDS!

Dag 1

När ni landar på Keflavík flygplats står hyrbilen och väntar. Samla upp ert bagage, lokalisera uthyraren, få nycklarna till bilen och ge er ut i det isländska månlandskapet.

På vägen mot er timrade stuga på sydvästra Island föreslår vi ett första stopp vid den nya och spektakulära Sky Lagoon, ett geotermiskt spa med en 75 meter lång infinitypool som tycks smälta samman med Atlanten. Väl där får ni prova på en unik 7-stegs ritual med geotermiskt bad, kallvattensdopp, ångbad, bastubad och hudpeeling. Entré till Sky Lagoon ingår inte i paketet, men kan enkelt läggas till vid bokning. 

Efter ett härligt besök vid Sky Lagoon fortsätter resan mot er mysiga timrade stuga, som har en egen hot tub för ytterligare avkoppling, om ni önskar fortsätta badandet under bar himmel. Resan till stugan, belägen i sydvästra Island, är enkel och direkt (cirka 123 km från flygplatsen via Sky Lagoon). Längs vägen bjuds ni på en storslagen utsikt över Islands unika landskap.

När ni anländer får ni nyckeln till stugan och kan direkt sätta på hot tubben. Inom kort kan ni sjunka ner i ett varmt och avslappnande bad, omgivna av den stilla och vackra isländska naturen. Denna stund erbjuder perfekt återhämtning och möjlighet att i lugn och ro reflektera över dagens upplevelser, allt medan ni tar in den omgivande naturens skönhet.

Dag
Dag 2

Utforska Islands sydkust

Dag 2

Frukost i huvudbyggnaden. I dag vaknar ni upp på en spektakulär plats varifrån ni med hyrbilen har slagläge på hela Islands sydkust där guldkornen är många. Varför inte göra en färd till byn Vík som ligger ungefär 150 kilometer öster ut längs sydkusten?

Vík är Islands sydligaste by med vackra omgivningar och en känd svart lavasandstrand – men det är kanske framförallt stoppen på vägen som gör resan till en av de häftigaste på Island. Väljer ni att åka mot Vík rekommenderar vi att ni stannar vid vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss som ligger ca 90 respektive 120 km från stugan där ni bor. På vägen kommer ni även passera vulkanen Eyjafjallajökull samt glaciären Solheimajökull där ni kan göra en vandring med guide på glaciärens tunga som sträcker sig ner mot kustlinjen. Under bilfärden kommer ni till höger kunna betrakta de svarta lavasandstränderna och det vilda havet medan ni till vänster kommer kunna titta upp på de dramatiska bergen.

Strax innan Vík, ligger fågelklipporna vid Dyrhólaey. När ni parkerar bilen kommer ni kliva ut till en svårslagen utsikt över klippformationerna, den svarta stranden och havet. Klipporna här är kända för sitt rika fågelliv där de flesta kommer för att se Lunnefågeln som häckar från maj till augusti. Väljer ni att vandra på stranden vill vi varna er för att gå nära vattnet. Stora vågor sveper med jämna mellanrum in och suger med sig den som står för nära. På kvällen kör ni tillbaka till stugan där ni övernattar.

Dag
Dag 3

Läge för ett varv i den Gyllene Cirkeln

Dag 3

Börja dagen med att äta en stärkande frukost. Vad sägs om att ta ett varv runt den omtalade Gyllene Cirkeln? Cirkeln består av de tre stoppen Þingvellir nationalpark, Geysir och Gullfoss.

Þingvellirs nationalpark är ett område med historisk innebörd. Det här är nämligen platsen för världens första demokratiska parlament, Alltinget, som islänningarna höll redan år 900. Platsen är även geologiskt intressant då det är just här som den nordamerikanska kontinentalplattan möter den eurasiska, vilket resulterar i en 6 kilometer bred dalgång som börjar och slutar med branta klippor. Geysir är ett världsberömt geotermiskt område där huvudattraktionen heter Strokkur, en gejser med regelbundna utbrott (5–10 minuters mellanrum). När Strokkur briserar skjuter den upp en 20 meter hög vattenkaskad i luften. 

Gullfoss är ett majestätiskt vattenfall som brukar anses som ett av Islands allra vackraste. Fallet uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Den här dagen har ni även möjligheten att välja till ett besök på Secret Lagoon. Lagunen är en varm källa ca 8 mil öster om Reykjavík där ni även kan duscha och köpa något lättare att äta eller dricka i baren. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. Därefter kör ni tillbaka till stugan för att övernatta.

Dag
Dag 4

Från sydkusten till Reykjavík

Dag 4

Frukost i huvudbyggnaden. I dag har ni en sista chans att upptäcka det ni har missat på sydkusten innan färden går in till Reykjavík. Välj mellan att åka in på för- eller eftermiddagen.

Reykjavík är en liten färgexplosion vid Atlanten. Här trängs bra restauranger, spännande muséer, shopping, spa-upplevelser och ett vibrerande nattliv. Ni kommer inte ha några problem att underhålla er helt på egen hand. I det här paketet kan ni under den här dagen välja att lägga till en valskådningstur som utgår från hamnen i Reykjavík. Ni åker då ut med båt och får lära er mer om och se havets mäktiga giganter. Ni övernattar på hotell i Reykjavík som ni själva väljer när ni bokar resan.

Dag
Dag 5

Hemresa (4n) eller på upptäcksfärd i Reykjavík

Dag 5

Frukost på hotellet. För er som har valt en resa på 4 nätter är det här dagen för hemfärd. Planet går på morgonen eller under eftermiddagen och innan dess behöver ni lämna tillbaka hyrbilen på Keflavíks flygplats. Bilfärden från Reykjavík till flygplatsen tar ca 45 minuter. Se till att vara i god tid!

För er som har valt att stanna 5 nätter väntar ytterligare en dag i Reykjavík för nya upplevelser. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen. Natten spenderar ni återigen på ert hotell i Reykjavík.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

I dag är det så slutligen hemresa för er som har valt att stanna 5 nätter. Ni reser på morgonen eller under eftermiddagen. Kör ut hyrbilen till flygplatsen (ca 45 minuter) och lämna tillbaka bilen i tid innan planet lyfter. Välkommen tillbaka till Island nästa gång!

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Volkswagen Golf
Volkswagen Golf
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
VW Caddy
VW Caddy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
5 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Boendestandard - timrad stuga

minniborgir

Under den här resans första del bor ni i en timrad stuga på ett område som ligger en dryg timmes bilfärd från Reykjavík österut. Området ligger på en slätt med vida vyer strategiskt nära många av den här delen av Islands bästa sevärdheter.

Stugorna har fullt utrustat kök, möblerad terrass, ett vardagsrum med TV, termalvärme samt eget badrum med dusch. Vissa stugor har även hot tubs. Ni kan äta både frukost, lunch och middag på områdets restaurang. Området har även ett servicehus, hottubs en tvättstuga och en lekplats för barn. Ni kan välja mellan 3 olika typer av stugor.

Timrad stuga med 1 sovrum:

 • Storlek: 30m2. 
 • Sovrum: 1. 
 • Sängar: 1 dubbelsäng + 1 våningssäng. 
 • Gäster: 3 vuxna + 2 barn. 
 • Övrigt: välutrustat kök med kaffe-maskin. 
 • Gemensamma ytor: 3 hot tubs, kolgrill, en liten samlingsstuga med plats för 40 personer.
   

Timrad stuga med 2 sovrum:

 • Storlek: 40 m2. 
 • Sovrum: 2. 
 • Sängar: 2 queensize-sängar + 1 våningssäng. 
 • Gäster: 6 vuxna + 5 barn. 
 • Övrigt: fullt utrustat kök med diskmaskin, varje stuga har en egen hot tub, avskildhet från andra stugor. Gemensamma ytor: grillar, en samlingsstuga för större sällskap.

 

Timrad stuga med 3 sovrum:

 • Storlek: 80m2. 
 • Sovrum: 3. 
 • Sängar: 4 dubbelsängar + 1 bäddsoffa. 
 • Gäster: 9 vuxna + 8 barn. 
 • Övrigt: egen hot tub, gasgrill, 2 våningar, 2 tv-apparater, möblerad terrass, fullt utrustat kök med diskmaskin, stort kylskåp, avskildhet från andra stugor.

Vi hjälper dig med din resa