Thorsmork-Island.jpg

Upplev mer av Island 2021!

Bubblar du av reslust? Då har vi goda nyheter för dig! Island är öppet igen och det är dags för nya upplevelser. Till kraftigt sänkta priser och förbättrade villkor är Island den perfekta destinationen för 2021. 

Island öppnar för resor!

Island har öppnat upp sina gränser. Detta är mycket glädjande för oss och alla våra resenärer som vill besöka detta fantastiska land! 

Alla resenärer som har ett godkänt vaccinationsintyg samt de resenärer som kan bevisa med ett antikroppstest att de har redan haft Covid-19 kan resa in till Island utan att genomgå tester eller karantän. Övriga resenärer måste visa ett negativt PCR test som är högst 72 timmar gammalt före avresa. Vid ankomst till Island måste de dessutom ta dubbla corona tester med fem dagars karantän.
 

Fauskasandur, Island.

UPPLEV ISLAND TILL BÄTTRE PRISER

Boka din resa till Island till oslagbara priser. Nedan hittar du alla våra aktuella erbjudanden på våra resor till Island 2021. I och med att vi just nu har fri av- och ombokning på samtliga resor, kan du känna dig helt trygg att boka boka redan idag.
 

OM VÅRA RESOR TILL ISLAND UNDER 2021

 • I och med att vi just nu har fri av- och ombokning på samtliga resor, så är det också helt säkert att boka sin resa redan idag.
 • Flygavgångar till Island 2021 med Icelandair.  Köpenhamn: Dagligen. Stockholm: Alla dagar utom tisdag.
 • De allra flesta aktiviteter går som vanligt och alla våra leverantörer har vidtagit åtgärder för att minimera smittspridning och kan ibland ha särskilda restriktioner med anledning av coronaviruset.
 • Island är fortfarande ett exklusivt resmål men glädjande för i år, så ser vi nu prisnivåer på boenden och aktiviteter som är betydligt lägre än det varit de senaste åren. Med fantastiska landskap, öppna ytor och ett unikt utbud av sevärdheter och aktiviteter är Island den perfekta destinationen för 2021.

Vestmannaeyar, Island.

Vanliga frågor

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får som kan vara bra att veta när du planerar din semester till Island 2021.

I väntan på standardisering av ett internationellt digitalt vaccinationsintyg accepterar Island det intyg du får när du vaccineras hos din vaccinationsklinik eller vårdcentral. Du behöver också vara fullt vaccinerad. Här nedan listas kriterier för intyget.
 

Vaccination certificates must fulfill the following criteria

Must be submitted in Icelandic, Danish, Norwegian, Swedish, English, or French. 

 • First name and last name (comparable to travel documentation).
 • Date of birth.
 • Name of the vaccinated disease (Covid-19).
 • Where and when the vaccinations took place (date(s))
 • Vaccination must be complete; the number of doses required to complete the vaccination for each vaccine must be according to manufacturer recommendations.
 • Information on the issuer of the certificate (Healthcare Professional/Institution), along with a signature in the case of an international vaccination certificate.
 • Name of the vaccine.
 • Manufacturer of vaccine and batch number.

Jag är fullt vaccinerad mot Covid-19
Om du är fullt vaccinerad och har ett giltigt vaccinationsintyg kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island. På Island accepteras det intyg du får när du vaccineras hos din vårdcentral som bevis. Om du reser med barn behöver de inte vara vaccinerade, men däremot måste även de ta ett PCR test på flygplatsen i Keflavik.

Jag har haft Covid-19
Om du har ett giltigt intyg på att du haft Covid-19 och har antikroppar kan du resa in till Island. Väl där genomgår du ett PCR test på flygplatsen. Om provresultatet är negativt så får du fortsätta din resa på Island. Intyget ska visa på att du haft Covid-19 och tillfrisknat, och vara utfärdat från ett land inom EES-området.

Jag har inte vaccinerat mig eller haft Covid-19
Om du inte har vaccinerat dig eller haft Covid-19, måste du visa upp ett visa upp ett negativt corona test som gjorts inom 72 timmar före avresan, samt  genomgå dubbla tester med fem dagars karantän emellan. Om samtliga dessa provresultatet är negativa så får du fortsätta din resa på Island. Eftersom dessa restriktioner är så tuffa så rekommenderar vi att du väntar med att resa tills du är fullt vaccinerad.

Länder klassas nu in i olika riskzoner, så det är lite olika regler som gäller här:

Om du kommer från ett land med låg infektionsrisk (grön eller orange zon) kan du tillbringa din karantäntid på ditt hotell. Om du däremot kommer från ett land där smittspridningen anses vara hög (röd zon) måste du tillbringa din karantäntid ett så kallat karantänhotell. 

Samtliga tester på Island är gratis. 

På våra resor till Island gäller fri ombokning eller avbokning fram till 30 dagar innan avresa. Det innebär att vid avbokning, oavsett anledning, återbetalar vi det du betalat in. Du kan också välja att omboka resan utan kostnad. Dessa villkor gäller tills vidare och gäller samtliga våra resor till Island. Vi förlitar vi oss alltid på UDs reserekommendationer samt följer paketreselagen. Så länge det inte finns en avrådan till Island så genomförs alla resor som vanligt och då gäller våra flexibla av- och ombokningsregler. Dessa villkor gäller för nybokningar fr.om. 5 oktober 2020 och framåt. För bokningar gjorda tidigare än så eller ombokningar gäller villkor som står angivet i den ursprungliga bokningen.

Flexibla villkor för Vulkanresors paketresor:

 • Senast 30 dagar före avresa: Fri ombokning eller avbokning utan kostnad.
 • 29-8 dagar: Fri ombokning eller avbokningsavgift 20% av resans pris*.
 • 7-3: Avbokningsavgift 75% av resans pris*.
 • 3-0: Ingen återbetalning.

* I de fall resan innehåller flygbiljetter tillkommer även kostnad för dessa (29 dagar eller mindre till avresa).
 

  Om UD avråder från resor till Island och du har bokat en paketresa gäller fri ombokning till annat datum, eller så finns möjligheten att använda inbetalt belopp för en framtida resa, eller återbetalning av resan. 

  Detta förutsatt att du bokade innan avrådan från UD kom och att ditt avresedatum är eller var planerat under den tiden UD avråder från att resa.

   

   

  Islandshäst på Island.

  KONTAKTA OSS!

  Du håller på att ta det första steget mot din drömresa till Island. Vi är ett team av passionerade Islands specialister som arbetar entusiastiskt för att ge dig den oförglömliga "upplevelsen på Island." Du kan kontakta oss per telefon, via vårt förfrågningsformulär eller maila till oss.

   

  Phone icon

  RING OSS!

  Öppettider: mån-fre kl. 09:00-13:00

  08 - 612 43 70

  031 - 46 10 65

  090 - 12 95 50

  space

  Email icon

  Maila oss!

  Undrar du över något? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi svarar på ditt email så fort vi kan och för grupper svarar vi inom 24 timmar.

  Privatpersoner: [email protected]

  Grupper: [email protected]
   


   

  KONTAKTA OSS VIA FORMULÄR


   

  VI FINNS HÄR FÖR DIG!

  Vi vet att det kan vara överväldigande och tidskrävande att organisera en resa till Island, men vi känner Island utan och innan och vi kommer att vara med dig hela vägen: före, under och efter din resa. Låt oss hjälpa dig att organisera din drömresa till Island idag!