sydkusten, vik, island
lavastrand, sydkusten, reynisfjara, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
Sky Lagoon i Reykjavik.
secret lagoon, sydkusten, island
gullfoss, island
gejser, island
thingvellir, island
blå lagunen, island
harpa, reykjavik
solfur, reykjavik, island

Isländsk weekend med hyrbil

4-5 Nätter fr. 6 800:-
4.8/5 | 25 Omdömen

Året runt
4-5 Nätter
fr. 6 800:-

Apr - Jun  fr. 7 600:-

Jul - Sep   fr. 7 300:-

Okt - Dec  fr. 6 800:-

Jan - Mar  fr. 7 700:-

Sök resa

Upplev det bästa från Islands sydkust med egen hyrbil. Ni bor tre nätter på samma hotell på sydvästra Island varifrån ni smidigt kan utforska den här delen av Island. Ni avslutar sedan resan på hotell i Reykjavík. Under hela resan är ni fria att utforska det som lockar just er och ni har alla möjligheter att få uppleva både vulkaner, glaciärer, svarta lavastränder, vattenfall och en världsberömd gejser. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024-2025: Året runt; dagligen. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige. 

Resans höjdpunkter:

Se kraften i den aktiva gejsern Strokkur.
Bada i Secret Lagoons naturligt varma vatten!
Vandra på Víks svarta lavasandstrand!
Reykjavíks sevärdheter, restauranger och nattliv.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och baggage.
3 nätter på valt hotell på sydvästra Island.
1-2 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Hyrbil 4-5 dygn, inkl. fria mil och självriskreducering (CDW).
Personlig rådgivning från vår personal.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10. Möjlighet att välja andra biltyper.
Inträde till Blå Lagunen.
Inträde till Sky Lagoon.
Inträde till Secret Lagoon.
Ridturer på Eldhestar, dag 2 och 3.
Valskådning från Reykavík.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Betalas på plats:

Bensin/diesel. Priset är som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Dela ditt äventyr med oss!

Dela dina upplevelser och var med i Vulkans fototävling My Magical Iceland där du kan vinna 10.000:- i presentkort! 
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

LANDA PÅ ISLAND - SKY LAGOON - HVERAGERDI/SELFOSS

Sky Lagoon i Reykjavik.

Välkommen till vackra Island! Vid er ankomst till Keflavík flygplats väntar er hyrbil redo för upphämtning. Efter att ni hämtat ert bagage, hitta uthyraren och bege er sedan ut i det unika isländska landskapet. Det lovar överraskningar efter varje sväng. Oavsett vilket hotell ni har valt ligger det på sydvästra Island och blir er bas för att upptäcka den här delen av landet. På vägen dit har ni möjlighet att göra ett stopp vid Sky Lagoon (tillval.

Denna spektakulära geotermiska spaanläggning, endast en kort biltur, från flygplatsen, erbjuder en upplevelse som skiljer sig från andra geotermiska bad i Island. Sky Lagoon stoltserar med en 75 meter lång infinitypool, omgiven av dramatiska klippor och vy över nord Atlanten. Låt det 38°C varma, mineralrika vattnet och den helande 7-stegsritualen – bestående av geotermiskt bad, kallbad, ångbad, bastu och peeling – omsluta er i total avkoppling.

Ett besök varar normalt mellan 1,5 och 3 timmar, men ni är välkomna att stanna upp till 5 timmar. Kom ihåg att packa med badkläder och duscha utan tvål innan ni går i. Observera att barn under 12 år inte får besöka Sky Lagoon. Även om entré inte ingår i ert paket, kan ni enkelt lägga till det vid bokning.

Efter det välgörande badet kör ni mot ert boende på sydvästra Island. Resan tar ca 1- 1,5 timmar.

Dag
Dag 2

UPPTÄCK FANTASTISKA SYDKUSTEN!

Dag 2

Frukost på hotellet. En hyrbil på sydkusten är ett bra upplägg för äventyr. Här, på sydkusten, finns nämligen många av Islands mest intressanta sevärdheter. Även om möjligheterna är många rekommenderar vi att ni siktar mot byn Vík som ligger ungefär 150 kilometer öster ut längs med sydkusten.

Med sin berömda svarta lavastrand är Vík, Islands sydligaste by, ett populärt stopp. Och vägen dit är kantad av vulkaner, glaciärer, vattenfall och havsutsikt. Gör stopp vid vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss som båda har sina tjusningar. Vid det förstnämnda kan ni gå in bakom vattenfallet och vid det sistnämnda kan ni klättra upp ovanför det.

Ni kommer även passera vulkanen Eyjafjallajökull samt glaciären Solheimajökull där ni kan vandra upp längs med glaciärens tunga. Många starka upplevelser kommer ni även att få genom bilrutorna då ni åker inpressade mellan dramatiska vulkaniska berg och den mäktiga grå Atlanten.

Strax innan Vík finns ett annat måste-stopp. Här ligger nämligen fågelklipporna vid Dyrhólaey. Havet har karvat ur klipporna på ett spektakulärt sätt här och på klipporna häckar den populära Lunnefågeln (mellan maj och augusti). Om ni väljer att promenera på den svarta stranden, var då uppmärksamma på de luriga vågorna som kan svepa in och ta med sig den oaktsamma ut i havet igen. I dag har ni även möjlighet att välja till ett besök på Secret Lagoon, ett geotermiskt uppvärmt utomhusbad som ligger ca 80 km öster om Reykjavík. När dagen är slut återvänder ni till ert hotell på sydvästra Island.

Dag
Dag 3

KÖR ETT VARV I DEN GYLLENE CIRKELN

Dag 3

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Den tredje dagen på resan är även den tillägnad Islands magiska sydkust. I dag rekommenderar vi att ni ger er i kast med den Gyllene Cirkeln som fått sin namn på grund av de tre förstklassiga sevärdheterna som ni kan ta del av under en och samma runda med bilen. Den Gyllene Cirkeln består av Þingvellir nationalpark, Geysir och Gullfoss.

Þingvellirs nationalpark är ett område av såväl geologiskt som historiskt intresse. Här möts den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan vilket skapar en 6 kilometer bred dalgång som börjar och slutar med branta klippor. På platsen samlades också världens första demokratiska parlament, Alltinget, år 900.

Geysir är ett stopp med explosiva kvaliteter. Platsen är nämligen ett världsberömt geotermiskt område där den givna mittpunkten är en av få aktiva gejsrar i världen: Strokkur. Med mellanrum på 5–10 minuter skjuter Strokkur upp en ca 20 meter hög kaskad av vatten i luften. Gullfoss är vattenfallet som många håller som Islands vackraste. Här kan ni se floden Hvítá störta ner i en ca 32 meter djup skreva. Vattnet faller i etapper och ni kan komma riktigt nära dramatiken. Efter dagens slut kör ni åter tillbaka till ert hotell på sydvästra Island.

Dag
Dag 4

TA ER TILL REYKJAVÍK

Dag 4

Frukost på hotellet. I dag har det blivit dags att åka in till Reykjavík där resans sista dagar utspelar sig. Välj själva om ni åker under för- eller eftermiddagen. Om ni väljer att åka under eftermiddagen har ni hela förmiddagen på er att hinna med de saker ni hittills missat på sydkusten.

Reykjavík är en intressant stad ur många aspekter. En liten fiskeby vid Atlanten som har blommat ut i alla regnbågens färger. Här är inte bara nattlivet internationellt erkänt, ni hittar även shopping, kultur och mat av högsta klass. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

I dag har ni även möjlighet att välja till en valskådningstur som utgår ifrån Reykjavíks hamn. Ni åker då ut med båt på havet och får både lära er om och se havets giganter. I natt sover ni på hotell i Reykjavík.

Dag
Dag 5

HEMRESA (4N) ELLER EN DAG I REYKJAVÍK

Dag 5

För er som valt en resa på 4 nätter är det här dagen som ni åker hem. Kör ut hyrbilen till flygplatsen där ni återlämnar den innan ni lyfter mot Sverige.

För er som valt att stanna 5 nätter väntar ytterligare en dag i Reykjavík. Passa på att göra det ni inte hann igår, såsom att besöka Hallgrímskirkja, gå på någon av stadens museum eller få mer tid att shoppa och strosa. Även i natt sover ni på hotell i Reykjavík.

Dag
Dag 6

HEMRESA (5N)

I dag är hemresedag även för er som stannat 5 nätter. Kör ut hyrbilen till flygplatsen för återlämning och ha en trevlig flygtur tillbaka till Sverige!

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
3 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Manuell Växellåda
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
2 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Vi hjälper dig med din resa