sydkusten, vik, island
blå lagunen, island
lavastrand, sydkusten, reynisfjara, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
secret lagoon, sydkusten, island
gullfoss, island
gejser, island
thingvellir, island
harpa, reykjavik
solfur, reykjavik, island

Isländsk weekend med hyrbil

4-5 Nätter fr. 5 120:-

Avgångar: Feb - Nov
4-5 Nätter
fr. 5 120:-

01 feb - 31 mar fr. 5.120:-

01 apr - 31 juni fr. 5.600:-

01 juli - 31 aug fr. 8.090:-

01 sep - 31 okt fr. 5.705:-


Upplev det bästa från Islands sydkust med egen hyrbil. Ni bor tre nätter på samma hotell på sydvästra Island varifrån ni smidigt kan utforska den här delen av Island. Ni avslutar sedan resan på hotell i Reykjavík. Under hela resan är ni fria att utforska det som lockar just er och ni har alla möjligheter att få uppleva både vulkaner, glaciärer, svarta lavastränder, vattenfall och en världsberömd gejser.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Se kraften i den aktiva gejsern Strokkur
Bada i Blå Lagunens naturligt varma vatten
Vandra på Víks svarta lavasandstrand
Upptäck sevärdheterna i Reykjavík

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och baggage
3 nätter på hotell med privat dusch/wc på sydvästra Island
1-2 nätter på hotell med privat dusch/wc i Reykjavík
Hyrbil 4–5 dygn, inkl. fria mil och självriskreducering
Detaljerad vägkarta över Island (1:500 000)
Personlig rådgivning från vår kunniga personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Blå Lagunen dag 1
Secret Lagoon dag 2
Valskådning från Reykavík dag 4
Avbeställningsskydd

Betalas på plats:

Flygplatsavgift för hyrbilen på ca 300 SEK
Kostnad för bensin / diesel

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

LANDA PÅ ISLAND - BLÅ LAGUNEN

Dag 1

Välkommen till vackra Island! När ni landar på Keflavík flygplats står hyrbilen redan och väntar på er på flygplatsen. Hämta ut ert bagage, sök upp uthyraren och ge er sedan ut i det isländska månlandskapet som kommer bjuda er på många överraskningar. Oavsett vilket hotell ni har valt ligger det på sydvästra Island och blir er bas för att upptäcka den här delen av landet. På vägen dit har ni möjlighet att göra ett stopp vid världsberömda Blå Lagunen, som är ett tillval i det här paketet.

Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor på upp till 2 000 meters djup. Här badar ni i behagliga temperaturer mellan 36–39° året om. Området har även geotermiska basturum, en inomhus-lagun samt bar och restaurang för både lätta och mer rejäla måltider.

Dag
Dag 2

UPPTÄCK FANTASTISKA SYDKUSTEN

Dag 2

En hyrbil på sydkusten är ett bra upplägg för äventyr. Här, på sydkusten, finns nämligen många av Islands mest intressanta sevärdheter. Även om möjligheterna är många rekommenderar vi att ni siktar mot byn Vík som ligger ungefär 150 kilometer öster ut längs med sydkusten.

Med sin berömda svarta lavastrand är Vík, Islands sydligaste by, ett populärt stopp. Och vägen dit är kantad av vulkaner, glaciärer, vattenfall och havsutsikt. Gör stopp vid vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss som båda har sina tjusningar. Vid det förstnämnda kan ni gå in bakom vattenfallet och vid det sistnämnda kan ni klättra upp ovanför det.

Ni kommer även passera vulkanen Eyjafjallajökull samt glaciären Solheimajökull där ni kan vandra upp längs med glaciärens tunga. Många starka upplevelser kommer ni även att få genom bilrutorna då ni åker inpressade mellan dramatiska vulkaniska berg och den mäktiga grå Atlanten.

Strax innan Vík finns ett annat måste-stopp. Här ligger nämligen fågelklipporna vid Dyrhólaey. Havet har karvat ur klipporna på ett spektakulärt sätt här och på klipporna häckar den populära Lunnefågeln (mellan maj och augusti). Om ni väljer att promenera på den svarta stranden, var då uppmärksamma på de luriga vågorna som kan svepa in och ta med sig den oaktsamma ut i havet igen. I dag har ni även möjlighet att välja till ett besök på Secret Lagoon, ett geotermiskt uppvärmt utomhusbad som ligger ca 80 km öster om Reykjavík. När dagen är slut återvänder ni till hotellet för ytterligare en natt.

Dag
Dag 3

KÖR ETT VARV I DEN GYLLENE CIRKELN

Dag 3

Den tredje dagen på resan är även den tillägnad Islands magiska sydkust. I dag rekommenderar vi att ni ger er i kast med den Gyllene Cirkeln som fått sin namn på grund av de tre förstklassiga sevärdheterna som ni kan ta del av under en och samma runda med bilen. Den Gyllene Cirkeln består av Þingvellir nationalpark, Geysir och Gullfoss.

Þingvellirs nationalpark är ett område av såväl geologiskt som historiskt intresse. Här möts den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan vilket skapar en 6 kilometer bred dalgång som börjar och slutar med branta klippor. På platsen samlades också världens första demokratiska parlament, Alltinget, år 900.

Geysir är ett stopp med explosiva kvaliteter. Platsen är nämligen ett världsberömt geotermiskt område där den givna mittpunkten är en av få aktiva gejsrar i världen: Strokkur. Med mellanrum på 5–10 minuter skjuter Strokkur upp en ca 20 meter hög kaskad av vatten i luften. Gullfoss är vattenfallet som många håller som Islands vackraste. Här kan ni se floden Hvítá störta ner i en ca 32 meter djup skreva. Vattnet faller i etapper och ni kan komma riktigt nära dramatiken. Efter dagens slut kör ni åter tillbaka till ert hotell på sydvästra Island.

Dag
Dag 4

TA ER TILL REYKJAVÍK

Dag 4

I dag har det blivit dags att åka in till Reykjavík där resans sista dagar utspelar sig. Välj själva om ni åker under för- eller eftermiddagen. Om ni väljer att åka under eftermiddagen har ni hela förmiddagen på er att hinna med de saker ni hittills missat på sydkusten.

Reykjavík är en intressant stad ur många aspekter. En liten fiskeby vid Atlanten som har blommat ut i alla regnbågens färger. Här är inte bara nattlivet internationellt erkänt, ni hittar även shopping, kultur och mat av högsta klass. Även för den som vill koppla av är Reykjavík en stad med många möjligheter. Besök någon av stans spa-anläggningar eller ta en simtur i en simbassäng.

I dag har ni även möjlighet att välja till en valskådningstur som utgår ifrån Reykjavíks hamn. Ni åker då ut med båt på havet och får både lära er om och se havets giganter. I natt sover ni på hotell i Reykjavík.

Dag
Dag 5

HEMRESA (4N) ELLER EN DAG I REYKJAVÍK

Dag 5

För er som valt en resa på 4 nätter är det här dagen som ni åker hem. Kör ut hyrbilen till flygplatsen där ni återlämnar den innan ni lyfter mot Sverige.

För er som valt att stanna 5 nätter väntar ytterligare en dag i Reykjavík. Passa på att göra det ni inte hann igår, såsom att besöka Hallgrímskirkja, gå på någon av stadens museum eller få mer tid att shoppa och strosa. Även i natt sover ni på hotell i Reykjavík.

Dag
Dag 6

HEMRESA (5N)

I dag är hemresedag även för er som stannat 5 nätter. Kör ut hyrbilen till flygplatsen för återlämning och ha en trevlig flygtur tillbaka till Sverige!

Hyrbilar

HL
Antal dörrar
Personer
Väskor
Växellåda
Hyundai i10
Hyundai i10
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
1 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
2 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
3 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
Höglandet: Nej
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
Höglandet: Nej
5 Dörrar
4 Personer
4 Väskor
Automat/Manuell Växellåda
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Höglandet: Nej
5 Dörrar
7 Personer
2 Väskor
Manuell Växellåda
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Höglandet: Ja
5 Dörrar
5 Personer
5 Väskor
Automat Växellåda

Vi hjälper dig med din resa