weekend, svensktalande guide, reykjavik, island
reykjavik, stad, island
blå lagunen, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
gullfoss, island
geysir, island
thingvellir, island
reykjavik, harpa, hallgrimskirkja, island

Weekendresa med svensktalande guide

3-4 Nätter fr. 6 825:-
4.6/5 | 366st Omdömen

Avgångar: Året runt
3-4 Nätter
fr. 6 825:-

1 Nov - 31 Dec fr. 6 825:-

01 Jan - 31 Mar fr. 6 980:-

01 Apr - 14 Jun fr. 7 435:-

15 Jun - 14 Aug fr. 8 305:-

Boka resa

En bekväm gruppresa med bas i Reykjavik där ni tillsammans upptäcker några av landets mest kända sevärdheter. På resan guidas ni på svenska av en isländsk lokalguide. Ni får här möjlighet att bekanta er med Reykjavík, dess omgivningar, dess historia och nutida samhälle i ett lite mer koncentrerat format. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser 
Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Den Gyllene Cirkeln
Stadsrundtur i Reykjavik

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
3, 4 eller 5 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Transfer till hotell i Reykjavík
Stadsrundtur i Reykjavík och bad i Blå Lagunen (6,5 tim, guide)
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim, guide)
Transfer till flygplatsen vid hemresa
Guidning sker på svenska av en kunnig isländsk guide
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Egna utflykter på söndag
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Dagsbeskrivning

Dag
Torsdag

Velkomin til Íslands!

reykjavik, island

Ankomst till Island på eftermiddagen. Transferbuss tar er in till hotellet i Reykjavik. Ingen guidning.

Dag
Fredag

Stadsrundtur i Reykjavik & Bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island

Frukost på hotellet. På förmiddagen väntar stadsrundtur i Reykjavik. Tillsammans med er kunniga guide bekantar ni er med Reykjaviks stadskärna och gör nedslag i stadens historia och samtid. 

Vi utforskar Reykjaviks historiska och moderna platser, där några av höjdpunkterna är Perlan, kyrkan Hallgrímskirkja, Reykjaviks hamn och centrum, och den nya konferens- och konserthallen Harpa.

Vi åker därefter vidare till utomhusbadet Blå Lagunen som ligger ca 45 minuter utanför Reykjavík. Blå Lagunen är en inbjudande varm oas i det karga isländska lavalandskapet. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet. 

Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Vid ankomst bjuds ni på en välkomstdrink för att sedan njuta av ett unikt och avkopplande bad. Varma i kroppen åker ni tillbaka till Reykjavík. Kvällen är fri för egna upptäckter i huvudstaden.

Dag
Lördag

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir!

gullfoss, island

Frukost på hotellet. Upphämtning på hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln.

Första anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

 

Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska vattenfallet Gullfoss, även kallat det "gyllene vattenfallet", som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Efter en äventyrsfylld dag kör ni genom landsbygd där ni passerar genom ”växthusbyn” Hveragerdi, där många av Islands grönsaker odlas, på vår väg tillbaka till Reykjavik.

Dag
Söndag

Hemresa (3n) eller egna aktiviteter och utflykter (4n)

hallgrimskirkja, reykjavik, island

För er som väljer 3 nätters paketet är det hemresa denna dag. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. Ingen guidning.

För er som valt att förlänga resan med en extra natt får extra tid spendera i Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske mm. Spendera dagen med att upptäcka mer av Reykjavik. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

Dag
Måndag

Hemresa (4n)

Sista dagen är det hemresa och ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. Ingen guidning.

Omdöme av resan

lavagrottor, island
Fick denna fantastiska upplevelse som födelsedagspresent. Inget att klaga på. Guiden var jätteduktig dels på att tala svenska och hade verkligen mycket att berätta om landets historia i då och nutid så resan fick ett rikt innehåll. Det är att rekommendera om man åker för första gången till Island.
Anonym
4.6 | 366st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa