Hallgrimskirkja i Reykjavik Island.
reykjavik, stad, island
blå lagunen, island, flyover iceland
hallgrimskirkja, reykjavik, island
gullfoss, island
geysir, island
thingvellir, island
reykjavik, harpa, hallgrimskirkja, island

Weekendresa med svensktalande guide

3-4 Nätter fr. 11 450:-
4.6/5 | 414 Omdömen

Maj - Oktober
3-4 Nätter
fr. 11 450:-

Maj - Jul   fr. 11 700:-

Aug - Okt  fr. 11 450:-

Sök resa

En bekväm gruppresa med bas i Reykjavik där ni tillsammans upptäcker några av landets mest kända sevärdheter. Ni får här möjlighet att bekanta er med Reykjavík, dess omgivningar, dess historia och nutida samhälle i ett lite mer koncentrerat format. På resan guidas ni på svenska av en isländsk lokalguide. 

Avgångar 2024: Maj - Oktober; torsdagar. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

 

Resans höjdpunkter:

Bada i den Blå Lagunen!
Den Gyllene Cirkeln!
Reykjavíks sevärdheter, kultur och restauranger.
Flyover Iceland
Resan guidas på svenska.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3 eller 4 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Transfer från flygplatsen till hotell (1 tim).
Utflykt till den Gyllene Cirkeln (8 tim).
Stadsrundtur, Flyover Iceland & Blå Lagunen (7 tim).
Inträde, lån av handduk, samt valfri dryck.
Transfer från hotell till flygplatsen (1 tim).
Guidning på svenska av en isländsk guide.
Personlig rådgivning från vår personal.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Egna utflykter på söndag (4 nätters resa).
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Dela ditt äventyr med oss!

Dela dina upplevelser och var med i Vulkans fototävling My Magical Iceland där du kan vinna 10.000:- i presentkort! 
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup | #mymagicaliceland

 

Beskrivning

Dag
Torsdag

Välkommen till Island!

reykjavik, island

Då flygresan till Island inte tar mer än tre timmar kommer du och ditt resesällskap landa i detta månlandskap med gott om energi att börja utforska landet. Från den lilla smidiga flygplatsen tar ni enkelt flygbussen in mot Reykjavík, en resa som tar ungefär 50 minuter och erbjuder en försmak av Island i form av miljön utanför bussfönstret. Väl framme i huvudstaden checkar ni in på hotellet och har efter det gott om tid att upptäcka denna förvuxna fiskeby till stad som ligger som en färgklick intill Atlanten med ett storslaget utbud av såväl kultur som restauranger. Vårt tips så här första kvällen är att bekanta er med Reykjavík och äta middag på någon av stadens många fina restauranger. 

Velkomin til Íslands!

Dag
Fredag

Stadsrundtur i Reykjavik, Flyover Iceland & Bad i Blå Lagunen

blå lagunen, island, flyover iceland

Frukost på hotellet. På förmiddagen väntar stadsrundtur i Reykjavik. Tillsammans med er guide bekantar ni er med Reykjaviks stadskärna och gör nedslag i stadens historia och samtid. Vi utforskar Reykjaviks historiska och moderna platser, där några av höjdpunkterna är Perlan, kyrkan Hallgrímskirkja, Reykjaviks hamn och centrum, och den spektakulära konserthallen Harpa. 

Vi avslutar turen med ett stopp på FlyOver Iceland. FlyOver Iceland använder sig av den senaste tekniken, som ger dig känslan av att du flyger. Du kommer att med fötterna dinglandes i luften, hänga framför en 20 meter stor sfärisk skärm medan filmen tar dig på en spännande resa genom Island. Specialeffekter såsom vind, dimma och dofter i kombination med åkturens rörelse skapar en oförglömlig upplevelse.

Vi åker därefter vidare till utomhusbadet Blå Lagunen som ligger ca 45 minuter utanför Reykjavík. Blå Lagunen är en inbjudande varm oas i det karga isländska lavalandskapet. Kontrasterna förvånar när du sjunker ner i det 38 grader varma och ångande vattnet i utomhusbadet. 

Lagunen får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter. På platsen finns även en inomhuslagun och en geotermisk bastu. Vid ankomst bjuds ni på en välkomstdrink för att sedan njuta av ett unikt och avkopplande bad. Varma i kroppen åker ni tillbaka till Reykjavík. Kvällen är fri för egna upptäckter i huvudstaden.

Dag
Lördag

Gejsrar, Gyllene vattenfall och Thingvellir

gullfoss, island

Frukost på hotellet. Du hämtas upp av din guide på hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Första anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska vattenfallet Gullfoss, även kallat det "gyllene vattenfallet", som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. Efter en äventyrsfylld dag kör ni genom landsbygd där ni passerar genom ”växthusbyn” Hveragerdi, där många av Islands grönsaker odlas, på vår väg tillbaka till Reykjavik. Åter i Reykjavík vid 17-tiden. Kvällen är fri för egna upptäckter i huvudstaden.

Dag
Söndag

Hemresa (3n) eller egna aktiviteter och utflykter

hallgrimskirkja, reykjavik, island

För er som väljer 3 nätters resan är det hemresa denna dag. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. Ingen guidning.

För er som valt att förlänga resan med en extra natt får extra tid spendera i Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, valskådning, havsfiske m.m. Eller så kan du spendera dagen med att upptäcka mer av Reykjavik. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

Dag
Måndag

Hemresa (4n)

För er som väljer 4 nätters resan är det hemresa denna dag. Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång. Ingen guidning.

Omdöme av resan

lavagrottor, island
Fick denna fantastiska upplevelse som födelsedagspresent. Inget att klaga på. Guiden var jätteduktig dels på att tala svenska och hade verkligen mycket att berätta om landets historia i då och nutid så resan fick ett rikt innehåll. Det är att rekommendera om man åker för första gången till Island.
Anonym

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa