sydkusten, island, strand
reykjavik, solnedgång, sommar, island
gejser, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
fontana, wellness, spa, island
valskådning, valfena, reykjavik, island
vattenfall, seljalandsfoss, sydkusten, island
reynisfjara, strand, lava, sydkusten, island
Ta ett dopp i Sky Lagoon!
blå lagunen, island
austurvollur, reykjavik, island
reykjavik, harpa, island
solfur, reykjavik, island

Klassiska sydkusten och Reykjavík

5-7 Nätter fr. 11 450:-
4.8/5 | 36 Omdömen

Året runt
5-7 Nätter
fr. 11 450:-

Jan - Mar   fr. 12 100:-

Apr - Jun   fr. 11 450:-

Jul - Sep   fr. 14 000:-

Okt - Dec   fr. 12 500:-

Sök resa

Denna resa är perfekt för er som vill uppleva det bästa som Reykjavik och Islands sydkust har att erbjuda. Vi har satt ihop en detaljerad resplan som tar er till de populäraste naturfenomen längst sydkusten samt Gyllene Cirkeln. Ni kommer att uppleva fascinerande natur, åka på valskådning och njuta av avkopplande bad i två geotermiska laguner: Fontana Bath och Sky Lagoon. Avsluta er resa i Reykjavik, där ni kan besöka museer, gallerier och butiker, och uppleva det pulserande nattlivet. Läs mer om resan nedan.

Avgångar 2024: Året runt; dagligen.

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Resans höjdpunkter:

Den Gyllene Cirkeln
Bad i Sky Lagoon
Vattenfallet Seljalandsfoss
Valskådning

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
5, 6 eller 7 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Transfer från flygplatsen till hotellet i Reykjavík (1 tim).
Inträde till Sky Lagoon, tillgång till den kompletta 7-stegsritualen och lån av handduk.
Valskådning från Reykjavík hamn (3,5 tim).
Gyllene Cirkeln med bad i Fontana Geothermal bath (8 tim).
Utflykt till Sydkusten (9 tim).
Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa (1 tim).
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.
Guidade bussutflykter till inkluderade sevärdheter.

Tillval:

Inträde till Blå Lagunen.
Extra utflykter, dag 6 och 7.
Hyrbil.
Avbeställningsskydd vid sjukdom (595 sek per person).
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

DELA DITT ÄVENTYR MED OSS!

Dela med dig av dina upplevelser av din resa till Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Island!

reykjavik, solnedgång, sommar, island

Flygresan till Island tar enbart 3 timmar. Vid ankomst tar ni transferbussen från Keflaviks flygplats till hotellet i Reykjavík för att checka in på ert hotell. Beroende på vilken tid ni landar kan ni under dagen/kvällen lära känna Reykjavík. Huvudstaden kryllar av intressanta sevärdheter och utsökta restauranger. Det isländska köket håller mycket hög klass och inspireras av landets vackra natur så avsluta dagen med en utsökt middag på någon av Reykjavík många restauranger.

Dag
Dag 2

Gyllene Cirkeln och Fontana Geothermal bath

gullfoss, gyllene cirkeln, island

Frukost på hotellet. Du hämtas upp vid hotellet för en tur längs den Gyllene Cirkeln. Turen går från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet”, som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen. Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. 

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig. Dagen avslutas med ett stopp till Laugarvatn Fontana, en anläggning bestående av sammankopplade bad och ångbad som kompletterar varandra i en skön mix för att skapa en naturlig och unik spa-upplevelse. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík som ni når vid 18-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 3

Egna upptäckter av Reykjavík & Valskådning

valskådning, valfena, reykjavik, island

Frukost på hotellet. Förmiddagen är fri för egna upptäckter i Reykjavík. Ett populärt mål under en dag i staden är Hallgrimskyrkan som ligger på en höjd i centrala Reykjavík. Den är med sina 70 meter Islands högsta byggnad. Ni kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om Reykjavík, något som är populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens största spa-anläggning. 

Efter lunch kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavík hamn för en imponerande naturupplevelse. Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.  

På kvällen finns det gott om alternativ. Om ni gillar att dansa, kommer ni inte att bli besviken. Reykjavik har ett brett utbud av krogar och nattklubbar där dansen fortsätter till fram på småtimmarna.

Dag
Dag 4

Natursköna sydkusten

reynisfjara, strand, lava, sydkusten, island

Frukost på hotelltet. Dagens tur tar er med till natursköna platser och områden där landets historia formades. På låglandet på södra Island möter ni frodig åkermark, mäktiga vattenfall, kuststränder, glaciärer och gemytliga små byar. Ni får tillfälle att bekanta er med många imponerande naturfenomen på en dag. Från Reykjavík kör vi söderut mot Hvolsvöllur och sedan vidare mot vattenfallet Seljalandsfoss, där man faktiskt kan smyga in bakom själva fallet. Turen fortsätter vidare mot det något större vattenfallet Skógarfoss som omges av en väldigt frodig grönska sommartid, vars fot man också kan komma tätt inpå. Om vägförhållandena tillåter så passeras glaciären Solheimajökull på vägen, för att på nära håll uppleva dess överväldigande gestalt. 

Turen fortsätter till byn Vík på den södra kusten för lunchuppehåll. I Víks omgivningar finns de mäktiga svarta stränderna av vulkansand, ett rikligt fågelliv längs kustens klippor och säregna lavaformationer. En omväxlande och upplevelselik dag fylld av Islands kontraster. Efteråt fortsätter ni tillbaka till Reykjavík som ni når vid 18-tiden. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Dag 5

EGNA UPPTÄCKTER AV REYKJAVÍK & SKY LAGOON

Sky Lagoon i Reykjavik.

Börja dagen med en energigivande frukost innan ni beger er till Sky Lagoon. Denna spektakulära geotermiska spaanläggning, endast en kort resa från Reykjavík, erbjuder en upplevelse som skiljer sig från andra geotermiska bad i Island. Med sin imponerande 75 meter långa infinitypool, dramatiska inramning av klippor och direkt kontakt med Atlanten, erbjuder Sky Lagoon en oas av lugn, komplett med en 7-stegsritual. Tänk er att ni flyter i det 38°C varma, mineralrika vattnet, omgivna av en rogivande atmosfär och med en oslagbar utsikt över Atlanten.

Efter er tid vid Sky Lagoon, återvänder ni till Reykjavik för att utforska staden på egen hand. Staden bjuder på mängder av kulturella sevärdheter, allt från intressanta museum till unika designbutiker och restauranger.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n) eller Egna aktiviteter och utflykter

reykjavik, harpa, island

Frukost på hotellet. På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Ta en promenad genom Reykjavik för att känna av stadens puls. Samla alla intryck med en kopp kaffe på något av stadens alla kaféer. Island är en ö med lång historia och mycket att titta på. 

För er som vill prova på någon av våra andra spektakulära aktiviteter, finns flera olika förslag som visas längre ned på denna sida, exempelvis ridturer, stadsrundtur eller superjeepturer m.fl.

Dag
Dag 7

Hemresa (6n) eller Egna aktiviteter och utflykter

reykjavik, iceland
Dag
Dag 8

Hemresa (7n)

Frukost på hotellet. I anslutning till flygets avgång hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen.

Omdöme av resan

natur, island
Upphämtning till aktiviteter punktligt. Bra och smidigt flöde i transport till olika aktiviteter. Kunniga guider. Bra bussar och lagom med sevärdheter under en dag.
Kristina

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa