sydkusten, seljalandsfoss, island, sommar
reykjavik, island
whale watching, iceland
harpa, reykjavik, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
harpa, reykjavik, island
blå lagunen, island
gejser, island
gullfoss, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
reynisdrangar, sydkusten, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
vik, sydkusten, island
reykjavik, island

Island på en vecka

7 Nätter fr. 11 880:-
4.7/5 | 240st Omdömen

Avgångar: april - oktober
7 Nätter
fr. 11 880:-

03 Apr - 12 Jun   fr. 11 880:-

19 Jun - 14 Aug  fr. 13 370:-

21 Aug - 25 Sep  fr. 12 935:-

02 Okt - 23 Okt    fr. 12 035:-

Boka resa

En komplett veckoresa som tar er till några Islands största sevärdheter. Upplev fascinerande natur, spännande historia och avkopplande geotermiskt bad i den berömda Blå Lagunen. Ni bor bekvämt i Reykjavík varifrån ni gör dagsutflykter som guidas på svenska av en isländsk lokalguide. Det finns även gott om tid att upptäcka vackra huvudstaden Reykjavík. Detta är en av våra mest populära resor under sommaren. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Valskådning
Den Gyllene Cirkeln
Vattenfallet Seljandsfoss

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
Incheckat bagage samt handbagage
7 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår där så är angivet
Resa med svensktalande guide, enligt programmet
Transfer till hotellet i Reykjavík
Valskådning (3 tim, med guide)
Stadsrundtur (2,5 tim, med guide)
Blå Lagunen inkl. inträde (4,5 tim, med guide)
Gyllene Cirkeln (8 tim, med guide)
Sydkusten (10 tim, med guide)
Inträde till Skogar musuem
Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Extra utflykter under söndagen och tisdagen
Avbeställningsskydd

Dagsbeskrivning

Dag
Onsdag

Välkommen till Island!

reykjavik, island

Ankomst till Island på förmiddagen eller eftermiddagen. Vid ankomst tar ni bekvämt flygbussen direkt till hotellet i Reykjavík. Flygbussen står parkerad rakt utanför utgången och avgår från Keflavík flygplats i anslutning till ankommande flyg.

Incheckning på hotellet och sedan är dagen/ 
kvällen till eget förfogande.

Dag
Torsdag

Valskådning

valskådning, island

Frukost på hotellet för att sedan under dagen utforska det öppna havet. Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa hopp och spektakulära dykningar kan beskådas.

Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad. Passa på att shoppa eller besök något av stans många badhus, varför inte prova badhuset i Laugardalur som även har en fin Spaavdelning, Laugar SPA.

Dag
Fredag

Stadsrundtur i Reykjavik & Bad i den Blå Lagunen

blå lagunen, island

Ät frukost på hotellet. Ni hämtas upp på ert hotell för en stadsrundtur i Reykjavik, där ni tillsammans med en kunnig guide bekantar er med staden och gör nedslag bland stadens historia och största sevärdheter.

Vi utforskar Reykjaviks historiska och moderna platser, där några av höjdpunkterna är Perlan, kyrkan Hallgrímskirkja, Reykjaviks hamn och centrum, och den nya konferens- och konserthallen Harpa.

Efter Stadsrundturen åker vi till den Blå Lagunen, som ligger mitt i ett lavafält strax utanför Reykjavik. Blå Lagunen är en spa- och badanläggning med vältempererat geotermiskt vatten året om. Vattnet har en unik sammansättning av mineraler, silica/kvarts och alger vilket också ger vattnet dess turkosa färg. Vattnet har en välgörande effekt på huden men ett besök i Blå Lagunen är minst lika välgörande för sinnet. Åter i Reykjavik ca 19:00. Kvällen fri till egna aktiviteter.

Dag
Lördag

Gejsrar, gyllene vattenfall och Thingvellir nationalpark

gejser, island

Frukost på hotellet. Ni hämtas upp på ert hotell för en tur till den Gyllene Cirkeln, som rymmer några av de största sevärdheterna på Island. Resan går från Reykjavik över höglandet Hellisheiði mot byn Hveragerði för ett första stopp. Byn är känd för sina många växthus som värms upp av jordvärme.

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får vi flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Vi kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Alldeles i närheten av Geysir finner vi det majestätiska Gullfoss, ”det gyllene vattenfallet” som brukar anses som Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Dag
Söndag

Reykjavík på egen hand

reykjavik, sommar, island

Dagarna är fria för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

Dag
Måndag

Sydkusten

seljalandsfoss, sydkusten, island

Vår guide hämtar er vid ert boende i Reykjavík. Turen tar er först till Seljalandsfoss, ett högsmalt vattenfall som kastar sig över västra Eyjafjölls klippor. Vid foten av klipporna finns en stig, som ni kan följa genom vattendimman in i en grotta bakom fallet.

Sedan åker vi oss mot ett av landets mest imponerande vattenfall: det 60 meter höga Skógafoss. Nära Skógafoss ligger byn Skógar där vi även besöker museet. I sex historiska byggnader och tre museibyggnader visas 15 000 föremål upp, tillverkade av lokala hantverkare.

Från Skógar fortsätter vi mot Vík, Islands sydligaste samhälle. Byn ligger mellan berget Reynisfjall och den isländska sydkusten, och landskapet är känt för sin skönhet. Fågellivet är rikt vid Víks spektakulära svarta lavastrand; här häckar både silvertärnor och lunnefåglar. Utanför kusten reser sig tre basaltklippor 66 meter över havet: Skessudrangar, Landdrangar och Langhamrar. Enligt isländsk folktro är klipporna troll som skulle dra ut sina båtar till havs, men förvandlades till sten när de träffades av gryningens första strå-lar. 

Väster om Vík finns den 120 meter höga udden Dyrhólaey, som tidigare var en vulkanisk ö. Udden slutar i en ovanlig valvform, och det är det som har gett den sitt namn: Dyrhólaey betyder nämligen ungefär ”dörrhålsön”. Härifrån ser ni den stora glaciären Mýrdalsjökull, och sommartid häckar lunnefåglar på klipporna.

Dag
Tisdag

Reykjavík på egen hand

reykjavik, island

Dagarna är fria för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.

På egen hand, i egen takt får ni strosa omkring i staden. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

Dag
Onsdag

Hemresa

Frukost på hotellet. Hemresa på morgonen. Ni hämtas av transferbussen på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Omdöme av resan

natur, island
Natur, arkitektur,kultur - alla behov kan du fylla här. Så skönt att kunna promenera till alla sevärdheter i Reykjavik! Underbara konserthuset Harpa - en helt enastående byggnad! Den goda maten bidrog till den positiva upplevelsen och överallt var servicen god och islänningarna är mycket språkkunniga.
Margareta
4.7 | 240st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa