Island på en vecka - Seljalandsfoss
reykjavik, island
whale watching, iceland
harpa, reykjavik, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
harpa, reykjavik, island
blå lagunen, island, flyover iceland
gejser, island
gullfoss, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
reynisdrangar, sydkusten, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
vik, sydkusten, island
reykjavik, island

Island på en vecka

6-7 Nätter fr. 14 650:-
4.7/5 | 290 Omdömen

Maj - Oktober
6-7 Nätter
fr. 14 650:-

Maj - Jun   fr. 14 700:-

Jul - Aug   fr.  16 000:-

Sep - Okt   fr. 14 650:-

Sök resa

En variationsrik resa som tar er till några Islands största sevärdheter, med fascinerande natur, spännande historia och avkopplande geotermiskt bad i den berömda Blå Lagunen. Ni bor bekvämt i Reykjavík varifrån ni gör dagsutflykter som guidas på svenska av en isländsk lokalguide. Det finns även gott om tid att upptäcka vackra huvudstaden Reykjavík. Detta är en av våra mest populära resor under sommaren. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: Maj - Oktober; onsdagar. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter.

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen.
Gejsrar, gyllene vattenfall och Thingvellir.
Valskådning från Reykjavik!
Sydkusten magi med vulkaner & lavastränder!
Reykjavíks sevärdheter, kultur och restauranger.
FlyOver Iceland.
Resan guidas på svenska.

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
6 eller 7 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Resa med svensktalande guide.
Transfer från flygplatsen till hotellet (1 tim).
Utflykt till Blå Lagunen (4 tim).
Inträde, lån av handduk, samt en valfri dryck.
Stadsrundtur i Reykjavík(3 tim).
Utflykt till Gyllene Cirkeln (8 tim).
Valskådning från Reykjavik (3 tim, engelska).
Utflykt till Sydkusten (10 tim).
FlyOver Iceland (40 min).
Inträde till Skogar museum.
Transfer från hotellet till flygplatsen (1 tim).
Personlig rådgivning från vår personal.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Extra utflykter under söndag och tisdag.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

DELA DITT ÄVENTYR MED OSS!

Dela med dig av dina upplevelser av din resa till Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivning

Dag
Onsdag

Välkommen till Island

reykjavik, island

Då flygresan till Island inte tar mer än tre timmar kommer du och ditt resesällskap landa i detta månlandskap med gott om energi att börja utforska landet. Från den lilla smidiga flygplatsen tar ni enkelt flygbussen in mot Reykjavík, en resa som tar ungefär 50 minuter och erbjuder en försmak av Island i form av miljön utanför bussfönstret. Väl framme i huvudstaden checkar ni in på hotellet och har efter det gott om tid att upptäcka denna förvuxna fiskeby till stad som ligger som en färgklick intill Atlanten med ett storslaget utbud av såväl kultur som restauranger. Vårt tips så här första kvällen är att bekanta er med Reykjavík och äta middag på någon av stadens många fina restauranger. 

Velkomin til Íslands!

Dag
Torsdag

Valskådning & egna upptäckter av Reykjavík

valskådning, island

Frukost på hotellet för att sedan under dagen utforska det öppna havet. Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa hopp och spektakulära dykningar kan beskådas. Denna tur guidas på engelska av en kunnig isländsk guide.

Resten av dagen är fri för egna upptäckter i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad. Passa på att shoppa eller besök något av stans många badhus, varför inte prova badhuset i Laugardalur som även har en fin Spaavdelning, Laugar SPA.

Dag
Fredag

Stadsrundtur i Reykjavík, FlyOver Iceland & Bad i den Blå Lagunen

blå lagunen, island, flyover iceland

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Du hämtas upp på ert hotell för en stadsrundtur i Reykjavik, där ni tillsammans med en kunnig guide bekantar er med staden och gör nedslag bland stadens historia och största sevärdheter.

Vi utforskar Reykjaviks historiska och moderna platser, där några av höjdpunkterna är Perlan, kyrkan Hallgrímskirkja, Reykjaviks hamn och centrum, och den nya konferens- och konserthallen Harpa.

Vi avslutar turen med ett stopp på FlyOver Iceland. FlyOver Iceland använder sig av den senaste tekniken, som ger dig känslan av att du flyger. Du kommer att med fötterna dinglandes i luften, hänga framför en 20 meter stor sfärisk skärm medan filmen tar dig på en spännande resa genom Island. Specialeffekter såsom vind, dimma och dofter i kombination med åkturens rörelse skapar en oförglömlig upplevelse.

Efteråt åker vi till den Blå Lagunen, som ligger mitt i ett lavafält strax utanför Reykjavik. Blå Lagunen är en spa- och badanläggning med vältempererat geotermiskt vatten året om. Vattnet har en unik sammansättning av mineraler, silica/kvarts och alger vilket också ger vattnet dess turkosa färg. Vattnet har en välgörande effekt på huden men ett besök i Blå Lagunen är minst lika välgörande för sinnet. Åter i Reykjavik ca 19:00. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Lördag

Gejsrar, gyllene vattenfall och Thingvellir!

gejser, island

Frukost på hotellet. Du hämtas upp av din guide på hotellet för en tur till den Gyllene Cirkeln. Första anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Nästa stopp är det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna.

Alldeles i närheten av Geysir finner ni det majestätiska vattenfallet Gullfoss, även kallat det "gyllene vattenfallet", som brukar anses som Islands allra vackraste. Gullfoss uppstår där floden Hvítá störtar ned i en cirka 32 m djup skreva. Vattnet faller i etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. Efter en äventyrsfylld dag kör ni genom landsbygd där ni passerar genom ”växthusbyn” Hveragerdi, där många av Islands grönsaker odlas, på vår väg tillbaka till Reykjavik. Åter i Reykjavík vid 17-tiden. Kvällen är fri för egna upptäckter i huvudstaden.

Dag
Söndag

Natursköna Sydkusten

seljalandsfoss, sydkusten, island

Börja dagen med att äta en stärkande frukost på hotellet. Vår guide hämtar er vid ert boende i Reykjavík. Turen tar er först till Seljalandsfoss, ett högsmalt vattenfall som kastar sig över västra Eyjafjölls klippor. Vid foten av klipporna finns en stig, som ni kan följa genom vattendimman in i en grotta bakom fallet. Sedan åker vi oss mot ett av landets mest imponerande vattenfall: det 60 meter höga Skógafoss. Nära Skógafoss ligger byn Skógar där vi även besöker museet. I sex historiska byggnader och tre museibyggnader visas 15 000 föremål upp, tillverkade av lokala hantverkare.

Från Skógar fortsätter vi mot Vík, Islands sydligaste samhälle. Byn ligger mellan berget Reynisfjall och den isländska sydkusten, och landskapet är känt för sin skönhet. Fågellivet är rikt vid Víks spektakulära svarta lavastrand; här häckar både silvertärnor och lunnefåglar. Utanför kusten reser sig tre basaltklippor 66 meter över havet: Skessudrangar, Landdrangar och Langhamrar. Enligt isländsk folktro är klipporna troll som skulle dra ut sina båtar till havs, men förvandlades till sten när de träffades av gryningens första strå-lar. 

Väster om Vík finns den 120 meter höga udden Dyrhólaey, som tidigare var en vulkanisk ö. Udden slutar i en ovanlig valvform, och det är det som har gett den sitt namn: Dyrhólaey betyder nämligen ungefär ”dörrhålsön”. Härifrån ser ni den stora glaciären Mýrdalsjökull, och sommartid häckar lunnefåglar på klipporna. Därefter går turen tillbaka till Reykjavik. Kvällen till eget förfogande.

Dag
Måndag

En dag för egna äventyr

reykjavik, sommar, island

Frukost på hotellet. Måndagen är fri för att på egen hand upptäcka Reykjavik eller välja till någon av våra aktiviteter eller utflykter; ridturer, havsfiske mm. Dessa utflykter är öppna även för andra resenärer och guidas på engelska.

Du kan också spendera dagen med att upptäcka mer av Reykjavik. Huvudstaden kryllar av intressanta museum, designbutiker och restauranger. Passa även på att äta gott, i Reykjavik finns ett brett utbud av restauranger där ni kan njuta isländska specialiteter eller något av de internationella kök som finns representerade. Det isländska köket håller mycket hög kvalitet och inspireras av den isländska naturen.

Dag
Tisdag

Hemresa (6N) eller en sista händelserik dag

reykjavik, island

Har ni valt en resa på 6 nätter är det här dagen för hemfärd.  Ni hämtas upp vid ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Ni som har valt att förlänga resan har ännu en mäktig dag framför er på det fantastiska Island. Spendera en heldag i Reykjavík där ni utforskar staden på egen hand eller gör en utflykt i närområdet. Ett tips är att hyra bil för att ta sig till någon av Islands många höjdpunkter som ligger på dagstur-avstånd. Under tillval längre ner på den här sidan hittar ni fler av de aktiviteter vi rekommenderar för just den här resan.

Ni kan också koppla av i någon av de många varma utomhusbaden runt om Reykjavík, något som är populärt bland islänningarna själva. I hjärtat av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens största spa-anläggning. Ett annat populärt mål under en dag i staden är Hallgrimskyrkan som ligger på en höjd i centrala Reykjavík. Den är med sina 70 meter Islands högsta byggnad. 

Dag
Onsdag

Hemresa (7N)

Frukost på hotellet. Hemresa på morgonen. Ni hämtas av transferbussen på ert hotell i anslutning till flygets avgång.

Omdöme av resan

natur, island
Natur, arkitektur,kultur - alla behov kan du fylla här. Så skönt att kunna promenera till alla sevärdheter i Reykjavik! Underbara konserthuset Harpa - en helt enastående byggnad! Den goda maten bidrog till den positiva upplevelsen och överallt var servicen god och islänningarna är mycket språkkunniga.
Margareta

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa