Far och son besöker vattenfallet Skogafoss på Island.
reykjavik, island
valskådning, island
valskådning, island
lunnefågel, lunnefåglar, island
island, sommar
ridning, islandshäst, island
blå lagunen, island
videy, reykjavik, island
gejser, island
thingvellir, island
gullfoss, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
dyraholaey, sydkusten, island

Barnens Island

4-5 Nätter fr. 8 400:-
4.8/5 | 34 Omdömen

Året runt
4-5 Nätter
fr. 8 400:-

Jan - Mar   fr. 8 800:-

Apr - Jun   fr. 8 800:-

Jul - Sep   fr. 10 400:-

Okt - Dec   fr. 8 400:-

Sök resa

En upplevelse för hela familjen! Ta med barnen på en innehållsrik resa där ni med bil får utforska sagolandet Island tillsammans. Ni besöker storslagna vattenfall, svarta lavastränder och en magisk natur som hämtad ur barnens favoritsagor. Bada i varma utomhuskällor, besök Reykjaviks djurpark, rid på islandshästar och utforska det unika landskapet – i denna resa ryms något för hela familjen. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.
 

Avgångar 2024: Året runt; dagligen. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter. 

 

Resans höjdpunkter:

Spännande valskådning utanför Reykjavík.
Magiskt bad i Blå Lagunen.
Dundrande vattenfallet Seljandsfoss

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
4-5 nätter på valt hotell i Reykjavík.
Frukost ingår på de hotell där så är angivet.
Hyrbil 4-5 dygn inkl. fria mil & självriskreducering (CDW).
Valskådning från Reykjavik hamn (3 tim).
Inträde till Blå Lagunen, lån av handduk, samt valfri dryck.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Hyrbil - Paketet baseras på Hyundai I10. Möjlighet att välja andra biltyper.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.
Klimatkompensation för flygresa t/r till Island.

Betalas på plats:

Avgift för upphämtning av hyrbil på flygplatsen ca. 300 sek.
Bensin/diesel. Priset är ungefär samma som i Sverige.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person baserat på del i rum/lägenhet. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och hyrbil. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

DELA DITT ÄVENTYR MED OSS!

Dela med dig av dina upplevelser av din resa till Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivning

Dag
Dag 1

Landa på Island och en kväll i Reykjavík!

reykjavik, island

Avresa från Sverige på morgonen eller eftermiddagen. Flygresan till Island tar 3 timmar. Väl framme på Keflavík flygplats står hyrbilen redan och väntar på er på flygplatsen. Hämta ut ert bagage, sök upp uthyraren och ge er sedan ut i det isländska månlandskapet! Det tar cirka en timme med hyrbil in till ert hotell i Reykjavik.

Efter ni checkat in på hotellet och om ni är sugna på en bit frisk luft efter resan rekommenderar vi en promenad eller cykeltur längs havet. Stråket Eidissida är populärt och längs vägen kommer ni att se presidentens bostad Bessastadir och berget Keilir, med sina karaktäristiska spetsar. Ett annat populärt promenadstråk är längs med Saebraut, där ni har utsikt mot berget Esja i norr och centrala Reykjavík i söder. Har ni tur kan ni på en klar vinternatt få se spektakulära norrsken. De syns tydligast när ni befinner er en bit bort från stadens ljus.

Dag
Dag 2

Valskådning och spännande djur!

valskådning, island

Se till att barnen (och alla vuxna!) får i sig rejält med frukost på hotellet, för därefter väntar ett riktigt äventyr till havs: valskådning! Ni tar er till fots eller med bilen till Reykjaviks hamn och väl där kliver ni ombord på den bekväma båten för en imponerande naturupplevelse där målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att er familj får stå öga mot öga med världens största djur, blåvalen.

Efter lunch kan ni göra ett besök till friluftsområdet Laugardalur. På området finns det mycket att välja mellan, en äventyrslekpark, en djurpark med isländska djur, en botanisk trädgård och Islands största utomhusbadanläggning. Vi rekommenderar att ni tar en fika på kafé Flora som ligger insprängd i grönska i den botaniska trädgården. Entrén ingår i kortet Reykjavik Welcome Card. Om ni besöker Reykjavík under vinterhalvåret finns här även en ishall om ni skulle vilja åka skridskor.

Dag
Dag 3

Bad i magiska Blå Lagunen och mysiga Reykjavík

blå lagunen, island

Efter äventyren dag 2 hoppas vi att alla familjemedlemmar sovit gott, för i dag väntar den exotiska Blå Lagunen, en knapp timmes bilfärd från Reykjavik. Denna omtalade lagun får sitt ljusblåa, mineralrika vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2 000 meter och håller den inbjudande temperaturen 36–39° året om. Medan de vuxna slappar i det välgörande vattnet eller hänger vid en av vattenbarerna, kan de yngre utforska tunnlar och bastugrottor – Blå Lagunen går hem hos alla åldrar.

På eftermiddagen kan ni sänka tempot ett snäpp och utforska Reykjavik. I kupolbyggnaden Perlan en bit utanför staden ligger en roterande restaurang och museumet Saga, som berättar Islands historia med vaxdockor. Inne i centrala staden uppskattar barnen garanterat ett besök i tornet på Hallgrimskyrkan, Islands högsta byggnad med sina 70 meter.

Under sommaren och om det är bra väder kan ni istället planera in en utflykt till den lugna och mysiga ön Viðey, som ni når med kort färjetur från Reykjavik. På denna lilla ö ligger bland annat Yoko Onos Imagine Peace Tower. Här finns även konst i form av skulpturer och målningar av både isländska och internationella konstnärer. Det är möjligt att hyra cykel, ta en fika på Viðeyjarstofa café eller varför inte slå er ner i gräset med picknick.

Dag
Dag 4

Häpnadsväckande naturupplevelser

gejser, island

Dagen bjuder på Islands mesta kända sevärdheter i den så kallade Gyllene Cirkeln! Ni kör mot nordväst från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, som även kallas ”det gyllene vattenfallet” och anses som Islands vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. Här ligger Gullfosskaffi, ett perfekt ställe för dagens lunch. 

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser Strokkur, som med 5-minuters intervaller sprutar vatten upp till 30 meter upp i luften. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. En nästintill utomjordisk upplevelse. 

Fortsätt sedan till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Dag
Dag 5

Hemresa (4n) eller upptäck södra Islands otroliga natur

dyraholaey, sydkusten, island

Har ni valt en resa på 4 nätter är det här dagen för hemfärd. Ni kör från Reykjavík till Keflavik (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

Ni som har valt att förlänga resan har ännu en mäktig dag framför er på det fantastiska Island. Vi föreslår att ni under femte dagen gör en heldagsutflykt på södra Island. Börja med att köra mot Hveragerði där ni kan hälsa på islandshästar på gården Eldhestar. Fortsätt sedan färden till Seljandsfoss, ett vattenfall i sagolik omgivning där ni, om vädret tillåter, kan gå in bakom vattenfallet. Alternativt tar ni av nordöst och besöker “den hemliga lagunen”, Gamla Laugin, i lilla byn Fludir. Detta är Islands äldsta geotermiska pool (byggd 1891) och än i dag har den en naturnära utformning som garanterar en alldeles särskild badupplevelse.

Nästa stopp vi rekommenderar är Eyjafjallajökull center, ett litet besökscenter där ni får se en fascinerande film om vulkanutbrottet som lamslog Europas flygtrafik och tiden efter. Mycket intressant för alla åldrar. Nästa sevärdhet längs vägen är vattenfallet Skógarfoss. Det finns möjlighet att gå upp till toppen av vattenfallet och se det från ovan. I området finns även möjlighet att köpa något att äta. I närheten ligger även ett museum om Islands historia. 

Sista stoppet på resan är staden Vík där vi föreslår en promenad på de kända svarta sandstränderna och en fika på restaurangen Sudur-Vik innan ni återvänder tillbaka till Reykjavík.

Dag
Dag 6

Hemresa (5n)

I dag har det så blivit dags för hemfärd även för er som har valt att stanna i 5 nätter. Ni kör från Reykjavík till Keflavik (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

Omdöme av resan

familj, island, reykjavik
Att köra bil på södra Island var lätt och smidigt, bra skyltat till alla häftiga naturupplevelser. Pojkarna på 10 och 6 år var också imponerade och klättrade och sprang runt på varje ny sajt. Maten var mycket god, men ganska dyrt. Generellt ganska dyrt tyckte vi. Men mycket vackert! Vi vill åka hit igen och uppleva fler delar av ön!
Ellen

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa