reykjavik, island
blå lagunen, island
valskådning, island
valskådning, island
lunnefågel, lunnefåglar, island
island, sommar
ridning, islandshäst, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
dyraholaey, sydkusten, island
videy, reykjavik, island
gejser, island
thingvellir, island
gullfoss, island

Barnens Island

5 Nätter fr. 7 425:-
4.7/5 | 14st Omdömen

Avgångar: Året runt
5 Nätter
fr. 7 425:-

01 Mar - 31 Mar   fr. 7 425:-

01 Apr - 14 Maj    fr. 8 345:-

15 Maj - 31 Sep   fr. 9 370:-

01 Okt - 31 Dec   fr. 7 555:-


En upplevelse för hela familjen! Ta med barnen på en innehållsrik resa till Island. Upplev sagolandet med storslagna vattenfall, svarta lavastränder och en magisk natur som hämtad ur sagornas värld. Bada i varma utomhuskällor, besök Reykjaviks djurpark, rid på islandshästar och utforska det unika landskapet. I denna resa finns något för hela familjen! Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.
Anslutning kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, boende och hyrbil. Då priserna varierar beroende på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. Dessa prisexempel är snittpris/person baserade på 2 vuxna och 1 barn (10år).

Resans höjdpunkter:

Bad i den Blå Lagunen
Valskådning
Seljandsfoss vattenfall

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
5 nätter på hotell i Reykjavík
Frukost ingår om så är angivet
Hyrbil i 5 dygn inkl. fria mil & självriskreducering (CDW)
Valskådning
Detaljerad vägkarta över Island
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Uppgradering av hyrbilen
Inträde till Blå Lagunen
Avbeställningsskydd

Betalas på plats:

Flygplatsavgift för hyrbilen på ca 300 SEK

Beskrivning

Dag
Dag 1

Bad i magiska Blå Lagunen

blå lagunen, island

Flygresan till Island tar ca. 3 timmar. Vid ankomst till Keflavik flygplats hämtar ni ut er hyrbil. På vägen in till Reykjavík rekommenderar vi att ni stannar till för ett bad i den magiska Blå Lagunen, ett utomhusbad som ligger mitt i ett lavafält.

Lagunen får sitt ljusblåa, mineralrika vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och håller den varma och inbjudande temperaturen 36-39°, året om. Det magiska vattnet i Blå lagunen är omtyckt av både stora och små. Varma i kroppen fortsätter ni färden mot Reykjavik för incheckning på ert hotell.

Dag
Dag 2

Spännande isländska djur

valskådning, island

På morgonen åker ni på ett äventyr till havs, valskådning! Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavík hamn för en imponerande naturupplevelse där målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåvalen.

Efter lunch kan ni göra ett besök till friluftsområdet Laugardalur. På området finns det mycket att välja mellan, en äventyrslekpark, en djurpark med isländska djur, en botanisk trädgård och Islands största utomhusbadanläggning. Vi rekommenderar att ni tar en fika på kafé Flora som ligger insprängd i grönska i den botaniska trädgården. Entrén ingår i kortet Reykjavik Welcome Card. Om ni besöker Reykjavík under vinterhalvåret finns här även en ishall om ni skulle vilja åka skridskor.

Dag
Dag 3

Bilutflykt till södra Islands otroliga natur

dyraholaey, sydkusten, island

Vi föreslår att ni under tredje dagen gör en heldagsutflykt på södra Island. Börja med att köra mot Hveragerði där ni kan hälsa på islandshästar på gården Eldhestar. Fortsätt sedan färden till Seljandsfoss, ett vattenfall i sagolik omgivning där ni, om vädret tillåter, kan gå in bakom vattenfallet. Nästa stopp vi rekommenderar är Eyjafjallajökull center, ett litet besökscenter där ni får se en fascinerande film om vulkanutbrottet som lamslog Europas flygtrafik och tiden efter. Mycket intressant för alla åldrar.

Nästa sevärdhet längs vägen är vattenfallet Skógarfoss. Det finns möjlighet att gå upp till toppen av vattenfallet och se det från ovan. I området finns även möjlighet att köpa något att äta. I närheten ligger även ett museum om Islands historia.

Om ni vill ha mer av den magiska isländska naturen tycker vi att ni fortsätt till de vackra klipporna vid naturreservatet Dyrhólaey där havets rand möter vulkaniska sandslätter. Här häckar tusentals sjöfåglar, bland annat den berömda lunnefågeln. Lunnefåglarna kan ses fram till mitten av augusti, innan de försvinner ut till sjöss. Dyrhólaey är väl värt ett besök även utan lunnefåglar. Notera att Dyrhólaey ej får besökas under perioden när fågelungarna kläcks (ca. maj – midsommar) och att lunnefåglarna lämnar land i mitten/slutet av augusti. 

Sista stoppet på resan är staden Vík där vi föreslår en promenad på de kända svarta sandstränderna och en fika på restaurangen Sudur-Vik innan ni återvänder tillbaka till Reykjavík.

Dag
Dag 4

Familjeutflykt till ön Viðey

videy, reykjavik, island

Ta färjan (färjebiljett tillkommer) från den gamla hamnen eller Skarfabakki till ön Viðey för en perfekt familjeutflykt! På denna lilla ö inte långt från Reykjavík ligger bland annat Yoko Onos IMAGINE PEACE TOWER. Här finns även konst i form av skulpturer och målningar av både isländska och internationella konstnärer. Det är möjligt att hyra cykel, ta en fika på Viðeyjarstofa café eller varför inte slå er ner i gräset med picknick.  

Om ni önskar fler aktiviteter denna dag, ta då en tur ut till Nauthóltsvík, en geotermisk strand med lekplats mitt i stan!

Dag
Dag 5

Häpnadsväckande naturupplevelser

gejser, island

Dagen bjuder på Islands mesta kända sevärdheter i den så kallade Gyllene Cirkeln! Ni kör mot nordväst från Reykjavík till det majestätiska Gullfoss, som även kallas ”det gyllene vattenfallet” och anses som Islands vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassorna som kastar sig över stupet ner i ravinen. Här ligger Gullfosskaffi, ett perfekt ställe för dagens lunch. 

Alldeles i närheten av Gullfoss finner ni det geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser Strokkur, som med 5-minuters intervaller sprutar vatten upp till 30 meter upp i luften. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna - och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. En nästintill utomjordisk upplevelse. 

Fortsätt sedan till den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär mycket tydlig.

Dag
Dag 6

Hemresa

Hemresa. Ni kör från Reykjavík till Keflavik (cirka 45min.) och lämnar bilen på Keflaviks flygplats i samband med er hemresa.

Omdöme av resan

familj, island, reykjavik
Att köra bil på södra Island var lätt och smidigt, bra skyltat till alla häftiga naturupplevelser. Pojkarna på 10 och 6 år var också imponerade och klättrade och sprang runt på varje ny sajt. Maten var mycket god, men ganska dyrt. Generellt ganska dyrt tyckte vi. Men mycket vackert! Vi vill åka hit igen och uppleva fler delar av ön!
Ellen
4.7 | 14st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Tillval

Här hittar du de tillval du kan göra för just den här resan. Vi har handplockat dem för dig så att du kan se till att resan passar dig och ditt resesällskap så bra som möjligt. Du hittar allt i från fartfyllda äventyr till lugnare utflykter. Titta närmare på det du är intresserad av och lägg sedan till ditt tillval när du bokar resan.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjälper dig med din resa