Reykjadalur, Islandshäst, ridning, island
Reykjadalur, ridning, häst, island, islandshäst
Varm källa, sommar, island, bada, bad
Islandshäst, häst, ridning, island
Vulkan, ridning, islandshäst, häst, island
Häst, island, ridning, islandshäst
Hästar, Islandshäst, häst, Island
Islandshäst, häst, hästar, ridning, island
Ridning, vulkan, island, islandshäst

Äventyr kring vulkanen

4 Nätter fr. 11 865:-
4.8/5 | 9st Omdömen

Avgångar: maj - september
4 Nätter
fr. 11 865:-

Maj - Sep  fr. 11 865:-


Ni rider över vulkanen Hengills svarta lava, in i Marardalur – en grön lockande dal som kallas för hästarnas dal. Ni möts av branta klippformationerna som leder er ner i den varma ångdalen Reykjadalur med sina svaveldoftande heta källor. Ni tar er ett bad i den varma bäcken innan färden går vidare mot vår Vellir. Övernattning sker på Eldhestars gård och/eller i stugor. Paketet finns i två varianter med olika standard på boende. Mer detaljerad information om resan hittar du under dagsbeskrivningen längre ner på sidan.

Flyg
Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors.
Anslutningsflyg kan bokas från övriga orter i Sverige.

Om våra priser
Våra priser visar ett pris per person. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och ridtur. Då priserna varierar beroendet på hur mycket som är bokat så kan det vara förmånligt att jämföra flera olika datum. 

Resans höjdpunkter:

Vulkanen Hengill
Marardalur, hästarnas dal
Reykjardalur

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r Island inkl. skatter och bagage
9G: Boende 3 nätter på Eldhestars gästhem
9G: 1 natt på gästhem i Reykjavik
9H: Boende 3 nätter på Hotel Eldhestar
9H: 1 natt på hotell/gästhem i Reykjavík
Ridning 3 dagar - Dagsetapper på 20-35 km
Under ridturen ingår helpension, dock ej middag sista kvällen
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen
Guidning på engelska/svenska
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige
Reseskydd via den statliga resegarantin

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík
Avbeställningsskydd vid sjukdom

Dagsbeskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavík - Hveragerdi

Ni anländer på Keflaviks flygplats, Island och tar bussen från Keflavik till Reykjavik (BSÍ). Där blir ni mottagna av representanter från Eldhestar kl.17.30 - 18.00, vilka ordnar vidare transport till vår gård Vellir som ligger i närheten av Hveragerði. Här blir ni inkvarterade i stugor/gästhem eller på hotell beroende på vad ni har valt. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar.

Dag 1
Dag
Dag 2

Hveragerdi - Kolvidarhóll

Från Hveragerdi följer vi den gamla vägen till Hellisheidi. När vi kommer till heden fortsätter vi till vulkanen Hengill, längs med lavafältet Kristnitökuhraun. Denna lava kom från Hengils utbrott år 1000, samma år Island officiellt övergick till kristendomen. De gamla sägnerna säger att utbrottet var en hämnd av de gamla gudarna Tor, Oden och Frej. Vi fortsätter pa vägen mellan lava och kullar "milli hrauns og hlíðar", ner till Kolvidarhóll. Där har folk stannat för att vila i århundraden. Vi spenderar natten på Eldhestars gård Vellir. Sträckan vi rider den här dagen är 21 km och tar 4 timmar.

Dag 2
Dag
Dag 3

Kolvidarhóll - Nesjavellir

Vi fortsätter norrut, nedan fjällen Húsmúli och Hengill. Vi sitter av och leder hästarna genom den trånga klyftan till Marardalur, Hästarnas dal. Därefter passerar vi Dyrfjöll (Dörr-bergen) och när vi når bergtoppen har vi utsikt över sjön Thingvallavatn. Sjön ligger vid den klyfta där islänningarna i hundratals år haft sina demokratiska möten, Allting. Vägen fortsätter till Nesjavellir och vi lämnar hästarna och åker bil till Vellir för middag och övernattning. Sträckan vi rider den här dagen är 30 km och tar 6-7 timmar.

Dag 3
Dag
Dag 4

Nesjavellir - Reykjadalur - Hveragerdi

Vi rider uppåt i bergen och genom en klyfta där det rinner en å. När vi tagit oss över ännu ett berg rider vi över en sandslätt tills gräset tar mer och mer överhand i dalen Þverárdalur. Vi klättrar uppför en sluttning vid sidan om ett vattenfall och möts av ett grönt område med varma källor. Därefter möts vi av de branta klippformationerna som leder oss ner i den varma ångdalen Reykjadalur. I dalens varma bäck tar vi oss ett dopp, innan vi återvänder till Hveragerdi där turen avslutas. Innan vi rider nerför bergen har vi en storslagen utsikt mot havet och Västmannaöarna. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 16.30. Övernattning på gästhem/hotell i Reykjavik. Sträckan vi rider den här dagen är 20 km och tar 4-5 timmar.

Dag 4
Dag
Dag 5

Transfer till Keflavík - Hemresa

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 4) ej är inkluderad.

Omdöme av resan

Bakgrund
Fantastiska hästar, fantastisk natur. Håller verkligen med om att ska man uppleva Island så ska det göras på hästryggen. Bästa resa någonsin.
Anna och Elise
4.8 | 9st Omdömen | Visa alla omdömen och betyg

Vi hjälper dig med din resa