Reykjadalur, Islandshäst, ridning, island
Reykjadalur, ridning, häst, island, islandshäst
Varm källa, sommar, island, bada, bad
Islandshäst, häst, ridning, island
Vulkan, ridning, islandshäst, häst, island
Häst, island, ridning, islandshäst
Hästar, Islandshäst, häst, Island
Islandshäst, häst, hästar, ridning, island
Ridning, vulkan, island, islandshäst

Äventyr kring vulkanen

4 Nätter fr. 18 100:-
4.8/5 | 12 Omdömen

Maj - September
4 Nätter
fr. 18 100:-

Maj - Jul   fr. 18 100:-

Aug - Sep fr. 18 300:-

Sök resa

Ni rider över vulkanen Hengills svarta lava, in i Marardalur – en grön lockande dal som kallas för hästarnas dal. Ni möts av branta klippformationerna som leder er ner i den varma ångdalen Reykjadalur med sina svaveldoftande heta källor. Vi rider vid foten av det sägenomspunna bergspartiet Jórukleif och fortsätter längs med stranden av Islands största sjö Thingvallavatn, nära den klyfta där islänningarna i århundraden hållit ting. Vi rider i en mindre grupp och bor bekvämt på miljöcertifierade Hotell Eldhestar ★★★+ eller på Eldhestars gästhem. Mer information om resan hittar du längre ner på sidan.

Avgångar 2024: Maj - september; utvalda datum. 

Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors. Kontakta oss för att boka anslutning från övriga orter i Sverige.

Allmän information om ridresor
Information om svårighetsgrader på ridresorna, vad du ska packa och mycket annan nödvändig information finner du här: Mer information

Resans höjdpunkter:

Vulkanen Hengill
Marardalur, hästarnas dal
Reykjardalur

Ingår och tillval

I paketet ingår:

Flyg t/r till Island inkl. skatter och bagage.
3 nätter på Hotell Eldhestar***+ eller deras gästhem.
1 natt på valt hotell i Reykjavik.
Ridning 3 dagar - Dagsetapper på 20-30 km (4-7 timmar).
Helpension (frukost, lunch, middag), dock ej middag sista kvällen.
Transport till och från Reykjavik i anslutning till ridturen.
Guidning på engelska/svenska.
Personlig rådgivning från vår personal i Sverige.
Reseskydd via den statliga resegarantin.

Tillval:

Transfers till/från flygplatsen till Reykjavík.
Avbeställningsskydd: 595 sek p.p.

Om våra priser:

Våra priser visar ett pris per person, baserat på del i dubbelrum. I våra paket använder vi alltid de lägsta tillgängliga priserna för flyg, hotell och aktiviteter. Då priserna varierar med platstillgång så kan det vara förmånligt att jämföra olika datum.

Beskrivning

Dag
Dag 1

Ankomst till Keflavík - Eldhestars gård Vellir

Dag 1

Ni anländer på Keflaviks flygplats, Island och tar flygbussen till Reykjavik (BSÍ). Där blir ni mottagna av representanter från Eldhestar kl.17:30 - 18:00, vilka ordnar vidare transport till deras gård Vellir som ligger i närheten av Hveragerði. Första kvällen äter vi alla middag tillsammans och Eldhestar berättar om nästkommande dagar.

Dag
Dag 2

Ridtur Hveragerdi - Kolvidarhóll

Dag 2

Från Hveragerdi följer vi den gamla vägen till Hellisheidi. När vi kommer till heden fortsätter vi till vulkanen Hengill, längs med lavafältet Kristnitökuhraun. Denna lava kom från Hengils utbrott år 1000, samma år Island officiellt övergick till kristendomen. De gamla sägnerna säger att utbrottet var en hämnd av de gamla gudarna Tor, Oden och Frej. Vi fortsätter pa vägen mellan lava och kullar "milli hrauns og hlíðar", ner till Kolvidarhóll. Där har folk stannat för att vila i århundraden. Vi spenderar natten på Eldhestars gård Vellir. 

Dag
Dag 3

Ridtur Kolvidarhóll - Nesjavellir

Dag 3

Vi fortsätter norrut, nedan fjällen Húsmúli och Hengill. Vi sitter av och leder hästarna genom den trånga klyftan till Marardalur, Hästarnas dal. Därefter passerar vi Dyrfjöll (Dörr-bergen) och när vi når bergtoppen har vi utsikt över sjön Thingvallavatn. Sjön ligger vid den klyfta där islänningarna i hundratals år haft sina demokratiska möten, Allting. Vägen fortsätter till Nesjavellir och vi lämnar hästarna och åker bil till Vellir för middag och övernattning. Sträckan vi rider den här dagen är 30 km och tar 6-7 timmar.

Dag
Dag 4

Ridtur Nesjavellir - Reykjadalur - Hveragerdi

Dag 4

Vi rider uppåt i bergen och genom en klyfta där det rinner en å. När vi tagit oss över ännu ett berg rider vi över en sandslätt tills gräset tar mer och mer överhand i dalen Þverárdalur. Vi klättrar uppför en sluttning vid sidan om ett vattenfall och möts av ett grönt område med varma källor. Därefter möts vi av de branta klippformationerna som leder oss ner i den varma ångdalen Reykjadalur. I dalens varma bäck tar vi oss ett dopp, innan vi återvänder till Hveragerdi där turen avslutas. Innan vi rider nerför bergen har vi en storslagen utsikt mot havet och Västmannaöarna. Vi åker bil tillbaka till Reykjavik, runt 16.30. Övernattning på valt hotell i Reykjavik. Sträckan vi rider den här dagen är 20 km och tar 4-5 timmar.

Dag
Dag 5

Hemresa

Frukost på hotellet. Om ni valt att köpa till flygbusstransfer hämtas ni upp på ert hotell av en transferbuss som tar er till flygplatsen. I annat fall kan ni köpa till flygbusstransfer på plats.

 

Omdöme av resan

Bakgrund
Fantastiska hästar, fantastisk natur. Håller verkligen med om att ska man uppleva Island så ska det göras på hästryggen. Bästa resa någonsin.
Anna och Elise

Vi hjälper dig med din resa